Storhandlat!!

Har blivit riktig gammal känner jag.. Storhandlat MAT istället för att slösa bort min lön på onödiga saker jag vill ha.
.
I min väld är halva grejen mad att storhandla just att handla sort! Att man köper storpack på sånt man kan frysa in. Tydligen är det inte lika självklart som jag tycker att det borde vara. Idag handlade jag med Angelica och hon är rädd för storpack.. Detta resulterade i att vi stod och bråkade om vilken storlek på köttfärs-paket hon skulle köpa. Den största kostade bara 4 kr mer än den mellersta så min tanke var då att KÖP DEN STORA OCH FRYS IN!!!! Men ne.. Ne.. Då säger hon "Jag gillar inte storpack.." Va?? Där står vi och bråkar som ett gift gammalt par. Haha! De slutar med att hon inte köper köttfärs! Fy vad roligt de var!!! Haha.
.
Sen när vi väl kommer hem, sams som alltid, så ställer vi oss och lagar mat. Eller Angelica lagar och jag hackar jordnötter. Och när det är dags för de små att simma med kokosmjölken så kallar hon mig "älskling." Underbart!
.
Angelicapartiet! Deras största ledande fråga är "Mindre packet och mer konserveringsmedel!" Haha!!!
Min tant <3

Norrmän is the shit on teknik!

Jag vill tacka Norrmännen som kom på detta värdelösa "betala-bussbiljet-system" som fungerar sådär var tredje gång. Jag har sparat väldigt mycket pengar denna månad genom att inte behöva betala när jag åkte till och från verkligheten.
.
Så nu planeras det in lite extra småresor ner till de finaste som finns! Inte min lille ponny tyvärr.. Men det andra finaste som finns! <3

Verkligheten är inte alltid så verklig

Pankakor is the shit! Idag så glömde jag bort om det var morgon eller kväll när jag stod där bland korna. Haha!! Hur trött är man då? Ne, jag kände mig inte så trött imorse men skenet kan bedra ibland. Men kom efter lite betänketid på att kalvarna såg lite hunriga ut så drog slutsattsen att det var morgon.. Bra Elinor, bra!
.
Tar på mig mys-tröjan som jag hittade i mammas gamla garderob som hon typ måse haft när hon var gravid med en riktig tjockis!! Haha. Men fula kläder är ju modääärnt nu för tiden så varför inte!? Iväg mot den blåa staden i hopp om bättre tider. Ser nästan ut att bli sol idag så målar naglarna bruna för att skiten under dom inte ska lysa igenom.
over and out!



Seriöst mordförsök gånger 1000

Det är helt seriöst en ko på jobbet som försöker döda mig!!!! Jag vet inte vad jag gör så anorlunda nu emot alla andra månader som hon varit med i mjölket? Vad har hon för motiv? Är jag skyldig henne pengar!? Lite till min glädje (inget personligt) så hade hon vist försökt döda chefen med så kanske inte är jag som gör fel i alla fall.

ekologiskt för djurens bästa..eller?

Läste att om man har en ekologisk gård med nötkreatur så skall helst naturlig befrukning ske, men inseminering är tillåtet. Då undrar jag varför det helst ska vara en naturlig befrukting?
.
Har dom som skrev den rekomentationen någonsin sett en tjur sätta på en ko? De slänger ben överallt och en tjur väger oftast ganska mycket! Riskan för skador är extremt hög om man gemför med inseminering där djuret inte har någon vikt på ryggen eller ben som kan sparka den. Om det skall vara rekomentationer för djuren bästa tycker jag nästan man ska rekomondera tvärt om. Att det är okej med naturligbefruktning men helst skall inseminering brukas.
.
Det ända jag kan komma på är väl att man fraktar sperman och det är omiljövändligt eller något sånt. Men att frakta tjurar är väl kanske inte heller så bra..?
.
Ibland känns det som att de ekologiska-reglerna bara finns för att de ska finnas regler. Men jag är inte så insatt..
lånad bild!

Panta merA

Woohhooo!
de går att panta i södra-fucking-vi! Tummen upp för mänskligheten! Tänkte att de borde gå med tanke på alla alkisar och barn jag sett under min tid här gå och samla burkar i dikena.
.
37 kr rikare på Kajsas och Annes bekostnad som är två riktiga Loka-alkolister! Men en nagel fattigare.. (farligt att panta burkar!)

Jag gillar öland för där är det plant!

Tog tummen ur röven och cyklade till jobbat denna afton och det gick helt okej bra. MEN HEM!! Fy vad jobbigt!! Varför dessa backa? Det är denhär "dalen" jag pratar om som ligger mellan där jag bor och mitt jobb. Och eftersom det är just en dal så behöver den egentligen inte finnas!! För det går ju först ner sen upp igen så jag och kossorna bor i princip på samma höjd.
.
Så nu när jag trampade på där i backen hem utan att komma något vidare frammåt så tänkte jag att man borde kunna bygga en "cykelbro" över dalen. Smart va? Jag kan förstå att de kan vara lite omständigt att bygga om hela vägen, men att lägga till en lite cykelbana kan väl inte vara så svårt?

ReeeeeeeKLAM

De härjas väldigt mycket om att unga får anorexia av reklamer. Så fort en modell syns i tv.n så skriker folk att det är deas fel att dagens ungdomar ser ut som dom gör. Då vill jag bara fråga en sak: Vad gör denhär mobil-reklamen dä han hela tiden byter upp sig till en nyare mobil. Vad ger den för signaler till unga? "Hej du är inte värd ett skit om du inte her den nyaste tekniken!" Så sätter dom sig in ekonomisk kris istället. Tummen upp..
.
Ne jag tycker faktiskt inte att den reklamen är svaret på allt ont här i välden! Lika lite som att det är modellerna i kläd-reklamer som gör att alla barn slutar äta. Man kanske inte ska jobba mot reklamerna utan för självkänsla? Om man ger upp hela sitt liv och sätter sig i skiten på grund av en reklam kanske de är dags att se över självförtroendet lite hos dagens ungdomar (som jag inte längre tillhör!!)

1.a advent!

