Jag säger bara noll kärringstopp!


HÄST 2012-03-31

Maremma
.
I Maremmaprovinsens landskap Toscana kommer resen som idag minskat kraftigt. Maremma används lite i aveln blandat med andra hästar, dock har aveln minskat de senare åren från denna plats i Italien. Rasen är bastant, stabill, uthållig och allsidig, perfekt för lättare jordbruk eller inom militären. Även kofösare har rasen fått pröva på genom åren som gjort hästen mer stilfull då de har blandats in engelskt blod. Maremma-hästen bir sällan över 160 centimeter i mankhöjd och är de en relativt lite häst. De är en alldaglig häst med ett "rustikt" utseende då den inte tillhör de ädla raserna. Rasens bakdel är gjord för snabbhet, medan framdelen med en lång bog ger mer tunga rörelser.
.

"Till Vivien, kärleksfullt och tacksamt"

Nu är mamma i ett litet irriterat skede när vi börjat möblera om hela huset. Mamma får inte riktigt som hon vill när vi hjälper till, och hjälper vi inte till så blir de inte bra. Haha! Tummen upp! Har i alla fall flyttat på alla böcker som vi tydligen har tusentals av. Har alltid sagt att vi inte har några böcker som jag kan läsa, men får nog ta tillbaka de. Hatar ju att läsa böcker för det går så långsamt för mig. Blir liksom aldrig klar, och när jag väl blir klar minns jag inte vad som hänt för de var så länge sen jag började. MEN nu så hittade jag en bok som heter "DE DÖDAS MÄSSA" och tyckte de var lite roligt att ha högläsning tills folk fick hål i huvudet av mig. Haha. Så nu när jag börjat läsa får jag väl fortsätta. Tog typ 10 minuter att läsa två sidor och den består av 335.. Så nu har jag något att göra i alla fall. Good luke säger jag!!
.
De dödas mässa

Fittskav, som en viss lärare skulle sagt!

Något mer som ska upp på önskelistan är ett sadel skydd till cykeln av gele!! Jag har en sån jävla benig röv så Gud viste nog inte riktigt vad han syslade med när han skapade den.. Inte speciellt mycket muskler finns det på den heller, ännu! Haha. Men röven är trots allt inte de största problemet när jag nu börjat cykla ganska många mil i veckan. Framstjärten, aj min framstjärt! Vi får väl kalla de "framstjärt" just för att inte skrika the F word för högt nu när Mats sitter jämte mig. Haha! Men aj i alla fall vad ont de gör att cykla för lilla framstjärten. Börjar fundera på var killar gör av sin pung? De påstår ju att den är känslig, men klarar dom av att cykla kan de fan inte vara så jävla farligt!!(?) Tror dom bara spelar över för att få uppmärksamhet. Haha!
.
Nice för F I T T A N ! !

HÄST 2012-03-30

Holsteinare
.
En kraftfull men ändå elegant häst som ses som både vgns- och ridhäst runt om i europa. En hästras som platsar inom alla genar. Den har en bred och djup bringa med en något sluttande bog. En lång hals som uppskattas mycket hos ridhästar. Inblandningen av fullblod i aveln har gjort att huvudet hos Holsteinern är mer ädelt nu än förr, men de klara, stora ögonen har den kvar. Underkken kan bli något tung. En stark rygg och bakdel, raka starka ben med korta skenor. Frambenen står brett isär och arbeågarna är fria från kroppen. Skritten är fri och vägvinnande med ett fjädrande steg. En balanserad trav som är mycket rytmisk som uppskattas på dressyrbanorna. Galoppen är jämn, balanserad och rak. Alla färger är tillåtna, men brun och mörkbrun dominerar.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Holsteiner_Apfelschimmel-2005.jpg

Förändra min vardag!

Känner för att göra en förändring i min vadag, som annars rullar på exakt likadant varje dag! Dessutom har det gjor de i snart ett år(!!!!!!!!!!!!!!!!) och kommer göra de i minst ett år till.. Så behöver en förändring, men en förändring är svår att genomföra om man är själv i samma mönster. Så jag vill köpa hund!!! Haha. En lite Jack Russel skulle passa perfekt i mitt liv just nu. Jag jobbar bara 3,5 timme i taget på ett jobb som hunden kan få följa med till. Jag får (förhoppningsvis) körkort i sommar vilket då innebär att de blir ännu lättare!! Sen vet ju ingen hur världen ser ut nästa eller nästnästa eller nästnästnästa år. Men vad gö de? Djur kommer alltid finnas i mitt liv och kommer alltid få plats! Och har jag haft häst så kan inte hund vara så hårt!
.
Dock ska inte min idol Myran ha barn så kan bli svårt att få en bästisvalp.. Men Kajsa som äger Myran är med min idol, så att göra ett impuls-valp-köp är mitt mål här i livet. Och ska jag göra ett bra impulsköp ska jag göra de nu!!! Min blivande sambo är dock en aning bitter till denna idée. Men varför ska jag rätta mig efter hans viljor? Haha. Han säger nej och jag ja, varför ska alltid den som säger nej få sin vilja fram? Så var det jämt i skolan när vi var små. Ville någon ha musik på, och någon inte, så stängde man automatiskt av musiken så den som sa nej fick sin vilja fram. Alltid så!! Jag gillar ju att bryta mot hur de var förr i Gunnebo-skola så detta är en grej som måste genomföras!
.


HÄST 2012-03-29

Hannoveranare
.
Från början skappades denna ras för att förädla den inhämska tyngre hästen så en bra jordbruks-häst blev till år 1735 i England. Aveln fortsatte och år 1924 fanns det 500 Hannoveranar-hingstar på de första stuteriet för denna ras. Aveln ändrade inrikning och satsade på att skapa en spothäst istället för en arbetshäst. Rasen är känd för sitt trevliga och lugna psyke, Huvudet är något tyngre än fullblodets, men inte så kraftigt som de första avkommornas. Halsen är något låg, bogen liggande och manken väl markerad. Ryggen, länden och låren är välmusklade. Ibland syns även en "musklegrop" på hästens kors av musklerna som finns. Ett bra bröstdjup och  väl välvda reben kännetecknar rasen som en inte allt för snabb häst. Dock kan de med sina kraftiga ben få fram en fin gång som uppskattas på dressyrbanorna.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cc/RCMP_Farm_Hannoverian2.jpg

Limpistol och dammsugning!

Har pysslat ihop lite mer på min "fotovägg" nu för att tiden ska gå! Inte lätt att vara ledig såhär när jag inte har något att göra!! Blir totalt rastlös och får typ lite ryck. Haha. Tur de ibland för de blir i alla fall rent här inne i den lilla instängda lägenheten jag befinner mig i allt för ofta! Inser hur mycket jag behöver en limpistol! En sån man inte fick leka med som barn när vi gick i skolan. Men som elaka barn ändå tog och sprutade het lim var som på oskyldiga snälla barn. (Nämner som vanligt inga namn....) Nu är jag ju trots allt myndig och får använda farliga limpistoler så önskar mig en sån! Haha. Hur mycket kan den kosta?
.

De är ju för långt kvar tills jag fyller år.. Så om någon vill ge mig en vardagspressent så var så god och välj något ur listan!!! Haha!

Alkolister är min mardröm!

NNEEEEEEEEEEEEEEEEEJJ!
En alkolist har flyttat in i "mitt" hus!!! En välkänd alkoliserad man som många gånger gjort mina bussresor otrygga till och från denna håla! Varför flyttar han in just här? Kommer inte våga gå ut mer!! Är fast här nu och förevigt! Kanske låter en aning dömande men när dom nu skulle flytta in möblerna så drog han tag i min dörr, sen gick han och slet i grannen dörr, sen tillbaka och ryckte några gånger i min dörr igen. Sen skriker hans kompis ner till den andra kompisen: "Ööh? Vilket lägenhetsnumer var de?"Sen rycker alkisen lite till i min dörr tills dom kommer fram till att de är på fel våning.
.
De är just de jag inte gillar. Sup ner era liv ni om ni nu tycker de är en bra lösning på världens alla problem. Men problemet när just alkohol är inblandet är att de tänker inte, utan bara handlar. Och även om det ibland inte är menat som något dåligt blir de lätt just dåligt av de! Jag menar, ska man flytta in i en lägenhet så kanske man förutsätter att de inte bor något där, och om det står att någon bor där man trodde att man själv skulle flytta in så kanske man ska börja fundera lite istället för att springa och rycka i alla dörrar??
.
Jag säger nej!!!!!!!!!!
.

HÄST 2012-03-28

Trakehnare
.
Även känd som ostpreussare är en varblodig häst som är myckt gammal, aveln började redan på 1200-talet. Då började arbetet med att förädla och utveckal den inhemsa ponnyn i Polen. De fanns mycket att förbättre då ponnyn var seg och inte speciellt korrekt byggd. År 1732 grundades Trakehnerstuteriet av kungen Fredrik Viljelm I och avel tog fart. Mycket varmbld och arabiskt blod användes för att "rätta till" Trakehnarna till en sporthäst. Tempramentet idag är mer framåt tack vare inslagen av fullbld i aveln. Huvudet är ädelt och fullt av karaktär med ögon som är stora och sitter brett isär. Hela kroppen äv väldigt balanserad med synlidgt kraftiga lår! Långa ben, med korta skenor. Rasen passar, och dominerar, i alla grenar. Hoppning, dressyr eller i terrängen. Trakehnare bli cirka 160-168 centimeter i mankhöjd och alla hela färger är tillåtna.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Trakhener_-_Dressur_Erstes_2.jpg

Om jag någon gång i mitt liv bestämmer mig..

Jag funderar på min framtid, igen.. Och inser att jag bara ändrar mig så ingen idée att planera något. Haha. Men kom och tänka på en sak i alla fall när jag sitter hä och kollar runt. Om jag säger att jag vill gå en kurs på högskolan GRÖN och de bara är en 50% kurs, får jag då välja en annan kurs på högskola RÖD som även den är på 50%? För om jag skulle gå ett helt program på GRÖN  förstår jag att de inte går att gå en kurs på RÖD, men om jag inte vill gå 100% på GRÖN men ändå vill gå 100% kan jag då välja till kurser från RÖD?
.
Min fråga är alltså kan jag läsa två kurser på två olika högskoler eller universitet samtidigt?
.

Lat.se!

Skulle egentlige cykla in mot vimmerby för att göra lite teori, som gick så sugit dåligt igår, sen cykla hem igen och sen mer jobb. MEN ORKAR INTE! Känner mig väldigt lat nu, men har så sjukt ont i benen. Haha! Somnar nästan av att bara sitta här, och tror inte att teorin går bättre då precis. Så jag tänkte lyssna på min kropp för första gången på ett halvår och vila idag! Eller vila och vila, jobba 7 timmar och cykla 1,2 mil får räcka ibland liksom. Haha. Imorgon blir de körning och mer teori så för ta igen de då! Men nu ska jag sova som en stock!!!!
.
Såhär känner jag mig idag. Trött, tjock och instabilla ben. Haha!!

"När en stannfågel ger sig av!"

Hade en padda på besök hos kossorna idag. Tyckte lite synd om honom, eller henne? Den var inte så stor så var nog en han. Paddornas värld är ju lite som Mats och mitt förhållande, tjen är stor och stark. Haha. Tänkte att den lilla stackaren kommer ju frysa ihäl nu när de ska bli vinter igen till helgen. Är det inte lite taskigt att först väcka alla vinter-sovar-djur för att sedan frysa ihjäl dom? Jag lever i förnekelse att de någonsin kommer bli vinter igen, bara för att överleva rent psykiskt. Haha.
.
Sen tänkte jag på fåglar, flyttfåglarna. Hur vet dom när dom ska komma hit igen efter vintersemestern? Blir det kallt där dom är nu när de börjar bli varm här, eller känner dom med någon mega-superduper-"inget-människan-förstår"-kraft att de är varm här? Eller har dom någon klocka i sig så dom kommer tillbaka efter en vist tid?
.

