HÄST 2012-02-29

Berberhäst
.
Det pratas om att denna hästras kommit ur istiden och sen dess utvecklats till en uthållig ökenhäst som används till avel i många andra raser. Den har korsats mycket med arab, dock ser man att detta är en helt egen ras då den har ett mer basttant huvud, lägra ansat hals och sluttande kors och låg hållning på svansen. Denna ras är väldigt uthållig och ligger mellan 147-157 centimeter i mankhöjd.
.
Den eliganta araben har fått mycket större avelsberöm utåt än vad den berberhästen har på dagens hästraser, även om de spelat ungefär lika stor roll för att få fram de mer ädla tävlingshästen vi är vana vid att se idag. Detta kan ligga i att berber inte är lika känd i västvärlden som de arabiska fullblodet är.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f0/Zafira_Al_Saida_0001.jpg

MaaaaaaT

Cyklar hem och känner hur det luktar mat överallt och blir så satans hungrig!! Brukar ju äta knäckebröd med mitt kära philadelphia-ost-knarkande, men som sagt så är det slut.. Men är inte sugen på torra knäckebröd. Är sugen på såndär rör-gägga men massa gott i! MMmm!! Och när jag kommer in och slår på TVn så är det Sveriges mästerkock och dom pratar om skagenröra, inte okej!
.
Tittar runt i mitt inte allt för varierande kök. Finns mjölk, ägg och mjöl som redan är ihop blandat i en skål. Haha! Härligt! Så någon gägg-röra blir det inte. Men hittade en matlåda långt inne i frysen som får duga ikväll. Man ska INTE sitta och äta massa mat klockan 8-9 på kvällen. Det är nästan dödsstraff på sånt! Men idag är idag och då är de väl okej? Haha.
.
Love än peac!

Spara+Häst=INTE sant!

Det där med att spara pengar, de har ju aldrig varit min grej riktigt. Jag har i stort sätt aldrig haft några pengar över att spara för allt har gått till hästen. Och om jag nu har sparat så har de varit för att kunna köpa något till eller göra något med hästen. Köpte kläder till mig själv, som inte hade med hästen att göra, typ 2 gånger per år. Levde på pallade äpplen och matlåder som man fick från skolan som jag fryste in och delade upp i fler potioner. Bara för att ha pengar till hästen. De var dock ett aktivt val att ha häst så inget jag ångrar, men att leva så snålt utan att tänka på det är lite märkligt(?)
.
Men några pengar sparat blev det som sagt var inte. När jag väl började få lön och inte levde på 1050 kroner i månaden blev jag helt "Shit vad pengar!! Jag är riiiiiiiiiik!!!!" Jag menar, från max max 2000 -alla hästutgifter till +10 000 och ingen häst. Man blev lite förhäxad av att ha mer pengar än vad man brukar, och vad gör jag? Jo, jag köper upp alla pengar. Haha. Nu har jag börjat spara, och har lagt undan 4000 i månaden den senaste tiden och klarar mig aldeles utmärkt på det som finns kvar!
.
Då är min fråga till mig själv: Varför sparade jag inte såhär från början? Då skulle jag haft 40 000 nu. De hade ju varit rätt bra, för man vet aldrig hur framtiden ser ut!(?) Jag avskyr i och för sig att sätta över pengar på ett sparkonto som dom flesta har, och sen ta där ifrån i slutet på månaden! Hatar de! Så sätter inte undan lika mycket som jag tror jag ska kunna spara. Haha!
.
Tror i alla fall att de är hälsosamt för sitt "ekonomiska förnuft" att ha häst som ungdom. Man lär sig pengars värde och att man inte kan få allt utan måste välja. Jag är i alla fall väldigt glad att jag fick den "uppfostran" av hästen!
.


Philadelpfia-ost in my heart!

Behövde inget lyse på cykeln idag när jag trampade på till jobbet klockan 04:00!!! Redan så tidigt börjar det bli ljust! Eller, ljust är ju ett starkt ord.. Men de går utan lampa, även om det skulle behövas och gå mycke bättre med en! Men man får inte vara kräsen när man är en fattig bonddräng! Haha. Härligt är det i alla fall att de går mot ljusare och framförallt varmare tider! Inte långt kvar nu tills foppatofflorna kommer ut ur garderoben igen. Haha. Hatar ju foppatofflor, men fastnade för deras enkelhet. De går så fort att ta på och av, och jag är ju för att de går fort!!
.
Har ingen philadelphia-ost kvar och känner att de är lite dyrt. Haha! Har ätit 4900 gram sån ost sen i maj förra året. Haha! Gillar de skarpt! De är bara nästan 5 kilo, inte så mycket egentligen eller?
.

HÄST 2012-02-28

Arabiskt fullblod
.
Den arabiska hästen är urmoder till dagens ädlare hästtyper. Det finns stamboksförda arabiska fullblod så långt bak som till 3000 år före kristus. På 600-talet spred sig hästrasen mer över välden när muslimerna började erövra mark med hjälp av den arabiska hästen. Den håller sig vanligen mellan 147-155 centimeter i mankhöjd, men då rasen blandats mycket kan andra storlekar förekomma. Huvudet är mycket specielt på de arabiska fullblodet då de är smal och avlångt, med stora näsborrar och ögon som sitter brett isär. Öronen är däremot små. Något som utmärker just denna ras är att den har 17 revben (en mindre än andra raser), 5 ländkotor (en mindre än andra raser) och 16 svanskotor. (2 mindre än andra raser) Detta resulterar i en hög svansföring som kännertecknar araben väldigt mycket. Araben används mycket inom distans då den är känd för sin uthållighet. Även idag så är dess uthållighet en viktig faktor då den fortfarande används som fördmedel långa distanser.
.

Lånaad bild från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/LaMirage_body07.jpg

Man måste ge för att få ta!

Haha.
Effektiviteten är på topp när jag hoppade stutsmatta samtidigt som jag stekte pannkakor. Haha. Kände att jag behövde äta rätt snart så jag hann smälta maten innan jobbet, men ville inte hoppa efter jag ätit. Så fick bli samtidigt mer eller mindre! Men ska man stoppa i sig energi måste man göra av med enerig om man vill få + - 0. Man kan ju inte bara ta och tro att de funkar som jag gjort hela livet. Haha.
.
Samma sak med lönen tillexempel, som jag får imorgon!! För att få in lönen på kontot måste man ge jobb. Ingen förväntar säg väl att få pengar utan att göra något för att få dom? Eller om man ska tävla i något kan man inte bara tävla och tro att man ska få massa placeringar. Man måste ge av sig själv och träna hårt för att få något tillbaka. Samma sak med sex...? Haha!
.

Jobba hårt! Haha!!

Hit-hit-hitVARNING!

Lyssnar jämt på radio som sagt och RIX FM är den kanal som funkar så kör på den. Något jag stört mig på dock är att när jag kommit halvvägs till jobbet på morgonen så sluter "45 minuter musik no stop, bäst musik just nu, hela tolv låter irad" och de börjar spela muski med reklapauser i igen. Och då har dom alltid "Ny musik den här veckan är........Och veckans hitvarning........." och så ravlar dom alla låter. Jag har tyckt väldigt många gånger att veckans hitvarning har varit samma låt några veckor irad. Skulle snarare heta månadens hitvarning. Eller så är det bara för att jag lyssnar på just den reklamen så många gånger i veckan så de känns som att den hålt på jättelänge! Så nu la jag i alla fall på minnet vilken låt det var som var veckans hitvarning förra veckan, för att se om det var en ny eller samma denna vecka. Och de visar sig att de är en ny hitvarning, men den låten som var hitvarning förra veckan var nu på "ny musik den här veckan är..."
.
Hur kan man först vara en hitvarninng i en vecka, sen gå till ny musik nästa? Nog tvärtom, men ne!
Gör om gör rätt!
.

HÄST 2012-02-27

Eftersom min kära ko-bok är slut så tänkte jag nu börja på min väldigt gamla, älskade häst-bok som jag fick någon gång när jag var sådär 10 år. "Bonniers stora bok om hästar" heter den och är välanvänd!
.
Våren är den bästa häst-tiden. De är inte för varmt men inte för kallt. Det är tort men inte brandfarligt. Man vet att den jobbiga vintern är över och att innejobben blir färre och färre. Man känner sig stolt över att man klarade denna vinter med och känner hur sommarbetet närmar sig. Fick total hästabstinens igår så jag nästan började gråta. Så tänkte på denna bok och nu blir det en hästras om dagen.
.

Slår mig själv på käften!

Idag så hade jag sagt till mig själv att jag skulle springa 30 minuter på min kärlek. Kände mig rätt pepp på de, men sen efter 5 minuter var jag helt död!! Var super anfådd och låren liksom "krampade" av trötthet. Mina 30 minuter kändes väldigt långt bort.. Men har man sagt 30 så har man sagt 30 och då är de bara att slå sig själv på käften och kära 30! Och efter just 30 minuter så kändes de rätt bra, och jag var stolt över att jag inte gav upp när de kändes som jobbigast. Så blev rätt glad och styrkan sen efteråt kändes lätt och härlig så tog några extra kilo vikt här och var. Så slår det mig: Var inte jag för trött nyss?
.
Total inbillning!! Huvudet var trött på att springa så den sände ut signaler till benen så jag skulle tro att jag var trött i dom. Eftersom de gick så lätt sen så kan det inte varit annat. Detta visar ju på att de sällan är kroppen, utan snarare knoppen de är fel på! Har verkligen left hela livet och lyssnat förmycket på vad huvudet betämmer. Lyssna på vad musklerna säger istället och skit i huvudet. Han är bara en lat och otacksam jävel!!
.
Dagens råd blir: slå dig själv på käften då och då! Nu sitter jag på g hem med en stuttsmatta på bussen. Pinsamt men vad gör man? Ska träna med den hemma så jag är redo för testet sen om 3 veckor. JuppJupp! Tummen upp!!
.

"När jag kom hem började vi göka för att de var kul"

-Biggest Losser Robert!
.
Haha. Här sparar vi inte på krutet. Rakt på bar'e! Det är tydligen så att Bigges Losser-Robert ska bli pappa efter lång väntan. De har tydligen försökt länge men läkaren har konstaterat att Roberts spermier var för dåliga på grund av hans övervikt. Så när han kom hem från slottet så lyckades dom göra ett barn tack vare viktnergångne. Detta måste ju få alla unga feta människor att tänka till lite(?) Tydligen är ju barnfrågan väldigt stor och seriös, ändå sitter folk och blir fetare och fetare. Vi röker, vi super och äter på Donken. De blir inga föräldrar av oss inte!
.
Jag menar, hur går det till över huvud taget i sängen när akten ska börja? Är man så fet så kommer ju inte partnen in mellan låren. Killen måste ju ha en gigantiskt lång snopp om det ska ens finnas en liten chans att de ska lyckas!! Sen om man nu lyckas, är chansen att kvinnan blir gravid av "fettis-sperma" väldigt liten. Är eller sperman har inget ägg att befrukta då de inte släpps någa "fettis-ägg." Detta är väl ett väldigt väldigt stort käll till att inte hamna i 100 kilos klassen? Vakna liksom!!!
.
Jag tänker inte ge några råd om hur man gå ner i vikt, mitt råd är att gå inte upp i vikt!!! Och du sambo som sitter jämte din patner och ser den växa. SÄG NÅGOT!!! Gör något, aggera!!!!! Om inte Mats säger till när jag börjar gå åt fel håll, vilket håll de än är, så kommer jag bli fly-fucking-förbannad när jag en dag inser det själv. Inte för att jag ska ha några barn. Haha!
.

Aldrig mer kvart i 8-bussen!

Även jag drogs med i vårens tecken idag och tog på mig för lite kläder. Haha. Men det ser ut att bli varamare under dagen så får hoppas de går ändån. Vaknade vid halv 7 och tänkte "Vafan liksom! Kan lika gärna åka in och träna nu!" Sagt och gjort gick jag upp och tag på mig en kjol och skinjacka för att sedan stega ut i minusgraderna mot bussen.
.
De dröjde inte länge fören jag insåg att mitt val av buss inte var de bästa. Förra veckan var det ju sportlov = inga barn. Idag var det inte sportlov längre = massa barn! Och när jag säger barn menar jag inte små 6 åringar, utan högstadie-elever som är bland det värsta jag vet. Jag ber om ursäkt till min omgivnning och alla som jag någon gång åkte buss samtidigt som när jag var mellan 13-15 år. Hur kan man orka vara lärare i denna ålder? Skulle häldre ta hand om 10 6 åringar än 2 högstadie-elever. En skulle gå bra, men de är ju när dom är i flock de blir som värst..
.
"Eh va heter re.. Jag drack ju en hel flaska själv, öh.. 5 öl.. öhh.. och en cider!" Men grattis. Jag skriver upp i din lilla "alkoholintag"-bok som jag så fint skriver upp allt i så jag inte ska glömma bort hur mycket du (ljuger om att du) har drukigt. Blir galen! Lite som "Öh Jag äter bara svensk mat då'rå" Nemner inga namn med detta sa någon träskobärande individ när vi gick på högstadiet med. Lilla Tobbe Torsson, de kan inte vara lätt att leva på blåbär och svamp!
.


KO 2012-02-26

Jaha. Då var boken slut.. Trodde den skulle vara mer uppbygd som en faktabok, men var mer en återberättelse från bönder som författarna interjuvat. Klart det fanns fakta med i boken, men inte på de sättet. En härlig liten bok som var lite rolig stundvis. Haha.
.

Vad ska jag nu skriva om på kvällarna?