Sitter här i min ensamhet och bara njuter av..ja, vad njuter jag av? Ensamheten i sig är ju inte så rolig. Men lite skön efter en helg med snorungar (16 och 14 år gamla) Haha.
.
Sitter i alla fall här med endast adventssjärnan tänd och massa ljus och det behövs inte mer! Känns väldigt mysigt! Bara det inte börjar snöa så överlever jag nog denna mörka tid också. Tummen upp! Har hänt gardiner nu med och det suger verkligen! Svårt, jobbig och omständigt!
.
De blåste i alla fall inte dåligt. Behövde knappt gasa med Pem på vägen hem ikväll för vinden gjorde sitt! Men jag måste erkänna att det var svårt att fixa med vindrutetorkaren och styra samtidigt när det blåste så! Haha. Men kom som sagt hem i alla fall och nu blir det att mysa lite in my ensamhet!
.
Chingchong sidenkalsong!







Peppakaksdeg till frukost



Is the shit!
Idag blir det en lugn dag för it is storm ute! Får nog baka ännu mer peppakakor och plåga magen min  med mer deg! De kommer fisas gott ikväll!
Ha en trevlig dag, amen!


Peppakakor är lite som pankakor..

 
..dom första blir aldrig bra!



Ibland får man göra de bästa av det man har för tillfället och öva!


Och till sist kan de bli riktigt bra!

elak elAK ELAK!!!

Försöker vara elak men ingen tar mina kommentarer som elaka.. Vad har hänt? För när jag inte ens försökte så blev alla arga, men nu när jag anstränger mig till max och gått och klurat på vad jag ska spyda fram ur min stora mun för att få en ledsen eller sur kommentar tillbaka, ne! Då är alla glada! Har jag gått och blivit snäll?

Min stora lillebror har börjat gå på "stickträffar" Dom stickar alltså.. Viste inte ens att han vista vad det var?! Jag drog genast slutsatsen att han måste varta lite tillsig i någon i den gruppen så nu igår när jag kom hem så skulle jag mobba honom för det då som den elaka storasytern jag är! Lite mitt jobb liksom!

"Oj är du hemma, trodde du var på symöte ;)"
"Ne, de är bara på torsdagar."

VA?! Han skulle ju bli arg?!?!?!?!?!?!?! IStället blir jag upprörd! Vad gör jag för fel??


"Det finns tio kvar 2041.."

Lästa i Västevikstidingen vuxen som jag är och såg att mjölkgårdarna har minskat med 300 stycken på 36 år i Västerviks kommun. Idag står det att det finns 69 gårdar kvar. Och en av dom minsta som lever än har en bestättning på 26 mjölkkor. Han som dom interjuvat i VT säger att om 20 år kommer det bara att finnas 17 mjölkgårdar kvar om utvecklingen fortsätter i samma fart. 2041=10 gårdar kvar! Det tyckte han var en rimlig siffra.
.
Helt sjukt!!!!!!!!!!! Alla krav på djurhållnning (som många är bra) och hårda mjölkpriser har fått gårdarna att sluta. Tycker det är sorligt! Tänk att det fanns gårdar runt varje hörn med massa mysiga kossor överallt. Nu får man åka långt innan man ens kanske får en chans att se en ko.. Sorligt!
.
Den minsta gården hade som sagt 26 mjölkkor. Den största "gården" som egentligen är två gårdar men som drivs som en verksamhet har 1260 mjölkkor. Det är sjukt många!! Men det behövs nog nu när det gäller att köra på för fullt eller lägga ner! Det bidrar till att de gårdar som utvecklar behöver fler anställda i framtiden. Så naturbruks gymnasium är nog inte så dumt..?
.
Läste med att på grund av att vi gick med i EU så är det svårt att "spå i framtiden" hur mjölkpriserna ska bli. När det bara var sveriges tillgång och efterfrågan som styrde priserna så var det lättare att planera, men nu är framiden ovis.
.
Så mitt budskap är alltså köp svensk mjölk!!

Julpimpar södra vi!!

Igår somnade jag på bussen hem och vaknade av att folk tittade konstigt på mig när dom gick av där jag skulle av. Haha. Inte dåligt trött! Men de var ändå som en dans på rosor att gå upp till jobbat idag och såg glädjande att MammaKo var mycket piggare och hennes kalv levde glatt! Lycka!
.
Väl hemma igen så började det julpyntas efter att fått hem lite grejer från HappH. Eller advändspyntat kanske man kan säga när jag inte har några tomtar eller smällkarammeler utan mer stjärnor och advändsljusstake. De känns lite mysigt faktiskt! Så spelade dom julmusik på radion! Känns så tidigt, men de är det tydligen inte(?)
.
Men jag kan inte visa mitt pimp för har ingen kamera som sagt.. Julklappar är jag ju lite emot men om någon ändå får för sig att ge mig något så vill jag ha en kamera!!!!

Jag är äldre idag än vad jag var igåR


Man känner sig bra gammal när man enbart känenr igen mindre än tio stycken människor från västerviks gymnasium katalogen. Sen att typ 30 % av dom är jag släkt med gör inte saken bättre. Haha.
.
Men hur mycket använder dom photoshop egentligen? I var och varannan klass ser det ut som att dom har photoshopat upp ögonen på mins en människa, eller så knarkar mins en människa i varannan klass.. Helt klart också möjligt!
.
Sen är det i en klass en som har snören från glasögon runt halsen och sen glasögonen på näsan. Sen är det blå bakgrund mellan snöret och människan, och (bajs)brun bakgrund i resten av bilden. Vilken miss!!


Här kommer muskelknutten!

Inte varje dag man är helt själv i TR's lokaler! Torsdagar kanske inte är någon träningsdag? Haha. Men jag utnyttjade i alla fall min ensamhet genom att försöka mig på att förstå en magräningsgrej som jag testa innan man då orkade jag inte ens göra en rörelse.. Och sen när man ser 80+are lägga sig där och göra typ 50 stycken så blir man lite besviken på sig själv. Är det så illa? Nej det visa de sig att de inte var riktigt så illa i alla fall. Låg bara helt fel på de så nu jävlar ska här bli magrutor!!!!!!! (in my dreams i alla fall)

Livet börjar!