HÄST 2012-03-27

Svenskt halvblod
Som idag heter varmblod, men boken är ju inte tryckt igår direkt!
.
"En för alla användningsområden lämpad och ädel, korrekt och storlinjerad, prestationsduglig och hållbar vamblodshäst med gott temprament, samarbetsvilja och lätt, framårgripande rörelser." Så står de i ASVH's avelsmål för den svenska varmblodshästen. 1661 gundades ASVH i flyinge för att sedan fortsätta med att få fram bra tänlingshästar i alla grenar. Rasens har lång hals och långt välmusklat kors. En lång sluttande bog med en djup bröstkorg. Benen är även dom långa och korrekta. Huvudet har inspererats något från fullblodet och är då elegant med stora ögon. De svenska varmblodet blir vanligen mellan 160-170 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c8/Leslie_Morse%2C_dressage_rider_from_the_United_States%2C_with_the_Swedish_Warmblood_stallion_%22Tip_Top%22%2C_World_Cup_Final_2007.jpg


Medvind, jag behöver lite medvind!

Bajs i fitta vad sur jag blev idag!!!!!!!
Cyklar mot vimmeby och de är vindstilla. Träningsverken i röven sved så jag inte viste hur jag skulle orka trampa! Men kommer fram och sätter mig på den jäkla körskolan och ska göra lite teori, som har gått så bra. den där jävla repitionsfasen kan gå och dö!! Konstiga, likadana frågor med olika svar!!!!! Orkar bara köra fyra gånge och sen trampa hem. Var så hungrig och sugen på choklad att jag kunde dö! Dock hade jag inte tagit med mig några pengar just för att jag inte skulle köpa choklad. Haha. Ingen sjävdisseplin över huvd taget!!! Så börjar trampa hem och vad är det då? Världens MOTVIND så jag inte ens gled i nerförbackarna!!!! Riktigt jävla skitjobbiggt! De kunde inte vara medvid på vägen in, nej nej! Och skulle jag gjort en U-sväng skulle de säkert vara motvid då med, för någon jävla medvind vet inte den här lilla hålan vad det är!!
.
Nu är jag inte pepp på körkortet längre...
.

Russ som ko!

Inatt drömde jag att jag sålde Snobben till jobbet som mjölkko. Men eftersom Snobben just är en han, och en häst, så mjölkade han inte så bra. Så chefen sa att jag fick köpa tillbaka honom för han släppte inte någon mjölk, och att han hade sparkat chefens fru när hon försökt att mjölka honom. Sådär mit i drömmen slog de mig att Snobben faktiskt är en häst och att jag gjort ett stort misstag att sälja honom som mjölkko.. Så jag köpte i alla fall tillbaka honom! Haha!! Min lilla älskade russis!! Saknar honom!
.

Han kanske skulle passa som ko?

HÄST 2012-03-26

Selle français
.
Denna ras är det franska varmblodet. Precis som alla varmblod är detta en mix av många olika raser, men det som skilljer Selle français från mängden är att de är mycket snabbt travarblod inblandat i rasen. på 1800-talet tog frankrike tag i sin hästavel för att få fram en bra ridhäst, och efter andra världskriget tog aveln fart på rikigt för detta franska varmblod. Avel lädde till många olika grenar, men just Selle français blev en utmärkt rid- och sporthäst som idag används mest innom banhoppnig. Halsen utmärker sig för att vara lång och graciös, låren är breda för att orka med de krävande banhoppningarna som rasen ofta ställs för. Torra, utmärkande och korrekta ben ses som en starkhet hos rasen. Alla färger är tillåtna, dock är fux vanligast!
.


KAOS i västervik!

Cyklade 12,4 mil förra veckan, vilket jag känner är väldigt mycket för att vara jag! Promenerade även i 33,5 timmar då jag är i konstant rörelse och går på jobbet. De blir ganska mycket motion de, och ibland känns det lite tungt... MEN idag så hittade jag ett par shorts som går högt upp på magen med snygga knappar fram. Har alltid velat ha sånna, men har aldrig sett bra utt för min extremt stora bilring jag haft runt magen! Testade då dessa som jag hittade på KAOS i västervik och vet ni vad? Dom satt som smäck!! Storlek medium satt till och med löst liksom, lagom löst! Så de var bekväma, men ändå snygga! Kan de bli bättre? Kanppas! Då känner jag att dom där 12,4 milen var helt okej, och att dom kommande 10 milen som kommer trampas denna vecka kommer vara värda de! Haha!!
.

Besiktad och klar!

Idag blev jag totalt friskförklarad!!!!!!!!!!! 3,5 år, tre och ett halvt år tog de men nu, nu jävlar!! Så jäkla skönt bara att höra dom orden! Gjorde ett fystest för knät idag hos sjukgymnasten och klarade mycket tyngre än jag trodde jag skulle göra! 89,5% av min kroppsvikt med ena baksidalår-muskeln, och 20 rapp med samma muskel och då med 74% av kroppsvikten. Sen hur mycket skrot jag orkar med är inte in min värld speciellt viktigt, utan de är faktiskt att jag inte har ont alls!! De är så underbart att jag inte riktigt vet hur jag ska beskriva det i ord? Jag är inte längre 83 år i min kropp! Haha.
.
Tror det är hälsosamt att ha ont för då när det väl försvinner så är man väldigt tacksam och verkligen uppskattar att man faktsitk kan göra saker utan att de gör ont. Jag skulle troligen aldrig börjat träna om jag inte haft ont, och träningen har gjort mig till en ny människa!! Snyggare och mer energi, vad mer kan jag begära? Haha!
.

Nu känner jag mig såhär igen vilket är väldigt härligt!!!!!!

Elefant-mysteriet löst!!

Då var det löst!! Har hittat sanningen om varför just elefanter har juvret mellan frambenen, medan de flesta andra däggdjur som går på fyra ben har det vid bakbenen. Mammas granne har varit elefantskötare i en helv evighet så mamma frågade honom åt mig här i veckan, när vår hund smet in på deras tomt och ville äta tam kanin.. Dock var han inte helt säker, men han trodde det låg i att elefanthonan har sin slida mer mellan bakbenen än vad exempel en ko, häst eller får har. Så det skulle bli svårt att få plats med ett juver där, plus att de skulle lätt bli infektioner i både underlivet och i mjölkköttlarna. Och hannen är som bekant väldigt tung och när han skall betäcka honan så lägger han bara upp frambenen på honans höfter. En tjur, hings eller bagge lägger magen mot kons, stots eller takans rygg när dom betäcker vilket gör att slidan kan sitta högre upp på de "små" djuren. Elefanthannens snopp (som väger runt 35 kilo) skulle alltså inte nå "enda upp" till slidan om den satt precis under analöppningen.
.
Så!! Rätt häftigt va? Och då tänker vi efter på oss människor och inser att vi med har slidan mer mellan benen än baktill, så alltså har vi med "juvret" fram. Så det är faktiskt logiskt att det är just så här det ligger till!


HÄST 2012-03-25

Fredriksborgare
.
Namnet på rasen kommer från att aveln började på ett stuteri som Fredrik II startade år 1562. Tanken var att få fram en stabil häst sm kunda användas både i strid och på dressyrbanan. En stark men ändå smidig hästras som passade både till att bära upp en ryttare och dra vagn. År 1862 lades stuteriet, som låg i danmark, ner efter att många raser från bland annat spanien korsats med Fredriksborgaren och efter att rasen fått många fina bedömningar. Senare korsades även fullblod in i rasen för att få fram en bättre sporthäst, då stritshästar inte längre behövdes.
.
Rasens framparti ä något brett med en sluttande välmusklad bog. Halsen är medellång och något högt annsatt. Huvudet ska ha ett ordinärt uttryck med en interligent blick. Rasens kors är horisontellt och svansen högt ansatt. Rasen är inte byggd för att kunna springa fort, men har ett högt steg och en väluvecklad trav som är Fredriksbogarens bästa gångart i regel. Rasen blir mellan 152-162 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/Frederiksborghest.jpg

Stjärna klar, stjärna underbar!

Imorse var det ju mörkt åter igen, kändes som ett steg tillbaka. Har verkligen följt ljuset och känt att de bara blir ljusare och bättre, så får jag börja om igen över en natt.. Sommartiden är här!! Men de var i alla fall stjärnklart och jag hittade till och med ett såntdär, stjärntecken. Skorpinjonen  tror jag att jag i min barndom lärt mig att de var. Men nu när jag försöker hitta bilder på detta så inser jag att jag lärt mig väldigt fel.. Haha! De var nog lilla karlavagnen jag såg kanske? Eller de var nog en liten del av valfisken! Lilla björnen var de!!
.
Hur eller hur så undrar jag, stjärnor ramlar ju liksom ner ibland. Hua kan stjärnhimlen likadan ut jämt? Sen ve jag att bilden av en stjärna som faller tar typ, väldigt lång tid att komma till jorden så vi ser den. Se de stjärnor vi ser falla, föll kanske för väldigt många år sen!! Men dom har ju döpt stjärnhimlens olika kompinationer sen vikingatiden. Någon stjärna borde väl ramlat ner sen dess? Och det känns lite ologiskt att stjärnorna skulle stå still och sen bara "Ne, vi skiter i dethär va?" och ramla ner. I och för sig så är ju solen en stjärna, och den har ju inte ramlat ner än?
.

Polis polis potatisgris!

Stängde inte ens på datorn igår när jag kom hem från jobbet. Rätt skönt såhär i efterhand faktiskt. Internet är en sån stressfaktor i vardagen. Haha. Men fick i mig lite stress ändå utan datorn på kvällen. En polisbil kommer och stannar mig när jag cyklar hem utan lysen.. Börjar automatiskt att tänka ut en bortförklaring i huvudet! Jag har ju trots allt försökt att ha lyse på cykeln men dom går ju bara sönder direkt!! Orkar inte få typ böter för en sån lite skitsak!! Så vevar han ner rutan och säger ett sånt där "polis-hej" och så frågar han var södra storgatan ligger?
.
Haha!! De finns en väg i södra vi och han undrar var den ligger? Haha! Är inte polisbilar utrustade med GPS, eller eniro? Jag sa i alla fall att han kört för långt och att jag inte viste exakt var huset som han frågade efter låg. Dock envisades han med att han faktistk följt skyltarna och att södra storgatan skulle ligga här. Visade sig att han följt skylten som någon krockade med i vintras som alltså pekar helt fel. Lita icke på skyltar i små hålor!! Dagens läxa! Haha. Såg honom sen igen åka runt och se förvirrad ut så tror inte han hittade huset.. Han blinkade väl och missade att han åkt igenom samhället!!
.

HÄST 2012-03-24

Holländskt varmbod
.
De holländska varblodet är en blandning av två inhemska holländska raser, gelderländaren (gårdagens ras) och groningenhästen. Sedan har förädling gjorts med hjälpa av fullbld som så många andra raser. Syftet med avdeln för det holländska varmblodet var, och är, att få fram en sporthäst med gott psyke. Rasen har en lång och välmusklad hals, välformad bog och kortare rygg än dess förfäder. Ett smäckert men starkt lårparti, ben som av många års avel blivit välformade och sunda, lik som hovarna hos rasen. Alla färger är tillåtna, dock är brun eller mörkbrun de vanligaste färgerna de holländska varmblodet har. En utmärkt hopp- eller dressyrhäst som är avlad för att bära upp en ryttare på ryggen.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Uitgestrektedraf.jpg

"Ute på ängar, dansar pigor och drängar"

Idag tog jag tag i att tvätta mina arbetsklädder, och de luktar alltid lika gott efteråt.. eh.. Haha. Tröjan jag haft i vinter var de rätt mycket hål i så tänkte få tiden att gå genom att sy ihop dom. Insåg dock efter ett tag att de var mer hål än tyg så den ser knappt ut som en tröja längre. Mer ett tygstycke som man lappar ihop andra saker med. Haha. Sen började jag fundera på vems tröja de är? För de slog mig att jag fick låna den när jag skulle vara hos kossorna på skolan någon gång för väldigt länge sen. Så är det någon som saknar en blå munktröja med grönt "foder" i luvan så.. Får ni inte tillbaks den ändå. Haha. Ush vad jag saknar att bara lulla runt och inte ha ett problem i världen. Vill gå gymnasiet en gång till.
Gå vidare Björk, gå vidare!