Rosa mössa och ful volvO

Ja, vad roligt det är att våren är påväg. Snön är i stort sätt borta och solen är framme fler och fler timmar per dygn. Asvalten är torr och gräset grönt. Härligt! M E N med våren kommer även mindre roliga åkommor, volvo-töntar! Herre min Gud ge mig styrka! Varje år, likadant! På med mössa och solbrillor, kortarmat och nervevade rutor i en riktig skit-skrut-bil. Om ni stänger fönstrena ska ni se att ni slipper ha mössa på er.. Tryck gärna in fler personer än vad det får plats. Ser då ut som att ni är fler än vad erat "gäng" egentligen är. Ljudvolymen blir även högre vilket tydlige än mycket underhållande. Bilen skall även som sagt vara skrotfärdig, eller kanske har den återuppstått från redan skrotade ting? Den ska i alla fall ge ifrån sig ett väldigt hög plåtigt ljud när dom som har så långa arma slår på taket genom den öppnade rutan undertiden bilen mer eller mindre tar sig framåt. Sen är det viktiga inte att bilen går fort framåt, utan mer att de låter som en hel flock bilar kommer när man nuddar lite lätt på gasen. Du vet du att du gjort rätt kompis!!
.
Är det inte lite 90-tal att hålla på såhär?
.
Angelica och jag har i alla fall en semeste-vecka (om vi nu har någon) planerad. Vi ska köra runt i Västerrvik med en riktig skitbil och ha rosa mössa, pilotbrillor, strumpor OCH träskor på oss. Dunka riktig skitmusik ur ett par sprängda högtalare med för hög volym så de inte hörs något. Vi ska ha varsin öl i handen, men inte dricka något ur den, uan mer hälla ut lite i taget så de ser ut som vi druckit ur den. Ingen av oss gillar ju öl, men den ska bara vara där. Sen ska vi ställa bilen vid hamnen och slå sönder den! Haha. De kommer bli så lyckat <3
.

Lite 90-tal!!!

Drömde att jag sov!! Mmm vad skönt!

Haha. Imorse var det riktigt hårt att gå ur sängen. Drömde att Mats och jag skulle gå och sova här hemma i min skäna säng. Hinner precis ner under täcket, så ringer klockan in real life.. "Det här kan inte stämma. Jag la mig ju precis??" Haha. Ne de var inte roligt. Vaknade inte något inatt heller så var helt bota som vanligt när de händer att jag sover en helt natt utan att vakna. Hemma nu i alla fall och allt gick kanon som vanligt. Fina kossor!! Solen skiner och jag har kokat alldeles för mycket gröt. God morgon!
.
Såg att termomentern stod på minusgrader när jag gick till jobbet imorse. Våren är inte här än inte! Ska tydligen vara plusgrader dygnet runt i 7 dagar för att officielt få räknas som vår. Hade varit de i skåne-land tydligen, så säger grattis till dom.. Host host! Sverige är ett så konstigt land. De är skillnad på flera månader från norr till söder. De är liksom vår i söder nu, men vintern har väl knappt ens tänkt tanken på att lämna norland eller? En sak är ju säker, tänker inte flytta uppåt i alla fall!!!
.

KO 2012-02-25

"Norska Svana är en av stammödrarna till dagens Ödhumlor. Hon blev 32 år gammal."
.
Ödhumlor, en urnordisk koras som på 1800-talet var nära att försvinna helt när det bara fanns runt 20 djur kvar. Men våra grannar i Norge envisades med att kämpa för rasens kvarlevnad och idag finns kring 1000 kvar, även då i Sverige. Liten till växten men stor till hjärtat!
.
Att en ko kan bli 32 år låter först väldigt overkligt. Men sen när man tänker lite så är det nog inte så konsigt för de kossor som är små och präglade på det sättet. Precis som man säger att ponnier oftast blir äldre än stora hästar. Oftast så får kossorna inte vara kvar på jobbet om de inte kan leverera. Kossor går sälla i pension vad jag ha förståt så det är egentligen ganska svårt att avgöra hur gammal en ko blir. Sällan får dom ju sjävldö liksom. Ska skaffa mig en fjälko och se hur gammal den blir!
.

En lånad bild på en lite flock med ödhumlor. Något som utmärker dom väl ä hornens form.

Jag rökte te som barn!

Jag vet inte om det bara är jag som vuxit upp i en alkohol- och nikotinfritt hem, men såklart tror jag att de inte bara är jag för mitt självförtroende har vuxit lite och självinsikten flyggit iväg. Men det är väl inte okej att sitta och röka i busskuren när det är massa folk i den? Alltså, jag är egentligen inte så känslig mot de så stör inte mig så hårt, men man gör väl bara inte de eller? Speciellt inte när det är djur och barn i den. Små flickor som sitter med barnvagnen framför sig och snuttar lite lätt på en cigarett. Ne, man gör inte så!
.
Sen mår jag lite dåligt när jag ser människor med en cigg i ena handren och en unge på typ 4 år i den andra. Jag vet inte, men känns inte helt rätt! Dom är säkert bra föräldra och hela den biten. Men nej! Inte röka framför så små barn. Eller är jag bara känslig nu? Nej jag är inte bara känslig!! Var och en får avgöra om dom vill lägga pengar på att dö i förtid. Men tycker inte att man ska dela med sig de till andra, och inte bland barn i alla fall!!
.
I och för sig så finns det så mycket man inte ska göra inför barn, så skulle vi ta bort allt så skulle alla stå där som lyktstolpar så fort ett barn närmade sig. Haha. Men det där med rökning.. Hmm?
.

Om någon vill ge mig en kläning så vill jag ha dom här:


från http://fyndiq.se/sok/rockabilly/

"Vi är dom som förlorar men jublar ändå!"

Idag känner jag mig snygg, på topp och glad! Allting rullar och solen skiner!! Vår vår vår! Man mår så jävulskt bra av att röra på sig så jag förstår inte varför ingen har tvingat mig till detta tidigare i livet? Jag mår skit bra! Har inte varit ens lite förskyld på över ett år!! Jag har inte alls ont längre, inte bara knät som blivit bättre utan har aldrig ont i ryggen längre. ALLA säger ju att dom har ont i ryggen, jag säger bara en sak: TRÄNA! Och förvänta er inte miraktel-resultat efter en vecka. Man får liksom ge de ett år innan man kan må så bra som jag! Mohaha! 375 kronor i månaden kostar det i västervik att bli piggare, gladare och mer smärtfri. Tycker man inte det är värt de, så har man nog inte så ont..
.

KO 2012-02-24

"Ängen gav djuren vintermat, betesmarken gav dem sommarmat."
.
När man började hålla djuren inomhus om vintrarna så var man även tvungen att ta maten till djuren, när dom själva inte längre kunde hitta mat själva. Då var man tvungen att spara den mat som fanns på sommaren så djuren även kunde äta denna på vintern. De var då ängen blev en viktig del av böndernas liv. De slog de långa ängsgräset och torkade det, så de höll sig till vintern. De blev då mer och mer skillnad på betesmark och ängsmark, då djuren inte fick "förstöra" marken där vinterfodret växte. Ett mer organiserat lantbruk växe fram till de vi ser idag. Tydliga gränser mellan äng, bete och åker!
.

Som vi pratat om tidigare är landskapet mer avdela nu än förr, just för att få ut mer av det!

Lever på hopp och vilja!

Har haft ett litet hemligt mål och idag lyckades jag uppnå de! Stod där i en hel timme, 60-fucking-minuter, och sprang på min kära crosstrainer. Vi älskar varandra!!! Svetten bara sprutade åt alla håll, och kan förstå att ingen vill stå jämte mig. Haha. Fan vad bra de kändes! Fan vad bra jag är! Bara jobbade på utan att tänka och så lyckades jag! JAG lyckades!!!! Så stolt över mig själv och mina utmattade lår. Kan säga att de sista 5 minuterna kunde jag lika gärna lagt mig ner och dött, men skam den som ger sig så nära mål! Hoppet och viljan gick före förnuftet och faktan. Jag orkade egentligen inte mer men FAN vad bra jag är på att övertala mig själv till att fortsätta ändå!
.
Sprang i alla fall lycklig som satan iväg till sjukgymnasten medan svetten fortfarande droppade ner på golvet från min rödflamiga kropp. Han blev impad, eller så inbilade jag mig bara de för att jag vill att han skulle bli de(?) Haha. Jag ska i alla fall äntligen få göra mitt fystest för att se om knät hålle. 3 veckor tills dess. Då har jag något att sträva efter. Tycker annars inte om att sätta upp mål, så som "jag ska gå ner si och så mycket på si och så lång tid." Man misslyckas bara och blir besviken. Mitt mål är att må bra nu, och alltid! Men testet för knät känns rimligt och jag ska köra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GO ELINOR! FUCKIN GO!!!!
.

Den håller än! Haha
.

Snart ett år sen! Ojoj vad tiden går!

Älskar när solen går upp!

Varför ska man alltid vakna när man brukar gå upp när man för en gångs skull har sovmorgon? Ingen risk att jag försover mig i alla fall. Fast jag börjar gilla de! Jag gillar att vara vaken när solen går upp och man ser allt vakna til liv. Speciellt när det är så fint väder och plusgrader i februari och jag hoppas forfarande på sommar nu! Haha. Snön är snart borta och solen har redan börjat skina som bara den! De är nästan varm att sitta här med långarmat, men de kan ju vara för elementen.. Men mer uppiggande att säga att det är solens förtjänst! Peppar träning och en Angelica idag!
.

Förra sommaren när min bästa och jag njöt vid hamnen!

KO 2012-02-23

"Åska-sur mjölk men bra smör"
.
Att mjölken skulle bli sur av åska lever tydligen kvar. Jag tror det bara har åskat riktigt ordentligt en gång under min mjölkningstid och då märkte jag ingen skillnad på mjölken. Men en faktor som faktiskt kan påskynda den naturliga surningen av mjölken är att oftast luftfuktigheten ökar i samband med åska. Något som däremot inte har någon som helst logisk förklaring är att man för trodde på att det gick snabbare att göra smör i blixtträd. Om man gjorde smörkälen av träd som blivit nerslaget av blixten skulle då smöret bli bra snabbare. Tänk om det var så enkelt!!
.

Hej då Gunnebo!

Ä N T L I G E N ! !
Kanske låter lite hårt men nu är denna håla påväg att försvinna helt. Kanske inte helt har yttrat mitt hat till Gunnebo men diggar inte det stället precis.. Men nu får jag snart min vilja fram, utan att ens framföra den! MOhaha! Har bara suttit här och inväntat nedelaget. Elinor - Gunnebo 1-0!
.
Macken las ner för rätt länge sen nu och ersättes av ett godishus, som min lillebror är med och sponsrar mer än mycket! Affären ska läggas ner, och känns inte jättetroligt att någon vill efterträda de som sköter den nu(?) OCH nu kommer uppgifter om att Dalsgården, ett ålderdomshem, ska läggas ner och de boende ska flyttas till Västervik. De går typ 5 barn i varje klass i den lilla skolan som har dagis uppt till årskurs 6.
.
Läggs affären och Dalsgården ner kommer inte mågan pensionärer kunna bo kvar. Läggs även skolan ner tror jag inte jättemånga småbarns-familjer vill bo kvar heller. Vem ska då bo där? Medelpar där barnen flygit ut med bil, och dom som jobbar på bruket. Hur går de för bruket? Då finns det inget bra kvar! Man har inte känslan av landsbyggd, men ändå inte närhet till affär och skola. Vem vill bo där då?
.
Jag säger såhär. Alla får flytta, vi jämnar skite med marken sen utvecklar vi ett lantbruk över de vanliga! Vem är med mig?
.

De var det där med tuttar...

Har ju tidigare undrat över varför vi människor har brösten "mellan frambenen" medan de flesta andra tvåbröstade däggdjur, eller de däggdjur som bara får en/två ungar åt gången, har brösten vid bakbenen. Letar fortfarande efter ett mer vetenskapligt eller forskande svar på denna fråga. Men de jag vill komma till är att igår såg jag på ett program där de följde en elefant från födseln till döden på animal planet. Då såg jag att elefanter har brösten, (eller man kanske säger juvret när man pratar om djur men vill inte vara diskriminerande) vid frambenen!!! Så jag ändrar mina tidigare utlåtande om att alla däggdjur som bara får en och annan unge och som går på alla fyra benen har brösten vid bakbenen, för det är tydlign fel.
.
Då blir ju den nya frågan: Vaför människor (apor) och elefanter skiljer sig från väldigt många andra däggdjur, när det gäller placeringen av brösten?
.


Realistisk? NEJ!

Vaknar i morse och tittar på termometern och den visar sju plusgrader!!!!!!!!!!!!!!!! Lycka lycka lycka! Barmark och det är fan nästan ljust! Vem kan förstöra denna underbara morgon? Jo, en lös ko och en spark på axeln lyckades rätt bra. Haha. Så när alla kossona var mjölkade så var mitt tålamod så långt borta att tårarna som nästan kom ur ögonen kokade!! De var precis som att alla kalvarna förstod att jag var på dåligt humör för dom var så snälla och skötte sig exemplariskt! Haha. Så morgonen var ändå bra i slutändan!
.
Nu skiner solen och får total ögon-orgasm av torr asvalt! Man ser grönt gräs och hör fåglana kvittra! Vår VÅr VÅR! Men vi är bara i februari och vad som helst kan hända. Kan komma en snöbomb igen och försöra allt som sist. Ingen idee att ta av dubbdäcken direkt.. Men när det gäller att våren kommer släpper jag alla realistiska och misstänksamma tankar och släpper lös den lilla possitiviteten jag har inom mig. Haha. Nu jävlar ska de bli vår!!
.

