HÄST 2012-04-30

Connemaraponny
.
Denna ponny är den enda infödda rasen på Irland. Där har ett arbete utförts för att förbättra rasen genom att noga välja ut goda exempar att avla vidare på. Stamboken för Connemaraponnyn startade år 1923 och den då 19 år gamla hingsten Cannon Ball var först med att skrivas in. Rasen är bland de bästa ponnyraserna som finns med dess klocka inre och väl hoppförmagna yttre. Halsen är i lagom längd till kroppen och bogen är slutande vilket ger en naturlig fördel vid hoppning. Välproportinerlig framparti och stadiga ben med starka hovar. Connemaraponnyn kan vara i kategori C- eller D-ponny och ses aldrig som skäck då det är förbjudet enligt stamböckerna.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Connemara_stallion.jpg

GlaD Valborg!!

Har lite glömt bort att det är valborg idag. Det spelar ju ingen större roll i mitt liv om det är det eller inte för sitter ju här i hålan hur eller hur. Haha. Jag är INTE bitter! Funderar en smula på varför valborg blev en sån supar-dag? Vi firar in våren, eldar stora brasor som blivit trdition då vi för eldade för att få bort all sly vi rensat. Så blir det väl en och annan smällare om jag inte mins helt fel. När jag var liten var västerum the pleac to be! Haha! Då var vi varje år ute i "skaftet" och hade på oss alldeles för lite kläder med tanke på hur kallt det blev ram mot kvällen. Vi spelade på chokladhjul, åt korv och gick bara runt och tyckte vi var allmänt coola! Då är ju frågan hur cool man kan vara i västerum? Idag ska alla supa skallen i småbitar och igen vet nog egentligen varför valborg ens finns.. Är jag en gammal moraltant nu?
.


Stoppa inte köttbullar i näsan Markus!

GGGGGGGGGGGhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhAAAAAA
Blir galen! Har fått in spån i ögat! Jag brukar få in spån i ögat, men denna gången vill de liksom inte åka ut! Fylde spån 04:45 ungefär idag och fick börja mjölka med ett öga för fick inte upp de andra. Sen med vatten och väldigt mycket smärta gick de i alla fall, men när jag nu cyklade hem så började de göra sådär sjukligt ont igen och jag ger upp hoppet! Så gjorde ett tappert försök att se om jag kan få ut den ur ögat, vilket misslyckade ganska hårt eftersom jag inte ser något.. Duschat har jag med gjort i  hopp om att kunna skölja ögat med vatten. Gick halvbra men skam den som ger sig. I 20 minuter stod jag där utan resultat. Har nu i alla fall smetat in hela ögat med aloe vera så de svider inte lika mycket längre! Alltid något! Överväger nästan att ringa till vårdcentralen, men känns lite mesigt! Haha!
.

HÄST 2012-04-29

Shetlandsponny
.
Från de hårda klimatet på sketlandsöarna utanför skottland kommer denna lilla ponny som ursprungligen levt på magert gräs, låg ljung och tång då inte mycket mer erbjöds där dem växte upp. Storleken beror alltså till en början på födan som var väldigt mager. Den bergiga terrängen på öarna har även gett den en snabb fot och uthållighet, dem har lärt sig att röra sig snbbt på svåra underlag. Breda och långa luftvägar för att kunna värma upp den kalla luften de blev tvingade att andas in. Halsen är välvd och proportionelig till resten av kroppen. Rasens hårda livsstil syns i hela kroppen då den är mycket stark och uthålli, inte mins hovarna. Även pälsen har en fantastisk egenskap att skifta efter väder och vid. Shetlandsponnyn blir i snitt runt 100 centimeter hög.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a4/Urbanherovantbarreeltje.JPG

HÄST 2012-04-28

Highlandponny
.
Från inhemska raser i skottland, inhemska raser i frankrike, inhemska raser från spanien och arabblod kommer denna uthålliga ponnyras. I Skottland är den uppskattad för sin styrka och stabilitet i ridningen. Dess användning i skogen har gjort den till en stark och tålig ras som lätt kan dra eller bära tunga föremål utan att ta skada. Rasen varierar väldigt mycket i färg och många avkommor har ryggål och sebrarender på benen. Dock tillåts inte skäck längre enligt stamboken! En lättfödd ponny som kan få problem med hovarna om den utsätts för förkraftigt bete. Rasen överstiger inte 147 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8e/Gracie-rhs2005.jpg

Vindruvor knullar lugnt!

Hur får man körfria vindruver? Jag menar, allt (som inte människan mixtrat med) vill ju föröka sig. Växter och djur lever ju lite för att föra sina gener vidare. Hur får man då vindruvorna att inte vilja lägga energi på att föröka sig och sprida sin skit vidare? Mats teori var att de plockar dom tidigare så att druvorna inte "orkar" lägga energi på att skapa kärnor. Men vad vet jag... Han har ju sina ideer för sig!!

Tågresan alla pratar om!

Igår så skulle jag då åka tåg till KÄLMÄR efter att ha sett att de fanns chans att hinna med det! Så stressar som ett svin, eller mer som en parningssugen ekorre och ser att tåget är 40 minuter sent! Underbart! Så varvar ner och när tåget kommer in på stationen så säger dom i högtalarna "Jag har tyvärr tråkiga nyheter....." tåget skulle då vänta i Vimmerby 10 minuter till för att inte krocka med tåget från Kalmar. Tyckte de inte lät så farligt. MEN sen skulle vi även stå och vänta i Blomstermåla i EN OCH EN HALV TIMME! Sug min ********! Inte roligt. Kommer var i KÄLMÄR vid 12 typ.. Sen när vi är i Berga så säger dom i högtalarna med en väldigt besvärad och klen röst "Ja, har fått lite tekniska problem med tåget så måste starta om de..." och sen blir allt svart. Kände att jag lika gärna kunde åkt på morgonen efter för kommer inte komma fram!! Så vågar till slut mig fram till en människa som jag har hört prata i telefon om att få skjus till KÄLMÄR från Blomstermåla.
"Hej ursäkta. Råkade höra att  du skulle till Kalmar?"
"Ja..?"
"Eh.. Hade du möjligtvis skjus dit?"
"Ja precis."
"Kan jag få vara så fräck och fråga om jag får åka med?"
"Absolut!!!!"
Jag sa att han kunde få betalt, men de ville han inte ha! Hans underbart trevliga mamma kom alltså och hämtade oss, märks var han fått sin trevlighet från! Hon roade hela fredag kvällen åt att hämta folk som blivit sena med sina tåg och bussar. Skulle ha 50års-fest så de var fullt upp! Haha. Så fick skjus till Mats hus till och med och var så gud i himmelen tacksam!! Fler som dom borde finnas i världen! Underbart!!!!!

HÄST 2012-04-27

Fellponny
.
Från de inhemska engelska raserna, friser och gallowayponnyn kommer denna ras som till mesta dels används som rid och körhäst på höglandets hedar. Idag är rasen en utmärkt ridhäst då den är något smäckrare än sina förfäder. Huvudet betår av en bred panna och smal mule, bogen är slutande och tillbakadragen, starka ben med välformade skenor, starka och väl böjliga haser som bidrar till de kraftfulla steget som Fellponnyn bjuder på. Benen är även täckta med hovskägg och hovarna har ett blått horn. Rasen övertiger inte 142 centimeter.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Fellpony2.jpg

Plastikoperation efter graviditet?

Tittade på andra avsnittet av "Skönhetsbubblan" nu och de handlade delvis om plastikoperationer efter graviditet, och vem som ska betala de. Kvinnan får offra sin kropp för att två parter ska bli föräldrar. Är det då bara kvinnan som ska stå för kosterna då? En fin kommentar som en av de gav i programet var: "Skulle killarna få hängpung ner till knäna efter att de blivit föräldrar så skulle säkert staten bekosta den operationen". Intressant fråga faktiskt. För magen kommer hänga, huden dalra och brösten sitta vid knäna. Vem ska betala för detta som två faktiskt varit orsaken till?
.
Tycker inte att man ska operera sig alls, lite så, men händer de något, ex magmusklerna spricker och inte går ihop efter lång träning efteråt, så tycker jag att de är trots allt något som gått fel och man försökt att göra något åt. I mina ögon är de inte plastikkirurgi, trots att de faktiskt är de. Men ska då kvinnan stå där och punga ut dom pengaran? Ne, de tycker jag inte. Trots allt är der ju på grund av att kvinnan buritt ett barn och seda fött de till manen lycka. Då borde man dela på de!
.
Sen känns de så..onödigt i min värld att exempel operera brösten för att de hänger efter amning, eller fettsuga sig för att man inte "orkar" träna och äta rätt. Varför liksom? De ska synas att man fött bran va fan! Vad trodde ni? Ger man sig in i leken får man leken tåla!
.

Bild lånad från SVT.se från programet "Skönhetbubblan"


De börjar allt bli vår!

Idag var första morgonen jag cyklade till jobbet UTAN termobyxor. Haha de är maj nästa vecka! Herre min tid! Men jag hatar att frysa, och har nu i två månaders tid tänkt att jag inte ska ta dom. Men sen om jag inte tar på mig dom kommer de vara svinkallt! Så har svettats som en gris den senaste veckan just för att de inte varit svinkallt. Men idag kog jag alltså steget och oj vad skönt de kändes! Vilken befrielse!!! Ska bli 20+ i helgen och de ser jag fram emot!!!!
.

Min författar-karriär....

Har snart läst ut boken som jag lånade av mamma för ungefär 3 veckor sen. Stolt! Första "riktiga" boken jag faktistk läser ut hela!! När vi skulle läsa en bok på typ svenskan i skolan och sen skriva bokreseption så lästa jag lite i början och sen lite i mitten och sen slutet. Haha. Underbara skoltid! Men hatar att läsa annars. De är så tråkigt och de händer liksom ingenting. Man bara sitter där.. Hur kul kan de vara liksom?
.
Jag skulle vilja bli författare. Eller ne.. Men jag skulle vilja skriva en sådär 3 böcker eller något som blir skitberömda och världskända. Haha. Tänk vad skönt att vara författare på vintern och sen jobba med något mer utomhusbundet på sommaren? Få gå in sådär i början på oktober, för att sen inte komma ut fören i maj. Underbart eller hur?vad ska min bok-serie handla om?
.

HÄST 2012-04-26

Daleponny
.
Detta är en "gruvhäst" som användes som drag- och lasthäst i gruvor. Den är väldigt stark för sin storlek och var då väldigt uppskattad som arbetshäst då den även är lättfödd. Den kompinerar ett vaket och modigt beeende med ett lugnt lynne. En utmärkt travare som påstås kunna trava 1,5 kilometer på 3 minuter. På 1800-talet ville uppfödarna öka den prestationen yttligare och korsadde in blod från äkta travare. Ett djupt bröst och kort stark rygg är ett starkt kännetecken hos rasen och bakifrån sett har rasen starka välformade lår och haser, som bidrar till den kratiga gången.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Pict2634ka.jpg

Jag är INTE BITTER!