Kommer till jobbet och det är alldeles tyst för ovanlighetens skull. Skyndar mig lite på att byta om och går in i hos dom små juvliga liven och ser "MammaKo" bara ligger, sen börjar hon skrika! Jag mår så dåligt över att se henne så! Ingen lite hade kommit under natten som planen var så något måste vara fel..? Börjar typ gråta när jag ser på henne så vet inte hur jag ska göra!!
.
Men chefen kommer upp och agerar som vanligt i lugnets stil och få sätta igång henne och den lille kommer med rumpan först! Inte bra! MammaKo är helt utslagen och orkar inte röra en fena så vi får hjälpa henne. Kalven kommer i alla fall ut levande, men slutar andras! Hjärtmassage gånger 1000 och jag vet inte om jag skulle gråta eller säga "wouw" när hela kalvens kropp hoppade till i orytmiska ryck när hjärta åter igen kom igång.
.
MammaKo låg bara, vilket självklart var väntat, men som tur var tog grannen hand om ungen så den fick ompyssling och kärlek. Han/hon kom igång bara någon halvtimme efter förlossningen och MammaKo verkar klara sig, men kommer ta ett tag innan hon är helt på benen skulle jag tro.
.
De var verkligen hemskt att se MammaKo må så dåligt utan att jag kunde göra något. Kände sig väldigt maktlös! gick typ med tårar i ögonen från halv 5 till halv 8 när kalven var på benen!!

Bonde söker fru!

Jag skäms lite över "Pelle" i bonde söker fru! Han känns så sliskig!? Fett hår har han med!! Duscha? Ne sen har man ju läst lite i överdrivna media så man får ju inte något super intryck av honom.. Hur länge är dom där liksom? De är väl typ bara någon vecka eller något och då bara "Nu är du min, kommer aldrig lämna dig, bla bla bla!" Och nu pratar dom om att dom vill gifta sig? Kärra nån..
.
Ne, måste se nästa vecka bara för att se hur detta kan tänkas sluta! OCH det blir en säsong till! JippamadaYey!
.
Iövrigt så har mitt lantsbruks"liv" varit bra idag! Men ska upp imrogon med så säger god natt!

"Ni ungdomar behöver inte prata med varandra längre...

..de finns ju FacebOOk"
.
Haha. Tyckte de var lite roligt, och sant!
.
-Vet du vad jag gjode idag?
-Ja..
-Hur vet du de?
-Jag såg det på FB!
.
Jag tycker det är bra, för dom man inte vill prata med men ändå vill veta vad som händer åfr man liksom veta. För allt som står på FB är sant! Haha. Samtidigt är det lite skrämmande..

Dagens motionspass..

..blev är Pem var lite morgontrött. Efter jobbet hade han somnat till ordentligt och orkade inte röra sig mer än 4 meter då han somnade om. Inte alls irriterande!! Så fick stå där och dra och dra och dra och dra...osv i all oändlighet...och dra och dra! Men när jag gett upp typ 5 gånger men ändå fortsatt dra typ 234748575884439 gånger vaknade han till liv och var lika glad som vanligt.
Killar..

det ända som alltid funkar! Haha

Alla goda ting är tre

Hörde av en vän at allt ska vara tre! Kanske därför mitt knä fortfarande dampar då den bara genomgått två operationer? Den tredje är i alla fall på G så hoppas. Eller ne, jag har inga förväntningar på den faktistk. Dom säger att allt kommer bli bra och att de går att fixa, men det har dom ju sagt hittills med så vad ska man tro liksom? Hoppas kanske jag gör med antar att jag blir besviken..
.
Sjukgymnasten tyckte frästen att jag behövde operera de typ igår för att de inte skulle bli värre än vad det redan blivigt. Och han blev lite sur eftersom jag inte ens fått tiden än och det har snart gått en månad sen läkaren bestämde sig för en ny operation. (De är 7 veckors väntetid) Så igår gjorde jag inget annat än att ringa oh springa till sjukhuset, men fick ändå inte tag på den jag skulle prata med.. Men idag på morgonen svarade hon i alla fall och får ingen tid fören i januari, men hon kunde inte säga när än..
.
De känns lite som att det var såhär sist med? Fast då var det ju värre. Men då gick jag ju med en trasig menisk för länge så att korsbandet åkte åt fanders. Är det inte lite dumt att låta mig gå med det då?

Men jag är ju inte utbildad..

Svart+Vitt=Grått

Satt på bussen (ja, för jag har inget körkort och det är inte mitt fel!!) mot mer civilliserade orter när jag ser att någon målat ett hakkors på sätet, och jag kände bara: "Men..."
.
Har vi inte gått vidare? Jag menar hur moget är det att göra häts mot folkgrupp nu för tiden? Det är väldig mycket prat om att svarta gör si och svarta gör så. Vita gör väl med si och så? Jag är så trött på att vissa dömmer efter viken jävla värg man råkar ha på huden!! Och vem fan är Svensk egentligen? Någon dag skulle jag bara vilja ha typ en lektion i något, spelar roll vad. Sen gå inn med inställningen att alla med färgade kläder är dumma i huvudet och alla med svartvita kläder är små ängla barn! Vist skulle de vara roligt? För tydligen sitter det ju i färgen..
Visa påstår att invandrare kostar oss mycket pengar och det måste väl vara sant? Tycker kanske någonstans att "vi" ska tänka på dom som faktiskt redan bor här innan vi "hjälper" andra. *Man kan inte hjälpa andra fören man hjälpt sig själv* Men jag ger fan så mycket häldre mina skattepengar till någon som är villig att få en andra chans att skaffa sig ett liv, än någon jävla svensson som sitter på sitt feta asel förutom när den går ner till systemet efter att ha fått in sina bidrag på kontot.
.
Jag säger inte att alla svarta är snälla som små lamm för alla är inte de, precis som vita inte är de! Kan det vara så att ens handlingar inte avgörs av vilken hudfärg man har utan av vem man är som person? O my gud! Jag tror jag har löst världens mysterium!

Känslan när man tror man har pengar kvar...

..men så har man inte de!
.
Bajs.. Nu åker jag och tränar!!

Jag har börjat tänka, istället för att bli arg!