KO 2012-02-22

"Endast enstaka avelstjurar får leva upp i vuxen ålder, och värdesätts då enbart ifrån sina sexuella prestationer."
.
Stackars tjurar, de kan inte vara lätt! I nötkeatur-världen så domenerar verkligen de kvinliga könet måste man få säga. Ser man en ko, säger man ko oavsätt om det är en hona eller hane. De känns som att även i yngre skolklasser så lär man ut att de är en ko. Jag mins att när jag  var liten undrade jag varför ko-tjejerna hette samma sak som arten, medan andra inte gör det. Som tillexempel får heter taka, lamm, bagge. Varför heter ko ko, kalv, tjuer? Nu är det ju så att arten heter nötkreatur, men det är det inte många som säger tillvardags. Korna dommenerar och det kan ha att göra med att det är dom som levererar, eller de är dom man jobbar mycekt med. Man behöver fler kor för att få en ordentligt mjölk- och köttproduction än vad man behöver tjurar. En tjur kan faktiskt sätta fart på många kor. Haha.
.
Lite synd är det ändå om tjurarna då det finns många undantagsegler för deras utevistelse. Kor måste vara ute en vis tid varje år, medan det är okej enligt lag att ha tjurar inne hela deras liv. Är inte det lite konstigt? Bara för att man är tjej har man väl inte mer behov av att få vara ute, för det är ju trots allt det reglerna ska försöka uppfylla: Kornas behöv! Men tjurarns behov? Deras ben mår väl inte heller bra av att vara inne? Deras naturliga rytm störs väl minst lika mycket?
.

Dagens goda gärning...

..Som jag knappt kan stava till, men jag kan i alla fall göra en och det är väl ändå det som räknas? Haha! Hur eller hur så sitter jag då på bussen och vi stannar vid en hållplats där en lite pojke går på. Eller så liten var han väl inte men en barnbiljett ville han ha i alla fall. 22 kronor skulle denna resa gå på och han betalar med reskassa. De visar sig dock att han bara har 21 kronor kvar på kortet. (Hej retligt!! Hade varit bättre med 10 kroner eller något.) Han böjar rota i fickorna efter lösa pengar men hittar inte några, han fråga sin kompis som redan sitter på bussen men hon har inga heller. Dom velar och har sig och jag kände bara: Vafan liksom! Så erbjuder mig att betala hans biljett. Men då helt plötsligt löser busschafören det på något annat sätt. Ajja! Men ni måste hålla med om att de var snällt av mig att nästan pröjsa en främmande människas bussresa? Eller jag gjorde det ju inte för hans skull, utan mer för att mitt egna ego skulle växa ytligare lite grann. Haha!
.
Men tyckte lite synd om den lille killen. Där emot tyckte jag inte synd om alkisen som gick på samtidigt som jag. Han bara stank sprit och kunde inte så helt rakt klockan 10:30 en onsdags förmiddag!!! Han hade bara 4 kroner på sitt kort och började herja om att han hade laddat de med si och så mycke för si och så många dagar sen. Sen tar han fram ett annat kort och säger att han kan testa med de och då frågar busschafören om det är samma slags kort och idioten säger "Jaahööö" Men sen visar det sig att de är ett "20 dagars"-kort = du kan åka på det i 20 dagar. SMART.se!
.

Jag bara kasta pengar kring mig! Haha.


Filmtips!

Såg på två riktiga psyko-filmer i helgen som, nu efter lite bearbetning, var riktigt bra!
.

.
13 var en riktigt jobbig film att titta på. Handlade om en pojke som ville få ihop pengar för att kunna hjälpa sin pappa som låg inlagd på sjukhuset, med dyra räkningar som inte familjen hade råd med. Pojek jobbade som elektriker hos en man som tog en överdos och avled, och då hittade han ett brev där det stod att den avlidna kunde tjäna massa pengar på en dag om han bara följde instruktionerna, vilket pojken då gjorde. Han kommer till en tävling, där rika män satsar pengar på vem som kommer överleva omgångarna i ryskrolett..
.

.
Law abiding citizen var en riktigt bra film som var väldigt oförutsägbar! Två inbrottstjuvar bryter sig in hos en familj, och den ena mördar frun och barnet, men pappan överlever. Han blir självklart helt förstörd, och det blir inte bättre när mördaren får gå fri. Hämd, men en extrem interligens påbörjas för att få någon rättvisa.

Jag klär, jag klär av mig naken!

Har nog lite häst-abstinens för har drömt att jag vait i stallet, ridigt och haft mig, två nätter irad. Haha. De var härligt i alla fall och vill bara tillbaka till min dröm! Inatt sov jag även helt utan att vakna innan larmet vilket inte hänt på flera veckor. Blev helt chockad när larmet väl ringde och förstod ingenting! Haha. Men upp kom jag i alla fall och nu efter jobbet blev jag så lycklig av att de är P L U S G R A D E R ! ! och barmark på vägen. Tog 20 minuter att cykla hem, istället för 40 som det tagit innan när det varit total isbitar-slask-snö-väg!
.

De var länge sen de..


KO 2012-02-21

"Här är det evolutionen som stått för utformningen, inte människan, och resultatet ha blivit något så till den milda grad smart att ingen mänsklig teknik kommer i närheten."
.
Vi pratar självklart om kons magar!! Först den otroliga våmmen som rymmer ungefär 200 liter! Här ifrån kommer maten som kossan äter upp igen i "bollar" som dom sedan tuggar om igen, idisling! Sedan har vi nätmagen som fungerar som uppsamling för sten och liknande som samlas där för att sedan blandas igen och bli omtuggat igen. Efter allt mellan 8 timmar till flera dygn kommer maten till bladmagen där vätskan dras från fodret som den har blandats med tidigare i våmmen. Sendan anlnder maten till löpmagen där maten bryts ner ytligare för att sedan fortsätta till tarmarna och sedan ut ur kroppen. På ETT DYGN kan en ko producera 50 kilo bajs!!!!!! De märks kan jag säga...
.


Kött på labb?

Gjorde nästan god mat idag, och då var det inte pannkakor för första gången denna månaden. Haha. Misslyckades bara helt med kryddningen, men tanken var god, och det är väl någonstans tanken som räknas? Men jag är lite i chock och lite äcklad när jag läser om odlat kött. Då tar de ägg från honan och sperma från hanen och låter de växa i labb till kött, alltså ingen individ utan bara ren musklevävnad, om jag fattat rätt. Detta låter lite, overkligt. Men om ett tag kan det till att bli vardag.
.
Jag som tidigare "kastat skit" på slakter och vis djuruppfödning tycker nästan att detta är bra då djuren inte behöver sätta livet till i lika stor utsträckning. Dock så gynas inte de svenska lantbuket om detta skulle slå på stort och konkurera ut "vanligt kött." Jag är väldigt kluven i frågan!? Jag är väl lite rädd för utvecklingen..
.

"Muskler är som flickvänner..

..om man inte underhåller dom försvinner dom!"
.
Fint sagt av en vis person på radion idag. Vill inte riktigt erkänna att de var Danny som sa de då jag inte riktigt vill erkänna att jag lyssnar på vad han säger. Men ojojoj vad sant! Man kan ju liksom inte bara skaffa sig muskler, eller en partner, sen sluta där. Vill man ha kvar dom får man träna träna träna mer mer mer! Och vill man behålla sin partner får man med kämpa lite. Priset är inte vunnet bara för vi tagit oss dit, de riktiga priset får vi under tiden vi har dem kvar!
.
I mitt förhållande är det nog jag som står för musklerna och Mats den andra biten. Haha <3
.

KO 2012-02-20

"Ufo-ägg - plastförpackad mat"
.
Haha. Har aldrig hört någon kalla ensilagebalar för ägg? Men när jag läser om just balar så blir jag så sugen på att springa runt och klättra på  de stora rundbalarna som fanns på åkern när vi var små! När vi rullade på dom så de stod i ett särskilt mönster så vi kunde leka runt, på bakom dom! Underbart!! Mins sista året vi gjorde de. Då ställde vi alla balar på en rad så vi kunde springa över dom. Sen blev kanske bonden en smula irriterad på att vi flyttade runt på balarna, och även att nätet gick sönder ibland när vi klätrade på dom. Så han började ta in balarna direkt så vi inte hann leka med dom.. Haha. Lättroade?
.

Lånad bild

SICKEN HELG!!

Härlig helg som började med att jag hann med allt och for iväg till lille Kalmar, och lille Mats. Haha. Han skämdes inte dåligt när jag satt där på tåget mitemot han och luktade ko och hade byxorna i armhålorna. Härligt! Sen blir det att sova ut ordentligt ända till klockan 8 när the student ska upp MEN JAG FICK LIGGA KVAR!! Så stolt! Sen slappa hela förmiddagen för att sedan åka till fina Henry och Tanja på besök i Nybro. Nybro som dom gör så mycket possitiv reklam för så jag har börjat fundera på om Nybro verkligt existerar, men tydligen! Haha. En lång härlig kväll som slutade vid 4 på morgonen. Att man kan ha så roligt på 4 pers? Haha!! Vann i alla fall kortpelet så är väldigt nöjd! Härlig 3 rätters middag med riktigt härliga muffins! Fick prova massa kläder och blev helt bortskämd av Nybor-paret!
.
Efter en natts sömn (eller morgon?) med deras underbara lilla kisse, som måste vara hundkosad(?) så blev de frukost serverad av pannkaksbakande Henry. Har nog inte sovit över hos någon sen jag var 10. Haha. Kanske inte helt sant, men mysigt var det. Sen fick herrarna ta över med TV-spel och sen sprang klockan iväg och det var dags att åka hem..
.
Fick min motion i alla fall när min kära, olåsta, cykel stod och väntade på mig i vimmerby och det vara bara att börja trampa hemåt med en alldeles för stor väska. Men det gick i slasket. Min röv är dock inte gjord för att sitta på en cykelsadel i en timme. Somnade gott i alla fall vill jag lova!
.
Som vanligt har jag ingen kamera som jag gärna skulle velat haft i helgen, men man kan inte få allt antar jag! Men en härlig helg i alla fall!! Får helt enkelt göra om det så vi kan få fotobevis. Haha!
.

Oj vilken reaktion..

En alldeles för tidig ledig lördagsmorgon så pratar jag och min kära om det heta samtalsämnet, Facebook.. Av okänd anledning så pratar vi mycke kring vår underbara datavärld där man får reda på allt, och de som inte står på Facebook de finns inte! Haha. Inte konstigt att man blir knäpp?!
.
I alla fall så pratade vi om vad man skulle skriva för att få uppmärksamhet, för någonstans är det lite sorligt när ingen verken gillar eller kommnterar. Så vad ska man skriva för att locka folk? Och vi kom fram till 3 saker.
-Skriv något som rör många och många har en stark åsikt om. Exempel som jag skrev om kött. Man kanske kan skriva om abort, eller pensionsålden som var lite het ett tag.
-Gör nar av sig själv.
-Skriv direkt riktad till en annan människa
som ä din vän, på facebook..
Då kommer den idiotiska ideen om att jag skulle skriva att jag var gravid bara för att se reaktionen. Jag tyckte i mitt trötta jag att de lät lite roligt för ingen kommer ju tro på det i alla fall så. Så lägger upp första googel-bilden på graviditetstest och redan när den bara varit uppe i några minuter så ångrar jag mig lite. Men va fasen liksom. Lite ironi måste ju folk ha.
.
Jag trodde att folk skulle tycka det var töntigt och patetiskt, men anade även en vis ilska i allt och så seriöst trodde jag inte det skulle tas. Hallå liksom!? Kanske ska påminna oss om att de är Facebook vi pratar om. Skulle de vara så att jag blev gravid lite oväntat så är inte internet de första jag skulle vnda mig till.. Sen att folk nästan verkade ta illa upp är ju lite svårt för oss att veta, men graviditet är tydligen ett väldigt känslig ämne. Jag trodde inte de, har inte kommit dit i min mognad än!
.
Så chilla! Ne de var inte roligt. Men glöm inte andas!

KO 2012-02-19

"En bråkig rödkulla kan vara jävligt envis"
.
Dom där små bruna kossorna ser så snälla ut, men ack vad skenet kan bedra! Är det någon kviga som är "omöjlig" att mjölka in så är den brun! Haha. Nu kanske man inte ska vara så hårddragen, men jäklar vilka envisa de finns! Dom är inte så ivriga, utan mer åthålliga och dom lite äldre tycker jag är riktigt "tantiga." Haha. Ja, ordet tant passar perfekt in på de rödkullorna! Även dom bruna kalvarna kan man lätt se att dom domenerar! Dom är lite snobbiga på något sätt. Haha.
.
Men söta är dom!

Jag är lika nyttig som paket socker..

På ICA har dom nu haft billiga äpplen i två veckor = Jag har shoppat loss på ICA. Haha! Gillar de skarpt! Dom hade även bra piser på lite all möjlig frukt så de var bara att andas in och ut, sen börja plocka påsarna fulla. Men dom har verkligen tänkt till där när dom samma veckor har extra bra priser på GODIS. "4 för 20" är helt livsfarligt!! Haha. Så ska man då tänka "Men nu har jag köp så mycket frukt så lite choklad är jag värd!" Och precis så lyckas dom få mig att tänka. Haha. Jag går så hårt i fällan.. Noll självdiseplin! Men dom på ICA ska ju med få lön.. Jag kan ju säga att jag gjorde det för deras skull! Hm..
.

KO 2012-02-18

"Jag har dessa korna kvar för att hålla humöret uppe, att mjölka dem morgon och kväll är terapi"
.
De är ju detta jag säger, alla borde ha en ko att mjölka på! Tror alla skulle må så mycket bättre då, just av lugnet som korna ger!! Haha. Jag tror jag kommer bli helt knäckt när jag inte längre får patta korna nästan varje dag. En helg räcker gott och väl att vara borta från dom då och då. Men sen blir det för mycket. Behöver min dagliga dos med lugn.. Finns det kor i Uppsala? Annars vet jag inte hur jag ska överleva(?) Haha.
.
Nej men jag tror det är väldgt svårt att "bara lägga ner" sin verksamhet. HUr gör bönder som rent kroppsligt inte orkar mer? Kan man verkligen bara sluta? En gång bonde, alltid bonde!
.


!!!!!!KÖPSTOPP!!!!!!