Bestämde nu lite hasstigt att detta får bli en slapp dag. Jag vet! Men har ju faktiskt jobbat så inte så slappt. Det är tråkigt väder och min tand gör ont! Vad nu tanden har med att jag inte orkar cykla in til vimmerby att göra(?) Men fuktansvärt vad ont den gör!!!!!! Hur kan den göra så ont? Hela ansiktet känns ju svullet! Klaga nu klaga!

HÄST 2012-04-25

Welsh cob
.
Denna ras är den tredje och största av Welsh-hästarna, den ligger vanligtvis mellan 147-157 centimeter mankhöjd. Rasen bildades som stritshäst i England på 1100-talet och utveckaldes då där ifrån till en mångsidig rid- och körhäst som är användbar inom jordbruket än idag. Ett huvud som påminner om den minsta Welshen då ögonen och näsborrarna är stora och nosryggen konkav. En fri och kraftfull gång där frambenen sträcker sig till max och lyts hög i varje steg. All hela färger är tillåtna.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/WelshPonySectionD.jpg

HuR KaN DeT GöRa sÅ OnT?

De ser ut som att en ungkarl skulle bo här! Saknas bara en massa öl och pizza-kartonger så är de komplett. Har haft en såndär "Oj jag spilde.......tar de sen"-period i några dagar och de resulterar verkligen i att de blir så äckligt att jag nu inte vill ta tag i de, för att de just är äckligt! Haha. diskberget växer och vi ska inte tala om golvet. Mår lite illa när jag tittar ner, så har slutat med det! Skulle behöva att någon kom på besök så jag var tvungen att städa lite. Inte oväntat besök dock för då skäms jag! Nehepp. Här blir inga barn gjorda som någon kåt jävel skulle sagt. Min visdomstand och jag ska och jobba i ösregn! Kan de bli bättre?
.

Snart i hamn! Mmmmmmm

Hann inte med dethär imorse, var tvungen att hinna med allt viktigt, som facebook! Haha. Alltid lika väl preoriterat!! Åkte i alla fall in mot körskolan för en härlig dajt med bilen och datorn. Kunde knappt gå bättre på körningen så imorgon bokar vi uppkörning! (Och med "vi" menar jag mig själv och mitt enorma ego för stunden!) Och nu ska vi inte ens prata om teorin för då sväler mitt ego, självälskande, utåt hatande inre över och tar slår ner mitt vanliga snälla jag! Men jag gör en chansnig för kan inte hålla mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FUCKING-GODKÄND PÅ FUCKING-REPITETIONES-FUCKING-FASEN FUCKERS! Så bra, så bra! Klarade den två gånger på raken! Mohahahahahahahaha självgod.se! Tänkte äta men de tänke inte min visdomstand... Men kan i alla fall sitta och suga på mina polly i all lycka! Amen!
.


HÄST 2012-04-24

Welshponny
.
Denne Welsh, som inte får överstiga 137 centimeter i mankhöjd, är en ponny med ett storhäst-steg i sig utan att tapa sina ponny-karrakrtärer. Till en början var denna ponny en kosrning mellan Welsh mountain-ston och små Welah Cob-hingstar som blev en mellan ras. Nu har rasen förbättrts genom avelm med araber och fullblod som gjort denna ras till en perfekt tävlingsponny. Ett smäckert huvud och något lång hals, liggande bog och markerad manke. Mittpartiet på rasen är starkt och av väldigt god kvalitte. Starka lår och goda ledgångar kännetecknar rasen. Även fast rasen har långa linjer igenom kroppen så bidrar det inte till att skenorna blir långa. Alla färger utom skäck är tillåtna.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/WelshPonySectonB.jpg

"Invånarnas liv och själ i skatt!"

Pratade om TV-licens som jag har betalat sen jag flyttade hit! (Oj vilken icke-samhällsparasit jag är!!) Och dom nämde de även för någon dag sen på den evigt spelande radion. Varför är den den inte medräknad i skatten? Känns ganska idiotiskt att den inte skulle vara de på 2000-talet när TV i hemmet är vanligare än mat i kylsåpet. Ne, då är det någon som är bitter och säger att dom inte har någon TV och därför inte vill betala TV-licens. Då vill jag betala mindre skatt för jag har ingen barn som kommer ta skattepengar med sin fria våd och fria skola. Men så får man inte tänka, vi ska ju vara ett samhälle som hjälps åt. Men om alla skulle betala den där jävla licensen så skulle den inte var så dyr!!!! Och så skulle SVT slippa betala folk för att ringa runt och fråga bittra människor om de har TV hemma. Det är mycket jag betalar för som jag egentligen inte får ut något av, men de är samhället och de skulle ju bara vara lättare om alla bara betalade licensen i skatten. Eller så ska de med barn betala en "barn-licens" och skatten för oss andra sänkas. Tummen upp, eller kanske ner?
.

Han hade större tuttar än mig!!!

Igår när jag var på gymet som jag nu tagit tag i att gå till, så såg jag en person som hade större bröst än mig. Nu kanske de inte verkar så konstigt, mina bröst är ju inte små men samtidigt inte omänskligt stora. MEN de som var det lilla detaljen var att de var en kille!!!!
.
Och då kan ni ju känna att de var bra att han var på gymet för att träna bort dom, men de var inte fett brösten var stor av. Jag säger bara muskler! SÅ STORA MUSKLER! De såg helt mupp ut och han måste nog ta droger för att få så extremt stora bröstmuskler så han ungefär hade en DD-kupa. Hans linne liksom "fladrade" vid magen där de egentligen skulle sitta tajt, men brösten tog upp linnet för de stack ut så mycket liksom.. Muskler är helt klart snyggt, men lite för mycket av de goda kanske?

HÄST 2012-04-23

Welsh mountain-ponny
.
Denna ponny på högst 122 centimeter i mankhöjd är en utmärkt ridponny för barn, och även en fin vagnsponny. Ett huvud med stora ögon och vida näsborrar, konkav nosrygg och väl skurna öron. Ett djupt bröst som ger plats för det relativt stora hjärtat för denna lilla kropp. Kratfulla bakben med exemplarisk hasleder ger dess underbara rörelsen. Hög knäaktion som ursprungligen kommer från då ponnyn levde i bergen och var tvungen att lyfta ordentligt på fötterna för att ta sig fram. En av stammhingstarna Dyoll Starlight är anledningen till att många welsh mountain-ponnyer är just skimlar. Men brun, fux och isabell förrekommer med vanligen.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/WelshPonySectionA.jpg

Tempelriddarna & Riket vid vägens slut

Har suttit och gråtigt till mitt ARN-maraton nu i min ensamhet! Funderar på varför inte jag skrev dom böckerna som sedan blev film? Är helt kär i den tiden med kristendomen, muslimer, krig och fred. När jag blir stor ska jag bli som Arn Magnus son. Nu ska jag bara läsa böckerna!!!
.

Den dagen jag dör!

Funderade på om man skulle dö mitt i månaden, var tar lönen vägen då? Liksom, om jag skulle dö den 15de någon månad, och jag får lön den siste. Vem får min lön då? Eller behöver inte företaget jag jobbar för betala ut min lön då?
.
Känner mig lite trött idag...

HÄST 2012-04-22

Dartmoorponny
.
Dartmoorponnyn kommer från Dartmoor i England och är en bra hopphäst. Rasens hoppförmåga 1835 besrevs som fåren som sprnag fritt på slätterna. Den var verken fin eller hade en bra metod för att ta sig över stock och sten, men den lyckades med det. Nu har rasen ett vackert "ponnylikt" huvud, en kraftig hals, välliggande bogblad en välbyggd länd och ben av hög kvalite. Skäck och hästar med mycket vit tecken godkänns inte! Rasen få inte heller överstiga 127 centimeter i mnkhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/Dartmoor_Ponies.jpg

Adventureland

Amerikansk komedi från 2009. Det är sommar och året är 1987. James Brennan har nyligen gått ut college. Han längtar efter att resa till Europa på sin drömresa. När föräldrarna meddelar att de inte har råd att bidra till reskassan ser James ingen annan utväg än att ta ett lågbetalt jobb på en nöjespark. När han väl är på plats på jobbet inser han att han hittat den perfekta platsen för att förbereda sig för det verkliga livet.
.
Såg på en film igår för ovanlighetens skull på 7an. Men eftersom jag lever ett halvt pensinärs-liv orkade jag inte sitta uppe och kolla klart hela. Haha. Men de verkade lite rolig i alla fall och tycker av någon anledning att Kristen Stewart är snygg. Hon ser alltid drogad ut men på något sätt är hon snygg. I denna film var hon ovanligt snygg. Haha. Tror jag är kär!

HuuuuuuVUDVäääääääääääääRK!

Idag är "slå-på-Elinor"-dagen. Eller kanske mer "Elinor-slår-på-sig-själv"-dagen. Slog i knät som ett cp i skottkärran, vill gärna skylla på att de var skottkärrans fel, men känner att de skulle vara oretvist att nklaga honom för de då jag nog orsakade allt sammans själv. Sen så slog jag i huvudet i sopvsten när jag gick med den i för högt läge så att skaftet slog i mjölkledningarna i taket och soppkvasten stanade, men de gjorde inte jag!

HÄST 2012-04-21

Exmoorponny
.
Rasen kommer ursprungligen ffrån Storbritanien och är landets äldsta ras. För att försöka förbättra ponnyn böjades de på 1800-talet att blandas in spnskt blod utan resultat. Rasen blir ständigt sämre av nytt blod och återgår då istället till sitt äldre jag. Rasen strövar än idag fritt på Exmoorheden som rasen är uppkallad efter. De exemplar som växt upp där är de starkaste exemplaren. Huvudet är väldigt specielt för rasen. Mulen är ljus, öronen korta och tjocka, bred panna med stora ögon. Rasen har även än längre näshåla än andra raser för att kunna värma luften som den andas in. Halsen är musklad på undersidan efter att på Bronsålden fått ra tungt med endast en rem runt halsen. Bröstkorgen är bred och djup, ryggen är bred och rak, bogen är väl tillbakalagd och manken välformad. Exmoorponnyn har en god extreitet med välformadde, välstta ben. Rasen rör sig jämt och blanserat och är känd för sin galopp. Mankhöjden ligger mellan 125-130 centimeter.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Exmoor_PonyWindswept.jpg

At Night I Fly

Tittade nu på "K Special" på SVTplay och just de avsnittet som jag såg heter "at night I fly" och handlar om livstidsdömda fångar från ett ängelse i USA. Min tanke var att de inte kan vara lätt. Att ständigt vara på vakt om någon annan skulle få för sig att döda en efter hudfärg eller gängförflutet. Men någonstans har dom satt sig i skiten själva. Dom får mat, tak över huvudet, TV. Dom spelade instrument och tränade. Livet som fånge är nog ett rent helvete, men någonstans så har dom de ändå "bra" om man jämför med hur illa de kan vara. Det är väl ingen som missat att man kan hamna i fängelse om man mördar en annan människa? Så när de tog den risken, viste de om vad konsikvenserna kunde bli.
.