Denna afton var det seriöst en kossa som fick rådamp på mig när jag skulle mjölka ur henne! Hennes små ben flög åt höger och vänster och åt alla håll och kanter. Och jag blev lite chokad över min tanke när hon sparkade på min stackars höger arm. "Var har hon ont?" För sådär några år sen skulle jag typ "KOSKRÄLLE STÅ STILL!!!!!" Men nu tänke jag inte någonting på att hon faktiskt sparkade mot mig. Så kommer husse upp och hon står snällt som ett litet lamm. Men hon hade i alla fall mycket rikigt ont i en spene som hon inte mjölkade så bra ur. Och då hade det inte blivit bra om jag blivit sur på henne!
.
Oftast är det väl så att dom har ont? Känner att jag vuxit lite. Att jag tänker lite längre. Om världens snällaste kossa helt plötsligt vill döda så är det läge att börja fundera på om något är fel eller om hon har ont någonstans!
Tycker det ser så roligt ut när dom har små "extra spenar"

en helg i november

Har haft en "mys-pys"-helg! Så datorn har inte varit första prioritet! ;)
Har varit en riktig fet-helg med!! Fredag: Pizza. Lördag: Kladdkaka+chips+chocklad. Söndag: REstERna! Så nu sitter jag och äter chips i min ensamhet de det vakraste som finns har åkt hem.. Ska i alla fall träna som en gris imorgon då Pem har fått gå varm hela helgen! Haha. Gillar han! Är ju i riskgruppen för hjärt-och kärlsjukdommar enligt min fina sjuksköterska. Haha.
Så har jag även hittat paint på min dator, som ni kanske märker! Eller jag och jag..

De är så logiskt!

Sitter och, eller vem försöker jag lura? Jag ligger i sängen och tittar på när Mats-Hemmafru lagar mat! Haha. Arbetsfördelningen är på topp! Lyssnar på "Så mycket bättre"-Peter och när Mats pratar med köttbitarna han steker.
-Mats, kossan är redan död!
Men nu måste jag tydligen hjälpa till.. inte okej!

Satsa, stressa, hinn, vinn!!

Har umgåts oroväckande mycke med Pem idag, och jag gillar honom bara mer och mer!! Han gjorde så jag hinner se min lilla andra älskling här i världen en hel natt extra! Mums! Tycker någonstans att det är bra jobbat att hinna med en buss som går samidigt som man egentligen slutar!
.
Tack mitt lilla mupp till mopped! <3

Ekonomi

Räknar på min ekonomi, vilket är lite roliogt när allt går ihop utan att man behöver anstränga sig allt för hårt! Dock är jag och mitt konto inte ekonomiskt redo för jul, som alltid. Men annars lever jag faktiskt! Tack för jobb!!
.
De jag skulle komma fram till var att enligt konsumentverket är det rimligt för mig "Kvinna mellan 18-30 år" att förbruka 1620 kr på mat varje månad. Det tyckte jag lät mycket så har denna månad skrivit upp var alla mina pengar försvinner och nu är jag uppe i 776 kr på mat, och det är mindre än halva månaden kvar. Sååå tror inte att jag kommer upp i så mycket fraktiskt! HAHAHA! Där fick ni konsumentverket! Ne, men självklart är det något "medel, snitt, ungefär, rimlig,"-summa med 1620 kr/mån. Men njuter lite ändån av att jag håller mig under den!
.
Tycker det är roligt med ekonomi faktiskt. Min egen har ju till och från inte varit så rolig att se, men tycker ändå de är roligt att jobba med den och räkna och fixa och skriva planering och sånt. Kanske ska bli ekonom? Haha.
Mins när man behövde busspengar. Haha!

Uppbundet vs Lösdrift

Igår kom det tre små gulliga kossor från deras anda gård där dom har lösdrit till korna. Och dom hade blivit mobbade där uppe så nu hoppas vi på att dom trivs bättre här och kan få äta upp sig lite. Då kom självklart disskutionen igång om lösdrift eller uppbundet?
.
Vid första tanken så känner jag "Klart kossorna mår bättre av att gå på lösdrift!" Men, när jag tänker efter så är det ett väldigt hårt liv att vara "lösdriftsko" med tanke på den extrema rangordningen som råder då. Är man långt ner i rang så har man nog ett väldigthårt liv. När dom står uppbundet så behöver dom inte "slås för sin överlevnad." Dom har sin matplats, sin sovplats! Och man ställer aldrig två kor som hatar varandre jämte varandra! Sen så kan jag helt klart hålla med om att det är ett tråkigt liv att stå uppbunden, och problem med benen får dom lätt när dom inte kan skutta runt som dom vill. Men att gå på hårt lösdriftsgolv är nog inte heller så bra för benen?
.
Svårt, svårt, svårt! Man kan väl säga att inget är bra bara mer eller mindre dåligt. Men jag tror i alla fall inte att de kor som alltid stått uppbundna lider speciellt hårt av det, men det är inte de ulltimata!
Bilderna är lånade från googel!

Blocket.se Nya mötesplatsen!

Hahahahahahahaha
Dog lite där! Men en vän till mig (nämner inga namn men har inte så många vänner så kanske inte så svårt att veta vem det är i alla fall..) la ut sin vita volvo till försäljninga på blocket, som så många andra. Det ringde en som var intersserad att köpa den och de kom väl på något sätt överens om att ses och bla bla bla.. Men här är det roliga: Han frågade henne om det inte kunde ses mer! Hahahahahahahaha!!! Liksom "Om jag köper din bil, går du ut med mig då?" Lite roligt ändå!
.
Så alla singlar där ute, sälj era bilar!! Då finns chansen att ni hittar kärleken!

WooPWooP

Uppe med tuppen on my lediga dag! Inte helt sant för klockan är snart halv 8 och jag ska jobba ikväll, men i alla fall. Ska iväg och träna bort lite feeeeet!!!! Har en illrosa tröja på mig så jag syns med, så ingen jägare tror jag är en älg!
.
Ha en bra dag, amen!

Jag är fattig bonddräng

Slog mig att idag har jag jobbat i 6 månader, ett halvår! Det är rikigt länge, med tanke på att det känns som jag jobbat i typ 2 månader. Haha. De tar jag som något possivt! Frågan är om det kommande 6 månaderna kommer gå lika fort? Min plan är ju att det ska vara en snösnål /(hälst helt fri) vinter, och blir det inte de har jag ingen plan B! Gillar mitt jobb i alla fall och hoppas jag kan överleva vintern!! Fortsättning följer..
.
Min ända fråga är var 6 månaders lön tagit vägen? Hahahaha!!
Detta är mer än 7 månader sen(?) Första gången jag var in Södra Vi! Klockan är typ 4 på morgonen. Haha.