.

saknar till och med när kvigorna intagit stallet! Haha.

"Dom säger att allting vänder.."

Har nu suttit och fyllt i när pengar ska flyttas från mitt sparkonto till mitt vanliga konto så jag har pengar på de när jag ska ha körlektion. Haha. Kan ju inte ha pengar som jag "inte får använda" på kortet annars för då tra dom slut av någon märklig anledning(?) Så nu behöver jag inte glömma bort att föra över pengar heller när de väl sker så allt är tipptopp snippsnopp! Haha. Mitt kylskåp är även lite fullt av lappar där jag skriver vad allt kostar och vad jag lägger pengar på. Väldigt jobbigt vissa stunder.. Men ack så lärorikt! Mitt körkort har tillexempel hittils kostat mig 5680 kronor, och de kan jag avläsa genom att bara slänga ett getöga på kylskåpsdörren. Haha. Så jag tycker alla borde göra så!! Skriva upp sina utgifter på kylskåpet!!!
.

Hade en gång i mitt liv en kategori som hette "HEMMET" men köper aldrig något dit så tog bort den. Haha. Ser ut som jag ätit lyx denna månad, vilket jag själv inte tycker jag har. Men en "svensson" kan göra av med 1700 på mat per månad enligt konsumentverket så är i alla fall inte helt ute och cyklar. Haha. Jag och Anne kom fram till att man sklle ha en kategori som heter "OHÄLSA" där man kan skriva upp godis, läsk, alkohol eller ciggaretter om man inhandlar sånt. Men jag känner att jag är lite för rädd för sanningen och är inte helt mogen för att veta hur äckligt mycket pengar jag lägger på choklad så kommer inte skapa en sån katergori!! Haha.
Ett bra system för er som vill inse fakta och kanske göra saker och ting bättre i livet?

Sommartider hej hej sommartider!

Inatt så gå vi åter igen från vintertid till sommartid, vilket jag tycker är väldigt onödigt.. Jag som precis tyckte att de blivit ljust på morgonen när jag cyklar till jobbet, men imorgon kommer klockan bara vara "3" när den på riktigt är 4. "Till sommaren tar vi fram skittunnan=ställer fram klockan en timme!" Så nu kommer de åter igen vara mörkt.. Och då ska jag vara glad över att de är ljusare på kvällen, men de är redan ljust när jag cyklar hem så de är inte nödvndigt. Varför ställer vi om klockan över huvud taget? Vem var det som fick för sig att vi skulle göra de två gånger om året?
.

HÄST 2012-03-23

Gelderländare
.
I Hollande avlar de hästar för eget bruk, men är alltid nog med att se över vad marknaden vill ha. På så vis började de avla fram en lättare vagnshäst som självklart även skulle gå att rida på, och resultatet blev Gelderländaren. Aveln började med att de tog inhemska ston med bra psyke och korsade med hingstar från andra delar av världen. De bästa avkommorna sparades och aveln fortsatte så tills bra resultat uppnåtts. På senare år har det korsats in smäckrare och hetere hästar i rasen för att få fram den mer tävlingsanvändbara vagnshästen. Dock har det varit noga med att behålla de lugna psyket. Huvudet på Gelderländaren är mer typiskt för de tyngre vagnshästarna med en konvux profil. Rasen är uppbyggd med ett gott bogpati och en något låg hals, välmarkerad manke och en lång rygg. Välmusklad länd och lårparti, något korta men starka ben. Denna hästtyp passar sig yppligt till körning, vilket den alltid varit avlad för!
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Gelderlander_Viersp%C3%A4nner.jpg

Dagens diss!!

Idag dissar jag pensionärs-gäng som tar upp hela trottoaren pch itne flyttar på sig när man kommer med cykel! Hallå? Jag kör här och har ingen lust att åka ut i trafiken och bli lika snygg som en överkörd padda!! Okej att dom inte hör eller ser, men när dom liksom stannar upp och tittar bakåt och sen inte flyttar på sig utan står i en stor klunga över hela vägen!! Ne, diss pensionärerna! Stor diss...
.

Har idag åter igen cyklat till och från vimmarby. 2,4 mil + gym på min lediga dag. *stolt*

BYXOR in colour!


H&M 199:- styck!
.
Jag vet att jag inte får köpa massa kläder för mina pengar som jag ska spara till min framtid, men vad fan liksom! Haha. Har suktat och dräggla rätt riält efter dom här byxorna nu och de gick bara inte att hålla fingrarna i styr. Nu när jag dessutom kommer i storlek 38 utan problem så är det lite roligare att köpa med. Hihi!! Sen att jag inte kunde bestämma vilken färg jag skulle ha så de blev två par som fick följa med hem kanske inte var så..rätt! Men nu har jag byxor så de räcker i alla fall i alla möjliga färger, utom rosa. Haha. 

Nykär på nytt!

Mitt största problem idag är vilken färg jag ska måla mina naglar i. Härligt! Underbart att sova sådär 10 timmar och vakna av solen i ögonen. 20+ i luften och jag ska motionera cykeln lite! Härlig-fucking-dag och jag är kär i solen!
.

Inspireras av denna i mitt nagelacks-val. Haha. Den lille trampoflosen är så gooo!!

Lyckan som uppstår när..

....man inte behöver tända lampan klockan 04:45 när man ska ösa spån!
.
....man kan jobba i enbart kortarmad på eftermiddagen och känna att det är varmt i alla fall!

.
Sån underbar vår det är ute!!!!!
.

Förra året i mars såg det ut såhär!!!! Lite skillnade på sommar värmen som varit på 21 grader i skuggan!!!

HÄST 2012-03-22

Cleveland bay
.
PÅ medeltiden avlades det fram hästar av denna typ, dock kallades de Chapman Horse på den tiden då de bärde varor åt handelsmännen. Senare utveckaldes rasen i Cleveland till en brun stor användbar häst, som den då fick sitt namn från. Spanskt blod kom in i rasen på 1600-talet när handeln var stor i dagens europa. Rasen blev starkare med stadiga tora ben som lätt kom egenom lera och annat som normalt skulle hindra de flästa hästar. Den blev en lämplig draghäst de rasen är så pass stark och pålitlig. Idag har mycket fullblod blandats in för att få upp farten och resulterat i en något smäckare Cleveland bay än tidigare. Dock har den kvar sitt starka och välmusklade kors, och lår, som gör att den orkar bära även e tyngsta ryttarna. Rasen är alltid brun och bär inget hovskägg. De har man avlat bort då människorna ville minska risken för att skit skulle fastna då ler-periodena började.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/21.9.08.Bill.kSmall.jpg

Borås superstars..


.
Har TV4 total pogram-torka eller vad är dett? Hur roligt kan det vara att titta på pensionärer som bor på ett hem? Kan dock kanske inte skrika för högt för såg inte mer än att nästan alla anhöriga tyckte att det var bra att deras nära fick komma till hemmet. Men jag säger ändå nej! Först va det utvecklingsstörda och nu pensionärer. Är det så att detta är den nya TV-marknaden?

FÖR LIV I RÖRELSE!

Började prata om hur mycket jag rör på mig på jobbet idag. Att jag tidigare gick runt och bar på 12 kilo mer än nu är bara idiotiskt, och att nu kan jag äta hur mycket choklad jag vill. Haha!! Så när jag räknat lite kom jag fram till att jag i snitt är i rörelse 50 timmar per veckan. Inte så att jag spörtar runt men att jag antingen cyklar, går, springer, böjer, hoppar, klättrar, bär, öser, drar eller gymar.
.
En "svensson" som har ett stillasittande jobb kan inte ha de lätt. De går 168 timmar på en vecka och jag räknade lite såhär:
Jobb-40 timmar
Åk till jobbet-5 timmar
Sova-49 timmar
mat-21 timmar

=
115
168-115=53 timmar
över varje vecka till annat. De blir 7,57142..... Så vi säger 7,5 timme kvar om dagen. Sen om man har ett jobb där det krävs att man ser lite fräsch ut så kanske man lägger lite tid på dusch och iordnings-fix innan jobbet. Sen har kanske inte alla en helvtimme till jobbet, och de kanske bara är jag som sover så mycket (haha), men det är lite på ett ungefär liksom!
.
Jag rör mig 7,142857.... Så vi säger 7 timmar om dagen nu. Om jag då skulle börja plugga eller ha ett stillasitande jobb som jag tar bilen (för hoppet om att jag snart får köra själv har ökat!!) eller bussen till så blir det ju lite knapert att hinna röra mig 7 timmar om dagen om det i stort sätt bara finnns 7 timmar utöver efter allt som "måste göras." =Kommer inte kunna äta vad jag vill!!!!! Vilket jag aldrig kommer klara av=fet! Sen är jag så pigg nu emellan alla jobbpass och sover skitbra jämt! De vill jag inte ska försvinna!
.
Mitt "ifall jag börjar plugga"-schema:
Morgon-stav-promenad 3 timmar.
Frukost
Plugg
Lunchcykla 1 timme
Lunch
Plugg
Kvälls-stav-promenad 2 timmar
Kvällsmat
Sova

HÄST 2012-03-21

Normandisk cob
.
I normandiet på 1700-talet installerades de första hingsten på den dåvarande kungens befallning. Hästen användes då till kavalleriet som ridhäst, men när fullblodsaveln kom igång fick cob-hästen mestadels användas som körhäst i början på 1900-talet. Svansen kapade men då för enkelhetens skull vid arbete framför vagnen. Då den mer och mer användes inom jordbruket så krävdes en kraftig byggnad så som bogparti, hals och ben. Ryggen är kort och väldigt stark, och övergår i ett stort starkt lårparti. För att vara en så pass tung arbetshäst är gången luftig! Normandisk cob blir mellan 160-170 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Cob_Normand_Haras_St_Lo_001.jpg

"Får jag åka med i din skördetröska?"

Var och hälsade på den lilla sjuklingen Angelica, som iövrigt bara får bli kallad Anki av sina barndomsvänner, ute på landet. Gick över stock och sten för att nå denna sköna själ! Haha. Ne kanske inte sant men dom hade kört upp den lilla grusvägen så de såg ut som en blöjd åker. Men mina röda skor är fortfarande röda så är nöjd ändå!
.
När jag i alla fall skulle ta mig i kragen och åka och träna så skulle jag då ta buss 35, en buss kommer och jag stiger på. Ser då att de är buss 36 jag sitter på och att den går ner så långt de går att komma i Gunnebo, och lite längre ändån. Som att åka ner i helvetet och vända. Tiden var redan knapp och att det gick på en människa på kryckor vid vaje hållplats gjorde inte att de gick fortare. Men lite power-träning hanns med i alla fall så nu se jag fram emot att ha lat-dagar ett tag. Haha.
.
Men att komma in i detta "samhälle" får det att klia i "spräng-ner-skiten"-fingrarna! Tänk vad skönt att bara jämna allt med marken och typ.. bygga en gård där eller något. Med massa naturbeten och mjölkkor. Stall och ridhus i överflöd och kanske ett eget mejeri? I de gamla bruket-byggnaderna kan det ju få finnas. Sen kanske de kan vara ett slakteri någonstans med, med djur som gått på naturbete hela livet och som slaktas "på hemmaplan" för att minska flyttandet av djuren och då tänka miljövänligt, djurvänligt och minska skaderiskerna! Jag har ju min framtid planerad, behöver bara vinna några miljardersmiljarder sen är jag hemma! Haha.
.