Må du vila i frid!

Idag var det inte roligt att komma till jobbet när en lite fin kalv hade lämnat denna döende och orättvisa värld. Känns så tungt ibland.. Man känner att "kunde jag gjort mer?" men jag var ju inte ens där. Han var redan borta. Tänk om han skulle kunnat prata, kunnat berätta hur han mådde innan. De är svårt, för när de som känns på insidan till slut syns på utsidan kan det vara försent. Lilla baby-kalven. Undrar om det finns mjölk i himlen?
.

HÄST 2012-04-20

Falabella
.
En stor häst i ett litet format är denna mest kända miniatyrhästen. Uppkallad efter familjen som stardade avln på sin Rereo de Roca Ranch utanför Buenos Aires i Argentina. Falabellan kommer från shetlandsponnyn då det avlats vidare på de minsta individerna. Dock har hård präglad avel på just storleken gjort att rasen tappat många goda "hästegenskaper". Huvudet kan i vissa fall vara stort till den lilla kroppen, tunn benstomme, knätrång, svaga haser och lårpati. Hovarna är i gott skick och tåliga. Man och svans är tjock och vildvuxna och alla färger är tillåtna.Falabellan får ej vara högre än 76 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/FalabellaFestivo.jpg

The feeling today!

Idag känner jag mig som ko-kvinnan efter att min rygg börjar strejka mer och mer. Vet inte riktigt, till vardags lyfter jag tunga säcker på 25 kilo, öser säkert över 100 kilo ensilage i veckan och böjer mig över 600 gånger per dag, men att plocka upp ett par byxor från marken, där gick vist min gräns. Haha. Känns lite som om någon disk eller något ligger fel i ländryggen så går nog över. Sov en snutt förlänge idag så hinner inte med både gym och körskolan, så väljer gym för att valken som smyger sig över min byxkant ska elimineras. Haha. Så köpte jag en JÄTTEFIN tröja på H&M för 50 spän i onsdags, och så när jag kom hem hade jag fått en rabbatt kupong på 50 kr.. Irriterande. Men man skall ej gråta över spild mjölk när jag får lö i alla fall. Amen!
.

The feeling today!

"Du flyger högre än oss andra!"

Angelica Magnusson kommer ut till mig i hallen där jag står i henns föräldras hus  och hon har tårar i ögonen. Hon säger att Rasmus (hennes pojkvän) sagt att han är emot systembolaget, och nu sitter han och dicker öl. Detta var självklart inte okej, så när även Rasmus kommer ut i hallen tar jag tag i honom och skäller ut han för vad han gjort, men han skyller bara på massa annat. Så går vi alla in i vardagsrummet och Angelica tar upp gittaren och vi alla börjaar sjunga. Dock klagar Jennifer Jönsson på min stämma och stämmningen förstörs. Så kommer en nisse in i rummet som jag inte känner igen och iväg på träningsläger åker vi. En bana som ser ut som slututmaningen i "Gladiatorerna" på TV4. Jobbig och ansträngande. Men så ska vi även köra den baklänges och de går bättre. Sen blev det självständig träning och jag letar förbrilt efter en cross trainer. Nissen som visade sig vara vår tränare visade mig ett annat rum där en väldigt konstig cross trainer stod. Efter några misslyckade försök på den satt jag mig i en rood-maskin istället och körde järnet. Sen vaknade jag...

Jag säger bara pinsamt!


Debatten på SVT igår kväll handlade om skönhetsingrepp.
Tyckte hon skötte sig bra, en av få! Hon frågade viktiga frågor om branschen även fast hon är en del i den. Annars var resten rätt pinsama, läkaren böt bara ämne, "emot-tanten" skrattade bort allt när hon själv sa knulla, Hanna W skrek bara att hon tyckte alla andra var patetiska. De kan inte varit lätt att vara programledare..


HÄST 2012-04-19

Kaspisk ponny
.
Inte fören 1965 upptäcktes denna ras som idag anses vara världens nu existerande ras. På den kaspiska kusten fanns denna vetenskapliga upptäckt av MRS Louise L. Firoux. Forskning av uråldriga målningar visar på att en ädel miniatyrhäst funnits långt tillbaka i historie. Cirka 500 år före kristus  och tusen år änu längre tillbaka i tiden har det hittats avmålningar som idag liknar den kaspiska ponnyn. Idag tros även denna ponny ligga bakom arabens utveckling.
.
Huvudet är kort med stora "gaselliknade" ögon. Öronen får enligt rasstandarden inte vara längre än 11 cetimeter vilket är väldigt kort. Bogbladets liknar mer en hästs än en ponnys i formen vilket ger denna lilla ponny på 100 centieter i mankhöjd ett stort steg. Ryggen är kort med ett liggade kors och en svans som är högt ansatt. Dess äliganta kroppsbyggnad gör denna ras till en perfekt ridhäst, för barn. Psyket är även barnväligt.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/BGD_Ranch%27s_Caspians.jpg

Tjejerna för tjejerna. Killarna mot killarna

Ganska intressant ändån att sitta mitt bland konsentrerade, arga och glada ungdomar som försöker knäcka koden för att lyckas men körkortsteorin. Två tjejer satt först och gjorde lite faser och för den ena gick det inge vidar. Henns kompis hade då medholl om att "fasen är cp" eller "alltså, jag svarde emd de sist jag körde" eller "försökt igen bara så går det nog bättre!" Snällt, förstående och en tröst i sorgen.
.
Sen är det en kill-gäng på sådär 5 killar i typ samma ålder som tjejerna var i. En av killarna misslyckas ganska hårt första gången han körde en fas. Då börjar någon av hans kompisar skratta och "kolla, han fick bara 43 rätt. Haha!" Sen kommer nästa, skrattande och pekande "Du kommer ju aldig få ditt körkort! Haha" Sen är det en som sitter jämte mig som viskar till en som sitte på andra sidan av honom "Jag vågar inte titta resultatet ifall att de är dåligt.."
.
Jag bara säger!

Hatar människor...

..som inte använder punkter kommatecken eller stor bokstav när de skriver på internet eller på sms med för den delen blir bara som att läsa en lång mening och när man är klar med läsandet inser man att man inte fattat ett skit för allt är bara en enda lång skit text ingen fattar sen kanske jag kan skita i att läsa de loggar som jag vet inte brukar använda punkt och så men svårt att undvika haha sen i sms kan det ju faktiskt stå något viktigt som man måste förstå och då är det inte lätt i och för sig kan man ju ringa till folk i denna moderna värld men smidigare med sms vi går ju trots allt inte gratis i skolan i 12 år för att sedan inte ens använda lärdomen om punkt i vårat så kallade vuxen liv de är verkligen plågsamt att inte tycka på punkt-knappen går sönder lite inombords


Köööööörkort!

Har verkligen lagt upp mitt körkorts-pluggande väldigt straegiskt! (eller hur de nu heter?) Har då jag suttit med teorin blivit så förbannad på att "alla svar varit fel???" Har då fått samma fråga flera gånger och jag själv tycker att jag svarat olika svar men inget har varit rätt. Så började då skria upp vad jag svarat på de frågorna så jag hade koll på att jag inte svarade samma fel svar hela tiden. Nu ikväll har jag roat mig med att "renskriva" det och har sorterat det i fäsrg. Har då skrivit ner förkortnigar av frågorna och sen de rätt svaret. Nu kan de tyckas som bara inmatning av rätt svar till just den frågan. Men jag lär mig rätt mycket faktiskt på det. Tror jag är en sån individ att jag behöver höra, läsa och skriva de jag ska lära mig för att de ska gå in i hjärnan på riktigt. Haha.

HÄST 2012-04-18

Islandshäst
.
Även om rasen normalt är mellan 130-135 centimeter i mankhöjd så räknas den inte till ponnyraserna. I över 800 år har det förbjudits att importera andra hästrasen in till Island för att få en så ren avel som möjligt. Hingstar som slogs mot varandra fick bestämma aveln som i det naturliga. Skagafjördur är ett av de första stuterierna på Island som 1879 mer inriktade aveln. Då intiktade de sig på gångarerna som är speciella för just islandshästen. Tölten har samma takt som skritt, men kn gå väldigt fort. Den är bekväm att sitta i och uppskattas mycket på långa ridturer överallt i välrden. Att dedn även har passgång naturlig gör rasen till en femgångartare.
.
Bogen skall var lång och väl vinklad, likaså halsen skall vara lång och väl ansatt för att få en jämn balans vid ridning. Ett djupt bröst och kort rygg, ett sluttande kors och ett mycket stark bakparti. Korta och otroligt starka skenor som bör upp dess kompakta kropp och er där till. Manen och svansen skall vara tjock och alla färger är tillåtna.
.

PORR i RixMorgonZoo!?

Har ni hört den högljuda "konflikten" om Ola Lustigs utmaning förra veckan i RixMorgonZoo? Han skulle redigera porrfilm och Titti gick lös som en galen tant! Ska försöka att inte lägga några större verderingar i vad som är "rätt och fel" men en ite grej bara. En av Tittis saker till att Ola inte fick göra porrfilmen var att de finns barn som sitter vid frukostbordet och lyssnar. Men anusblekningar, tjuvkoppla bilar och bryta sig in i BB-huset (som dessutom är olagligt) är helt okej. Att Roger sitter i lösbröst när de började sända i TV och för ett tag sen hade de en gäst som sjöng om när hans pappas pung hängde utanför byxorna. Då var det allt ingen galen tant som skrek högljut att barnen kunde höra. Porr är ju faktiskt lagligt och de var ju mer parodi på porr än riktig porrfilm. Och i "vanliga" filmer som är från 7 år klär ju folk av sig och pippar både åt höger och vänster.
.
Dock var ju de roligaste och sjukaste med denna utmaning omröstningen!!!!!! Roger bestämde till slut i torsdags att lyssnarna skule få rösta om Olas utmaning skulle gå av stapeln. På fredag bestämdes de, när JA-rösterna hade högst %, att röstningen skulle fortsätta över helgen. På måndagen när ställningen var 65% JA och 35% NEJ blev Titti "sur" över detta och sa att hennes sida faktiskt ökat i procent de senaste dygnet. Dock spelar det ju ingen roll då röstnignen var avslutad. Då bestämmer Ola att röstningen får fortsätta en dag till. Ola blir då förbannad (med all rätt) och spelar in filmen i alla fall. På tisdaagen står det istället 71% JA mot 29% NEJ = JA-sidan vann, igen! Tänk om vi skulle göra så med allt vi ska rösta på?
"Ne men den sidan jag vill ska vinna ligger under så vi skjuter upp röstningen lite"
Haha. Underbart! Pinsamt är rätt ord kanske? Demokrati kanske inte alltid är så rättvist i alla fall då Ola fick en skriftlig varning av chefen. Allt kanske bara var tillgjort för att få folk runt omkring upprörda och på det viset få fler lyssnare?
.