Måste säga att mitt köpstopp funkar väldigt bra. Tror jag ska fortsätta på den banan! Haha. Har inte ens gått i en klädaffär på hela månaden = har inte ens kunnat köpt något onödigt som jag egentligen inte har råd med, men de var ju på rea. Haha. Men många 50-lappar blir lätt många 100-lappar tillslut. Så denna månaden står det 0:- på kläder på min lilla antecknings-lapp som jag skriver upp vad allt kostar i olika kategorier. Älskar den! Jag vill liksom inte skriva upp massa pengar i "klä-spalten" så köper alltså inte kläder. Jag skäms lite för mig själv. Haha.
.
Blev i alla fall väldigt lycklig när jag tittade in på mitt konto såhär efter halva månaden när pengarna brukar vara nätt och jämt slut.. Men denna härligt köpstopp-månad var det lång ifrån det normala. Körkortet och tatueringar HÄR KOMMER JAG!!!!!!!! Känns verkligen underbart! Ska fortsätta såhär till sommaren. Får se hur bra de går(?) Men med sånahär resultat så kan man ju inte annat än att dra slutsatsen att "köp inget"-metoden funkar för att pengarna inte ska ta slut! Helt otroligt!
.

En sen morgoN

Njuter till max när Mats för en gång skull måste gå upp, och jag kan ligga kvar i sänge många timmar till! MOHAHA!! De tråkiga är att han väsnas så dant, och att klockan är mycket mer än vad jag normalt sätt orkar ligga kvar i sängen och glo. Så nu vet jag inte vad jag ska göra, mäta magen kanske, och se om den blivit större sen igår..(?)
.

De luktar KO! Hallelullia!

Har power-jobbat några dagar bara för att "förbereda" mig på hur jag ska lägga upp arbetet för att hinna klart lite tidigt så jag hinner med bussen mot kalmar och kärlek. De visade sig att det var en bra planering för hann med bussen och tåget. Att jag lukar ko, skit och svett får jag försöka glömma bort, även fast folk tittar snett på mig. Haha!
.
Har insett att jag tänker i 30 sekunders intervaller. "Vad hinner jag på 30 sekunder?" Halva den 30 seknuderna går ju åt att tänka vad man hinner. Haha. Men tycker jag har lärt mig rätt bra på att planera snabbt oh enkelt så de flyter på bra. En possitiv panik-chock kan man beskriva känslan som! Skulle kunna bli effektivitets-coach. Haha!
.

KO 2012-02-17

"Komjölk innehåller 18 av de 22 näringsämnen som vi, enligt livsmedelsverket, bör få i oss varje dag"
.
Mjölk is the shit! Mjölk är ju dock till en början tänkt att ge näring och enerig till kons kalv, som direkt är uppe och springer och då självklart behöver mycket näring! Att drika något som till en början är tänkt att en lite kalv ska leva på en tid kan ju vara det nyttigaste som finns. Tänk att vi, alla däggdjur, faktiskt börjar livet med just mjölk. Då måste de vara bra för oss eftersom vi är skapta så(?)
.

P L U S G R A D E R ! !

De ända jag tänker på är vädret. Haha. Men vädret har en så otroligt stor roll i mitt "liv" just nu så kanske därför? De är en jäkla skillnad att cykla i 25 minus än att trampa på i 5 plus vill jag lova. Lite hat funkade tydligen bra för idag är det riktigt sommar-väder om man jämför med för några dager sen. Snälla håll i dig! Blev så rädd imorse när väder-snubben sa att de skulle bli sol, för han har fel sådär 89% av gångerna han ytrar sig om vädret. Eller ne, de kanske inte är sant. Men Södra-fucking-vi tillhör tydligen inte Sverige när det gäller väderprognoser. Haha.
.
Termomentern står nu på just 5 plus och på asvalten här utanför har snön smält bort och solen bara skiner! Underbart! Kan inget annat än att bara njuuuuta!!
.

Ge'ma sommar bare!

Varför Björk hatar vintern:

Kallt: Ja, de är kallt så man fryser var man än vänder! Kläder efter väder in my as när de är 30 minus!
.
Tar massa tid: Att ta på sig alla dessa kläder man måste ha för att i alla fall inte dö av sköld tar en otrolig lång tid att ta på sig. Även att skotta sig fram överallt tar en väldans massa tid!!
.
Tar massa plats: Om man, som jag idag ska lyckas med, ska få med sig ett helt ombyte på vintern krävs det en stor väska och de får inte plats ändå! Att behöva ta med sig jacka och stoa vinterskor är ett exremt stort problem i min vardag idag!
.
Går sakta: När det är halt eller massa snö på vägen så går det väldigt mycket saktare att cykla än om det är barmark. Har man då 0 tidsmarginal så blir det ofta ganska krongligt såhär på vintern..
.
Risken att dö: Nu har jag ingen statestik på detta, men de känns som att "nära döden"-upplevelserna är fler på vintern. Halt, snövallar, snö som rasar från taken, byggnader som rasar in på grund av snön på taken. Alla djur som vanligtvis lockas upp på vägen med hjälp av vägsaltet som man strör ut just på vinter!
.
Jag säger NEJ!
.


KO 2012-02-16

"Tanken är att vem som helst ska kunna äta kött från en egen ko som levt ett fritt liv på fina naturbetesmarker"
.
Denna idee är så himla vacker tycker jag! Kobetesförening startades i Sverige 2009 enligt min bok. Då gick fler människor som kände att dom ville veta var köttet kom från och att djuren hade det bra ihop och köpe varsin ko och släppte dem på ett gemensamt naturbete. Sedan turas dom om att se till djuren och sedan delar dom på köttet. Härligt!! Så vill jag med ha det! Denna kobetesförening finns i skåne, men jag hoppas att det finns fler, eller kommer komma fler me uppåt i landet så man kan haka på!!
.
lånad bild!!! på ett fint landskap!

Dagens goda gärning!

Sitter nu här i vimmseby och hade inte riktigt lika mycket flyt på hemvägen, typ att dom inte hade lagt till lite "Björks-liv"-bussar eller något. Men skulle mitt mål varit Linköping, eller om det gulliga lilla tåget skulle stanna i Södra-fucking-vi så skulle jag bara behöv att vänta i sådär 5 minuter. Dock var det många som skulle med just de tåget, tillexempel två fjortis-tjejer som använde orden "Alltså!" "Dah!" "Palla" "jag orkar bara inte.." väldigt mycket för mycket. I alla fall, så när tåge kommer får fjortis 1 panik och springer ut för hon tror att tåget avgår, när de egnetligen anländer (smart..) I sin panik glömmer hon sina vantar på bänken mitemot mig. Och vad gör jag? Jo, jag tar vantarna och sprigner ut för att hinna ikapp dessa två yra höns och ger henne vantarna precis innan hon kliver på! Snällt va? Eftersom jag själv glömde mina vantar, för andra gången irad, på bussen in till vimmerby förut så skulle jag ju faktiskt bara kunna tagit dom och "Oo, jag behöver ett par vantar!" Men icke. Gör detta att Gud förlåter mina tidigare synder i livet?
.


Där hade jag flyt!

Åker mot den stora staden som ligger väster om viken för att svettas bort några kilo choklad som fäst sig på min kropp. Bussen går 14:05 från Södra-fucking-vi och ska vara i vimmerby 14:25. De betyder att jag får vänta i 25 minuter på att bussen mot Västervik ska gå. Men de visar sig att de går en buss i samma rikning klockan 14:20! Kör bussis kööööör! Haha. Ne men jag hann med den bussen så nu anländer jag 30 minuter tidigare så alla mina fans vet de när ni ska ta emot mig!
.
Man kan ju tycka att KLT kunde tänt lite längre och väntat med denna buss 5 minuter längre så skule jag ju alltid hinna med den. Och man kan inte ta en "lite tidigare" buss från hålan då de inte går några!! Haha! Men, jag inser att det inte bara är jag som åker buss här i världen, och att de inte kan vara lätt att vara den som beslutar hur bussarna ska gå. Gud hjälpe dig! Ja, så vuxen har jag blivit! Men varför man inte får ta med sig cyklar på tåger kommer jag aldrig sluta irritera mig på!!!!! Mitt liv skulle bli så mycket enklare då!
.

En jäkla massa hår!

Kan vi reda ut dethär en gång för alla: Varför skulle håret växa fortare för att man klipper av topparna? Jag har en väldigt stark känsla av att det göra de, men varför? Vad är det som händer i toppen på hårstråt som göra att det börja växa i hårbotten när man kapar av den? Eller är det hela en inbildning för att få oss att gå och klippa oss oftare?
.
Hår på benen och så växer mer om man rakar sig sägs de, och det har vi väl alla märkt.. Men det är väl lite mer "OJ håret försvann!!! Måste producera mer mer MEER!" Lite som mjölk. Mjölkar man inte kossan, eller kalven slutar dricka, så "går det inte åt" någon mer mjölk = productionen tar slut. Men om man ständigt tömmer juvret på mjölk så "behövs" det alltid fyllas på. Lite så är det väl med hår på benen med? Haha.
.
Hur eller hur så undrar jag hur jag kan ha något hår kvar på huvudet så mycket hår som jag tappar! Är hår pecis överallt!!!!! Ser ut som det bor tre shettlandsponnier som lagom till våren ska börja fälla av vinterpälsen som dom behövt massor av när de gått ute på lösdrift under en vinter som gick till 30 minusgrader i 3 månaders tid. Ser ni bilden hur mycket hår det är här!? Haha.
.

Blåmärks-morgon

Hej och välkomna hit. Jag heter Elinor Björk men till vardags kallas jag "Öhh!" Vilket jag trivs väldigt bra med, passar min personlighet lite! Blir lite rädd när folk använder mitt tilltalsnamn i vardagen. Känns som det är lite för seriöst.
.
Min hud på min ena hand frös fast i en stolpe idag vilket gjorde extremt ont att dra bort! Huden satt liksom kvar på stolpen medan handen satt kvar på min arm, som gick iväg.. Haha. Kalvsläm på händerna+fryst stolpe=Inte smart! Kände mig lite som en tecknad figur som slickar på en stolpe och så fryser tungan fast! Tummen upp!!
.
God natt, eller god morgon skulle man kunna tänka sig, on the sametime så att säga!
.

KO 2012-02-15

"Minst 500 liter blod måste passera juvret för att en liter mjölk ska bildas"
.
De är helt sinnes! Och så strå man där "Skit-ko som bara mjölkar 10 liter.." Då tänker man inte riktigt på att de har gått åt 5000 liter blod genomströmning! Det är egnetligen helt sjukt att dom korna som mjölkar en 30 liter var tolfte timme ens har blod till att stå, gå, äta. Hur kan dom orka pumpa runt så mycket blod på så kort tid? Juvret genomströmmas då av 30 000 liter blod per dygn. Ska börja tänka på detta när jag går runt bland dom högblodpumpande kossorna! De är inte lätt att producera mjölk inte!!
.

Men drömma kan man väl få göra?

Hittat finfin lägenhet centralt i Uppsala för inte allt för många tusenlappar varje månad. Sådär lagom vadaglig lite praktisk lägenhet! Många i samma område är så WOW liksom, och priset därefter.. Inget för en fattig student som jag förhoppningsvis blir en vacker dag i september. Dock så måste man ta över den finfina lägenheten den 1/5 vilket innebär 4 månaders hyra utan att vi bor där. Haha! Ne de är ju rätt hårt orimligt. Men om någon vill hyra den över sommaren så hör av er!? Haha.
.

Low Carb High Fat ?

Lyssnade lite på LCHF-debatten på TV4 här om dagen och jag börjar ju inte "hata" dieter mindre när man hör på detta. Jag är lite emot dieter, eller snarare folk som går in med liv och själ i att "vara en diet" och kritiserar allt annat. De blir lite som en sekt, lite dörrknacknings-känsla för att övertala dom som tror "fel!"
.
Men något som dom som var emot LCHF sa i alla fall va att mycket fett stimulerar gallan och bukspottskötteln = ansträngande för dessa organ och dem slits då ut fortare, vilket i sin tur leder till att man kan få fel på dessa organ. Dom påstod också att man blir trött då man skippar kolhydrater som ger mycket enerig och pigghet. Även ett agrument för att LCHF-dieten inte är något att satsa på var att någon studie visade att man fick samma viktnergång som på medelhavskost på 2 år, och att det då var betydligt nyttigare för tillexempel diabetespasienter med medelhavskosten. Kolhydratsbristen som man utstter kroppen för påverkar även hjärnan utveckling påstod motståndarna, och då är det alltså inte hälsosamt att ge denna kost till barn. Studier visade även att hos barn som äter en proteinöverbelastad kost öka risken att drabbas av övervikt senare i livet.
.
De som pratade för LCHF-dieten tyckte att motståndarna var för gamla och inte öppna för nya metoder, samtidigt som dom sa att LCHF alltid funnits. Dom sa även emot och påstod att gallan tar mer stryk av en fettsnål kost. LCHF-läkaren sa även att studier visade att hälsovärdena (men han kunde inte svara på vilka) blivit bättre på 1-1,5 års tid med denna diet. De påstod även att de som testat dieten upplevde att de blev piggare, och att de bara var dom som inte provat som påstod att man blev trött av att äta enligt LCHF. Dom pratade även om att de var naturligt för oss att äta som vi gjorde innan den "moderna kosten" kom till oss. Alltså innan vi började odla och föda upp djur att äta. "Man ger ju inte en häst köttfärs." Bloggaren som använde sig av LCHF-dieten sa att hon aldrig hört någon som blivit dålig av att äta dieten, dock så var just den programledaren där för att hon fått åka in akut till sjukhuset för att hon fått problem med bukspottkötteln.
.
.
Dom "kastade" massa studier på varandra och att olika studier visat olika saker på samma sak. Så det var väldigt svårt att avgöra vem som "hade rätt" om någon av dom hade de. Men jag tyckte att dom som var för dieten sa emot sig själva väldigt mycket. Något jag reagerade mest på var just den delen när dom säger att vi är skapta från böjan att äta enligt LCHF..
.
Människan är från början tänkt att äta bär, nötter och kött från djur som ätit gräs, löv, bark och annat smått och gott som naturen har att erbjuda. Om LCHF gick ut på att äta de "naturliga" för oss människor så borde det inte innehålla något djur som fötts upp på något annat än gräs och skogsmaterial, och sedan viltvuxna bär, nötter, frukt och grönt.
.
Ingredienser:
3 äpplen
2 msk sötmandel
2 msk hasselnöt
2 msk kokosflingor
100 g smör
kanel
kardemumma
visprädde
vaniljpulver
.
Detta är ett recept på äppelpaj där smör ingår som INTE är naturlig för oss att äta. Vispgräde antar jag att de ska stå och det är inte heller naturligt då de utvins av andra djur som vi människor har utveklat för att kunna ta del av.
.
Ingredienser:
1ägg
1msk fiberhusk
1dl mjölk
1dl vispgrädde (ovispad såklart)
smör, ca 10 gram
salt

.
Här är ett recept på LCHF-pannkakor. Ägg är vi inte från början gjorda för att äta, mjölk eller grädde är vi vuxna människor inte gjorda för att äta. Smör är vi absolut inte gjorda för att äta då inte smör existerade på den tiden som de som är för LCHF pratar om att dieten ursprung kommer från.
.
En till sak jag reagerade på var att bloggaren sa att 90 % av väldens befolking vill gå ner i vikt så en diet måste man följa. Jag vill inte vara sån men nej! Nej nej och åter nej! Jag är ett levande exempel på att det inte stämmer. Jag äter allt möjligt, varvar kolhydrater, protein och vitaminer/mineraler och RÖR MYCKET PÅ MIG och har gått ner i vikt. Har alla glömt bort den där "tallriksmodellen" som vi fick rita när vi var sådär 10 år?
.
Om nu någon orkar läsa allt jag nu skrivit så hoppas jag att jag irriterat någon som äter denna enligt LCHF, som står för Low Carb High Fat, alltså lågt kolhydrat-intag och högt fett-intag. Undrar hur mycket fett ursvensken åt när dom bodde i urskogarna?