Med en enkel sprängning!

De var en gång en fågel. Ja, en fågel!

Tänkte en timme fel så nu sitter jag i vimmerby och inväntar mitt färdmedel. En kråka håller mig sällskap i alla fall (så såg jag en bild av en flicka, med en skadskjuten fågel i famn) Den ser dock pigg och levande ut och verkar sikta in sig på min belöning som jag gav mig själv efter en nästan allt för bra stund på körskolan idag!!!! Börjar fundera på om kråkans öga består av hela de vita som är runt de svarta, eller om de bara är det svarta som är själva ögat? När man verkligen tittar länge och väl så ser inget av det rimligt ut(?) Så hur står de till med de egnetligen?
.

Och nu när jag skulle hitta en bild på de så har alla kråkor svarta ögon, även de som är run ögat eller hur det nu är! De kanske bara är vimmerby-kråkor som ser lite egna ut? Man blir kanske so man umgås!! Haha.

HÄST 2012-03-20

Irish Draught
.
Världens bästa jakthäst enligt många är just den Irlänska rasen som korsats ram med hjälp av fullblod och den såkallade "landsbygdens häst." Hästen är bra till det mesta, men irlänskarnas storaa intresse för jakt har skappat denna ras inrikning. Med dess massiva ben tar den sig lätt över alla tänkbara hinder i naturen. Med ett riktigt starkt lårparti kännetecknar rasens goda hoppförmåga och gör steget vägvinnande. Många förbättringar har gjorts på rasen tack vara nogranheten i aveln! Bog, hals, framben är mer lämpade på dagens hästar än om vi tittar längre tillbaka. Ryggen kan dock vara något lång, men även de har gått framåt och blivit mer strukturerat än tidigare. Alla hela färger förekommer.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Bridon_Belfrey%2C_RID%2C_Irish_Draught_Stallion.jpg

Små pratar med mig själv!

Har sagt de förr, men de tåls att upprepas: Jag vill ha en snopp! En egen!! Får ju total panik när min blåsar helt plötsligt får för sig att tömma hela sitt innehåll på en och samma gång! Jag har verkligen inte tid att anpassa mig efter dens behov och viljor. Haha.
.
Kött hör ju inte till min vardag direkt, men hade lite bacon i kylskåpet så stekte de lite och blev helt i chock över hur gott de luktade(?) Kände mig lite "manlig" där ett tag (vad de nu är?) Haha. KÖTT!! Ne de är egentligen inte så gott, och dyrt är det med så pannkakor får duga ett tag till, tills jag blir miljadär. Haha.
.
Gillar när dom "kunderna" eller vad man ska säga i äntligen hemma bara "Åååh.. Vad.. fint.." När det verkligen låter som att de måste anstränga sig för att tycka att det är fint bara för att de är SKITFULT! Haha. Eller så är de skitsnyggt bara att dom inte förstår de! Haha.
.

Oj jag har ju haft lugg i min tidigare ungdom!

Livets bra stunder är lite oväntade ibland!

Blir en cykla-3,6-mil-dag idag igen och det känns bra. Ingen choklad inhandlades heller under min vistelse i den STORA staden. Undra om Vimmerby ens får kallas stad? Även om en fas till blev godkänd på första försöket för dagen. Igår provade jag den en gång, men var för trött för att läsa frågorna ordentligt. Haha. Så tre faser på tre timmar. Inte så dåligt va? Försökte mig på den sista fasen med, men den handlar om bilen och de har jag verkligen INGEN koll på. Jag har ju aldrig varit någon moppe-epa-traktor-meckar-tönt i mitt liv, och inte varit omgiven av speciellt många heller.. Haha.
.

Hej ska vi bo ihop?

Dom började prata om "kollektivboende" på radion nu på morgonkvisten, så jag började tänka på internatboende som jag faktiskt själv bott på. HUR kan man sätta sig i den sitsen att bo med helt främmande människor i ett litet rum!? Jag bodde dock i ensamrum först, men att ha folk som sprang runt nakna i koridoren räkte gott och väl..  Haha. Sen bodde jag ju trots allt i ett dubbelrum, dock mer eller mindre ensam då Jojjo bodde mer eller mindre hos Stolle. Härliga tider, eller hur var det nu? Haha.
.
Någonstans har jag väldigt svårt nu i efterhand att förstå hur man över huvud taget kunde överleva detta? Hemska tanke! Och då minns jag inte att jag tyckte de var speciellt hemskt. Fast, när man tänker på de så var det rätt illa, men de var kanske jag själv som bidrog till de!! Haha. Ne, aldrig i hela mitt liv igen säger jag bara!! Har nog med mig själv. Haha.
.


De var inte igår....


HÄST 2012-03-19

Mustang
.
Ordet "mustang" kommer från spanien och betyder "hjort med hästar" Den vilda hästen från västern i Amerika som ridigts av lika väl indianer som de vita nybyggarna. De var spanjorerna som tog med sig dagens andalusier som släpptes lös i den nya världen, som sedan utvecklades till mustang-häste. Ibörjan av 1900-talet fanns det cirka en miljon mustanger som strövade fritt på slätterna. Dock sjönk antalet mycket då människorna började slakta rasen för att få fram kött till både hundar och människor. Idag finns det skrivet i lagen att människan ej får slaka mustanger. Mustangen är väldigt uthållig då den vilda livsstilen rensat bort de som inte pallat trycket.
.

Lånade från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Tobiano.JPG

Är värd all choklad jag ätit idag!

Morgonen sög ju rätt hårt som de kanske märktes men OJ VILKEN VÄNDNING! Efter att stressat som en snopp till bussen som jag egentligen borde missat, men en dryg något utvecklingsstörd tant uppehöll chaffören så jag hann med. Tack gud för tanter!!! In till körskolan kom jag i alla fall och sätter mig för att göra dessa hatade faser. Kör på och känner igen många frågor från traktor-teorin som vid hade första året på gymnasiet. Dock mindes jag kanske inte vad svaren var.. Haha. MEN på andra försöket sitter det och blir godkänd med ganska bra marginal. Så ger mig på fas B medan jag ändå håller på OCH KLARAR DEN PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET!! Nu är mitt huvud totalt utmattat av att läsa på en dataskärm i 2 timmar, så fas C gick inte lika bra, men ändå inte i kattastrof! Så nu ska jag bara lära mig att koppla när jag stannar och sen lägga i ettan när jag ska iväg igen sen är fan KÖRKORTET I HAMN!!
.

Var jag än i världen vänder...

Behöver jag säga mer än att jag skar mig på osthyveln igår och att de var fucking-snöstorm imorse? Dagen började i burn!!!!!!
.

HÄST 2012-03-18

Pasohäst
.
Just ordet "paso" betyder "steg" vilket är utmärkande för denna hästras som är mycket populä i USA just för deras steg. Dock kommer rasen från början med de spanska sjöfarten som släppte av hästar i Peru år 1532. Sedan har de aveln förvarat de luftiga stegen som kommer just från de spanska raserna. Då dess gångarter lämpar sig för svår terräng utan att bli skumpig för ryttaren blev det en god arbetshäst i bergen. En hastighet på 26 kilometer i timmen sägs hästen skall kunna hålla utan att det blir svårt för ryttaren att sitta stilla. För att klara dessa gångarter som är speciella för resen har Pasohästen exremt starka ben med välutvecklade kotor, lik som haserna och hovarna. Rasen är småväxt och är runt 142 till 152 centimeter i mankhöjd med ett kraftigt bogbarti som är välmusklad för att få frambenen att kunna lyfta.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/MANTEQUILLA_and_ROY_MASON_236x272.jpg

Over The Rainbow

Efter en ledig helg med aldelles för mycket sport på TV så är jag åter igen i Tråk-Vi! Dock har övningskörning med mamma stått högt upp på "att göra"-listan denna helg och de har varit mer än givande! Körde runt i alla västerviks rondeller som dom tycker är så roligt att bygga. De gick riktigt bra, bara att mamma skriker titt som tätt att jag måste GGGAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSAAAAAAAAA!!!!!! Medan jag säkert minns att körskoleläraren sa tvärtom(?) Haha. Sedan idag så körde jag upp till mig utan ett ända kärringstopp! STOLT ELINOR! Körde då runt lite i själva vimmerby och handlade och lite sånt. Härlig känsla att allt bara går bra!!
.
Så vad gör man i denna håla ensam en söndags kväll? Tänkte baka en kaka. Haha. Fet kommer jag ju ändå bli så varför inte idag? Ne, men ska gå in för att röra mig så mycket som möjligt nu så cykel kommer få arbeta till max! Tänkte att de kunde tagga mig att klara körkortet om jag INTE får ta bussen in till vimmerby mer än när jag har bråttom. Haha! Kommer vara så snygg till BITCH 2012 som jag inte kommer vistas på..
.

Börja träna och må bra!

Började fundera på det här med att gå till ett gym och träna. Jag började med att gå till TR inne i västervik för att min sjukgymnast finns där. På så vis är jag rätt glad över allt som hänt med knät då jag aldrig troligen hade hamnat på ett gym utan de. "För jag är ju ingen gym-människa!" Som troligen väldigt många tänker.
.
När jag säger att jag tycker att folk borde följa med mig och träna på just TR har jag fått till svar att "Jag passar inte in där!" och "Man måste väl vara snygg för att träna där?" Ser det ut som att jag gör det eller? Haha. Folk skyller på att dom inte har tid eller ork, men egentligen tror jag det är denna otroliga inställningen att inte passa in. Folk tror att alla andra är vältränade sportfånar som kommer titta snett på än och skratta bakom ryggen. Kom igen!
.
När jag tränar är det ungefär 80% pensionärer på TR och alla presterar efter sin förmåga. Jag vet inte var ifrån detta "alla kommer skratta åt mig" har kommit? På TR finns det alla möjliga människor och jag har inte känt mig nertryckt även när jag flytta ner vikten från 60 till 5 kilo, allt efter min fömåga. Även om någon står och tar 100 kilo i bänkpress, så måste jag inte känna mig dålig för att jag knappt orkar lyfta stången! Alla kör på sitt. Sen finns det säker skitsnack, precis som om allt annat. Men vågar man inte höra skitsnack så vågar man ju inte gå utanför dörren, och de vågar ju de flesta. Så sluta ha detta som en undanflykt från att slippa träna.
.


HÄST 2012-03-17

Tennessee Waking Horse
.
Denna ras böjade avlas fram under 1800-talet och är känd för sina speciella gångarter. "Flat walk," passtölt och dess jämt gungande galoppen. Alla dess gångarter påstås vara så bekväma att sitta i att en nybörjare lätt kan hålla sig kvar. Fölen har dessa gångarter i sig från böjan. Hovarna låtes växa långa för att få fram de speciella rörelserna mer. Rasen är äve känd för sitt uthålliga och tåliga psyke som gör att äen nervösa ryttare håller sig lugna i sadeln.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Tennessee_Walking_Horse2.jpg

Oh yes, it's a lion

Nants ingonyama bagithi Baba  [Here comes a lion, Father]
Sithi uhm ingonyama           [Oh yes, it's a lion]

Nants ingonyama bagithi baba
Sithi uhhmm ingonyama
Ingonyama

Siyo Nqoba                    [We're going to conquer]
Ingonyama
Ingonyama nengw' enamabala    [A lion and a leopard come to this open place]
.
Har nu hittat svaret på den eviga frågan. Och svaret är: JA! TEXTEN I BÖRJAN AV INTROLÅTEN TILL LEJONKUNGEN 1, "EN HELT NY VÄRLD," BETYDER NÅGOTNTING. Så översättningen är denna som jag hittade på sidan: http://www.lionking.org/lyrics/. Nu är alla mysterier här i välden lösta. Tack internet!
.