HÄST 2012-04-17

Fjordhäst
.
Denna "gula" hästras liknar den asiatiska vildhästen och har släktdrag från den då både färg och kraft i arbetet påminner om den asiatiska. Det var vikingarna som avlade på fjoringen här i norden. De tog med sig rasen över världen med deras fatyg och avlen fortsatte. I rasens hemland, som spårats till Norge, används den i fjällgångaarna där traktorn inte kommer åt. De är en perfekt jordbruks-häst som även gör sig fin framför tävlingsvagnen. Huvudet på en fjording påminner mycket om en ponny, svaljet är nogot tjockt och näsryggen får innte vara konvex. Bogen är något sluttande från en omarkerad manke. Bröstet är brett och hela bröstkorgen är väl rundad. Korta, starka och välformade ben med välformade och starka hovar. Ända sedan vikingatiden har manen på fjordhästen kippts i stubb så de svarta, som öper från panluggen till svansroten, framhävs. Rasen blir mellan 137 upp till 150 centimeter i mankhöld och har mycket egen vilja, trots att rasen är känd för att vara snäll.
.

Lånade från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Fjording%2C_mother_and_daughter.jpg

Hungrig hungrig hungrig hungriG

Har skippat min "pannkaks-diet" nu eftersom jag började bli tjock(are) såhär på vårkanten. Haha. Vet inte riktigt vad jag ska gå in i för "diet" nu? Jag kan inte laga mat, så säg inte de! De ska vara billigt och gå fort att slänga ihop. Få ingridienser som finns att köpa i stortpack!! Haha. De får inte innehålla fisk eller kyckling, och helst inte något kött alls för de är både dyrt och omständigt. Så vad finns det? Sallad, med sallad? Haha. Åt faktiskt äggsallad här om dagen. Den bestod av ägg och sallad. Haha. Tror min kopp fortfarande lever på allt socker och fett den fick i sig under helgen hos mamma. Hur länge kan jag leva på de tror ni? Väldigt praktiskt så slipper jag köpa mat!!

Springer utan keps och skor!

Det är väldigt skönt att för varje vecka som går så tar jag av mig ett plagg. Sockorna? Av! Termobyxorna? Av! Mössan? Av! Stövlar? Av! Vantar? Av! Håller ju min halsduck nära hjärtat så brukar ju till och med ha den på sommaren, så den får nog hänga kvar runt halsen ett tag till. Även fast vädret kanske inte är så vackert just idag så är det i alla fall ljust och varmt!!! Behöver jag säga att det är underbart?
.


HÄST 2012-04-16

Italienskt kallblod
.
Tiro Pesante Rapido som rasen heter på Italenska är den populäraste kallblods-typen i landet. En tredjedela av alla kallblodshingstar är just av denna typ och avlas i stora mängder runt Venedig. Under hisoriens gång har Italenarna försökt att få fram en lättare jordbruks-häst med ett lätt temprament och ändå smidig gång. olika raser utifrån har avlats in för att uppnå detta, och resultatet blev just en tålig jordbruksanvändbar-hästras med ett gott lynne och en snabb mognad. Bröstet har ett ordentligt djup och frambenen är välställda. Tyvärr är lederna i benen något runda och många har sämre byggnad, medan låren är välrundade och musklat. Ryggen är kort och bred, liksom halsen. Gångarterna är vägvinnande och vinner då många jodbrukares hjärtan då den kan arbeta i ett högre tempo där traktorn inte kommer åt. Mankhöjden ligger mellan 152-163 centimeter.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Italienisches_Kaltblutpferd4.jpg

Namnet efter förnamneT

Vi pratade högt om efternamn i helge som var och det var en ganska rolig diskution. Haha. För väldigt länge sen så hetta man bara de man hette. Punkt liksom. Sen blev vi allt fler och ett system var tvunget att komma till. Då mannen alltid varit högsta hönset i vår kultur blev det också efter mannen vi fick vårt efternamn. Då fick pojkarna heta pappas namn och sen son, och döttrarna pappas namn sen dotter. Tillexempel som min morfars morfars morfars pappa typ hete Andres, vilke då gav hans son namnet Anders son. Sen sattas det ihop och det blev Andersson. Efter lite mer tid så fick barnen ärva de namnet istället för att döpas efter faderns namn. Och då kvinnorna tog männens namn vid giftemål blev det automatiskt fler "son"-namn än "dotter"-namn.
.
Sen så skulle alla bli soldater och då kom namn som tillexempel Björk till då det är ett knäktnamn. Man delade då ut namn som inte hade något med tidigare släktdrag att göra. Sen gifte dom sig och dessa namn spreds.
.
Nu för tiden tycker jag inte att det är självklar att barnen ska få faderns namn. Och det är väl knappst någon som döper sina barn efter sitt eget förnamn längre? Elinorsson Haha!!!! Här började då våran diskution. Om jag inte vill byta namn till Westermark, som då Mats heter, och vi inte kan komma överens om vilket namn barnen ska ha, hur gör man då? Jo, man tar halva av moderns efternamn och halva pappans. Och då jag har ett så kort efternamn så blir det då hela. Så våra barn kommer heta Westerbjörk, eller Björkmark. Haha!
.
Sen kommer vi till min syster som då heter Andersson, och sen heter hennes blivande Preinitz Gärdinge. Detta blev då ganska svårt att få ihop. Inte så självklart hur man ska sätta ihop dessa tre namn som det nu belv. Det blev tills slut Preangärd och vilken unge vill heta de? Haha.
.
Tycker hetl kalart att detta är nya IT när det gällar att döpa våra barn!!

"De var du som lät mig gå"

Det är en väldigt härlig känsla att inte stänga på dator eller TVn på kvällen när man kommer hem. Istället lägga sig i sägen med sin bok och somna vid 9. Ja, de var min kväll igår och jag skräms lite över att jag tycker om det! Har jag nu gått och blivit gammal på riktigt? Liknar min mamma mer och mer, vilket jag med gillar. Tror jag håller på att bli knäpp!!!? Dock somnade jag inte vid 9 för Anne-studerande-Lidholm ringde mig precis lägligt när jag läst klart ett kapitel. Vi kom väl fram till ungefär samma sak som vanligt, ingenting allltså. Dock så kom vi fram till att vi har ändra oss väldigt mycket. Lata jag som tyckte att en utbildnign var nyckeln för att komma framåt i livet, tycker nu att arbetet leder till framtiden. Sen Arbetsnarkomanen Anne som sett jobb som de ända rätta erkände att hon tror mer på utbildning. Tänk vad konstigt livet kan vara? Nu är kanske inte allt svar och vit, men i min värld är det lättast så! Haha.
.

HÄST 2012-04-15

Haflinger
.
Haflinge-hästen kommer från byn Hafling som ligger i österrikiska sydtyrolen. Rasen har en medfödd talag för att jobba i bergen. Haflingern är väldigt populär som både kör- och ridhäst då den är en tålig och lugn ras. Denna kallblodiga ras har även ett tillttalande utseende som ger ett friskt och sunt intryck. De stora ögonen och näsborrarna ger ett snällt uttryck som stämmer överens med rasens bra psyke. Ryggen är något lång, som är lämpligt då rasen ofta används som packhäst. Iövrigt är hela kroppen väl musklad och stark. Hovarna och alla fyr benen är ovanligt sunda och starka. Haflinger är alltid fux vilket även de gör rasen extra popuär. Den alltid så ljusa manen och svansen är tjock och lång. Mankhöjden ligger på runt 140 centimere.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Haflinger1.jpg

Jag lyssnar på dom som är äldre!

Har nu sökt 12 kurser till hösten, var av ingen jag egentligen vill gå. Haha!!! Bara för att kunna säga att jag gjort de liksom! Förblir dräng ett tag till då mitt liv inte är givet vad de ska ägnas åt. Skulle då läsa en kurs parallelt med att jag jobbade så jag "kom in lite" i studie-världen. Dock så pratade jag med mina två morbrödr i helgen och dom tyckte de var slöseri med typ..allt att läsa något som inte leder direkt till jobb. Och har man då jobb finns det ingen anledning. Haha. Så just idag lever jag på deras teori!!
.
Min ena morbror tyckte att jag skulle jobba sådär 4-5 år till!! De kändes väldigt länge.. Sen vet man ju aldrig hur mycket jobb det finns i 4-5 år, men egentligen så är det väldigt dumt att plugga när det finns jobb, för att sedan kanske jobba när de inte finns = arbetslös! Sååå.. Rent tekniskt sätt borde jag jobba och S K I T A i studierna helt tills jag får sparken och inte hittar något annat. Haha.
.
Sen hatar jag studielån!! Bara tanken på dom små asen får mig att må riktigt dåligt! Tänk att göra något nu, som du sen ska betal på mer än halva livet. Tänk då om du inte får de jobb som du utbildat dig till, utan ett jobb som du lika gärn kunde fått utan utbildning? Ha lagt liksom 200 000 på något som man kunat fått gratis! Jag säger nej, som vanligt! Haha. Om jag jobbar "4-5 år" till så kan jag ju spara ihop dom pengarna. Så får jag för mig att någon gång i mitt liv ta tag i saker och ting slipper jag då kanske ta lån. Underbart!
.
De är min plan! Amen!

Som ett brev på posten...

Idag har sommartiden tagit ikapp och de var så ljust imorse att jag inte behövde tända lampan till spånlogen. Underbart! Tänkte på den där postbilen nu igen! Såg här om dagen att de först åker ut med morgon-tidningen, på morgonen. Sen åker dom ut igen på förmiddagen och antar att de är reklamen och vanliga brev som dom delar ut då. Min fråga bir då varfö dom inte tar allt på en gång i denna miljönöjiga-värld? Så dom alltså bara behöve köra bilen en gång!
.
Frågade då min kloka morfar och han svarade att de var för att morgon-tidningen ville folk ha ut på morgonen, och allt annat hann dom inte sortera iordning tills dess utan dom får köra ut de senare. Då undrar jag varför de inte kan sortera de på tillexempel onsdagen, sen dela ut de med torsdags morgon-tidninge? Då skakade bara morfar på huvudet och sa att de gick dom inte med på. Vilka "dom" är kommer jag nog adrig få veta. Men vist ligger de någon i det jag säger?
.
Nu tror jag inte att postbilarna i denna välrd är det största problemet. Men alla kan vi ju gör något och någonstans måste det börja. Sen blir väl folk galna om deras brev tar en dag längre att få. Men då gäller det att planera lite bättre då!! Om vi lär oss att leva med att de tar 2-3 dagar att posta ett brev, istället för en, så kommer det nog bli bra de med. Tänk på miljön! Allt ska gå så satans fort nu för tiden!!!!? Skicka ett mail liksom!
.