LyxfällaN

Tittar på lyxfällan och känner mig lite stolt! Jag har överlevt!!
.
För några veckor sen såg jag på två bröder som bodde ihop och det slutade med minst en ny mobil varje månad, motorcykel (och ingen av dom hade körkort) och fest fest fest! Den ena hade inte ens någon inkomst! Då kände jag bara: "Stanna hos päronen till ni vet att man ska använda papper och inte pengar att torka röven med!"
.
Nu tittar jag som sagt igen och då är det två bröder på 20 och 24 år som bor hemma! Båda har jobb och egen inkomst och den som är 20 tjänar mer än sinna föräldrar. Trots det så betalar mamma och pappa all mat, all hyra, bensin och "sicker till barnen lite pengar då och då" som pappan sa. Då känner jag bara: "ÄR NI HELT DUMMA I HUVUDET ELLER?" För helvete! Bor man hemma och har jobb och inkomst och är över 20 år så måste man förfan betala lite! +att deras flickvänner mer eller mindre bodde där. Hur tänker dom då? "Hej jag bosätter mig här för att jag vill knulla er son! Men jag betalar ingenting trots att jag äter upp er mat!" Så skaffar lyxfällan boende åt honom, men då säger han nej! Va? Men vem vill bo hos mamma när man ahr råd att bo själv?
.
Fan vad trött jag blir!!!
.
Över 7000 ska man tydligen betala om man bor hemma och har egen inkomst. De låter mycket tycker jag men de får man komma överens om något med sina föräldrar.

Hatar att skrapa rutorna!

Nu när jag skaffat mig ett fordon (hahahahaha) med en ruta på (HAHAHAHAHAHA) så måste jag börja skrapa den nu på morgonkvisten för att kunna se något. Är riktigt frostigt ute, runt 0 grader bara. Och jag hatar att skrapa rutorna!! Det tar tid, man fryser ihjäl om fingrarna och har man vantar så blir dom blöta och man drar bara ut på "frys-ihjälandet"

.

Så nu har jag lagt en matta över Pem och det funkar rätt bra. Jag ser fortfarande inte så mycket men det är i alla fall inte för att det är massa frost! Behövde inte skrapa rutAN idag! Tummen upp!

 


Varning för klag!

Är så sjuuuukt trött! Hur kan jag vara de? Kanske för att jag gick upp vid 4 idag? Vaknade till och från hela natten med, typ som vid 11 så var jag redo att gå upp. Haha. Bara 5 timmar för tidigt liksom! Så nu är jag i alla fall trött men känns lite väl pinsamt att sova innan 9(?) Haha.
.
Sen har jag ont överallt! Ne, de är faktiskt inte sant, för ovanlighetens skull. Jag har inte ont så mycket nu för tiden faktiskt. Det är bara dethär jävla knät som inte vill ge sig. De är svullet så knäskålen kan inte "spåra" ordentlig så det fastnar till och från (troligtvis det som hände när korsbandet gick sönder) så är lite rädd att de ska fastfastna! Men har ju inte så hög tempo så ramlar nog inte som jag gjorde när korsbandet dog.
.
Har forfarande inte fått någon tid  för när den tredje operaionen av knät blir. Tredje gången gilt eller hur säger man? Hoppas jag kan få en tid så snart som möjligt så det kan bli bra så snart som möjligt! Har dock inte jättestora förväntningar med tanke på att dom sagt att de kommer bli bra efter de senaste 2 operationerna, med men de har det ju inte blivigt.
.
Men man ska la inte vara bitter! Men just nu känns det inte så bra i lille benet..

Varg, Sveriges lejon!

Är inte så insatt i disskutionen men som vanligt vill jag ha ett finger med ändå! Haha.
.
Antar att det ser ut ungefär såhär:
Skjut varjarna för att:
*Dom skadar/dödar boskapsdjur (ex tar fårens lamm)
*Dom skadar/dödar vilda djur så jakten blir sämmre
*Dom är en fara för ex. jakthundar då de kan ge sig på dom under jakt
*"Vanliga" människor är rädd för dom
.
Skjut dom inte för att:
*Dom har rätt att leva så som alla andra djur
*Dom tillhör ekosystemet
.
Det finns säkert massa fler både emot och förr. Kom gärna med egna åsikter och tankar!
.
Jag känner såhär. Om ni nu så gärna vill jaga något som förstör så SKJUT VILDSVINNEN!!! Vist, vagen dödar. Men kom igen! Ni får väl jaga lite mindre rådjur då så ekosystemet går runt. Är det något djur som förstör och även dom ger sig på människo och djur är det väl dom vilda grisarna!! Jaga dom istället! Jag vet inte om man äter vargarn man skjuter(?) men antar att de inte är så mycket mat på dom, så ett stort vildsvin är mer mat på=mer ekonomiskt! Dom förstör mins lika mycket som vargarna, om inte mer!
Min personliga åsikt är: Ge fan i vargarna och ta tag i vidsvins-problemet istället!


De värmer den som frusen är!

Idag är det så kallt ute så man automatiskt böjar nynna "Vi tänder ett ljus i advent.." och får en safransmak i munnen. Det ända som får en varm är ilskan när man ska betala räkningar som företagen vill ha in tidigare än vad man får lön.
.
Men det är lite mysigt någonstans, när man får vara inne, och titta ut på frosten. De var faktistk lite skönt att gå ut imorse med kl 4 för då var det inte så kallt. Men när solen går upp förvandlas småland till ett "Hej mitt vinterland" utan snö dock. De vill vi inte ha, tror inte Pem gillar snö? Har i alla fall fått en isskrapa så nu ser jag vart jag kör. Så vi inte hamnar i diket..igen. Tummen upp.
.
Ne, de är inte lätt att vara en fattig bonddräng på vintern! Men jag ska om hundra år sitta där i min gungstol och säga. I MADE IT! MOOOHhAahahaha!