Alla nöjda och glada!!!

"Vad ska man göra ända fram till maj?"

Efter en natt med att folk som vill döda rådjurskid, pojkvänner som flyttar långt bort och drängar med  sina kor som smider elaka planer, känner jag mig inte alls utvilad!! Helt förstörd!! Gick upp för sent och insåg flera gånger att jag inte skulle hinna med bussen från vimmerby när jag förbrilt trampade på i motvind. Ändå så kom jag in 20 minuter tidigare än vad jag behövde. Så de blev en munk på de. Har nog inte ätit munk sen högstadiet(?) så de var rätt trevligt. Blev på lite bättre humör och nu ska jag träna bort mina bröst!!
.
Ha en härlig dag, hoppas dagen bjuder på mindre stress än natten!! Har i alla fall något grönt på mig dagen till ära. Men kommer inte dricka någon öl för det är äckligt!! Och alkohol är inte bra för fettförbränningen! Haha!
.


HÄST 2012-03-16

Missouri Fox Trotter
.
1820 etablerades denna ras i nordamerika, och 1948 fick den en egen stambok. Den har en speciell gång som gör Missouri Fox Trotter populär som show-häst! Utvecklingen till hur rasen ser ut idag kommer från då nybyggarna i ameika ville ha en uthållig distanshäst som var orädd, lätt på foten och bekväm att sitta på. Den speciella gången som är då hästen skrittar med frambenen och travar med bak. Detta för att de skall bli en "glideffekt" med bakbenen så ryttaren kan sitta så bekvämt som möjligt i ett högre tempo än skritt.
.
Rasen har en låg överlinje, med en väl musklat bogpati, lik som benen. Bakbenen får ett kraftigare intryck än fram då låren är väldigt välmusklade. Något som är en svaghet för Missouri Fox Trotter-hästen är att de saknas sto knäaktion och att benstomen kan vara något klen. Dock väger deras välformade och starka hovar som är kända att vara hållbara! Hästen blir mellan 142-162 centimeter.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Mo_fox_trotter_2.jpg

"De är ingen traktor du sitter i.."

Ja.. Tyckte den var lite liten och luktade lite för gott för att vara just en traktor, men man kan aldrig vara säker! Haha. Första körlektionen avklarad och tycker faktiskt att det gick bra. Öppnade svagt och avslutade starkt och de är väl så man ska göra? Hon sa att jag skulle klara de galant, men de säger hon kanske till alla? Jag är ju trots allt hennes kund! Hur eller hur så ska jag sluta gasa så mycket och hålla mig till höger sida av vägbanan. Haha. Herre min skapare, om du läser detta, låt mig inte dö på min övningskörningstid!?
.
Har även roat mig med att cykla till och från vimmerby, vilket samanlagt blev 2,4 mil. Härligt! De gick bra bussar som hade passat bra med tiderna, men starff förtjänar jag efter gårdagens sockerintag. Haha. Har varit igång sen  4 imorse och hemma igen i kväll vid 8, och då ha jag cyklat 3,6 mil idag. Kan inte bli bättre? Nu efter att ha slukat pannkakor i allt för hög hastighet är jag i alla fall helt slut!!!! De var detdär med att sluta gasa..(?) Min röv är nog allergisk mot att cykla egentligen..
.

NNNNNAAAAAA SSCHITIVVVEEBBJJAA AAKKAAVISCHIAVA SSITVATIO INPAMIBA

Idag var det en såndär morgon när jag egenligen inte orkade gå upp ur sängen. Blir lite gladare av att de är ljust ute, men oj vad trött en människa som går och lägger sig vid klockan 9 på kvällen kan vara! Haha. Har en liten disney-period i livet just nu så för att inte somna bland alla ko-rumpor så sjöng jag. Haha. Blev lite välkända disney-låtar och kom och fundera över en sak. Inlednings-låten i Lejonkungen, En Helt Ny Värld, börjar med "NNNNNNNNNNAAAAAAAAAAAAAAAA SSCCHHITVVVVEENNNNJJJAAA ALLLLAAAVISCHIAVA, SSITVATIO INPAMIBA IMBAMIB....." och så vidare på ett ungefär. Funderar lite över om detta betyder något eller är det bra vrål? Filmen utspelar sig ju i Afrika så är det typ något på afrikanska eller något liknande? Och vad betyder de i så fall?? Blev väldigt nyfiken nu alltså!! Haha.
.


HÄST 2012-03-15

American Saddle Horse
.
Även känd som Kentucky Saddle är en eligant och vacker ridhäst som utveklades under 1800-talet till en häst med mjuk gång. Denna hästras ses som Amerikas mest "missuppfattade ras" då den är extremt mångsidig, men ses mest som en show-häst. Saddle-hästen är känd för sinotroliga rörelse mönster, som oftast människan försöker få ännu lutigare genom att ha tyngre skor och längre tår än vi normalt vill verka hästars hovar. Låren är välmusklade ända ner i hasen för att få styrka i gången, starka smäckra ben och med en slutande bog med ett bogblad som är tätt ihop med manken för att den ska kunna utnytja sin fri gång till max! Människan vill få fram något som aveln missat, nämligen förhöjd svansföring. Detta har lätt till att senorna i svansen snittats på rasen inom visa uppvisningar..
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/American_Saddlebred13.jpg

Socker bomB boMB bOMB BOMB!

Biggest losser och godis är vad kvällen har att erbjuda. Fan, 40 jävla kronor och vad fick jag för de? Större bilring och död i förtid av fettma, härligt! Varför gör jag alltid såhär mot mig själv? Haha. Försöker få bort mitt "köpa-choklad-så-fort-jag-är-i-en-affär"-beroende. De har faktkistk gått bra. De är egentligen inte just att jag köper choklad som är problemet, utan att jag impuls-köper choklad JÄMT! Men de har som sagt gått bra ett tag nu, men har börjat lura min hjärna lite. Jag får inte impuls-köpa, så jag säger till min hjärna att jag ska köpa choklad innan jag går och handlar, då gör jag ju inget fel för då impuls-köper jag ju inte. Eller hur? Haha.
.
Så nu måste jag verkligen sluta med detta min hjärna har kommit på för att få i sig denna underbara skapelse som förstör hela mitt levene!! Nu när det även ser lite ljusare ut för mitt körkortstagande kommer jag snart att bli fetfet!! Sen om jag äntligen kommer får bo med min prins så kommer sambo-fettet smyga sig på som en bomb! Haha. Träna träna trääääna!!
.

Starkish? Haha. Funderar på att börja cykla in till vimmerby istället för att ta bussen, när jag hinner de. Måste få bort lite fett nu så jag kan vara snygg i sommar. Haha.

En hårig melodifestival!


Alla har väl hört detta? Hennes armhåla fick stor uppmärksamhet då den var hårig och just tillhörde en kvinna. Jag tänker inte sitta här och skriva att alla får göra som dom vill, för de har alla redan gjort. Utan de jag tänker mest på är att folk verkar lite chockade över att hon har håriga armhålor. I min värld är det väldigt mågna människor som inte rakar sig, och jag blir liksom inte chockad om jag ser någon som är hårig. Jag vet inte vad vi lever i för välrd längre, men kom igen! Håriga armhålor senaste nytt. Nyhetstorka.se?

Femtonde-fucking-Mars!

Dagen med stort D är här!!!! 15 MARS = sökportalen för höstens studier öppnar! (egentligen kanske domedagen är dagen vi får svar om vi kommit in eller inte?) Ska idag betsämma hur mitt framtida liv kommer se ut vilket jag är lite skäptisk till..? Hatar att bestämma saker såhär långt i förväg!!! Impuls-beslut står mig närmare hjärtat! Haha. Sen HATAR jag när alla säger:
1. '"De löser sig." Nej de gör det inte, och om jag nu trodde på de skulle jag väl inte vara så skeptisk?
2. "Du får göra de som känns bäst" INGET KÄNNS BRA!! Ska jag då välja de som känns minst dåligt? Kanske bäst att inte välja något alls...?
3. "De är bara du som kan ta de beslutet själv." ..............
.
Ne, framtiden ser inte ljus ut! Har en plan som gör att jag kan skjuta på framiden lite.. Tror dock inte den planen är speciellt bra för någon! Haha. Hur ska de gå? Hur ska de gå? Hur ska de gå, hur ska de gå hur ska de gå?
.


HÄST 2012-03-14

Frieser-häst
.
Från Friesland som ligger i nordvästra Nederländerna kommer frieserns föräder, den primitiva skogshästen. Till en början uppfattades denna kraftiga arbetshäst som ful, men de ändrades då den visade sin uthållighet i korståg från framkrike och tyskland. Denna kallblodiga ras förädlades något under denna tid med varmblodiga raser från bland annat spanien. Då friesern är en väldigt mångsidig hästras så har den används mycket i aveln för att förbättre andra raser runt om i världen. Med sina 152 cenimeter i mankhöjd (eller högre) är friesern en bra vagnshäst med härlig fri trav och hög bärighet. Färgen är alltid svart och benen är täckta av mycket hovskägg. Då frieser-hästen är en tyngre häst krävs stora starka hovar och en kraftig benstomme, vilket rasen alltid utlovar.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/Friesian-stallion.jpg

Åtta män, en natt!

Blir lite seriös för en kort stund. Men jag blir helt slut i huvudet av detta!!!!
.
"Misstänkta för gruppvåldtäkt inför rätta i dag.
Den 29-åriga kvinnan våldtogs om och om igen av de åtta männen.
Under flera timmar misstänks hennes mardröm ha pågått.
I dag inleds rättegången i Jönköpings tingsrätt."
    -Aftonbladet
.
Jag tycker självklart att ingen våldtäkt är någon normal handling. Hur roligt kan det vara att ha sex med någon som inte vill ha sex med än? Troligen är det väl en maktfaktor och inte själva sexet man är ute efter. MEN att göra de i grupp, de är så onormalt och så långt ifrån min förståelse som man bara kan komma!
"Ska vi byta lite eller? Börjar bi trött."
"Testa dehär, de var nice!"
"Vad ska vi hitta på med na nu?"
Liksom hur går de till i hvudet egentligen? De kan inte vara skönt, roligt eller specielt tillfredställande att ha sex inför 7 andra människor med någon som inte vill, eller oavsätt om den vill eller inte! Vad är det som driver på folk att göra sådana här handlingar? Detta var troligen inte någon inpuls heller, utan planerat att de 8 männen skulle hitta en brud och att de skulle turas om att knulla henne. HALLÅ?????? Ne, jag ger upp...
.

Kvinnor VS Män

Kvinnor säger 8000 ord, och ger 10 000 "signaler" om dagen. Män säger hälften så många ord på en dag och ger inte ut några signaler alls! Detta påstår i alla fall en undersökning som gjorts på varför vi inte förstår varandra.
.
Haha. Hörde detta på radion och de är lite roligt. Då kan somliga tycka att det är kvinnan som är problemet, då dom pratar på ett sätt som inte alla förstår. Sen kan vi se de som att män är tröga som inte fattar efter så många år de har haft chansen att lära sig! Kan dom inte lära sig eller vill dom bara inte förstå för att sedan kunna skylla på det? Jag vill ju inte lära mig vissa saker bara för att slippa göra de sen. Men män är väl inte så smarta att de tänker så långt?
.
Jag tycker inte jag ger ut så mycket "konstiga signaler" när jag bara är. Om jag hintar något tycker jag själv att jag hintar väldigt tydligt!!!! Vad är det för svårt med att förstå det självklara?
.