Hej mitt -fucking- vinterland

Det snöade ju igår kväll, men att de skulle ha kommit sådär en 40 centimeter nu på morgonen var jag inte riktig berädd på! De tog väldigt lång tid att ta sig till jobbet idag då snön kärrvade fast sig i min kära cykel så jag fick "småjogga" i snö som var upp till knäna. Plogga är inte, helt förstårligt, preoriterat på den lilla vägen som i stort sätt bara jag och postbilen åker på vid den tiden på dygnet. Men ett bilspår fanns det i alla fall, men man behöver inte vara fuller för att vingla på cykeln. Helvete vad svårt det är att cykla rakt!! Speciellt när man måste trampa på så tungt. Haha. 
.
Så när man står där helt utmattad av att bara ta på sig alla kläder och allt pulsande i snön, redo att ge sig på att cykla hem i snöyran igen. Då säger dom på radion "Nu på morgonen kan vi räkna med sol i hela landet.." Dö tänker man då, dö!
.

KO 2012-02-14

"Förr användes hjorttryfflar för att framkalla brunst hos kor - Ja, det lär till och med ha används på människor"
.
Hjorttryffel är tydligen en underjordisk svamp som finns i de svenska skogarna. Att korna skulle springa självmant in i skogen för att äta lite svamp när tjuren släpptes in i hagen för att få igång brunsten har jag väldigt svårt att tro, men tydigen trodde man på det förr.. Men vem vet egentligen? Haha. Djur har ju någon helt sjukt egenskap på att känna av detdär med att göra barn vid rätt tillfälle! Vi människor har ju på något sätt i våran stressiga moderna värld tappat den egenskapen att kunna lukta sig till kåta fruntimer. Haha.
.

Jobba jobba jooooobba!

Det blev ett väldgt hysteri över "Jobba till 75"-förslaget, och tillslut blev de narkastning på Reinfeldt. Vissa bilder på tillexempel Facebook som skickades runt tyckte jag gick lite långt. Det var ju trots allt bara ett förslag utan tvång.
.
.
Jag känner själv att jag var en av dom som drogs med i hysterin och överreagerade på hans förslag. Och nu efter att lugnat ner mig, och nu när även all uppståndelse kring det lugnat ner sig, så har jag tänkt lite. Tänkt och pratat med kossorna (mig själv) så har jag kommit fram till att jag är ju trots allt en av dom som vill jobba. Jag förstår inte riktigt varför vi måste ha någon övre-ålder över huvud taget? De känns som att det alltid kommer finnas dom som går i pension tidigare på grund av olika fysiska och psykiska skäl. Men dom som vill jobba tills graven kan väl få göra de? Jag tycker kanske att gamlingarna ska gå åt sidan och lämna marknaden åt de yngre. Men som sagt kommer der alltid finnas "sjuka" människor som av olika skäl kommer gå i pension tidigare.
.
Sen att det känns lite (för en som jag som inte är så politiskt-insatt) som att detta förslag kom upp för att staten vill ha in mer pengar, och betala ut mindre. Dom tar bort miljon-skatten (elller?) och behöver då ha in mer skatt, och de får man om männiksor jobbar mer, längre! Sen att dom lägger in att vi lever längre och är friskare är en sak som kommer spela roll i framtiden, men dom som idag är 64 kommer inte jobba till 75 för att vi lever längre. Nej nej! Utan de barn som föds nu kanske det mer handlar om att dom ska ha möjligheten. Det är alltid bra att ha god framförhållning.
.
Ne, men bort med övre ålden! Jobba hur länge du vill!! Kör hårt!

Glad Alla Hjärtans Dag

Tycker Alla Hjärtans Dag är en överskattad dag, speciellt när den infaller mitt i veckan så man inte kan vakna med den man älskar! Men varje dag vi träffas är en hjärte-dag! <3
.

Det där med att vara ledig..

Det sämsta med att vara ledig en dag är att man sover ut helt, alltså väldigt länge, och har man sovit hela dagen och inte gjort någor vidare ansträngande så är man inte trött på kvällen när man ska sova = somnar inte!!!! Och när man vet att man ska upp tidigt dagen efter så blir man så stressad över att man inte somnar och bara ligger där och "Nu är det bara 5 timmar kvar tills jag ska upp.. Nu är det bara 4 timmar kvar.." Sen när klockan väl ringer då jävlar kan man sova som en sten! Konstig!?
.
Igår försökte jag ändå lura kroppen att den varit igång hela dagen genom att åka och träna på eftermiddagen, så jag med dessa underbara bussesor kommer hem fram mot kvällen. Trots detta så somnade jag inte förren halv 1 och vaknade av mig själv vid halv 4, då det inte var någon idee att somna om eftersom klockan ringer 03:45.. Härligt!
.
Ne, nu ha jag klagat klart och ska efter att ha slukat massa gröt gå och sova en stund för att sedan jobba vidare! Älskar att jobba! Man sover så mycket bättre då!! Haha.

KO 2012-02-13

"Fjällko-Fattigmans älskling"
.
Fjällkon är min favorit bland koraser. Små, söta, underbara! Denna koras kommer inte helt obekant från norrland och har under många många år präglats av det hårda klimatet som finns där. Kon har levt på de få tillgångar på mat, men ändå kunnat leverera mjölk! Fjällkon är i regel mindre än de övriga mjölkkoraserna och levererar oftast mindre mjölk. Dock står det i min bok att om man räknar liter mjölk per kilo ko så mjölkar fjällkon i snitt mycket bra. Dess mjölk är även berikad på proteinet "kappa-kasein B" som gör att den går att använda bra till ost. Det står även i min bok att det bara finns runt 3000 kor av fjällkoras i sverige, och i framtiden hoppas jag att en av dom blir min <3
.
Lånad bild på en fin fjälko!

Nu orkar jag inte blund längre!

http://svt.se/2.22620/1.2696362/kott_fran_plagade_djur_saljs_i_sverige
.
Man viste väl egentligen om det, bara att man blundat för att göra det lätt för sig själv. Jag har länge predikat om att man ska satsa på att köpa svenska animaliska produkter i så stor utsträckning som möjligt. Men när man hör och ser detta så blir man ju riktigt mörkrädd!! Nu är det helt slut med att äta annat än svenskt kött för min del och jag hoppas att fler följer samma spår. Att sponsra djurplågeri är inget jag tänker göra oavsett hur många extra kroner per kilo det kostar. Då får man prioritera bort något annat, som godis kanske? Kan man göra både sig själv och djuren en tjänst. Här hemma lever jag mer eller mindre ett vegitariskt liv så blir inga stora förändringar..
.
http://svt.se/2.22620/1.2707528/konsumenter_bor_fa_veta_-_krav_att_kott_marks_med_slaktmetod
.
Precis som han säger på länken kommer det nog bli väldigt svårt att märka köttet i affärerna med vilken slaktmetod som används när just de djuret har slaktats. Många länder ska komma överens och det har vi ju märkt att det är inte det lättaste ch skenar inte precis. Men en garanti på att djuren blivit bedövade innan avblodning är att köpa svenskt kött då det i sverige är lag på detta.
.
Så dagens budskap idag är som vanligt att köp svenskt! Och sluta kom men löjliga ursäkter..
.

1oo och uppåt!

Över hundra visningar på bloggen igår! Roligt! Skulle vilja ha en kamera så jag kan visa hur glad jag är, men som vanligt får det bli en paint-bild som illustrerar detta skede i livet.
.
.
När mitt köpstopp är borta och mitt körkort taget då ska jag ha en kamera!! Haha.

Jag är snygg, men vet vad som finns att jobba på!

Vaknade från min extremt djupa sovmorgon av att solen lyser in i ögonene! Underbart. Det är väl exakt så de ska vara? När jag då dra undan täcket och min ack så snea kropp blottas blir jag alltid lika glad nu förtiden när jag har tid att ligga och titta på mitt höftben som syns! Haha hej självkär! Men jag gillar höftben, kanske för att mina egna aldrig rikigt synts. Men ni som läser min text kanske la märket till att jag bara tittade på mitt, inte mina höftben. Ne de är för att när jag ligger ner så syns det ena tydligt, medan de andra fortfarande döljs av en fettvalk. Precis som mitt ena revden sticker ut tre meter medan de andra knappt syns, vilket inte är så rolgt att titta på. Jag är då väldigt sne!!! Min rygg är mätt till 41 grader sne vilket påverkar hela kroppen. Sålänge jag rör på mig tänker man nog inte på de, men när jag stannar upp så ser man att höfterna sitter på olika höjd.. Haha. "Stå rakt för fan!" Ne, jag är van!!
.
Men när jag låg där i sängen och kände mig lite smal så börja jag fundera på dethär med att "låren går ihop så är man tjock" som många bloggare har sagt känns det som. Och jag var bara tvungen att gå upp och titta mig i spegeln och insåg då att det var lite svårt att bedömma om då jumskarna gick ihop eller inte.
1. Hur brett står jag med benen spelara självklart stor roll. Både när dom går ihop och inte så står jag rätt normalt-brett.
2. Om jag putar lite med rumpan, utan att de ser onormalt ut, så går låren isär. Och när jag drar in rumpan så går dom ihop.
Tycker själv att jag har ganska smala ben, självkart finns det att ta av (jag är inte hela vägen än! Haha) men tycker det är så dumt att dra den parallelen till om man är smal eller inte för det går ju att "ändra resultatet" liksom. Jag känner mig för första gången i mitt liv mig nöjd med min kropp! Sen är det magmusklerna som ska på plats som jag fortfarande håller uppe hoppet om. Haha. Men annars så känns det bra  och det är en härligt känsla! Har slutat stirra mig blind på vågen, men mätte idag 80 cm runt midjan och 90 runt höfterna. Har aldrig varit nere på de så är väldigt nöjd och bara magrutorna kommer fram så. Haha. Bitch 2012 eller?
.
Haha. Ne men de jag tror att jag vill komma fram till är att känner man sig snygg så är man mycket snyggare. Även fast jag kanske inte hör till "gruppen smal" så känner jag mig bekväm i min kropp och det hoppas jag syns! Sen måste man nog våga känna sig snygg (utan att bli för självgod, hårfin gräns!) Och kunna vara realistisk kritisk mot sig själv!
.
Motivationsbilden lever än..

KO 2012-02-12

"En KRAV-kossa som kalvat får exempelvis vara ifred och sedan själv ta hand om sin kalv, som där efter får dia minst i tre dagar"
.
Det här är tillexempel en sån regel som jag kanske inte riktigt förstår mig på! De låter ju så vackert att kalven får vara med mamma och mysa i några dagar. Men dom där dagarna kan förstöra ganska mycket om man har otur, sen tror jag inte några få dagar ger speciellt mycket för verken kalv eller ko. Det är inte roligt att skilja på en kalv och ko som blivit sammansvettsade av mammainstinkter! De måste vara på eller av!! Antingen tar man bort kalven direkt innan kon hinner fästa sig för mycket, eller så får dom gå ihop till sådär 6 månader när mammako stöter bort kalven själv. Och det sistnämda förstås kanske av sig själv att det inte är hållbart. Så att ta bort kalven blir en väldigt stressad sitvation för både kalv och ko!
.
Sen att visa anser att kalven behöver lära sig av kon tycker jag är helt orimligt. Kalven hinner inte lära sig mycket på 3 dagar i alla fall. Och de som kalven skulle lärt sig av mamman i naturen kommer den kunna lära sig av oss människor och de andra kalvarna den senare komme gå med. En sak som jag märker starkt är att kalven har en medfödd instinkt att den ska slå upp hunudet för att få mat. Om man dricker mjölk från mamma så stimulerar man mjölkköttlarna genom att slå med huvudet på juvret. När kalven dricker ur flaska behövs inte detta och efter att inte fått någon respons på att instiknten varit till nytta så slutar de flesta kalvar slå med huvudena och söker sig istället ner i hinkarna som dom senare kommer dricka ur. MEN kalvar som fått respons hos mamman att de får mat när de slår med huvudet måste man lära om. Och det är som välbekant jobbigare att lära om än att lära in = mer jobb och mer stress!
.
Ne, just den här regeln vet jag inte om den är för verken djurs eller naturs bästa. Känns som det blir mer stress än vad det redan är att föda kalv!
.