Att steka pannkakor

Jag och Kajsa är uppe i en diskution om att sex- och kärleksliv är som att steka pannkakor!
.
Första pannkakan blir aldrig bra, eller oftas inte! Man har för låg värme, eller för hög. Tar i för mycket smet så det inte går att vända, eller kanske för lite så de bara blir lite skit i mitten. Man har inte fått in snittsen på hur man vänder eller så har man en dålig stekpanna helt enkelt.
.
Precis så kan det vara med ragg med. Första  blir väl aldrig så bra? Man får liksom öva upp sig lite, precis som pannkakor! Ibland kan man ju nästa se på smeten att det inte kommer bli någon bra pannkaka så kanske inte ens värt att försöka steka?
.
Men så helt plöslite får man en bra pannkaka, när värmen är bra och man själv kommer överens med pannan och stekspaden! Då är lyckan total! Sen kan det ju bli så att man fortsätter steka med samma smet, men de blir inte lika bra i längden.. Då kan de vara bra att göra ny smet kanske?
.
Jag har i alla fall hittat min smet och de blir perfekta pannkakor varje gång ;)

Gud finns nog inte..

Gjorde precis ett test då första frågan var:

Vilket påstående stämmer bäst för dig?
a, Gud finns nog inte
b, Gud finns nog

Haha. Tyckte de var lite roligt. Slutade i alla fall med att jag enligt testet inte trodde på Gud. Förvånnad..? Nej! Jag firar jul för att jag alltid gjort det och jag tycker att alla får gifta sig hur dom vill och är för abort!

Peace and love!



Vad du är söt min kära lilla Permo!

De var INTE bara att hela alltet var fullt med olja utan de var MYCKET mer som inte rikigt var som de skulle i lilla Pem! (Nyservad in my as!) Men efter att "Lasse-som-kan-allt!" undersökt och vårdat honom så mår han toppen och vi kom upp i 35 km/h på raksträckorna! Haha! Så egentligen var det bra såhär i efterhand att de bliv lite fel för då kom ju räffningspatrullen hit ;)
.
Så nu rullar det igen och lyckan är stor när Janne även hittade 10 L bensin (som jag nu ska blanda ut med olja. Haha) hemma i garaget! Tummen upp!

Dagens-i-lands-problem

Mitt busskort har fungerat 1 gång av 4 idag. Känns bra! Med det nya systeme, som nu är över ett år gammalt, så har dom tagit bort att man får utskrivet på biljeten vilken hållplats man ska till, dom matar bara in vilken zoon. Detta resulterar då i att Gladhammar inte existerar utan tillhör Gunnebo-zoonen.
.
Om man då åker från Södra vi och ska till Gladhammar så måste man byta i Vimmerby och sedan byta igen i Västervik för att sedan åka med buss 160 till Gladhammar. Där blir det ett problem eftersom att man säger till busskorte att man ska till zoon 94=Gunnebo. Och när man kommer från Vimmerby och åker till Västervik så åker man igenom zoon 94 men inte den hållplatsen jag ska till=busskortet tycker jag ska gå av där. Så när jag väl ska byta i Västervik till buss 160 så säger busskortet "Fuck you!" och så funkar det inte!
.
Har någon tänkt på detta när dom gjorde det nya systemet?

Ett helt vanligt återfall

På bussen (mot gymet *SKRYTER* om hur hurtig jag är) imorse så satt de två tanter och pratade om hur gamla dom kände sig nu när deras barn blivit vuxna.
"Man märker hur gammal man är när barnen fyller år!"
Då undrar jag, känner man sig ung hela livet då om man skiter i att skaffa barn? Fru Lidholm den äldre trodde dock att man kände sig gammal bara för att man inte fick barn.. Känns som man inte kommer från att åldras? Jag som trodde jag hittat ungdomens källa.. attans!
.
I övrigt på tal om tanter så satt jag med fötterna på sätat i bussen (Skäms på mig, men jag hade i alla fall inga skor på!) Då kommer det på en tant som stannar och bara sten glor på mig med en såndär blick som bara tanter kan ha! Typ "DÖ-dagens-jävla-ungsdom!" och jag kännde bara "Vad är ditt problem kärringjävel!? Vänd din framstjärt åt något annat håll så jag slipper se på ditt fula tryne som ingen antirynk-kräm kan hjälpa!" De fanns platser lediga överallt och skulle hon ändå envistats med att sitta jämte mig skulle jag snällt tagit ner min väska och mina fötter på golvet. *ÅÅåå andas!!*

Om alla tanter skulle vara som du var mormor, då skulle jorden vara bäst<3

Om jag någonsin får barn...

..då ska de första dom får lära sig vara att man INTE ska tanka sin moppe med en hel liter 2T-olja+ingen bensin! För de slutar med att moppen inte startar och de blir massa krååångel! Dom kanske kan få göra de om dom jobbar på en gård där deras arbetsgvare är väldigt tålmodiga och snälla och kanske till och med tycker det är lite roligt att mecka moppe! Men helst inte alls...
.
Nu när jag tänker efter så kanske att dom ska använda kondom kommer förre(?) Men att inte tanke full tak med olja är i alla fall väldigt högt upp på listan! För tydligen är det allmänbildning?



Kanske inte skulle gått upp alls idag..

AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh!
Vaknar och ser att klockan står på 05:03 och tänker "snälla säg att det står 03:05! SNÄLLA!!" Men de gjorde det inte så UPP ur sängen som ett skott i röven och på med lite kläder ner till "Permo" som moppen nu blivit döpt till och DEN STARTAR så snällt! Tack! Ser dock ingenting för rutan har isat igen men hoppas på att inte få mötande trafik och iväg!
Hinner halvägs och Permo STANNAR!? MeN dÖ! Soppartorsk.. Kommer på att de finns en reservspak! Jippi! vidare iväg och kommer fram till en upplyst ladgård med en bonde på bra humör (Tack för er tålmodighet!) JObba JOBba JOBBa! Och blir klar rätt skapligt ändån.
Har ju en dunk "bensin" som jag fick av han jag köpte moppen av så slänger i den och iväg, kommer dock bara typ 20 m då Permo strejkar! IVÄG igen 2 m, 2 m tlll, 2 m igen.. DÖD! Man vad fan? Vad har jag gjort för att förtjäna detta??????
Snäll som mina arbetsgivare är så fixar och trixar dom så allt kommer nog funger sinom tid! Jag tänker dock inte berätta vad JAG GJORDE FÖR FEL för det är lite för pinsamt för att allmänheten ska få veta! Tacka gud för cykel!
.
Trevlig bajs-morgon!