Jag tror Mats är 50/50. Haha! <3

En svan, en fjäril och 1000 mygg!

Ja de var min kväll de!
Känner att de börjar bli tjatigt att skriva att de är varmt och soligt varje dag, men det är sant och jag gillar de! Tittar på Martin Timell som börjar få lite öl-mage!!! Oj oj oj! Men han kommer alltid vara min favorit i alla fall. Haha! Han blir ju äldre han med.
.
Köpte typ tre kilo morötter igår och smakade nu.. Inte roligt! Dom smakade inte gott! Kanske därför dom bara kostade 3 kronor kilot? Haha. Dagens skit helt enkelt! De var väldigt jobbigt att bära hem dom med!!
.

HÄST 2012-03-13

Hackney
.
Denna häst ursprung kommer från uthålliga och snabba travhästar på 1700-talet. Idag används Hackney mest show-hästar där deras höga steg är uppskattat. Dock är denna typ av häst även användbar för körning då den har ett mod att gå på vad än kusken styr på. Dess ben är raka och starkt byggda, lik som rygg- och bog-parti. Halsen är förhållandevis lång och går nästintill vertikalt från bogen.
.
Hackney finns i både storhäst- och ponnyformat! Så storleken kan variera mellan 152-160 centimeter i mankhöjd på de stora hästarna, medan pponnyn ej skall överstiga 142 centimeter. Hackney-ponnyn utvecklades mestadels av Christopher Wilson. Han avlade in ponnyblod i rasen och behöll Hackneys steg och uttrycksfullhet, men fick den att framhävs den typiska ponnykaraktären.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Free_Willy_Hackney_Road_Pony.jpg

Ordning och reda pengar nästnästa fredag!

Kände mig lite kreativ igår när jag av någon anledning fick för mig att städa min "smyckeslåda." Använder sällan smycken, vilket jag borde göra! Men har i alla fall en hel del smycken och måste på något vänster få ett bättre system, för "slänga-ner-i-lådan-och-stäng" har inte funkat så bra... Som tur var så gick en galje sönder när jag några minuter innan gav mig på att städa min garderob på vinterkläder. Så tog den galjen och hängde upp massa halsbad på, så de blev en såndär fin sak som är poppis nu för tiden. Haha. Sen så gjorde jag en "snickar-skriv&spik"-skiva av toapappers-rullar, som jag sedan la i lådan för att ha lite ordning. Klippte av rullarna så de var lagom höga, tejpade ihop dom i varandra och på en kartong-botten sen vips så hade jag någonstans att ha alla örhängen, utan att dom blandade ihop sig med varandra och tappade bort sin partner!
.
H Ä R L I G T att få lite ordning från vinter ångesten!
.

5 plusgrader och 5 plusgrader är inte alltid samma sak!

Solen skiner idag med och de visade sig vara allt för varmt till slut att cykla med termobyxor i morse. Haha. Men termomentern visade bara 5+ så ville inte chansa! De är konstigt att 5 grader nu känns varmt, medan 5+ i höstas var riktigt riktigt kallt!! Är det bara vana eller är det så att höst-5+ är kallare än vår-5+? Eller 5+ är alltid 5+ men just att de känns så otroligt mycket varmare nu än i november! Haha.
.
Idag så luktade det ny- och soltarkat hö överallt och flugorna börjar smyga sig fram! Kändes som när vi var små och ute överallt och hoppade i alla hö-högar som vi kunde hitta. Haha. Men någonstans måste vi komma ihåg att det bara är mars och långt kvar till sommar!!! Men hoppet växer mer och mer för varje dag!
.

HÄST 2012-03-12

Quarterhäst
.
I Amerika finns ungefär 1 miljon registrerade Quarterhästar, vilket gör att amerikanerna tycker att detta är den "populäraste hästen i världen." De nybyggare som fanns i amerika på 1600-talet använde denna hästrasen till sina jordbruk som vagns- och ridhäst. Sinom tid ordnades även kapplöpningar på 400 meter, alltså en kvarts engelsk mil, där av namnet Quarter. I Västern blev det kallade "cowboyhäst" då den var den perfekta ko-hästen, och blev en stjärna i western-ridning. Då den har en medfödd balans i sitt snabba steg gör att den kan vända på en 5-öring. Hela Quarterhästens kropp är väldigt musklad och rak. Tillexempel så bildar huvudet en 45 gradig vinkel till halsen som gör det lättare för denna ras att gå i en låg form. Bakifrån ser man hur stora och starka lår quarterhästen har, och hur brett isär frambenen sitter. Knäleden är även den mycet bred och stora rundade hovar bär upp denna 145-165 centimeters höga häst. Alla hela färger är godkända för rasen.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Roan.jpg

De lukter våt ängsmark!!

Idag klär vi oss i sommarens tecken!! Inte för att de är sommar-varmt ute, utan mer för att de är så jävla nice när det är 10+ klockan 8 på morgonen och solen bara värmer mer och mer! Har nu tagit upp min vakiumpåse med sommarkläder i och ska ikväll slänga ner alla tjocka tröjor i den istället. Tummen-Fucking-Upp!!! Målar naglarn i ljusaärger och bara njuter av att de är varmt att sitta i kortarmad. Igår kväll när jag tarmpade på hemåt var de så varmt, och de riktigt luktade sommarkväll. Våt ängsmark, och då menar jag äng som i massa gräs och inte något snuskigt som hälften av er tänkte på!!!!! Sen såg jag KNÅTT! Jag som varje år hoppas på att dom inte klarat vinter.. Men sommar är det i dom små sattygen!!
.
Och något jag nu kan säga utan att ta ut segerna i förskott är
.

Snart ett år sen lilla Bullsa kom in i våra hjärtan!!! Sommar <3

De där med Sean Banan?

Nu när jag knarkat Bananens låt lite i protest att han inte gick vidare till finalen (haha) och inser lite mer vad han faktikt sjunger. Denna låt borde vara en såndär depp-låt. Han sjunger om hur han som flykting, typ, kom till sverige. Han sjunger om hur "dåligt" de var hemma och hur bra de blev här, även fast allt är "inte så bra!"
.

Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin

Jag kom från ett land,
bestod av skägg och sand,
lämnade min mattaffär,
vikingland nu är jag här,
.
Tjejer till höger, oh ah,
tjejer till vänster, oh ah,
togs emot öppen arm,
tullen tömde hela tarm,
.
Hemma fanns ingenting
,
nu ser jag bara string,
blir glad i min dingding,
här vill jag vara king,
.
Kom shejka med shejken,
kom alla nu jalla,
kom dinga med dingen,
kom kinga med kingen,
.
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
.
Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin
.
Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin
.
Här finns det blingbling,
schampoo och surströmming,
slottet är min lägenhet,
fjärde hand och ingen vet,
.
Granar till höger, oh ah,
granar till vänster, oh ah,
hemma bra, borta bäst,
slipper ha skottsäker väst,
.
Är det en eller ett,
fett och etikett,
är det av eller på,
va fan ska skåpet stå,
.
Kom shejka med shejken,
kom alla nu jalla,
kom dinga med dingen,
kom kinga med kingen,
.
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
.
Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin
.
Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin
.
Köttbullar, jävvla bra!
Ikea, jävvla bra!
Carola, inte så bra,
Annars är de jävvla bra!
.
Abba, jävla bra!
Svarttaxi, jävla bra!
Skattverket, inte så bra,
Annars är det jävvla bra!
.
Carl den sexetonde Gustaf,
håll ett ögat på din tron,
för här kommer Kingen,
Sean den förste banan!
.
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingenin
.
Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin
.
Hela landet spinn,
när kingen glider in,
diggidingdingding,
här glider kingenin
.'

.
Förstår ni vad jag menar? Han skulle lika gärna gjort en slö-tråk-låt, men gör en glad wohow-låt av de. OCH de gillar jag! Haha!


HÄST 2012-03-11

Morganhäst
.
Denna otroligt starka lilla hästras passar bra till de flesta dissepliner inom hästvärlden. 1789 födes Justin Margan som senare kommer bli stamhingsten till hela morganrasen. Han jobbade hårt som brukshäst, tävlingshäst och avelshingst i sina 33 år i livet. Till Sverige kom rasen inte fören 1973 då den blev en populär showhäst, inte minst framför vagnen. Med deras ädla ben som ä uppbyggda med kraftig benstomme kan de få fram fina rörelser i alla gångarter. Skritten är vägvinnande och med mycket energi. Traven är samlad och balanserad, taktmässig och fri. I galoppen visar den stor bärighet och balans. Dess temprament är livligt, men dom är även i regel mycket intelligenta och lätthanteriga. En mångsidigt häst som passar till allt! Förekommer endast i färgerna brun, mörkbrun svart eller fux.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/SilverMorgan.jpg

Dagen jag kalvar!?

Två små bär kom det idag på morgonkvisten och jag är fortfarande lika farsinerad av det som första gången jag var med vid en kalvning. Först går jag runt och nojar över att de kommer gå dåligt eller hända något som inte får hända. Men med tanke på hur många kalvningar som har varit så är det en väldigt väldigt väldigt liten procent som gått dåligt, så egentligen behöver man inte noja så dant!! Haha. Sen kommer det en liten kalv som snabbt kommer upp på benen och vinglar runt! Aw! De finns nog inget mysigare! Eller om man tar bort allt blod, släm och bajs så är det ganska mysigt. Haha!
Tänker inte föda barn!!!!!! Man blir rätt avskräckt när man ser hur ont de gör!!
.

HÄST 2012-03-10

Donhäst
.
Donhästen är ett resultat från en mix av många olika raser. De levde till en början på stäppen i stora hjordar. Då fick den klara sig bäst den ville och denna hårda livsstil har präglat denna ras till en uthållig och anpassbar häst som är lättföd och stark. Donhästen blev berömd 1812 då 60 000 donhästa användes för att driva bort Napoleins trupper som försökte inta Ryssland.
.
Donhästen är ingen stilfull häst, utan mer praktisk. Dess gång är ofta kort och stel då dess bakben ofta är fel vinklade och/eller kohasiga. Frambenen kan lätt bli sabelbenta vilket med hämmar dess gångarter. Bålen är välbyggd och musklad, ryggen kort och stark. Detta gör att den är en av de starkare hästarna som självklart används inom jordbruket. Den modärna Donhästen är en kraftigare typ som passar prefekt framför vagnen. Deras 160 centimeter i mankhöjd kanske inte är de mest estetiska, men en lugn, lätthanterlig och stark arbetshäst var född.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/Donchak_2.jpg

Lördagen bjuder!

Ikväll sitter väl alla bänkade framför TVn för nu avgörs det vilket pidrag som ska reprecentera Sverige i eurovision song contest. Eller alla mina fb ska nog till pumpen.. Haha. Hoppas i alla fall inte jag sitter uppe och slösar sovtimmar på en höra låtar som spelas på radion konstant, och de ändå kommer säga vem som vann imorgon.
.
Hela grejen med melodifestivalen har liksom sabbats lite när dom sprider ut allt på massa tävlingar. Dendär känslan när man var lite och inte orkade vara vaken under omröstningen, och blev väckt bara för att se vem som vann. Haha. Hej vi vill bara tjäna pengar, men dom måste ju leva dom med.
.
De är väl ingen större chans att vi vinner i världen så behöver inte oro mig att de kommer hållas i Sverige nästa år i alla fall. Tummen upp! MEN GÅR FLINK UT SOM VINNARE SÅ FLYTTAR JAG!!!!!!!
.