Äpplen, äpplen, äpplen överallt!

Har kommit in i en äppel-period i mitt liv, igen! Har ju hänt tidigare att jag levt på enbart denna ljuva frukt i perioder. (sådär när man haft helgen i stallet. Haha) Men nu är jag mer vuxen så ha insett att de kanske inte är så bra att enbart äta äpplen, så varvar med annat. Men när det såldes äpplen för 5 kronor kilot kan man ju inte annat än att snålt leva lite mer på dom än annan mat! Haha. Fattig bonddräng!
.
Äppelmos har med blivit en vardagsfavorit till gröten på morgonen! Mmm! Sen hur mycket äpplen det är i den man köper på tub är ju en bra fråga(?) Så satt här så sent som idag och saknade mormors hemgjorda äppelmos och frågade mig hur svårt är det att lyckas med det? Jag som är född så långt ifrån ett kök man kan komma så är det kanske dumt att spränga ett helt kök som jag bara hyr.. Haha. Men det är väl nästan socker och äpplen som gäller?
.

En lunch på alicehuset!

Färg färg färG!

H&M
.
Har lite svårt att se våren närma sig idag när snön åter igen vräker ner! Det är i alla fall inte speciellt kallt ute men all denna snö gör inte livet lätt! Men jag jobbar ju av en anleding och det är att få ihop pengar!! Har totalt köpstopp på kläder tills körkortet är taget (alltså resten av livet om det fortsätter såhär) men när jag har pengar att kasta kring mig ska jag köpa en av varje förg av alla dessa underbara byxor!!! Jag är helt kär i dom! Jag älskar att mixa och matcha färger på kläderna. Inte för att jag lyckas jämt. Haha
Alla färger på massa byxor. Ge ma!

Fick en kommentar...

Postat av: Angelica/sexologiutbildad

Alla kvinnor föds med ca 400 000 äggANLAG alltså så har du inte 400 000 färdiga små ägg i dina äggstockar utan det utvecklas ett nytt ägg varje månad, vilket leder till att äggen inte blir för gamla. Det är däremot DU som blir för gammal ;) Jag tror inte att det är att ägganlagen tar slut som är anledningen till att man hamnar i klimakteriet utan att hormonbalansen i kroppen förändras och gör så att du helt enkelt inte kan få fler barn :)bye bye baby så att säga ;P

.

 

Titta vad klokt! Då har vi alla svar äntligen!
.
Alltså kommer aldrig detta hända hur mycket p-piller man än äter! Haha.
.

KO 2012-02-11

"34000 kor levererade 220400000 liter ekologisk mjölk till sveriges mejerier 2009"
.
Är det bra med ekologiskt eller inte? Ja, jag vet inte! De kändes som att det blev lite "WOW EKOLOGISKT" så skulle man köpa de. Men skulle de nu vara så bra borde inte alla producera detta? De känns som att vissa regler och krav för ekologiskt inte alltid är för djure och naturs bästa. De verkar som att några krav har någon på ett kontor kommit på att "det här låter bra" och sen inte sett de rikitgt i ett praktiskt perspektiv. Mycket är bra med och allt mer miljötänk och mer av djurens rättigheter kommer in i lantbruket tycket jag det verkar som i alla fall! Men det där med ekologiskt vet jag inte...
.

Känner att jag inte vet något om min kropp..

Kvinnor har ju med ägg. Och de blev ett samtalsämne mot kvällen igår. Min kära blivande krimonolog hade sett en dokomänter som vanligt och hört att kvinnan från början har ett förbestämt antal ägg som kommer släppas under livet, visa kommer gå ut i en hemsk tid i månaden, andra kommer bli små bran! Och om man då har ett förbesämt antal ägg (dock har alla olika antal) så är det alltså redan bestämt när vi inte kommer kunna få barn längre. Här kommer frågan: Kan man spara äggen?
.
För när man har p-medel så har man inte ägglossning, vilket då betyder att äggen inte släpps, och inte då förbrukas. Och eftersom dom då påstår att man har äggen från födseln borde dom ju inte bli "för gamla" då några av dom ska vara där tills man blir rikigt gammal. Så om man har ett p-medel så "sparar" man äggen, borde man då komma in i klemateriet senare än någon som inte haft p?
.
Och samma sak med om man är gravid så släpps ju inga mer ägg under den tiden. Sparas dom äggens om skulle släppts då tills efter man kalvat? Och då undrar jag, människor som har väldigt många barn kan ju knappt hunnit haft ägglossning så många gångr innan dom blir gravida igen, typ dom från familjen anorlunda, så dom borde ha hur många ägg somhelst kvar?
.
Eftersom vi skaffar barn allt senare så kanske alla borde ha något p då så att man kan spara äggen, så dom inte tar slut förtidigt! De borde inte vara såhär för då borde någon redan kommit på detta att man "sparar ägg för att kunna bli gravid senare i livet." Men frågan är ju då hur det är egentligen? Tycker det undervisas allt för lite om dette i skolan!!!!!!
.

Skisser för sommaren

Jag vet inte vilka storheter som läser Elinors tankar. Ni som gör det har hittat en ovanligt bra blogg av en ovanligt klok tjej som skriver med humor och engagemang. Jag som är inbjuden att skriva ett gästinlägg här på bloggen heter Anne och lärde känna Elinor på gymnasiet då vi blev klasskompisar. Vårt gäng svetsades samman av dygnet-runt-slit, skratt, hästbajs, snö och sol, och brunst och galet roliga upplevelser!

.

Eftersom Lasse Kungen Winnerbäck citeras ganska flitigt här i bloggen har jag valt att nämna en annan kille som har lyckats knåpa ihop en samling fina låtar. Kents förgrundsfigur Jocke Berg såklart. Skisser för sommaren, jo men visst har man börjat lite… Söka sommarjobb, planera vilka som ska hälsas på, saker att göra. Bikinibilderna börjar synas i annonserna och påminner om åtgärderna inför ”Beach  2012”. Snart, snart kanske man kan stuva in kängorna och vinterjackan i garderoben och springa barfota, spela kubb och börja grilla, sitta vid lägerelden och spela gitarr… Eller vänta. Jag kan ju inte spela gitarr. Borde man lära sig det? Borde det ingå i skissen?

.

Bläddrar tillbaka i blocket, förra sommaren. Äsch, det är överstruket och suddat och ifyllt och överkladdat med jobb. Jag minns faktiskt inte att jag grillade en enda gång! Jag spelade inte kubb och satt inte vid någon lägereld. Bläddrar fram igen, till årets skiss. Den bilden är så fin! Lite tom fortfarande kanske, och lite sådana där svaga streck som man inte riktigt vågat fylla i ordentligt. Jag tar med mej blocket, fortsätter skissa detaljer, finputsa och drömma. Ännu så vet jag ingenting om dej, sommaren. Jag vet bara att du ska skapas av lycka, sol och kärlek . Vi skapar den bästa sommaren någonsin hittills, vetja! Tack för att jag fick flumma ett par rader, och fortsätt läsa den här fantastiska bloggen!

.



Är det bara jag...

...eller har det blivit ljusare ute? Har jorden snurrat så norden ligger mer i solens sken? Det brukar vara så att månen lyser upp rätt bra, elle solen lyser på månen så den lyser upp rätt bra. Men idag såg jag ingen måne men det var ändå riktigt ljust! Vi har ju faktiskt kommit in lite i februari så snart är de vår, hoppet lever än! Men ni som jobber som postnissar, drängar eller nattskiftare: Har ni med märkt att vi är på G mot ljusare tider? Nu har det vänt!!
H  Ä  R  L  I  G  !  !
.


KO 2012-02-10

"Diplomerade kosingnalspecialister har utbildats för att sprida denna tysta kunskap"
.
Att man uppmärksammat att det är så pass viktigt att kunna se djurens behöv och att på ett naturligt sätt för korna tillfredställa dom är verkligen fantastiskt. Jag tror att de flesta lantbrukare som har djur har ett väldigtt gott öga att se vad som krävs för att djuren ska leverera bra = må bra! Dock blir det fler och fler som börjar arbeta på lantbruk, som jag själv, som inte har fått lära sig att se kornas naturliga beteende och behov från början. Därför tycker jag det är väldigt bra att de kommer mer forskning kring detta då fler anställs tillkommer då gårdarna som lever kvar tvingas bli allt större.
.
Boken "kosignaler" är en sån bok som skrivits just utifrån sån forskning som gjorts på kor i naturligt levene. För att vi människor ska få en större förståelse för hur vi ska uppträda för att få ut maximalt av kornas förmåga. Det kanske låter lite töntigt, men jag tror att de är dom små sakerna som gör den stora skillnade!
.

Satsa!!

Hade planerat allt så bra som vanligt. "om jag gör dethär såhär länge så hinner jag göra dehär så länge och då hinner jag dethär.." Så ser mitt liv ut jämt och lite oftare ändå. Varje dag. Även fast jag inte egentligen ska göra något så går tanken så. På kvällen kan jag liksom: "Om jag duschar på 10 minuter, så tittar jag på dethär programet, och i första pausen hinner jag ta lite och äta om jag gjort iordning dehä innan, sen klockan ... borstar jag tändern och sen lägger jag mig och somnar på 15 minuter. Och då hinner jag sova såhär många timmar.." Hela tiden. Och detta kan jag liksom gå runt på jobbet och tänka hur jag ska "lägga upp" min kväll. Haha. Gör alla så? Men de kommer till nytta ibland! Blev för rastlös på min lediga dag så åkte in och tränade lite, och då kan vi väl säga att en akut sitvation uppstod så allt tog längre tid än planerat.. Jag skulle hinna upp till ICAmaxi och handla lite och sen till bussen. Nu var jag 15 minuter sen i min planering och insåg att jag inte hinner handla för då missar jag bussen och får då gå runt i Väservik i 2 timmar. Är dock van vid att vänta då jag left utan körkort och bil i över 20 år. Så jag halv springer till ICAmaxi, springer runt där som en yr höna och sen står jag och trampar vid kassan och hon framför mig blir piss-sur!!! Halvspringer till bussen och är 10 minuter tidig! Hallelullia!
.
De jag vill få sagt är att man ska satsa för annars vinner man inte! Hade jag inte gått till ICAmaxi hadde jag ju omöjligt kunnat hinna handla. Nu var bara dethär en lite skitsak i vadagen. Men tror man ska ta lärdom av skitsaker i vardagen i de "viktiga livet" sen!
.
Va lite mer som Tiger!

Dags Att Vaxi Vaxi!

Tänkte vaxa benen så jag vågar visa mig bland folk. Haha. Snacka om skog!! Skulle kunna leva en hel vinter på veden från dom! Skämdes nästan lite sist jag var och tränade när jag insåg hur håriga mina ben var. Haha. De är ju vinter liksom.. Men när man blir lite smått äcklad av sig själv kanske det är dags att göra någo åt saken? Inte för din eller din skull, utan ändast för MIN skull!! Buhhu! Insåg dock lite sent att jag hade bara vaxremsor till ett ben.. Haha. Så nu har jag ett hårigt ben och ett lent ben. De är sexigt! Så får raka lite sen se vilket bens som håller sig bäst. Är de värt vax-smärtan?
.
Fortsättnign följer..

Jag saknar den tiden som inte kommer igeN

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/hastsvensson.htm
.
Måste bara säga att denna person träfade mit i prick. Började nästan gråta när jag läste och insgå hur rätt han har! Jag vill tillbaka till de slit som var!!! Ja, jag vill mocka skit! Man vet inte vad man har fören det är borta!
.
De är värt att lägga lite tid på att läsa hans inlägg om "Hästsvensson" för han har verkligen träffat rätt. Klicka på länken under bilden!!

Skoskav from hell

Springer nu inte runt i ett par 3 storleker för stora skor där det inte går att dra åt snörena och är glappa i hälen. Lite stolt att jag tagit steget att fixa mig ett par nya arbetsskor. Haha. Men med lycka kommer också sorg! Skav, så in i helvete med skav!! Först känns det lite bara som att strumpan ligger lite fel, men ack så fel. Så börjar man gå snett på foten och det går upp i hela benen och de hjälper ändå inte.. Så ne! Kommer hem, tar av strumpan som sitter fast i såren som blivit av skorna. Rött, de bara lyser rött!! Sen hinner de precis lugna ner sig lite med hjälp av lite Aloe Vera-gel så ska man på't igen!! Så ska bli skönt att inte använda dom skorna imorgon så fötterna får vila.
.
Men det är väl så att bra skor ska skva in the beginning? Annars sitter dom inte bra. Haha. Frågan är ju bara när det försvinner..(?) Intressant va!?
.

KO 2012-02-09

"Jag lärde mig mjölka när jag var 4 år"
.
Jag bodde i ett litet samhälle tills jag var 5 år gammal då vi flyttade till landet. Huset mitmellan åkrarna där mitt hjärta alltid finns kvar! Men varför föddes inte jag på en gård? Jag har alltid velat de! De finns så många som gjort de som inte vill annat än att komma där ifrån. Fast de är klart, man är ju aldrig nöjd. För mycket av det goda är ju inte heller bra. Så hade jag nu haft den möjligheten hade jag säkert inte velat ta den.
.
Men jag är avundsjuk, så fruktansvärt avundsjuk! Samtidigt som jag vet att de inte är så lätt som jag vill få de att låta i mitt huvud att ta över och driva en gård, så drömmer jag fortfarande.. Men jag skulle inte ta och skaffa mig en gård, nej nej!! De har jag ingen kunskap för! Men om min familj drev en, och att de var mer eller mindra självklar att någon av oss barn skulle fortsätta driva den, då skulle jag inte ens hinna blinka innan jag tänkt klart.
.
Jag är nog glad över att de inte är så, att jag inte är född i någon bonde-familj. Men jag vill med kunna säga att jag lärde mig mjölka när jag var 4 år...
.
Jag och min lillebror i Gamlebygymnasiets, mer känt som Valstads, svinstall år 1996. Redan då viste jag att de var där jag skulle hamna en vacker dag!