HÄST 2012-04-14

Ariégeois
.
Denna bergs-ponny har de hittats lämningar från 30 000 år tillbaka som målningar på bergen. Ponnyn är avgörande för landskapet där den lever då det inte går att bruka jorden med traktor på den sluttande åkermarken. Rasen har även används som "smuggel-ponny" då det förekom mycket smugglande med varor över den spanske grensen till frankrike där denna ponny har sitt ursprung. Hela denna ponny ger ett väldigt kraftigt intryck. Halsen är bred och kort, man och svans kraftig, bringan är bred och det är ett ordentligt mellanrum mellan bogbladen. Ryggen är kort och korset sluttande med en lågt ansatt svans. Bennen är dock inte lika kraftiga som överiga kroppen, dock är kohasighet ett problem inom aveln. Som de flesta bergs-hästar har även Ariégeois-ponnyn starka hovar och är lätt på foten. Den står emot kyla och klarar sig bra på enegi- oh näringssnålt foder. Färgen är alltid svart!
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6a/Nickel_de_Vives.jpg

Skaka rumpa, när de ringer!

Såg en artikel på aftonblandet.se om att man i framtiden ska kunna tatuera in magneter och skit i huden så att ens tatuering vibrerar när det ringer. Mobilen ska alltså vara kopplad till ens hud så att vi inte ska missa våra viktiga sms och samtal. Vem i hela helvetet skulle vilja ha en vibrerande tatuering? Den vebreringen lär man ju inte kunna stänga av(?) och så jävla beroenda av mobilen kan vi väl inte vara? Absolut att man skulle kunna ha typ som ett "plåster" som vibrerar om man nu har ett jobb där det är svårt att höra eller känna mobilen om den ligger i fickan. Men att tatuera in det i huden!!! Kan inte vara hälsosmat, eller lagligt(?)
.
Nu kanske detta var ett skämt, som jag hoppas på. Men  dde finns ju idioter till allt! Tatuera in detta på snoppen och så hoppas jag någon ringer när ni står och kissar. Haha. Over and out!
.

Räddningsuppdrag!

Grannens katt hade kommit upp väldigt högt upp i ett träd, och där satt han. När det hade gått 2,5 dygn och två starka män hade försökt att få ner katten på en hög stege, som dom gjort av två kortare stegar, så kunde jag inte riktigt leva med att kattstackarn satt där i trädet när det regnat konstant hela dagen. Så tog med mig lite korv och gick ut till trädet. Halvvägs upp på stegen insåg jag att den ihopplappade stegen var.. halvstabil kan vi kalla de. vågade mig inte upp längre så stod där som ett fån efter att gjort två försök utan att lyckas ta mig ända upp.
.
Min kära mamma kommer till undsättning i de ösand regnet och håller i stegen så de blir lite mindre vingalnad. Nu kunde jag ju inte fega ur när någon såg mig så upp upp och iväg 10 meter upp i luften och ge lille katten en korvbit. Nu var det bara ett problem som återstod, hur får jag ner katten? Det var nämligen här de två andra som försökt hade misslyckats. Så jag ger katten korv med ena handen och tar tag i kattens rumpa med den andra = står 10 meter uppe i luften på en vinglig stege UTAN HÄNDER. Härligt.
.
Men nu har jag tag i katt-skrället och ner ska vi då börja gå. De går halvbra kan jag säga och jag börjar nästan gråta och de slår mig att jag är höjdrädd. Haha. Med mammas peppande ord tar vi oss i alla fall ner och katten är så lite!! De var helt klat gårdagens goda gärning!!! Och mina lår skakade så jag fick träningsverk i dom! Haha. Vet att man inte ska ta ner katter från träd för då lär dom sig inte ta sig ner själva. Men efter 2,5 regninga dygn fick det vara nog!!
.


I fadrns, sonens och den heliga andens namn, amen!

Igår var en sorlig och fin dag på samma gång. Min mobror avled för ett tag sedan och igår var det dags att ta ett sista farväl, och ett på åtrseende. Det var så fint i kapellet och hela släkten var här för att minnas och lyssna till prästens ord. Prästen var väldigt gammaldags på ett modernt sätt. Jag gillade henne. Det kändes nästan som att jag själv ville bli präst för ett tag. De kändes så rätt de hon sa. Det blev jobbigt när morfar skulle ta farväl, tankarna om mormor kom upp och de tog knäcken. "Hälsa mormor" blev mitt sista farväl till min morbror Bengt!
.
Men gårdagen var som sagt var inte bara sorg. Min lillebror Michael fyllde även år dagen till ära. Vi sjöng för honom och prästen, som var med ner till oss på fika, sjöng nog högst av alla. Pressenter öppnades och skratt hördes istället för gråt. Senare skulle vi äta, och även fast de alltid är födelsedags-barnet som ska bestämma vad, så fick jag som vanligt min vilja fram genom min höga stämma. Haha. Pizza!
.
Så ner till staden åker vi (elle upp kanske de blir?) och Sandra har i förväg ringt och beställt vad vi ska ha. Men hon glömde den lilla ditaljen om att vi skulle äta där. Dom hade då lagt ner allt i kartonger och de blev lite pinsamt när 10 personer kommer in som har köpt pizza för 860 kroner. Haha. Men de är så trevliga på Acapulco så de gick bara bra att få ut allt på tallrikar! Bra jobbat Sandra, bra jobb!
.

HÄST 2012-04-13

Landaisponny
.
Denna ponny var, och är fortfarande i viss utsträckning, helt vild. De levde i djupa skogar långt från människan, men på 1800-talet släpptes arabhingstar in i flockerna föra tt avla fram en me användbar ponny. Detta fortsatte även in på 1900-talet då det fanns ungefär 2000 ponnyer i skogarna vid kanten av Pyrenéerna i sydvästra europa. Efter andra världskriget utrotades nästan den halvvilda ponnyn, då de bara fanns 150 exemplar kvar i livet. För att rädda rasen från inavel släpptes det in whelsponnyer från sektorn B och mer arabblod in i aveln. Idag är de tama Landaisponnyerna perfekta för barnridning och är därför väldigt eftertraktade på ridskolorna i bland annat Frankrike. En lättfödd och interligent ponny som har arabens karaktär och anpassar sig lätt till olika klimat. Halsens överlinje är lagom lång för rasens storlek på 120-135 centimeter i mankhöjd. Dock kan denna ponny lätt bli hänande på bogarna vid ridning, och den korta ryggen med en låg manke gör det svårt att anpassa en lämplig sadel. Lårbenet stupar en aning och kan vara något kort, arbågarna har en tendens till att vara knipta och detta ger en svårighet i rörelserna hos just denna ras. Men den bär alltid svansen högt och har starka hovar!
.

Lånade från: http://www.google.se/imgres?q=Landaisponny&hl=sv&sa=X&rlz=1T4ACAW_svSE430SE472&biw=960&bih=480&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=jrQzSvfIfsw1-M:&imgrefurl=http://www.ippokosmos.com/gallery/displayimage.php%3Falbum%3D12%26pid%3D866&docid=2Y8xX6IfkHfbuM&itg=1&imgurl=http://www.ippokosmos.com/gallery/albums/userpics/10001/normal_LandaisPony.jpg&w=400&h=317&ei=byOET_m-E4j24QTxoJzeBw&zoom=1&iact=rc&dur=140&sig=111415819671759631910&page=1&tbnh=132&tbnw=167&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:1,s:0,i:67&tx=93&ty=63

HÄST 2012-04-12

Basjkirhästen
.
Denna vädigt mångsidiga ras kommer utsprungligen från södra Uralbergen utlöpare. Där används Basjkirhästen till ridning, körning, jodbruk, kött- och mjölkdjur. Vissa hästar får även så pass lång och tjock päls att den går att använda som ull. Rasen är otroligt uthållig och det sägs att de kan dra flera mil i dygn utan att ta paus. Huvudet är kraftig och halsen kort. Låg manke och väldigt tjock man och svans. Platt rygg och välrundad bål. Korta ben och otroligt starka hovar.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Bashkir_horse.JPG

Alkolister!

Träffade idag på min resa med bussen en "äldre kvinna" (tant) som sa "hej på dig du" och tittade på mig. Kände att hon luktade spit så tänkte att hon tittar nog bara på mig och pratade egentligen med någon annan. Sen när jag gick av på samma ställe som henne så säger hon "hälsar du inte längre?" Jag inser att hon faktistk pratar med mig och går igenom huvudet och försöker hitta vem denna människa är, men kommer inte på de. "Jobabr du kvar på fågelhem?" frågar hon och jag blir i chock, de måste ju vara någon som jag pratat med tidigare, eller är det någon mamma känner? (haha) Jag får tillslut fråga vem hon är och då visar det sig att de var hon som plockade upp mig när jag första gången skulle gå mellan vimmerby och södra vi i juni förra året. HUR kan hon känna igen mig? Jag hade vist sagt en massa saker som kanske inte var helt sant, eller så hittade alkoholen på i hennes huvud.. Troligen hade jag väl ljugit för bekvämligheten i sitvationen eftersom jag "aldrig kommer träffa henne igen."
.
Blev även varnad av mina grannar att det flyttat in en alkolist över mig. (vilket jag redan märkt då han gått och dragit i min dörr då och då när han missat att gå en trappa till för att komma till hans dörr..) Så fort han störde skulle jag klaga så han kunde flytta ut. Omtyckt? Han är la välkommen, men inte med en massa hembränt och 10 alkoholpåverkade kompisar efter klockan 12 på natten.
.
Så här bli det i hålor när "städerna" är för dyra för staten att sätta alkoholisterna i. Biligare hyra och längre från systemet i hålor som denna. Tyvärr så älskas det inte av de nyktra indviderna i byggnaden. Det finns väl inget ont i han, men med en promille på ungefär dödlig så kan det lätt bli fel!
.

Favorit i repris!

Lilla snigel akta dig!

Nu böjar det bli vår igen. Mamma sa att "de gamla" säger att de ska vara 7 bakslag innan det blir vår påriktigt. De har la bara varit 2-3 stycken så än är det inte vår inte!! Faset jag ser lite blå himmel när jag tittar ut genom fönstret här där jag sitter helt sliten efter den tidiga cykelturen i regnet. Haha. Vad poetiskt?
.
Mitt problem idag är alla dessa sniglar som kommer med den ökade värmen och det fuktiga vädret. Jag mår så dåligt varje gång jag råkar trampa på snäckorna, som är svarta och väldigt svåra att se i leran, och det knastrar till och man ser hur den lilla snigeln i skallet får så ont!!! Får så otroligt dåligt samvete när detta händer. Så nu går jag och tittar neråt hela tiden och spanar efter sniglar som jag inte vill trampa på! Detta kräver väldigt mycket enerig och tid... Jag började fundera på hur snigel-barnen gör? Tar snigel-mamman hand om ungarna, eller då kan la inte lägga ägg direkt? Haha. Eller är det larver? Har aldrig hört hur snigel-barn lever eller vad de från början är får något. Dom kan ju inte komma ut som en snäcka fär de får ju inte plats i snigel-mamman. Hur många barn får en snigel?
.