100+

Idag hade jag nästan kunnat ge vad som helst för att få ligga kvar i sängen!! Men så är det väl nästan jämt? Haha. Sen när jag väl kommer ut (i de 5+gradiga vädret!!!!!!) så piggnar jag alltid till som att de var mit på dagen. Haha. Såg just på BIGGEST LOSER SVERIGE och ångrade ganska fort pizza- och choklad-ätandet igår. Haha. Får röra lite på fläsket, sen.. Typ imorgon.. Haha. Har följt programet nu helt och tycker faktiskt att det ska bli lite intressant att se resultaten sen sista programet! Om jag kommer väga över 100 kilo någon gång i mitt liv så hoppas jag att någon anmäler mig till BIGGEST LOSER! Eller jag hoppas någon säger till mig innan dess och stägner in mig i ett rum med enbart en crosstrainer som vän! Haha.
.

HÄST 2012-03-09

Kabardin
.
Denna bergsras kommer från norra Kaukasus där den används i många år till jodbruksarbete och färdfordon. Rasen blev känd på 1500-talet av dess lätthet att ta sig fram i svåra terränger som snö- eller vattenfyllda landskap. Rasen föds upp på naturbeten året runt och är kända för sina goda egenskaper på långdistanser. En uthållig ras både fysiskt och psykiskt som bpräglats genom åren. Deras 152-157 centimeter i mankhöjd bärs upp av goda framben som är torra och starkt bygda. Bakbenen är dock oftast kobenta som på de fläs bergsraser. En kort rygg och något slutande kors med en öppen fank. Bogen är liggande vilket inte gör den Kabardiskarasen speciellt snabb, men med en markfri gång som är bra då den skall bestiga berg.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cc/Kabardin_Horse.jpg

Bästas och Jag!

Gillar aldig att åka hem från KÄLMÄR, men det funkar faktiskt när jag slipper betala på tåget. Länge leve teknik som inte fungerar!! Gillar det skarpt. Måste faktistk vara lite patetiskt puttenuttig och säga att jag verkligen älskar Mats Westermark väldigt mycket. Känns bara så jävulskt bra!
.
Helgen, tänkte jag skriva, men nej. De är ju trots allt bara fredag idag. Men min egna lilla specialhelg som började igår kväll och slutar inatt har tillbringats i sänge. Haha. De var verkligen skönt att bara få sova ut lite! Sen träffade vi piroman-Magnus och vi satt som riktiga svenssons och grillade som att de vore sommar. Kändes lite som valborg, då man alltid tar på sig för lite kläder i hopp, vilja och tro om att sommaren redan kommit. Haha. Lite typiskt svenskt att ta ut segern i förskott för de var riktigt kallt!! Men trevlig och de går att smälta ölburkar i glödande kol för er som tvivlat på de!
.

Om jag dör...

Tittar på PLUS vilket jag inte sett på år och dar. Sitte ju här och försöker förgriva tiden med att titta på TV, dock finns bara 1an, 2an, 4an och 6an att välja på så blev 1an. PLUS pratade om kosnader vid begravning. Det var en kvinna som pratade om när hennes man gick bort ganska tidigt i livet. De hade då aldrig pratat om hur han ville ha det på sin begravning, och hon kände att kosnaden var en viktig fråga, men att det var lite "ofint" eller "okänslosamt" att fråga om priser och att tycka att de är för dyrt. Men begravning är dyrt och det slog mig att egentligen skulle man skriva ner hur man vill ha de precis som dom pratade om.
.
Jag tycker inte att man ska lägag massa pengar på begravningen för att de ska kännas "värdit" för den som gått bort. Att personen får en fin viloplats är mer för att de som lever vidare ska kunna gå dit och minnas de bra stunderna med denna person.
.
Ne, jag ska skriva ner en lapp om hur jag vill ha de, så prisvärt som möjligt. Eller vem bryr sig om vad jag vill när jag ändå är död?
.

Galet lång sovmorogn!

Efter en hälig sovmorgon utan att bli väckt av den otroligt störande personen, brevbäraren! Nu kanske man inte ska vara bitter på en person som bara gör sitt jobb, men hemma finns det en såndär dörrknapp som man trycker på för att dörren ska gå upp av sig själv. I min värld så är den knappen till för de äldre med rullator, eller när man bär mycket och tungt. Nu är det säkert så att hon öppnar 10 000 såna här dörrar varje dag och de blir förslitningsskador på handleden bla bla bla. MEN när man ser henne med 1, EN TIDNING i handen och trycker på knappen och det låter OOOOOOHHHHHHHHHHHROOOOHHHHMMMMMMMMMMMMMEE och Elinor Björk vaknar!
.
Känslig? Ja men de kan man väl säga! Men tycker ändå att det är onödigt att trycka på en knappt klockan 4 på morgonen som låter som en stor blåval som jäspar!
.


Fan vad bra de hade varit med en bil..

Kommer till jobbet i hopp om att allt ska gå lite fort och smidig så att jag kan cykla på mitt svara sto i lite tempo hem och hinna med den kära bussen. Dock så gick de inte så smidigt när fodervagnen (eller vagen som jag säger i vardagligt tal. Förfall? Haha) stod still redan när jag kom. Oteckniska jag vågar knappt titta på den i rädsla om att den ska attackera mig. Så korna blir bara mer om mer griniga över att deras mat inte kommer prick i tid. Dom är känsliga dom där tanterna.
.
Jobbar på i alla fall, och några elaka kossor finns det ju inte i denna lagård så de rullar på ganska bra.. TILLS fodervagnen kommer igång igen. Ojoj! Då skulle alla ha mat NU och det är lite svårt att ordna.. Så dom gick ut i strejk och sa "Du får inte röra mitt juver om inte jag får mat först!" Bitter.. Så ett och annat blåmärke komme nog lysa fint imorgon. Haha.
.
Men de jag gillar med kor, eller djur över huvud taget, är att de inte är så långsinta när de gäller sånahär saker. När liksom inte personkemin är inblandad. Så de gick faktiskt riktigt bra när alla lugnat ner sig och jag tagit några djupa andetag. Sen fort iväg hem för att inse att jag inte hinner duscha så nu sitter jag här och luktar ko bland massa folk. Jag behöver i alla fall inte dela säte med någon. Haha.
.
Och varför gör jag detta? Har nu stressat som ett sär hela dagen bara för att hinna med en buss, och sen ett tåg för att sedan gå genom hela kalmar i kokläder BARA för att träffa min stora kärlek. Och de värsta av allt är att jag måste åka hem imorgon igen.. Vad gör man inte för lite kärlek?

HÄST 2012-03-08

Budjonni
.
I Sovijet på 1920-talet startades ett projekt där att få fram nya fräscha hästraser var målet. Ur detta kommer Budjonnihästen som främst skulle bli en uthållig ras som kavalleriet kunde ha nytta av. Idag är rasen mer ädet avlad och används till hoppning och dressyr på internationell nivå. De använde sig av många olika ango-korsade ston som man betäckte med fullblodshingstar för att få fram en ädlare hästras. Halsen är rak och lång, medan bogen är något kort för att vara från fullblodet, lik som ryggen. Då detta är en ras som skapts i tidig hästavels-tid så blev inte resultatet perfekt. Visa difekter med benen har medfölt denna ras, så som brätt mellan frambenen och klena leder. Bakbenens konstruktion är också dom en miss i avelsarbetet. De har ofta för tun benstomme för den kraftiga bålen de måset bära upp. Dock är hovarna av bra kvalitet och väl formade. Men deras 163 centimeters höga kropp är lugn och lättlärd, vilket passar bra till tävlingsbanorna. Fux är den vanligaste färgen då 80 % av alla Budjonni är i just den kullören.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Two_year_old_budjonny_stallions_in_russia.jpg

Fundering på busseN

Åkte lite buss igår och började fundera på ett fenomen som ofta införfaller sig just på bussar. Satt mig för ovanlighetens skull i den bakre delen av bussen, där har jag aldrig riktigt platsat. De var bara "coola" människor som satt bak, jag, som inte var verken cool eller tönt, satt bra precis innan bakre delen av bussen, men ändå i den fremmre. I alla fall så ser amn då när fler sätter sig ju längre bak man sitter.
.
De går på en yngre tjej som sätter sig i "mitten" som vi kanske kan kalla de "ocoola.men.inte.töntiga"-ställer på bussen. Hon sätter sig, tar av sig väsan och allt och precis innan hon verkligen bara sittsitter ner för att "resan ska börja" så halvställer hon sig och tittar bak, en överblick som en dagiskfröken (bör ha) har över sina barn när de är på en lekplats. Lite sån blick för att hon sedan ska sjunka ner i sätet.
.
Har sätt att detta inträffar som sagt var ganska ofta och börjar fundera på om jag gör det själv, men tror inte de. Men vad är det denna människa förväntar sig att se? Måste hon kolla så hon inte känner någon och då satt sig på "fel plats." Eller är det så att hon måste kolla om det är någon som kollar på henne? Vill inte vara dömand, men hon såg ut som en "hej titta på mig. HIHIHIHIHI. Alltså dah, var är mitt puder!!!?? MÅSTE Ha PUDER!!!!" Lite så. Kändes som att alternativ 2 stämde in bäst i just detta fall.. Haha!
.

Aj, jag fick mitt fläsk i ögat!

Sprang för första gången på sådär ett år igår. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Dock på ett löpband som kanske inte var så roligt men men. För första gången på 3,5 år så var det inte knät som satte stopp för mitt springande FÖR DE GJORDE INTE ONT INNAN, UNDER ELLER EFTER!! De var inte heller helt konditionen som slog ut mig, trots att den borde vara mycket bättre än vad den är.. Utan de som är de jobbiga är att hela kroppen guppar när man springer! Jag förstår med att min mage och mina hängbröst skulle hoppa som dom vill. Men min röv, jag har ju fan inte ens någon rumpa men de lilla som finns skulle guppa så de nästan gjorde ont! Sen kinderna!! Fan vad jobbigt! Jag måste trots allt säga att mitt ansikte inte är de fetaste jag sett, men fan vad kinderna kunde guppa! Var så illa att jag fick blunda för var rädd att få dom i ögonen! Haha.
.
Jag förstår inte hur de kan guppa så pass mycket att de total-stör när de inte finns så mycket som sitter löst? Tygnkraften blev liksom osams med dragnskraften. Haha. Känner att de är stor skillnad på att springa på gräs/skogs-slinga än på ett hårt löpband. Så får börja springa ute istället! Men inte idag, aj mina lår! Haha.
.

FÖRSOVIT MIG?

Tyckte att jag ställde alarmet som vanligt på 03:45 och ett på 03:50. Sen tyckte jag att jag gick upp 03:59 när mina alarm hade ringt två gånger som vanligt. Sen tyckte jag att jag bara tog på mig kläderna på vanlig-snabb-tid och sen tog på radion på mobilen, och då tyckte jag att klockan stod på 04:03. Sen cyklade jag och då, DÅ HÄNDER DE! Musiken tar slut och han radio-nissen börjar prata och den långa "bäst musik just nu"-reklamen kommer igång OCH de brukar den inte göra fören 04:15 och då borde jag minst kommit halvvägs till jobbet. Får panik och kollar på mobilen men klockan visar 04:07. Vad i helvete? trampar på och inser att himlen är blå och det är ljust, även när gatlysena har tagit slut. Nej nej nej nej! Har min klock-fitta sagtat efter så mycket så klockan egentligen är typ 6 eller något?
.
Bajs säger jag och trampar och känner "De är ju lite sent att göra något åt saken.." och kommer fram till jobbet 04:23 (enligt min klockan) och byter om lite fort och springer in i lagårn. Och vad ser jag då? Vad visar då klockan på väggen? Jo, precis samma sak som min mobil = Jag har inte alls fattat fel!

Och dom har tydligen ändrat radio-rytmen så den inte är som den alltid varit under ett års tid.. Mycket irriterande! De måste dom ju säga till om innan dom helt plötsligt ändrar sina tider så jag blir helt förvirrad!!! Haha.
.