"Med glädje och spänst i gröna sektorns tjänst!"

Hittade en blogg http://www.absolutagronom.se/ som två agronomstudenter driver och fick lite insperation så jag nästan blir rädd för mig själv. Haha. Jag vill utveckla lantbruket till lantbrukares och djurens fördel. Vill öppna andras ögon (och mina egna med för den delen) så alla ser vad lantbruket betyder för samhället och att de vist spelar roll vilka val vi gör när vi vandrar runt i våra mataffärer.
.
Känner mig egentligen ganska misslyckad då jag egentligen vill gå agronom-Husdjur, men är för trög. Haha! Saknar matematik D och Kemi B. Tror inte jag skulle klara dom kurserna, men gälde de liv eller död kanske de skulle gå om jag sålde min själv till satan. Men de spelar ingen roll för mitt betygssnitt är allt för lågt, och de blir ju inte bättre av att samla in fler G-betygs-kurser. Haha. Men har fått lära mig att inte vara så känslig, och vara realistisk. Så Agronom-Lantsbygdsutveckling är ett mer säkert kort, ett kort som jag ändå är väldigt possitiv till. Trots att den är nästan 5 år lång...........
.
Även fast jag inte kommer orka stå i en ladgård eller i ett stall hela livet så hoppas jag att med denna utbildning (om jag kommer in) kan få göra ett mer teorietiskt arbete fast nära djur och natur, som gör skillnad!
.
Lantbruket bygger Sverige!

SnöbomB

Igår var jag och hälsade på Morfar när det började snöa lite smått. Men de kändes i alla fall varmt och lite mer "blött" än dagarna innan så jag sa att jog peppar för vår nu. Då skrattade en sköterska åt mig och sa att de var bra att de finns possitiva ungdomar. Haha!! Idag är det fortfarande inte så kallt, men en massa snö! Tror det har kommit någon decimeter under natten och det bara förtsätter.. Tog tvärstopp imorse när jag svängde in till jobbet med min broddade skönhet på två hjul. Hade blåst upp en stor snövall som jag inte såg för hade mössan för långt ner och halsduken för högt upp. Haha. Halvramlar och inser att snön går till knäna. Härligt! Som en levande snöboll valsade jag runt, men jag är nöjd så länge inte ögonfransarna fryser fast i mina kläder! Hoppas fortfarande på vår imorgon!
.


KO 2012-02-08

"En svart ko ger också vit mjölk"
.
Idag kör vi ett tyskt ordspråk som jag med gillar väldigt mycket. Lite som "man ska inte döma hunden efter håren" fast på ett mer koförstårligt sätt. Haha. Man ska inte ta ut allt i förskott om saker och ting, som man gjorde i högstadiet! De är så lätta att bara kasta skit överallt, för mycket skit finns det att kasta! Men, om man bara ger saker en chans så kanske man kan se, och hitta, allt möjligt här i livet. Döm inte, våga se saker och våga ha fel. Våga inse att dina fördomar inte behöver stämma och våga ändra dina tankar. För de är inte färgen på kon som gör mjölken vit!
.

Det där med ägg..

Nu när min taco-diet är över så kommer troligtvis menyn bestå av pannkakor dag ut och dag in, då behövs ägg. Massiva mängder med ägg! Ägg ägg ägg! Men de är inte lätt med ägg. Dels så är det väldigt svårt att bära hem ägg, trots att jag bor 10 meter från affären ser jag detta som ett väldigt stort problem.. Haha. Stora kartonger med ömtåliga grejer = .....BOM...knarr...krash.. inga ägg kvar! Sen är det svårt med ägg för höns är inte direkt kända för att ha det bra. Och hur fin kartongen än är pimpad med glada höns så betyder inte det att dom har haft de toppen. Köpte i alla fall ägg där det stod att dom små liven är frigående inomhus, och ute när vädret tillåter (alltså inte nu!) En tolkningsfråga.. Tyckte de lät bra i alla fall, och dessa ägg var bara 3 kr dyrare än ett paket med lika många burhöns-ägg! Tycker dom kronorna kan gå till dom som har sina höns som höns och inte någon jävla äggmaskin!
.
Ska för övrigt skaffa mig en egen höna när jag blir stor så jag slipper problemet! Haha.
.


"Lite mera lust sen du var här"

..eller sen vi var där..

.
Knarkar Winnerbäck och känner ångesten över att de aldrig blir så igen, kommer krypandes!
Sommar skulle hjälpa!

Hoppas på bättring!

Idag är det ju nästan sommar i jämförelse med igår. Härligt! Nu hoppas vi på att sommaren är på G. (Och med "vi" menar jag mig och min cykel. Haha.) Eftersom det blev "hej mitt vinterland" och 25 minus på typ en natt så hoppas jag nu att de blir "sommar och sol och vi har korta kjol" och 25+ imorgon! Haha. Skulle bli väldigt glad då!! Så börjar plocka fram kortbyxorna och foppatofflorna, byter tillbaka däcken. För imorgon, imorgon då är de sommar sommar och sol!!
.
Och på tal om ingenting. 7% tycker att man ska jobba tills man är 75 eller äldre! Haha. Ge mig styrka!
.

KO 2012-02-07

"Man ska inte gråta över spild mjölk"
.
Ett svensk talesätt som egentligen är ganska konstigt. De är ju mer att man inte ska ta för hårt på saker som går dåligt, men varför säger man just de om mjölk? De är ju inte så bra att spilla mjölk då mjölk är pengar i en bondevärld! Varför säger man just så? Eller vad menar man egentligen med de? Haha. Full koll skumboll!
.

Taco in my heart!

Har nu ätit tacos i 5 dagar irad och njuter fortfarande av varenda tugga. Haha. De är så lätt och gott. Lööv taco! Men frågan är ju hur nyttigt de är liksom? För brödet är ju vit så de är säkert egentligen ingen hit. Och dressingen som man vräker på kanske inte heller är så hälsosam? Men jag använder turkisk yougurt så den är inte lika illa eller, hoppas jag! Haha. Men sen har man ju liksom kött och grönt. De är ju hälsosmat säger dom ju. Och man kan ju variera sig till allt möjligt!!! Man behöver ju liksom inte alltid ha gurka och majs i liksom. ta lite vitkål vet'ja! de gjorde jag. Haha! Ne men tacos är de "nya" it! Hemmagjord pizza kommer inte långt efter för en som inte kan laga mat, men de tar ju lite längre tid att göra den.. Haha. Lat.se, jo de är mitt andranamn! Haha!
.
Morberg skulle varit stolt! Haha!

Pensionen kanske inte är så nära ändån?

Fredrik Reinfeldt tycker att vi ska jobba tills vi är 75.. Härligt! Hinner fan dö innan man tar pension! Men lite bättre pensionsspar måste man ju få i alla fall. Haha. Men är det inte bättre att dom äldre backar så dom yngre får ta för sig jobben istället? Jag är som vanlig inte så insatt i de jag disskuterar men att folk skulle jobba så länge skulle inte göra de lättare för de yngra att komma in på arbetsmarknaden(?) Fast, är det någon som orkar och verkligen vill jobba tills dom är 105 år så gör't. Men det känns som att det inte ska vara något att sträva efter. Vad är det för fel på 65? Att ha som mål att gå i pension mellan 65-70 års ålder är väl inte fy skam!? Senast 70! Eller är det bara jag som tycker så?
.

Hur länge vill du jobba Fredrik?

Nu är jag på G igen!

Efter några veckor av okreativt tänkande är jag nu tillbaka i mitt gamla "glada" jag igen. Haha. Nynnade runt i min ensamhet och kom på en låt, som är baserad på en annan låt, av en vis känd artist. Haha Knatten! Ne men skämt och sida. Ni vet "Tuttar tuttar tuttar överallt. Hoppas att de aldrig någonsin mera blir kallt. Ni ska veta att jag hela vintern svalt, för att orka se tuttar överallt" osv.
.
Facebook facebook facebooka om allt
De har aldrig någonsin funnits nått så ballt
Ni ska veta att när inte internet fanns, då kunde man inte facbooka om allt!
Facebook facebook facebooka de är ballt
Man får reda på inget och allt
Ni ska veta att jag i min ungdom svalt, för att nu kunna facebooka om aaaallllllt!
.
Vad skulle vi göra utan vårt kära facebook?
.


KO 2012-02-06

"Arbetet var fritt och man var nära naturen, de förlät mycket av slitet"
.
Det kan man verkligen säga. Nu jobbar jag inte så hårt och mina arbetsuppgifter är väldigt lätta och bekväma. Men det är ju ändå så att man jobbar med kroppen, oavsätt om det är 20 minus grader elller 30 +. Går upp tidigt och kommer hem sent. Man gör ju trots allt några tunga lyft och slitsamma upprepande rörelser. Hur bönderna orkar är för mig ett merakel? Men det är just det som gör det så fantastiskt. Att vara nära djuren, de är saker som ska göras men man kan göra de på ett väldigt fritt sätt. Och eftersom det är just djur jag jobbar med så känner jag, även att jag är trött på morgonen när jag ska upp, att det bara är att gå upp för djuren måste skötas. Dom ska inte få lida för att jag är trött.
.
Hårt slit har aldrig varit mildare!
.


De är inte de jobbiga som är de jobbigaste!

De jobbiga med vintern är egentligen inte kylan eller snön, eller mörkret för den delen. De som är mest jobbit är följderna av dessa. Jag hatar att ta på mig alla kläder som måste på för att man inte ska frysa sönde!! Det tar ju halva livet på morgonen att ta på sig alla byxor och tröjor man måste ha!!! På sommaren, på med en tröja och ett par byxor, foppa och sen iväg liksom! Nu är det långkalsomnger, byxor, termobyxor, kortarmad, långarmad, extra "under jackan"-jacka, jack, halsduk*2, mössa, vantar, strumpor, sockar och jobbiga strora skor!
.
Sen måste man ha med sig ljus överallt eftersom inte moder natur bjusar på det såhär års. MEN cykellysen fryser sönder efter en kvart så vet inte riktigt hur jag ska lösa de? (en bil kanske?) Sen är de tydligen lag på att man måste ha lyse på cykeln (upps..) men här finns det väl ingen som kollar de? Fast lite irriterande är det nrä man köper nya lysen och dom fryser sönder direkt. Sen borde jag ta med dom in och bla bla, men har ingen lust att stå och skruva upp dom varenda gång den ska vistas utomhus i några timmar.
.
Ne, dagens i-lands-problem känner jag! Haha. Hoppas på vår!
.


Disney!

Let's try it again.
.
Lite spännande va? Eller det kanske bara det är jag som tycker som är helt nerkärad i Walt Disney's verk(?)! Sånt man aldrig riktigt tänkte på som lite. Ganska självklart egentligen att dom använder samma "mallar" för flera olika filmer tycker jag. Men det ser ju lite mupp ut när man får se det såhär. Haha.
.
Disney visitors
Lite samma sak här, fast de har man ju sett tidigare. Undrar varför dom går så att dom tar figurer i små scener från andra filmer?

Trött på alla som säger att de är kallt..

..så tänkte säga att de är jävligt kallt ute! Fy i helvetsts sate! Fryser sönder! Dörren till kossorna hade frysit fast så de var inte bara en utmaning att ta sig till jobbet idag, utan även en utmaning att ta sig in! Haha. Men dubbdäcken till cykeln funkar kanon så är väldigt nöjd i alla fall!!! Dock såg jag ingenting när jag cyklade då jag ade kläder efter väder som min mamma så fint skulle sagt. Mössan ner över och halsduken upp över ögonen! Kan inte bli bättre..? Jag glömde mitt stjärt-skydd till cykeln så min röv frös till is!!!! Stackars stjärt.. Så nu ska jag tina upp den för att sen sova bort hela dagen. Tummen upp för stjärtvärme?
.


KO 2012-02-05

"Vad hjälper det att ha en bra ko, om den sparkar omkull mjölkhinken?"
.
Detta är tydligen ett franskt ordspråk, vilket jag tycker är väldigt bra! De är verkligen inte roligt med kor som sprakas "utan anledning." Oftast finns det ju en anledning men kanske en något trotsig anledning från kons sida. Kossan kan ju producera hur mycket mjölk som helst, men går det inte att mjölka ur henne så spelar det ju ingen större roll. Man får tänka på tiden som en sparkig ko "slösar" och risken för att något går sönder som kostar pengar att laga. Då kanske dom där extra literna som just den kon släpper inte ger något plus i alla fall.
.
Lugna, stillsamma och fina kossor är det ultimata! Dom får gärna mjölka mycket med men häldre lite mindra och står med alla 4 benen på jorden. De är ju trots allt inte så många minuter om dagen man kräver att dom ska stå snäll och fint!!
.

Sean Banan <3

Haha. De var det roligaste jag varit med om i melodifestivalsammanhang! Att han inte gick direkt till final förstår jag inte! Hallå, vi behöver inte ha någon melodifestival alls för kungen är redan korad!! Men att den enda riktiga slager-låten åkte ut och en gubbe som man knappt hör vad han säger för de låter som han knarkat hela natten, han gick vidare. Var är världen påväg? Annars är de jävvla bra!

Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin

Jag kom från ett land,
bestod av skägg och sand,
lämnade min mattaffär,
vikingland nu är jag här,

Tjejer till höger, oh ah,
tjejer till vänster, oh ah,
togs emot öppen arm,
tullen tömde hela tarm,

Hemma fanns ingenting,
nu ser jag bara string,
blir glad i min dingding,
här vill jag vara king,

Kom shejka med shejken,
kom alla nu jalla,
kom dinga med dingen,
kom kinga med kingen,

Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin

Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin

Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin

Här finns det blingbling,
schampoo och surströmming,
slottet är min lägenhet,
fjärde hand och ingen vet,

Granar till höger, oh ah,
granar till vänster, oh ah,
hemma bra, borta bäst,
slipper ha skottsäker väst,

Är det en eller ett,
fett och etikett,
är det av eller på,
va fan ska skåpet stå,

Kom shejka med shejken,
kom alla nu jalla,
kom dinga med dingen,
kom kinga med kingen,

Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin

Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin

Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin

Köttbullar, jävvla bra!
Ikea, jävvla bra!
Carola, inte så bra,
Annars är de jävvla bra!