HÄST 2012-04-11

Appaloosa
.
Rasen är en Amerikansk häst som tillhör de tigrerade raserna som finns i världen. Nez Percé-indianstamen skapade denna ras med noggran avel för att få frame n användbar häst till dderas arbete. Färegen hade även den stor vikt då indianerna jagade mycket i skogen och behövde då en "kamoflerad" häst. Dock hotades både indianerna och Appaloosa-hästen av de Amerikanska trupperna år 1876. Dock räddades åminstånde hästen av en organisation från Moscow år 1938. Olika type av Appaloosan förekommer nu då den amerikanska typen har korsats mer med Quarterhästen och då fåt ett kraftigare lårparti och är ofta något mindre än den europeiska typen. Båda typerna stämmer i alla fall överens i den anorlunda färgen, som även finns på hovar och mulen. De som utmärker rasen är att den vita senhinnan i ögat ä väldigt synlig.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/LeopardAppaloosa.jpg

En studie om idrott!

Hörde på radion idag att en längre studie har gjorts av någon någonstanns att ungdommar som har shemalagd idrott 4 dagar i veckan ökar sina resultat i matematik, svenska och engelska. Äve muskelaturen och skelettet var starkare på dessa ungdommar.
.
Jag...säger....NEJ!! Nej nej och åter nej! Denna undersökning kan inte gjorts i mitt gamla högstadie i alla fall! Vi hade idrott på schemat 4 dagar i veckan, och de gav inte mig bättre betyg vill jag lova! Däremot så gav de gångerna jag satt i omkädningsrummet och läste på engelska gloser, när jag ljugit och sagt att jag glömt kläder och skulle då gå en promenad. Som "bevis" på att jag hade gått fick jag med mig en stegräknare, som jag då satt och skakade under hela läxläsningen. Detta inträffade dock allt för sällan.. Några muskler fick jag då inte av att stå och vara livrädd i ett hör för att få en innebandy-klubba på mig (nämner inga namn, men Tobbe Torsson har satt men i mig för livet!!!!)
.
Om idotten skulle varit "idrott" och inte "bollsport" kanske det skulle ligga något i denna undersökning. Så antar att den eller de skolor undersökningen gjorts på hade det mer individuell tränging. Inte "dom som kan spela fotboll blir förbannade om vi inte spelar fotboll, läraren viker sig för de eleverna och vi andra som inte kan spela fotboll får stå längst kanten och ta all skit om det går dåligt, för rörde vi bollen (som vi egentligen inte ville ha något med att göra) var vi dödens av våra 'lagkamrater'"
.

De barna i hålan går utför innan födeseln!

Idag såg jag ett ungdomsgäng sitta i en busskur här i hålan, klockan 04:10!! Vad gjorde dom där då kan man ju undra? Men det är ett typsikt "hej vi är några ungdomar som bor i en håla där det inte går några bussar, vi har tråkigt eftersom det inte finns något att göra här och vi är för coola för att sova om nätterna"-syndrom! Så där sitter dom, en 6-7 stycken, och jag gissar på att minst 80% kommer även hamna där när skolan tar slut och betygen är usla för att e ståt och rökt runt hörnet som dom egentligen inte får. Fördomsfull.se! En av dom skrek "HEJ" till mig, självklart en av pojkaran för att troligen visa sig lite cool, vad det nu är för coolt med att säga hej? De gör nämligen dom flesta barnen med i denna håla. Och då svarar jag vänlig som jag är ett hej tillbaka. Då sätter alla igång och fnissa! Hur tråkigt får man ha? Ne, jag tror inte att detta är hälsosamt och är helt klart ett samhällsproblem som inte uppmärksamas tillräckligt!
.

HÄST 2012-04-10

Australisk boskapshäst
.
New South Wales fick sina första hästar för ungefär 200 år sedan då människar från sydafrika tag med sig hästar dit. Sedan började även europer frakta hästar och de arabiska och engelska fullbloden uppskattades och en egen ras började bildas som då kallades "Walers." Under första världskriget så sågs Walers vara den bästa stridshästen i världen då den var extremt uthållif och stabil. Dock minskade rasen något då den just användes under kriget. Men ur denna ras kom sedan den Australiska boskapshästen som i stort är en blandning av angloarab, quarter, percheron och ponny-blod. En liten häst på 152 centimeter i mankhöjd, något långsam men stark! Passar då bra till jordbruksarbete. Det finns inga klara riktlinjer för hur rasen skall seut, därför ser många väldigt olika ut. Dock föredras för det mesta fullblodstypen som gör den till en något smäckrare boskapshäst. Australiska raser har dock alltid fått uppmärksamhet runt deras uthålliga och korrekta ben, och deras boskapshäst är inget undantag!
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Stock_Horse_ready_for_work.jpg

De kanske var lite sent påtänkt?

Läste i en gammal Västerviks Tidning igår och fastnade för en artikel om en fånga på västerviks fängelse som hade gjort en JO-anmälan mot fängelset om att hans tröjer satt för tajt och att han ville ha större. Fängelset hade lovat honom 20 nya gråa tröjor, men han hade hittils bara fått två i hans storlek.
.

Jag känner att denna människa ska vara jävligt glad över att han får några kläder över huvud taget!!!!!! JÄVLA GNÄLL!! Nu stod de inte vilket brott denna fånge begått, men något olagligt uppenbarligen. Han får fan vardagen betald för att han gjort något man inte får, och då har han mage att klaga på att tröjan sitter för tajt!? Skäms!! Jag tror inte att han har de lätt, men troligen har han orsakat detta själv och får stå sitt kast. Varför ska mina skattepengar gå till att speciallbeställa tröjor åt en överviktig kriminell människa? Som då redan bor och äter för dom.. Tror inte under några omständigheter att de är "värt" att göra något brottsligt för att kunna leva på andras pengar sen. Den pricken man får av de är inget att leka med senare i livet. Men han får allt betalat!! Tycker han ska vara tacksam för att han får mat och kläder, och inte behöver bo i ett blött, kallt föråd någonstans!!! Skärpning säger jag, skärpning!!
.


Smille!

Mina tänder var så fina och problemfria när jag var liten, men så börjar jag på Valstad och där gick allt utför. Haha. Min överkäke var tydligen bredare än underkäken så hade gummiband i käften konstans som gjorde skitont!! Men nu är de bra med de. Sen började jag gnissla tänderna på natten så lever nu med min bästis bettisch! Haha. Min lilla betskena! In love! Nu dock så har jag börjat få mina visdomständer i överkäken, och på ena sida känner jag att den växer för långt ut, alltså mot kinden. Om den nu växer ner helt och kommer för långt ut kommer de ju göra snopp-ont!! OCH min kära bettskena kommer inte passa längre. Den kostar typ kuk-mycket och de har jag ingen större lust att lägga mina pengar på...
.
Ja, de var dagens problem! Livet är hårt(?) Hahahahahahaha!
.


HÄST 2012-04-09

Palomino
.
När vi pratar om palomino så är det egentligen ett ord för färgen som palomino-hästen har. Egentligen är det ingen enhetlig ras, utan det är färgtypen människan har avlat på. Dock erkändes hästen som ras i Amerika 1936 för att blodlinjerna i aveln skulle bevaras. Denna palomina-färg som är en guldgul nyans förekommer inte hos renrasiga arabiska, fullblod eller varmblods-hästar. Dock har rasen korsats så fler mindre raser fått in färgen som vanligtvis kallas "isabell" då vi ser den på andra raser. Dess man och svan skall vara ljus, gärna helt vit. Enligt avelsmål får det ej vara mer än 15% mörka hår i svans och man.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Palomino.jpg

Ooo baby I love your way, everyday!

Min stackars mor får stå ut med mycket! Men så var det trots allt inte jag som gjorde så jag blev till! Haha. Övningskörde inne i kära västervik och det gick ju jättebra. Men, det finns alltid ett men i all glädje. Kommer till ett ställe där jag ska göra en vänstersväng och måste stanna, och får sedan inte igång bilen utan de blir kärringstopp på kärringstopp på käringstopp.. Nästan lite roligt när bilen hoppar så dant. Haha. Blockerar i alla fall nästan hela körbanan och tillslut börjar folk tuta på mig. Tror dom att de hjälper en stackars övningskörande 20 åring? Efter många skrik från min mamma och en hel sexologi-lekton från min mun så kommer bil(fittan) igång och vi kör försiktig iväg! Underbart!
.
Nu är det faktistk så att jag löste sitvationen utan att döda någon, och att mammas bil inte går att bromsa samtidigt som man hittar dragläget. Så skyller i vanlig ordning på bilen och inte på min egen körförmåga. Haha. Prövade då även detta här med att hålla bromsen nere och hålla kvar på dragläget när vi sen stod stilla på en parkering, och det visade sig då att bilen även dog då.. Så att starta i backe med denna bil kanske inte är så bra för en nybörjare! Haha.
.
Men förutom de lilla missödet så gick de skitbra och inga andra kärringstopp uppstod så är ändå nöjd. Mamma erkände även själv att hon inte är lämpad att övningsköra med för att hon skriker så dant! Haha. Och jag är inte så lämplig att ha som första elev då jag skriker könsord och börjar slå på bilen när det inte går som jag vill! Underbart! Mina småbröder är skyldig mig mycket sen nu när jag tar första smällen!!!!!!

Tänkte dedär med alkohol...

..egentligen är det gansa onödigt! Dricker man för att bli full så go for it! Men egentligen är "ne jag ska bara ta en öl ikväll" helt jävla meningslöst! Grejen är den att de man vanligtvis vill med alkohol är att bli flamsig, eller vara cool. Men ska man "ta de lugnt" och "bara ta någon öl" så är egentligen de helt trögt tänkt, då man får i sig den farliga alkoholen men ändå inte får ut syftet med att dricka den. Alkoholen tär på levern, och när vi dricker alkohol så preoriterar kroppen att förbränna den och lagrar fettet vi äter istället. =FET! Drick någon gång ibland, de där vi säkert inte av (Haha?) men att "bara ta en öl" är så onödigt. Sup ordentligt en gång sen håll upp ett bra tag sen istället. Haha!! Och kom inte och säga att de är gott, för de är saft med!!
.

Hoppas jag går ut och går med Kajsa idag, så jag kan bli förlåten mina syndet! Haha!

HÄST 2012-04-08

Pinto
.
På 1500-talet kom hästar in från Spanien till Amerika som skulle bli stamfader till dagens pinto-häst. Rasen ä mest känd för sin färg som i flesta fall är skäck-liknande, med antinge vit botten och färgade fläckar (tobino) eller färgad botten med vita fläckar (ovaro). Inte förren 1963 fick pinto klassas som en egen ras i Amerika och fyra kategorier bildades. Boskapstypen, huntertypen, nöjesridningstypen och sporttypen. Rasen blev popelär bland indianerna då de uppskattade färgen, men även cowboysen tog var på rasen. Den rytmiska och mjuka gången är en god egenskap som människorna som använde hästen som redskap uppskattade.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Paint_Horse_REFON.jpg

Jag är 900 år, för jag har varit här förut!