Värsta pojkvänsakademien

Vad är detta för program egentligen?
Hur patetiskt får de bli liksom?
"Uppmärsamhets kåta" är det jag tänkter på när jag ser dom!
Jag blir rätt arg! Riktigt arg!
Får man vara så trög?
Ge mig styrka!!?
Hur man nu lyckas bli kär i en sån idiot vet jag inte, men är väldigt lycklig att jag inte har blivit det!
Mats<3

"De *** tycker är värst med vårt sexliv är när jag springer efter henne med snoppen i vädret"
MEN GÖR INTE DET DÅ????

Häst är problem!

Pratade idag om hö och halm att de iår kommer bli en brisvara. Halmen kostar nästintill lika mycket som hö! Och nu kände jag bara "VAD SKÖNT ATT JAG INTE HAR HÄST!" Jag bara mins vad alla problemen var! I jämförelse med då så är jag helt problemfri idag! Största problemen jag har kan man läsa nedan, haha!
.
Klart jag saknar hästar otroligt mycket och mår lte smått dåligt över att inte umgås med dom små liven! Bara känslan av att se en häst saknar jag! Känna luken och den mjuka pälsen och värmen dom utstrålar! Men just när man pratar om hö så mår jag riktig bra av att idag vara hästfri. Det passar inte i livet just nu.. Men självklart drömmer jag dagligen om att få pussa på en söt liten häst varje dag och komma ut i skogen!
.
Hästar är problem, men det är de värda!

Vill..ha..snopp..

Här om dagen blev jag så himla kissnödig när jag stod bland kossorna och mjölkade. Och då jag just mjölkade så fanns det inte tid till att springa iväg för någon kisspaus! Ni anar inte hur mycket jag ville ha en snopp just då? När jag inte riktigt kunde stå still!! Gud ge mig en snopp!? Eller jag har ju en men den måste jag dela med Mats (haha) Ne men en helt egen snopp som man bara kan slänga fram när nöden slår till! Vad enklare mitt liv skulle vara då!
.
Hej Gud
Om jag får din snopp så kan du få min mensvärk?



Tar lite extra grädde på pannkakorna ikväll!

Började dagen med att vakna och inte ha ont! Härligt!! Laddar för träning efter allt för mycket choklad igår kväll! (Uppsssss...) Så stod hela 40 minuter på crosstrainer!!!! Känner mig väldigt stolt!! 400 calorier fattigare i alla fall. Inte för att de gick minus (haha) med all choklad men lite mindre plus i alla fall.
.
Sen en härlig sexfylld dag med världens bästa Angelica! Inget kunde väl få mig att bli arg nu? Men jo, transport-FUCKING-styrelsen lyckades väldigt bra!! Så nu sitter jag här och äter GRÄDDE med pannkakor! Deras fel att jag blir tjock nu..

Vila i frid Hickstead!

Jag såg på "världscupen i hästhoppning" igår live på SVTplay innan jobbet. Så tänkte jag "Jag ser bara dehär ekipaget (Världsettan Eric Lamaze på hästen Hickstead) se går jag till jobbet" Så när dom gått i mål så stänger jag ner datorn och när jag kommer hem så ser man att om jag hade tittat 10 sikunder till, då hade jag nog kommit försent till jobbet. Fy vad hemskt!!
.
Lägger en tanke till Häst, ryttare och team! Måste varit så hemskt att sitta på en häst som ramlar ihop! Måste känna sig väldigt maktlös..
.
Och ett underart agerande av hästskötaren som snabbt är framme och lossar sadelgjord och försöker göra något i en väldigt pressad och stressad sitvation. Hon verkade inte drabbas av panik som många andra gjorde! Vilken underbar hästskötare!!

Tacka gud (Kajsa) för stavmixer!



Haha.
Gav mig som vanligt på de här med att laga mat. Och inser åter igen att de inte är min grej!!!Eller mat är ett starkt ord med de blev typ "gägga" Liksom mellan soppa och gryta. Underbart!
Jag mixade vad jag trodde bara var vita bönor men när jag insåg vad det stod på burken så var dem drängta i tomatsås(?) Och detta såg då ut som kalvbajs! När jag då hälde i den bajset i kastrullen med spinat och redan mixade ärtor så såg de ut som "kalvbajs-på-grönbete" Älskar de!
Så doppade jag lite "alldeles-förlänge-rostat-tacobröd" som jag haft i ugnen. De smakar faktiskt gott!!
.
Jag ger den 12 av 5!

Du tog de som en hyllning, men jag sa de som en diss

Fick höra innan helgen att jag jobbar för fort. Haha. Inte varje dag man får höra de, så tar det som en komplimang, även om det inte var menat så. Ne men de ska ta lite längre tid mellan då jag förbereder juvret tills då jag sätter på maskinen. Så kossorna hinner släppa mjölken ordentligt! :) Så igår och idag ahr jag ansträngt mig till max för att jobba lite långsamt! Svårare än vad det låter för jag ska hela tiden hitta på massa "system" så de ska gå så effektivt som möjligt. Så istället för att ta de lung så planerar jag bara in att göra iording dom små liven tidigare=blir klar lika fort. "Du är klar tidigare än när vi är två" Ja, jag är arbetsskadad sen mitt "hästliv" Haha.
.
Mins Kerstins vrooool när hon tyckte jag gjorde iorning kossorna för tidigt! Ojoj! "DEN innan måste gå ner på LÅGVARV FÖRST!!!" Ta de lugnt kvinna! Jag är inte så insatt men känns som det är bättre att mjölken får släppa ordentligt eller? Klart man inte ska göra iordning allt för lång förre då risken blir att de bara rinner en massa mjölk och att bakterier kan leta sig in i den öppna spenkanalen! Men hallå liksom?
Så snygga tuttar får man när man fått sådär 4 barn!
Jag vill med gå i sin!