Abba, jävla bra!
Svarttaxi, jävla bra!
Skattverket, inte så bra,
Annars är det jävvla bra!

Carl den sexetonde Gustaf,
håll ett ögat på din tron,
för här kommer Kingen,
Sean den förste banan!

Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin

Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin

Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin


KO 2012-02-04

"Det räcker med att öppna kylskåpet"
.
Precis som jag skrev igår tycker jag att de tas lite förmycket förgivet att animaliska producter bara ska finnas där när vi öppnar kylskåpet, frysen eller går till affären. Självklart är det bra att de är en stadig efterfrågan på produkterna då de hjälper dagens bönder. Men en lite tanke till djuren vorre inte fel! Köp svenskt!
.

En dag i väntans tider..

Ja.. Vad ska man säga? Dagen började med att vi gick upp ur den varma sängen tidigt för att vara en ledig dag, men gott med en sovmorgon om man jämför med till vardags. Mot den enda buss som går från the håla som är i västervik före Biltema stänger på lördagar. Hoppar av i vimmerby "city" i hopp om att hitta ett ätbart ställe för att kunna hålla värmen i den 90 minuters långa väntan som blev innan nästa buss kom. Så med en fungerande cykel går vi runt och inget är självklart öppet, förutom ICA så de får bli en sallad och munk till frukost. Haha. Efter att drygat på vimmerby busstation på tok för länge så åker vi mot västervik och busschafören blir lite irriterad på att jag ska släpa på cykeln. Men skam den som ger sig. Väl framme i de snöiga västervik några family guy-avsnitt senare så går vi av allt för långt från Biltema, då ingen tänkt på oss som inte orkar gå när dom bestämde var busshållsplatserna skulle stå.. Då tar den underbara Mats min käraste ägodel och ska cykla, vilket resulterar i att bakdäcket stannar och vi inte får igång de. = Vi får mer eller mindra bära cykeln till biltema för att sedan gå runt där inne i yttligare 90 minuter.. Jag lyckades i alla fall hitta rätt dubbdäck till cykeln, som nu är trasig så de kanske inte spelar så stor roll? Men shoppade för 907 kroner på kära Biltema och känner mig som pappan i reklaman "Tack Biltema!"
.

Semester från anstalten

Hörde på nyheterna att de var en kvinna som blivit dömd för mord för några år sen som idag sitter på någon anstalt någnstans och avtjänar sitt straff, eller sin reablitering ut i samhället, vad man nu väljer att kalla de!? I alla fall så hade hon nu skrivi ett brev om att hon ville ha semester. Att hon borde ha rätt till semester och semesterersättning som alla andra.
.
Då undrar jag lite vad hon tänkte ta semester från? Sitt straff? Nej men om man hamnar i fängelse har man rätt till 4 veckors betald semester varje år. Men kom igen??? Vad är det för fel på människor idag? Om hon nu vill ha semester kanske hon skulle tänk på de innan hon mördade en annan människa! Känns inte jätte logiskt att hon skulle kunna ta semester.. Hoppas verkligen inte att denna kvinna får sin vilja fram.
.
Någonstans får man ju skylla sig själv om man hamnar där man hamnat så att säga! Så mitt stående tips till allmänheten idag blir att begå inga brott om du vill ta ut semester!
.

10,8 mil på 2 veckor!

Ching chong siden-kalsong! Nu har jag gått mina 10,8 mil! på 12 dagar!! Nu tänker jag inte röra mig en centimetar till! Haha. Men i södra vi så går alla så har inte varit så ensamt, eller klart de är ensamt men man känner sig kanske itne så mobbad trots allt för de är många som går runt med stavar och reflexväst här in the town! Mohaha! Blev "omkörd" av en herre (Han var inte pojk, men inte gubbe heller. Vad är man då? Man?) som gick i normaltempo tyckte jag. Men oj vad fort han gick och försvann innan jag ens hann att blinka!!!!!! Och eftersom denna juvliga snö har fallit hos oss så såg jag hans spår och roade mig då med att försöka gå lika fort som han. Haha. Nu hade han längre ben än mig, men i alla fall. Orkade med hans tempo sådär 20 steg sen dog jag!! Men varm blev man i alla fall så tummen upp!
.
Ne men som sag ska jag inte röra mig mer idag, eller i detta liv?

KO 2012-02-03

"Den som har en ko klarar sig alltid"
.
Så var det för. Korna var en tryghet! Den som hade kor hade mjölk, ost, kött. Idag går vi bara till affären och förväntar oss att de ska finnas i kyldisken. Många dricker vi mjölk och äter kött men sälla hör man någon respektera korna som givit oss allt de. Förr var korna nästan heliga och bara dom höll sig friska så var allt på de torra. Nu kanske de är lite hårddraget men korna betyde så myckt, och folk såg det! Idag massprduceras mjölk och vi dricker som aldrig förr, men ändå blir korna mer och mer brtglömnda av samhället. Vet alla var mjölk kommer från? de står liksom inte bara där i tetra pak på morgonen när affären öppnar. De är en lång process som börjar med att ett djur äter, sover och andas precis som vi. Mjölk är inte så sjlvklart som affärerna får oss att tro, för idag klarar man sig kanske till och med bättre utan kor?
.


Pensionär?

När jag läser saker som jag tidigare skrivit, och ibland när jag kommer på mig själv med vad jag gör och tänker. Broddar på skorna, stavar, polly är en av mina favoritgodisar tillsammans med polkagrisar, går och lägger mig kl 8 och går upp förre 7. Igår köpte jag kakor, vad ska jag med kakor till? Fick världen inpuls och bara köpte kakor som jag sen inte ens smakade på.. Nog med att läkaren sa att mitt knä var som 85 innan sista operationen men är jag de med? Haha. Känner mig som en riktig pensionär måste jag säga!! Vad är nästa steg? Sticka oavbrutet och skaffa glasögon? En rollator kanske? Haha!
.

KO 2012-02-02

"Misstänksam mot nötkött eftersom det har hög klimatpåverkan"
.
Hörde att allt fler skolor inför en "vegitarisk-dag" till lunch. Dels för att barnen ska mer eller mindre tvingas till att äta grönsaker, men även för att köttproduktionen släpper ut vädigt mycket gift som påverkar klimatet. Kor släpper ut både fram och bak så att säga. Dom idislar, då "rapar" upp gas, och dom bajsar. Jag är inte så insatt i ämnet men dom sa på radion att tillverka en morottsbiff släpper ut 50 gånger mindre farliga ämnen än vad det gör att framställa en nötbiff. Vet inte hur pålitlig den faktan är så kan inte säga helt säkert. Men känns som att korna kanske inte är det största naturproblemet eller?
.


Konstigt?

Min halvlediga dag har spenderats genom att inte göra någonting som har blivit en trend i mitt liv just nu. Haha. Tyckte att de skulle bli så skönt och har längtat efter "inte-göra-någonting"-dagen hela veckan och så blir jag uttråkad efter lunch typ och de kryper i benen på mig. Haha. Jag är ett sånt vanedjur att även fast de är skönt att bara vara så känns de så konstigt!
.
Insåg i alla fall att min nagelodling inte är rimlig!!utropstecken!! så efter att en sakta men säkert börjat gå av så rök allihop nu.. Så känns riktigt konstigt att skriva på tangentbordet i afton. Haha. fröstå inte hur mina naglar kan hålla så mycket smällar dom får? Tror dom är gjorda av stål egentligen, eller så är det all choklad jag äter. Haha.
.
Ägnade även massa tid (sädår 30 minuter) till att städa upp röran som blivit under dessa snö-veckor som varit. Har inte orkat någonting så mitt bohag har sett ut som en hönsgård som inte blivit urmockad på några veckor! Diskat, plockat undan, dammsugit, skurat golv och försökt mig på att få badrum och kök klinsikt rena, utan att lyckas dock.. Haha. Känns nästan lite läskigt konstig att de är rent. Vågar liksom inte göra något för då kommer de bli skitigt igen. Bara jag rör mig så flyger skiten omkring, och ja, jag har duschat idag. Haha.
.
En riktigt konstig dag får jag väl tolka mina egna tankar som! Men jag är väldigt nöjd ändån!!! Tummen upp!
.

Jag går upp före solen, men somnar efter den!

Igår tror jag det var på radion som OlaLustig dissade dagen. Haha. Först tyckte jag bara det lät väldigt knäppt. Men en när jag tänke lite så har han nog rätt. Eller jag skulle inte vilja dissa dagen kanske, men hissa morgonen! På dagen är det allt dedär tråkiga som ska göras. Bara massa måsten och stress. Massa bilar, människor och blä! Ne, morgonen är fin! Lugn och vacker. Är nog egentligen ingen morgonmänniska, men mitt liv har präglat mig till de. Jag är så illa tvungen att vara pigg på morgonen. Skulle vara hemsk jobbigt om jag var för trött för att gå upp varje dag! Haha. När jag avr yngre var jag ingen morgonmänniska. Fast jag var ingen kvällsmänniska, eller dag, natt. Jag var då en sovmänniska. Jag sov alla timmar på dygnet och de gillade jag! Haha!
.
Elinor Björk
En styck ko-kvinna måste vara pigg på morgonen!

Ge upp människa?

Jag kanske har sagt de innan men helvete vad kallt det är!! Jag har uteslutit att de bara är vinter, de är en ny istid! Haha. De var sådär -17 grader när jag gick upp idag och nu skiner solen och det är -12 grader... Och mitt "jag-fryser"-problem fortsätter! Det är så svårt dethär med näsan när man måste gå eller cykla, eller rent teknisk sett är näsan ett problem bara man måste vara ute när de är kallt. (kallt=under +15!!!!! Haha) Det kanske säger sig självt att de inte går att dra ner mössan så mycket så att näsa täcks, för då ser man ingenting. Och halsduken blir blöt och man nu över huvud taget lyckas med att ha den över näsan, då man andas! Skulle behöva en rånarluva, som täckte HELA näsan! Så att det är en tygremsa mellan ögonen med! Lite som en burka? De borde väl finnas på typ jägar-affärer eller något sånt(?)
.
Kanske blir svårt att andas?

KO 2012-02-01

"Vi ville ha billdig mat och fick betala med minskad artrikedom"
.
De är egentligen lite sjukt att vi är så giriga! Och med "vi" menar jag mig själv och alla andra! När korna gick och betade på ängsmark och våra förfäder inte behövde skörda lika extremt som idag så levde naturen till max. Då det blev sån mångfall av växter och djur beror på att marken där korna gick var så varierad, vilket då resluterar i att fler arter trivdes där. Idag finns det inte mycket naturbeten vilket ger att de inte finns lika stor mångfall av växter och djur i de svenska landskapet. Eller den är i alla fall inte lika självklar som förr. När åkrarna blev mer brukade och betesmark blev till åkermark så försvann den naturliga floran i ekosystemet = arter försvann. Man kanske skulle bli "affärs-vegan" och skaffa sig en egen ko, en egen höna och sen sitta där i skogen och titta på alla vackra blommor?
.


Januari är SLUUUUT!

Känns som att de varit Januari i all evighet men nu jävlar är det februri i alla fall!!! Mohaha! Helt seriöst känns det som evigheter sen det var december, och de innebär att de måste varit januari väldigt länge? Dock har det väl bara varit en månad som vanligt, men en lååååång månad.. Äntligen slut i alla fall och lönen på kontot! Haha. En månad närmare våren, närmare mer mänskliga förhållanden från moder natur(!!!!!!!) Svårt att se att vi är påväg mot ljusare tider när snön faller allt tätare och tempraturen sjunker. Men ge inte upp Elinor, ge inte upp! Med blåser och sår har och var, överallt så ser jag så fruktansvärt mycket fram emot att gå 6 kilometer och jobba 3,5 timme innan sängen får göra sitt jobb och bära upp min (döda) kropp. Köpte äckliga knäckebröd för jag är så jävla snål som fick bli min lunch för magen vill inte ha mer..? Men jag är inte bitter!
.
Lyssnar på Moa Lignell och gillar de faktiskt!
.

The one and only 2!!

Idag blirgammal och grå. Haha. Nej vars! 22 är ju bara en mellan ålder! Vad får man liksom göra när man fyller 22 som man inte fick göra nar man var 21? Man kanske snarare inte får bete sig som 18 längre? Haha.
.
Grattis bästast!!!!!

Bor jag i Norrland eller?

Skulle vara -17, moln och snö i nora delen av landet. Och det är vad det är här och de är riktigt jobbigt!!!!!! Tror norrland har flyttat neråt och bosatts sig i småland..
Är vi påväg in i en ny istid? Eller är det bara vinter? Imorse när jag vandrade mina 3 kilometer till jobbet så var det illa. När vattnet i luften jag andrades in frös till is innan den hann att lämna min näsa så är det fan kallt!!!! KALLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skulle även fixa in moppen i garaget, och vad inser jag då? Jo, att låset frysit fast så kommer inte så lång med den.. Har jag någonsin nämt att jag hatar vintern? För har jag missat de så säger jag det nu: Hatar vintern!!
.
Började fundera lite på vad det är som gör så ont när man blir kall om fingrarna och sen när dom tinar upp? När dom är sådär härligt blå efter att ha gett kalvar mjölk ute med blöta fingrar, sen kommer man in bland dom varma kossorna och då: SMÄRTA! Vad är det som gör så ont? Är det så att blodkärlen krymper eller något när det blir kallt, sen när de blir varm så ska blodet börja strömma med full fräs genom dom små kärlen = Aj? Slog sönder knogen på "mjölkmaskinsrälsen" igår så at ha vantar på sig gjorde sjukt-fucking-ont!

RSS 2.0