Är helt såld på filmer från som återspelar 11-1200-talet då korstågen till "de heliga landet" från västvärlden ägde rum. Tror jag levde då i mitt tidigare liv. De känns så rätt på något sätt, allt dedär dom gör och tror. Kanske skulle börja läsa bibeln och bli djupt religiös? Haha. Fast filmerna vinklar dock allt för att de just ska vara spännande att titta på. Och jag är ju rätt lätt påverkad så jag går rakt i den fällan. Haha. Men något specielt är det allt med den tiden.
.
Ingenting var säkert lätt, krig och fattigdom då alla pengar gick till just krig. Maktskiften hit och dit och ingen ordnig. Gud hade otroligt stor makt och kyrkan kunde styra folket med järnhand då ingen vågade ifrågasätta Gud. Kan inte varit så jävla roligt att vara en lite dräng där inte. Men någonstans ser jag det där bra i det om man jämför med vår tid.
.
På den tide viste man inte allt, vilket måste varit väldigt skönt. Idag är det bara ett väldigt tjat om att vi dör av allt, allt är ohälsosamt, allt är miljöfarligt, allt är olagligt och ingen tror på någonting. OCH dom som väl tror väldigt hårt roar sig med att få med alla andra på deras ideer. De är så bekvämt nu så det stiger mig åt huvudet!! Dok skulle livet bli väldigt jobbigt om jag inte fick titta facebook 10 gånger om dagen, eller om min mobil la av.. Men om jag aldrig testat på detta liv, och aldrig ens kunde tänka mig att de skulle gå åt denna utveckling. Då skulle jag vilja leva slutet/början av 11 och 1200-talet.
.
Försöker titta på ARN-riket vid vägens slut, men de går halvbra för den finns bara på typ arabiska(?) Tittade då på Robin Hood-Prince of Thieves (som är lika gammal som mig!!!) igår som jag så älskar. Båda dom filmerna utspelar sig under denna tid och jag är kär!!!!!!!!
.

Känslan, MmMmm känslan!

Jag har ett alarm på mobilen som jag ställer in varje vecka så de ska ringa dom dagarna jag ska upp och jobba. Så kommer de ringa dagen efter så är det en lite klocka i nedre hörnet på mobilen. Och jag Ä L S K A R känslan när jag stänger av alarmet på morgonen när jag ska upp och det inte längre är någon liten klocka nere i hörnet på mobilen! = Jag ska inte upp tidigt imorgon!

HÄST 2012-04-07

Knabstruphäst
.
I Danmark började dom avla fram en häst som till en början var vit med stora ojämna svarta eller bruna fläckar utspridda över hela kroppen. Idag ser den mer ut som en "pippi långstrump-häst." Tigrerade hästar fanns det gott om i Spanien innan 1800-talet började, och de är där från stamhästarna till Dagens Knabstruper är bättre byggd och blir upp till 160 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Knabstrupper_Baron.jpg

Små detaljer som gör stor skillnad!

Eftersom jag verken har en fungerande DVD, VHS eller den dator som man kan se på film med har jag nu tittat på youtube. Haha. Tydligen får dom inte lägga upp hela filmer där längre, så var lite klurigt att hitta en film som de fanns hela fortsättningen på. Men Robin Hood är alltid bra och den gick att se hela så nu har jag sett den igen! Haha. Dock var detta någon lite speciallare för var scener med som inte finns i filmen. Några grejer var lite sådär "vem bryr sig" men en grej var kanske lite dumt att ta bort från huvudfilmen. Delen där man får se hur häxan kan veta allt, och när hon i slutet berättar att hon egentligen är Sheriff of Nottinghams mamma. Hon dödade bara den tidigare sheriffens barn och la dit sitt eget. Härlig tant! De kan jag känna hade liiite petydelse!!!!! Detta är ju ingen hockospockos-film så har undrat lite hur häxan kan ha vetat allt? Robin Hood är ju trots allt verklighet! Haha.
.

Hur går det till?

Eftersom det snöade lite halvdant igår så tänkte jag att jag skule gå upp lite tidigare än vanligt för att hinna om de var halt. Dock insåg jag ganska snabbt att "lite tidigare" inte skulle räcka när jag tittade ut genom fönstret och ser väldigt mycke mer snö än vad jag vill!!!! De snöregnar och är nästen 5 centimeter snö över vägen.. Weej.. Men de var inte halt i alla fall så kom fram i tid ändån. Tycker lite synd om dom som bytt till sommardäck, bland annat mig själv!! Nästa vinter (om bensinprisernna fortsätter att stiga så pass mycket) ska jag ha två cyklar, en med vinterdäck och en med sommardäck. Perfekt alltid redo!!!-känsla. Tycker även väldigt synd om alla paddor och dom djuren. Hur går det för dom liksom? Och alla väldigt upprörda svanar som klagade högljut idag. Hur gör dom? Kul att komma hit i hopp om att få sol och så möts dom av dethär! Som att vi skulle åka på solsemester sen hamnar på grönland liksom!
.
Men nu skiner solen så snön försvinner nog snart! Bara onödigt att den kommer... 
.


Hatara att vara ensam och ledig om kvällarna!

Så då var allt bortstädat och fint igen i lilla lägenheten. Haha. Den fick ta lite stryck igår känner jag. VI RÖJDE JU SÅ HÅRT! Haha. Ne vars! Mamma-Kajsa städade även ur mitt kylskåp då hon nästan spyde av att öppna de. Så illa alltså? Och nu har jag till och med tvättat två maskiner, där med mina handduckar som Mats inte tyckte var allt för färscha. Känns som jag lever väldigt mycket i min egen skit så de rör mig inte så mycket om det är lite äckligt här och var. Haha. Lite som en rökare som sitter och röker inne! Är så inne i de så rörs inte av de.
.
Pratat med Angelica väldigt länge om allt mellan (benen. Haha) himmel och jord. Ringde även mamma och pratade lite strunt i min ensamhet. Jag har tråkigt.. Så nu sitter jag och tittar ut på snövädret och känner hur jobbigt de kommer bli att ta sig till jobbet imorgon..
.

G L A D P Å S K ! !

HÄST 2012-04-06

Nonius
.
I ungern på 1800-talet fanns det runt 2 miljoner hästar. Ett av de större stuterierna som bildades 1785 hette Mezöhegyes och där föddes Nonius-hästen till största del upp. Stamfadern till rasen hette Nonius Senior och var en mycket felbyggd hingst som trots detta fick användas mycket i aveln. Hans många avkommor ärvde dock inte hans dåliga byggnad och nersatta prestationsförmåga utan blev riktigt bra hästar. 15 av hans sönder blev högklassiga avelshingstar. 1860 delades rasen in i en mindre och en större sort. I den mindre, som är runt 160 centimeter i mankhöjd, blandades det in mer arabblod och detta resulterade i en bättre ridhäst och körhäst till tävling. Den större användes mer till körning och lättare jordbruksjobb. Denna typ blir vanligen upp till 168 centimeter i mankhöjd. Nonius-hästen är känd för att vara långlivad, dock utvecklas de långsammare och är inte färdigvuxna fören de är 6 år.
.
Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/72/Noniusz_mezohegyes.jpg

Såhär dagen efter...

Intrefar ju trots allt inte allt för ofta en "dagen efter" i mitt väldigt nyktra liv. Och tur är väl de för var en aning jobbigt att vakna i morse. Dock när den delen var avklarad så gick det rätt bra! Haha. Insåg ganska snabbt att de var väldigt lite sprit kvar i flaskorna från mitt kök om vi jämför med hur mycket det var kvällen innan(?) Haha. Vår underbara förfest på 60 minuter var i alla fall effektiv!! Får även lov att säga att de var rätt tomt på PUMPEN igår? Trodde de skulle vara lite mer drag, eller tyckte att de var drag  i dom få som var där. Lockar inte Lifvens längre? Jaja, nu ha vi i alla faller varit där. Herre gud! Har bott här i 10,5 månad och inte besökt PUMPEN en enda gång under den tiden. Haha. Men nu är den oskulden tagen och måste säga att de var rätt bekvämt att bara gå hem och tok-sova på 5 minuter!! Nu är jag ensam igen och gråter lite över de! Saknar mina två töntar väldigt hårt nu när jag fått smaka på deras närvaro!! Haha.
.

HÄST 2012-04-05

Furioso
.
Furioso är en ras som utvecklats från nonius-hästen år 1785 då ett stuteri inriktade sig just på dessa raser. engelska varmblod bandades in i rasen för att få den häst vi ser idag. En ras med rak nosrygg, stora öron och näsborar. Fallande och höga rörelser, god lutning på låren som utgör en god ridhäst. Dess haser är något lågt ansatta, vilket gör att den sanar snabbhet. Ett gammalt arv som ännu finns kvar hos Furioso-hästen är att kotorna är något upprätta. Alla fäger är tillåtna, men vita tecken är mycket sällsynt. Mankhöjden överstiger oftast 163 centimeter.
.

"Jag reser mig"

Fick köra med en annan lärare idag och har nu klarat 6 steg av 16 delar i körningen, och klarade  ÄNTLIGEN en del av repetionen!!!!!!!!!!!!! Där fick du din lilla jävel!! MOhahahahahahaha! Seger!! Ne, inte än.. Men den närmar sig i alla fall!
.
Körningen gick riktigt bra idag med, vilken skillnad de är på lärarna!! Den första sa att jag skulle sluta gasa, och att jag inte fick bromsa. Den andra sa att jag måste GASA MEEEEEER!! Och denna idag sa att jag måste använda bromsen mer. Hur ska man tolka detta? Den ena läraren får man stryk av om man använder bromsen, och den andra skriker om jag inte göra de! Blir inte klock! Men idag gick det bra i alla fall så nöjd!

2 tjejer på bussen igår..

..Vad kan dom ha varit? 13 år? Max 14 i alla fall. Dom sitter och pratar om vem som håller på med vem och vem som sagt vad om vem och så vidare. Så som tjejer gör! Haha. MEN så börjar dom prata om den enas "nya kille" och hon säger att hon inte ska "släppa till så lätt." Och den andra svarar: "Lycka till med de du!!" "Ja, de är ju rätt svårt att säga nej när killen vill."
.
VA!? Men var är detta hemska samhälle påväg någonstans? Småtjejer som inte "kan säga nej till sex" känns inte helt rätt. Om man själv inte vill spelar det inte så stor roll vad den andra vill eller inte. Vill man inte ha snopp i sig så ska man inte ta emot den bara för att kille vill stoppa snoppen i en. Eller hon kanse är så kåt så när han börjar vifta med snoppen så kan hon inte motstå? Men de lät mer som att killarna brukade övertala dom till sex, för till slut orkade de inte säga nej längre.
.
Var det så här när jag var 14 med, för i så fall missade jag de?
.