Jag vill inte tänka framåt, men är livrädd att fastna här

Tittar på välrldscupen i hästhoppning (Varför? Vet inte!) och tycker det känns väldigt jobbigt att inte höra Jan Svanlunds härligt glada stämma! De är helt enkelt inte rätt utan honom! Sörjer!
.
De ska vara dom två, annars är det inte roligt!

Du och jag moppen, du och jag!

Här om dagen så ångrade jag kanske mitt lite förhastade moppeköp en gnutta. Men idag när jag var väldigt trött och de slog mig att jag INTE behövde cykla till jobbet klockan 4(!!!) blev jag lite gladare! Då jag även hittade att den är helt "handsfree" började jag nästan älska den lite! Haha. Gasen fastnar så man inte behöver hålla i den. (Man ska inte se brister som problem!) Sen har den fotbroms så behöver rent tekniskt sett inte hålla i styret!! Fiffit va? Haha! De gick ganska bra tills vägen svängde! Fast styret är inte helt rakt så svänger de lite lätt åt vänster så kan den svänga sjäv med. Kan inte bli bättre!!

Forshaga shopper

Hellre överklassfitta än idiot!

Ja, på så bra humör är jag idag. Haha. Ne men jag funderar över mitt framtida "liv"? och man kan inte bli annat än en smula depp! Tänkte bli en såndär student på Lanmästare. Vad sägs om de? Jag kan ju inte leva utan dom små liven, men kroppen kommer inte hålla. 82 är min egentliga ålder enligt läkaren.. Tummen upp! Så en utbildning skulle sitta fint!
.
Ja de är min plan i dag men vem vet hur den ser ut imorgon?
.
See you later alligator!

Hennes röda flätor börjar färgas grå

Är i mitt kära HappyH. och känner av en vis könsdiskriminering när jag som ville följa med och hämta ved inte fick det, medan min lillebror som ville stanna hemma blev tvingad att åka med(?) Så nu sitter jag här och blir fet istället. Eller tränade faktiskt i morse och var ute och gick 7 km med Ullsa. *Oj vad hurtig jag är* Haha. Men kanske lika bra då vi ska ha lite familjetime ikväll så får inte umgås med dom för mycket! Haha.
.
Förövrigt sitter jag och stör mig så hårt på folk att jag inte riktigt klarar av att håla fingrarna i styr! Haha. Mogen som få känner jag mig när jag känder ett starkt behöv av att vara lika jobbig, bara för att!
.

Jag ska knu, knu, knuffa dig i sängen!

Varför står det inte någonstans vad preventivmedel kostar? Hur ska jag kunna veta de om det inte står någonstans?? Ska man behöva ringa och "Hej jag är lite störd, vad kostar ett pack p-piller?" Haha. Ne men de borde ju finnas en lista eller något på ungdomsmottagningens sida eller nått men inget vad jag hittar. Är inte det lite konstigt?
.
Sen är det rätt stor skillnad om jag inte mins fel hur gammal man är. Lite som att åka buss! Är det över 21 man börjar betala vuxen-pris? Måste börja planera här nu när jag börjar bli gammal! Haha. De är dyrt att inte bli gravid, men de lär ju vara möe dyrare att bli de(?)

ikväll och ikväll

Ikväll har jag bytt ut kladdkakan mot morötter med dip, som egentligen borde stavas dipp då de är ett kort i, eller? Hur eller hur så låter det i alla fall mer nyttigt! De hör inte till vanligheterna i mitt förövriga ohälsosama liv! Nu när jag även fått besked från läkaren att de blir en tredje operation av mitt lilla knä. Så kommer börja använda min (fula) moppe (som inte är en permobil!!!) =TJOCK! Haha.

Jag hatar att jag älskar dig

Drömde om min lille ängel inatt! Insåg hur mycket jag saknar honom!! Mitt liv känns inte helt utan mitt lilla russ. När ska jag få min lille skrutt tillbaka? <3
.
Är väldigt sugen på att köra ponnyhest med! Skulle vara nice om man kunde ha en lite skit borta på jobbet. Haha. Men man ska inte skaffa sig mer problem än vad man redan har! Äger ju min röda pärla nu som nog kommer vara tillräkligt problemfull för mitt klena psyke! Haha. 

Att tänka efter före har aldrig varit min starka sida..

..Men det har ju funkat hittils!
Mitt kontrollbehov har hålt mig vaken inatt. Elller jag har nog sovit mer än dom fllästa andra men min mobil har seriösa dödstankar så vågade inte riktigt somna för då kanske jag inte skulle vaknat så jag kunde ta den snygga lilla röda till jobbet. Haha!! Jahoppsnopp! Tankeverksamheten står still så har inga fler tankar. Haha. Go in peace!

Visa mobilen 2...jpg i bildspel

<3

Jag antar att ingen vill läsa om min underbara helg! Eftersom människan i naturen tycker det är roligare att höra om folks olyckliga liv, men min helg har varit så långt från olycklig det bara kan bli!
.
Har verkligen haft en underbar helg med min underbara Mats. Underbart! Sådär som när man inte gör något underbart så är det underbart i alla fall. Sa jag att de har varit underbart i helgen? För missade jag de så skriver jag de igen! Underbar helg!
.
Lite Haloween då min personliga åsikt om min utklänad fick 5 av 5! Haha. Självgod som jag är! Eller förklaringen till den får i alla fall full pott! "Tänk dig att de precis slutat regna och du tänker 'nu går det att gå ut, titta så fin regnbågen är!' och precis när du går ut så BBBBBAAANNNNNGGGGG!!!! så var det ett litet åskmoln kvar som slog ner en blixt så fönstrena vibrerade och du dog!"
.
Så lite bio är alltid mysig en söndagkväll! Såg Tintin i 3D som blev min första 3D film vilket var spännande då jag satt och var rädd första delen av filmen för det 'flög saker på mig' Haha. Jag är så inte för dagens utväckling! Haha.
.
De var hårt att åka ifrån mitt <3 när helgen var slut.. Riktig hårt.. Sen vill säkert ingen läsa om hur mycket jag gillar min pojk, men jag vill skriva de! Jag gillar min Mats massor <3
Visa mobilen 3...JPG i bildspelVisa mobilen 3...JPG i bildspel
Och nej jag vet inte hur man gör bilderna större(?????)

RSS 2.0