Vi är över 80 allihopa!

Riktig tant-varning på jobbet idag. Korna verkade tycka att jag var en jobbig ungdom medan dom själva mer ville ligga och ta de lugnt, och kanske ta en kopp te vid ett lite runt bord på terassen. Nehe! Har fått i lite bränd gröt i magen och ska in mot staden för att köra, bra som jag är! Haha. Ska ha en person som lärare som kanske inte är den roligaste att köra för.. Men bara att le och se glad ut så jag kan få dedär satans kortet någon gång!!
.

HÄST 2012-04-04

Rocky Mountain-ponny
.
En nyskapad hästras från amerika, från spaniens hästraser som många andra. Sam Tuttle skappade denna ras genom hingsten Old Tobe som snabbt blev en favorit bland ryttarna på gårde som Sam Tuttel hade. När rasen blivit något större och godkänd som en egen ras så började bedömningen kring dess gång ske. Rasen kan även passgång som är med erft från den första hingsten Old Tobe.
.
Rocky Mountain-ponnien har ett eligant huvud och en "osynlig" manke. Ryggen har en mjuk övergång till korset som är runt. Benen och hovarna är starka och välkonstruerade för att klara svår terräng och ändå vara säker på foten. Rasen är känd för sin snällhet, och sin envishet att ta sig igenom svårkomframlig terräng.
.
Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Rock-mountain-horse-head.jpg

Jag ska köpa druvor för pengarnaaa!

Hur går den egentligen? "Jag ska köpa vingar för pengarnaaa" eller? Bara en lite parantes!
.
Förra månadens godis-konsumtion var på tok för hög. Inte bara att jag bli tjock av de, de kosta halva lönen. Eller så illa kanske de inte riktigt är. Men sjukt myclet pengar gick förra månaden till godis. Hur onödigt är inte de? Men vad ska jag göra när jag är så sugen så jag nästan skakar av abstinens? Jo, köpa vindruvor!! Så sjukligt gott!! Har alltid tyckt att druvorna är så dyra för så lite, men såg att de kostar ungefär som en chokladkaka... Så har jag "råd" att bli fet på en chokladkaka ska jag nog rent ekonomiskt klara lite vindruvor. Haha.
.

För lata grisar är marken alltid frusen!

Tror jag är vinter-deperimerad på nytt. Är så trött och skjuter upp allt jag ska göra "tills imorgon" hela tiden. Det var skitkallt imorse så vattenslagarna frös på jobbbet.. Blir helt less och de känns helt down att behöva ta på sig jackan och åter igen tända lampan. NE!!!!!!!
.
Idag tänte jag i alla fall ta mig i kragen och träna!! Det slog mig när jag försökte få ordning på mina äckliga tår att jag satt skreddare. De har jag inte kunnat göra  på evigheter. Blev lite påmind över varför jag tränar så nu måste jag ta tag i livet lite!!!!
.

SLAPP-dag

Tänkte säga att jag haft en riktig slapp-dag idag, men som kom jag på att jag jobbat 7 timmar och cyklat över 1 mil så så jävla slappt har det faktiskt inte varit. Haha. Men har inte prestrerat något i mitt såkallade "privatliv" idag. De är väldigt jobbigt att äta knäckebröd och försöka lyssna på vad dom säger på TVn samtidigt. Hör inget av vad dom säger!!!! Dagens I-lands problem!
.

HÄST 2012-04-03

Camarguehäst
.
Denna ras hittar vi i Frankrike och där har den funnit länge. Grottmålningar av hästar har hittats som liknar rasen och deras förfäder tros vara från den uråldriga hästen utan mellan led. Denna halvvilda ras lever på det som finns att tillgå och "ägs" oftast av de inhemska cowboys som lever på samma marker. Klimatet är tuft med heta sommara, kalla vintrar och mycket saltvatten som inte är possitivt för växligheten. Camarguehästen har blivit där efter med utåtstikande bog och kraftig hals, breda hovar och kraftiga lår. Något slutande kors med lågt ansatt svans. Färgen är nästa alltid vit och därför kallsa resen "havets vita häst" och används mycket till valning av boskap. Då traven knappt används är den underutveckland, dock är skritten och galoppen passande för dess uppgift. Camarguehästen håller sig inom ponntmåtten.
.
Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Camargue_%28horse%29_Carramba.jpg

Muskler av stål!

Måste skaffa mig en elvisp!! Tar sjukt lång tid att vispa förhand, plus att jag blir skittrött i armen. Har ju inga runkmuskler. Haha. Gick på det där trickset när jag skulle köpa grädde här om vekan. Skulle bara ha en, men så var det "extrapris" om man köpte 3. Så köpte tre, och sen slog de mig att jag sparade typ 1 krona. Så har grädde i alla fall så tänkte äta lite på pankakorna. Haha!
.

Blev sparkad i huvudet!

Igår kom det väldigt massa nya kor till jobbet. En tredjedel av ladugården består av kor som inte känner mig, känner sig trygga i ladugåden eller gillar maskinerna. Men alla kossorna var väldigt snälla och skötte sig utmärkt bra så de tog bara lite längre tid än vanligt just för att jag inte riktigt hade koll på hur mycket varje kossa mjölkade. MEN så kommer "den där" kon som benen flyger på åt alla håll!! Och böjer man då ner huvudet så komme benet automatiskt att hamna i pannan! Spark kanske egentligen är ett starkt ord, men de låter ju lite coolare än att säga att jag fick en "tutsh" av ett koben. Haha.
.
Tyckte inte det var så farligt men när jag började cykla hem så kändes de som att hela huvudet skulle ramla av och att jag inte kunde hålla ögonen öppna. När jag kommer hem och lyckats ta mig i och ur duschen så kommer känslan "när-man-dricker-alkohol-och-är-vaken-tills-man-börjar-bli-bakis" Precis där i mellan, när man druckit allt för mycket och inte mår så bra.. Så gick och la mig utan att släcka alla lampor, för de fattade jag tydligen inte hur man gör! Vaknade i morse glsd och nöjd, med massa huvudvärk!!! En lite släng av en väldigt mild hjärnskakning anas. Men kossa-mu var lugn och på lite bättre humör idag så är nöjd! Haha.

HÄST 2012-04-02

Oldenburgare
.
År 1603 födes Anton Gunther von Oldenburg som skulle vara grundare för rasen Oldenburgare som startade med varblodshingstar och franska ston. Dock är rasen tysk, och blir då tyskland kraftigaste varblodsras. Från böjan användes rasen till  lättare jordbruk och som tyngre vagnshäst. Sedan efter krigstiden 1945 så blandades fullblod in oh idag är rasen mer känd som en allsidig ridhäst. Hästan rör sig korrekt, men kan inte mäta sig med fullblodet då bröstet är djupare och "hindrar" från eleganta rörelser och för att få en snabb gång. Oldenburgaren bli ofta över 170 centimeter i mankhöjd och en så pass stor häst kräver starka kotor med välutvecklade leder.
.

Om jag behöver hjälp, så var snäll och titta på mig!


Tyckte ju själv att svar "c" var rätt lockande att svara då jag vill ha så många rätt som möjligt på den där jävla repetions-fasen (som kan ta dig i röven!!) Känns rätt självklart att dom vill att man ska hjälpa andra att överleva. Detta var dock fel när jag var en poäng från att bli godkänd. Då kanske dom tycker att jag ska ringa 112 för att få dit utbildad personal med massa utrustning så fort som möjligt för at kunna rädda de skadade. I dagens samhälle har ju de flesta hedset = kan ringa och göra hjärtmassage samtigt!!! Men man fick då bara välja en så nästa omgång av tortyr så väljer jag då alternativ "b" vilket också visar sig vara fel.
.
Så jag ska inte rädda liv, eller ringa efter hjälp som kan rädda liv. Utan först ska jag antingen springa runt och sätta upp varningstreanglar eller titta på de skadade. Nog med om man ser en som typ brytit nageln kanske man kan titta efter mer skadade personer att hjälpa. Men de stog "allvarlig trafikolycka" så då tolkar jag det som att de är skadade, elle tolkar jag fel som vanligt? Kommer jag fram till en människa som ligger och förblöder för benet har kapts inte fan säger jag "Ne, du får vänta lite. Måste kolla läget först men du ligger kvar där eller?"
.
Ska bli spännande att se vad svaret sedan är. Och om någon kan förklara varför man inte ska ringa 112 direkt? Svaret kommer säkert bli "Men om du ser att någon behöver vård så har du ju gjort en översikt." Jo, så har jag ju andads med! DAAH!!

Hej mitt vinterland!

Då börjar vi om då! Lossas som att de aldrig slutade vara vinter och nu är glad för att snön håller på att smälta bort så de kan bli vår. Tog fram tjockjackan och termobyxorna, som jag nu lossas att jag aldrig lagt undan. Var i alla fall inte så halt och nu skinner solen så fint så!! Fick i alla fall köra i min första snöstor igår och det gick riktigt bra, förutom att jag inte såg något. Och mamma satt och halv-drog i handbromsen och pratade om hur dålig den är så om hon nu skulle behöva använda den så skulle de nog inte hjälpa så mycket! Haha. Nu blir det tråk-teori för hela slanten!
.

HÄST 2012-04-01

Murgese
.
I Italiens Murge är det bergit och svår framkomligt. Där har denna ras fått växa fram genom "naturlig avel" som format den till en häst med god benstomme och kraftiga hovar. Dock tonades aveln ner av just denna typ av häst under början på 1500-talet, då italienare mer inriktade sig på travaveln. Rasen dog ut helt, och dagens Murgeses började avlas fram på 1920-talet. Från den något kraftigare till en lättare draghäst som vi ser idag. Rasen är inte helt enhetlig men hamnar i alla fall runt 152-162 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Murgese5_stehend_Gang.jpg

Ekorrar in the träd!

I den fina vårsolen i början på veckan såg jag två ekorrar i ett träd springa runt runt och jaga varandra. Tog förgivet att de tänkte ha vuxen-mys så de kan bli fler ekorrar till sommaren. Sen dagen efter när jag cyklade mot jobbet låg de en död ekorre på en betongsugga under trädet där kärleksparet hade hålt hus dagen innan. Antingen har någon dödat den och lagt den där, eller så har den helt enkelt missbedömt allt och ramlat ner och slagit huvudet i betongsuggan. Hur eller hur så kände jag nästan hur tårarna började rinna. Dom skulle ju bli föräldrar!! Kanske låter hårt, men hoppas de var hanen som dog, och att honan hann bli dräktig!
.
Min fråga är nu om ekorrar är som svanar och rävar, att dom är trogna par hela livet ut? För de känns lite sorligt om de är så för att då kommer inte den överlevande ekorren hitta kärleken igen. Det känns som att ekorrar delar på ansvaret för barnen sen, men minns inte riktigt hur de är(?) Dom kanske är lite mer som människor, som tror sig vara trogna hela livet men sen är det kanske inte riktigt så..
.

RSS 2.0