HÄST 2012-03-07

Lipizzaner
.
Oftast tänker vi på den spanska ridskolan Wien som specialliserat sig på Lipizzanohästen. Dock föds rasen upp på många fler ställen i världen och finns idag i olika varianter, tillexempel så varierar den mycket i storlek från den lilla hästen i Spanien till den lite större i Ungern. Något som är ett kännetecken för Lipizzaner är att de ahr korta platta leder i benen, med ett starkt lår och högt ansatt svans. Rasen lever i största del som skimel, men det finns dock bruna exempel, men de är dock mycket ovanligt. Med dess definierade manke och bog får den ett högt steg, istället för långt. Lipizzaner är inte gjorda för att gå fort, dock med starka vackra rörelser som passar för både ridning och körning.
.
De mognar långsamt, men lever dessto längre. En lung och lättlärd hästras som är en bra lärare för oss människor.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Lipizzaner_2.jpg

Lååång Lååång KORT KORT

Jag är lite fast i de gamla, killar ska vara blå och tjejer rosa. Sen kan de självklart vara tvärtom, men de liksom "ska" vara så. Och en sak som jag tycker är "ännu viktigare" är att killar har kort hår och tjejer långt. Men kom och tänka på det när jag klippte av topparna på mitt egna, rätt långa, hår att varfö blev det så? Varför skapades bilden om att killar skulle ha kort hår medan tjejer skulle låta håret växa sig långt?
.
När började detta? Var det när man insåg att de var väldigt opraktiskt med långt hår då männen va ute i strid? Inte för att de är mindre opraktiskt om man jobbar hemma som kvinnorna gjorde.. Har Gud kort hår enligt tron, så de kommer därifrån? Men Jesus hade väl långt hår, eller i alla fall enligt alla kors och avmålningar som görs av honom.
.
Varför blev det så att tjejer "ska" ha lång hår och killar kortklippt?
.

EnSaM-pUnKt-Se

WWWHHHAAATTTT???
Varför funkar inte FACEBOOK? Är det nu jag ska få panik? Haha. Men seriöst så står det att de inte gå att hitta facebook, är det min dator eller är det resten av världen det är fel på? Roligt att jag skrev om hur mycket just facebook påverkar oss, och så funkar det inte idag och jag blir skitsur! Haha. Jag sitter ju faktiskt här i hålan själv så facebook är min ända kontakt med omvärlden, i stort sätt.
.
Ne men jag sitter väl här då, själv, och äter frukost, helt ensam. Ingen som ser att jag tar och äter upp alla muffins själv då innan frukosten är klar. Mohaha! Så skönt att alltid vara ensam.. Eller jag försöker övertala mig det i alla fall.. Bajs ajja! Får hoppas att de går att se vad alla mina "vänner" gör senare. Haha.
.

HÄST 2012-03-06

Akhal-teké
.
Denna hästras är den mest ovanliga rasen som finns. Den avlas i stort sätt ändast i Ashkabad utanför Irak. För över 3000 år sen var denna hästras vanlig att avla fram till kapplöpningar som hölls i östvärlden. Idag används den fortfarande till kapplöpning, dock på de längre distanserna. Den förekommer även i dressyr och hoppning, men är som sagt en ovanlig ras. Inte minst deras färg, som kan bli som silver, är riktigt ovanlig bland hästar. Dess "flytande" rörelser är mins lika ovanliga som färgen kan vara. Med dess långa ben, låga rygg, slutande bogparti och öppna flank får de en gång som inte liknar någon annan. Då Akhal-teké ursprungligen kommer från öknen så är hårremmen tun lik som huden. Huvudet är stilfullt och halsen något högt ansatt och smal.
.

Lånad av: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Achaltekkiner.jpg

Toahäng!

Här sitter jag på toa och skiter. Haha. Inte helt sant men teckningen var ganska bra här inne så sitter nog här ett tag. Man ska ju typ sitta på toa 20 minuter varje gång man går på den. Hur ska man ha tid med det? Jo, om man kan ta med sig datorn går det ganska bra. Kanske kan dra in TVn med. Haha.
.

När en stannfågel ger sig av!

Vet inte var min effektivitet var imorse för det gick så segt så jag nästan sprang om mig själv! Men allt gick ju bra i alla fall så inga spikar i skona så att säga. De kanske var för att jag var i köldchock för de var vinter ute idag när jag for iväg. Igår var det verkligen vår när jag åkte till jobbet på eftermiddagen. Såg två svanar simma omkring i en lite pöl på åkern medan solen sken och värmen steg. Sen kom en stor flock, eller stim(?) med canadagäs. Om man pratar om fåglar, vad säger man då? Är det en flock? De måste de vara va? Kan inta vara stim i alla fall för de är ju fiskar Haha. Fåglar borde med få ett eget "många-i-grupp"-namn!
.

HÄST 2012-03-05

Lusitano
.
En portugisisk, mer högbent variant av andalusien. Denna mångsidiga hästras har under många år används till allt från stritshäst till draghäst inom jordbruken i pirtugal. Dess mångsidighet och höga steg har gjort att de blivit en perfekt tjurfäckningshäst i just portugisisk tjurväckning, där målet är att "danska bort" tjuren utanatt skada den eller hästan. Att vara en samarbetsvilig och lyhörd häst med stor kapacitet för att utföra de mest avancerade rörelserna är ett måste, där Lusitsnon passar bra in. Ut från deras 152-163 centimeters höga manke kommer en något kort och bred hals, dock har den en bastant bog som gör den stark och uthållig. Dess långa skenor kan ge intrycket av en mer lufsig stil. Huvudet är litet, små öron och ganasch.
.

Lånad av: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/67/Cheval_lusitanien.JPG

Jag säljer min själ till högstbjudande!

Då funkar min röd pärla igen. Lasse-"kan-allt" kan verkligen allt!
Om någon vill köpa honom, den lilla röda alltså, så är det bara att lägga ett bud! Jag är uppen för förslag!
.

I don't have a life, but I have Facebook!

Från Aftonbladet:
En studie som gjort på Göteborgs universitet visar att vi mår sämre och sämre av Facebook. Runt 4,5 miljoner svenskar använder Facebook regelbundet, och en fjärdedel av dom mår dåligt av att inte logga in på facebook. Men de största problemet är att lågutbildade, låginkomst kvinnor mår dåligt av att använda sidan. Troligen beror detta på att de jämför sig med andra och känner sig då misslyckad och mindre lycklig när andra skriver possitiva saker om sina liv. En vidare studie skall göras för att få fram mer säkra fakta och för att ta reda på varför män skriver mer provicerande inlägg än kvinnor.
.
Hahahahahahahahahahaha! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Jag kan komma på mig själv med att få lite panik när jag inte kollat facebook på ett tag, men jag mår ju inte dåligt över det! Och sen om man nu läser att någon lyckats med något som man själv vill lyckas med, ska man gå och bli depp då? Ne men var är självkänslan någonstans? Skyll inte allt på stackars Facebook, ta tag i era känsliga psyken istället!
.

HÄST 2012-03-04

Shagya-arab
.
Shagya-araben är ett resulat av försök till att få frame n "ren" ökenhäst utav renrasiga arab-hingstar och passande blandras-ston. I ungern drevs den största aveln under 1800-talet, men idag finns denna arab i hela europa. Shagya-araben är grövre med kraftigare benstomme än den traditonella arabhästen. Den liknar dock en "vanlig" arab då huvudet är slimmat med stora uppmärksama ögon. Överlinjen är nästan identisk med de arabiska fullblodets med en hög svansöring. Shagya-araben rör sig med fria elastiska steg med mycket spänst, och passar då bra till ridning på bana, och inte lika bra på distansen!
.

Lånad av: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Etalon-shagya-bai.JPG

Hur ska de gå, hur ska de gå, hur ska de gå?

Känner mig inte lite ensam här i hålan när de bästa har åkt till mer civilliserade orter efter en härlig natt. Haha. Melodifestivalen var bara skit och det hade varit bättre om TVn inte stått på!! Men pizzan som vi gjorde var god och chokladtårtan höll hög nivå. Haha. Mina älskade små var med och blir bara mer och mer kär i min själsfrände, Göta! Vi är så lika!! Hon får gärn flytta in när hon tröttnat på de lantliga livet, och känner att en mer håligt liv lockar. Haha. Nu väntar jag med iver på att Myran ska föda min valp, Myggan! De kan inte bli bättre!
.
Fick totalt abstinensbesvär av att ha balkong-häng med Kajsa och Anne i solen till Winnerbäcks juva stämma med en Myra i knät. Kändes så studentvecka så jag mådde nästan lite dåligt över de! JAG VILL MED TA STUDENTEN! Haha. Inga problem i världen och ingen ställde några krav. Haha.
.
Vi har i alla fall inte bara ätit, även om de var de övervägande. Vi gick lite promenader och nu efter våran brunch så ha jag hoppat stuttsmattan varm. Haha. Min lilla pilatesboll fick med komma ut ur gaderoben, men vi är lite osams. En hachebanan på de och dagen slutar inte så illa ändån! Haha.
.

Vad i helvete är detta?

Hur i helvete kunde Torsen Flinck gå vidare till finalen?? HUR FAN GICK DE TILL??? Han borde inte ens stält upp i melodifestivalen från början, och att sen komma till andra chansen var bara för mycket. Och att han sen vinner ÖVER SAEN BANAN var totalt bara droppen som fick bägar-jäveln att sprängas av överbelastning!! Skäms svenska folket, skäms!
.
Jag slog vad om att Saen Banan skulle gå vidare, och Kajsa och Anne bestämde att om jag hade fel skulle jag äta upp halva chokladtårtan (som JAG bakat) helt själv. Den var väldigt god, men man mådde lite illa av den redan efter 3 tuggor. Kan beror på att den bestod av choklad, grädde, mer choklad, smör och socke! Haha. Så där låg jag i Annes nybäddade säng och smulade ner den och nästan spydde.. Uppdrag misslyckades, men idag på morgonen slukades den inna frukost. Haha!
.

HÄST 2012-03-03

Angloarab
.
Angloaraben kommer först och främst från england, men har under de senaste 150 åren avlats med omsorg i även frankrike. Denna ras är en korsning mellan arab och engelskt fullblod, och inga andra raser. Tanken med denna häst är att få fram arabens uthållighet, styrka och hälsa och fullblodets rörelsemönster och snabbhet. Dock vill man inte få med de hetsiga humöret som fullblodet ofta kan ha. Angloaraben är ett resultat av ett försök till att ta fram de bästa hos två olika raser.
.
För att få fram den perfekta allrondhästen har man satsat på en lite grövre variant än deras förfäder. Benen är mer välbygda, vilket med gör att den kan röra sig eligant, men inte lika fort som tillexempel fullblodet. På sina 163-170 centimeter i mankhöjd är detta en häst som passar många ryttare.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/AAV-Stute-2.jpg

Ut on the road igen!

Måste säga att för att bara övningskört med min mamma tre gånger i hela mitt liv så är jag KUNG på att köra! Fan vad bra jag är. Haha. Mamma kan vägen, men de kan inte jag. Så hon glömer bort lite ibland att jag inte har en aning om var man svänger = hon skriker helt plötsligt "VÄNSTER!!!!!!!! SVÄNG VÄNSTER!!!!!!!!!!!!!!!!!" Och jag få typ akutbromsa och svänga. Kommer bli bra på korta instruktioner i alla fall. Haha. Måste dock öva rätt saftigt hårt på att bromsa in försiktigt. Mammas bil är nog en tjej, för hon lyssnar så otroligt bra! Körde till städernas stad, or not! Ankarsrum är verkligen något jag inte saknar!! Får lite kvällningar av att bara åka igenom den, och att dessutom stanna till vid affären och gå in och se skyllten "Denna hylla är kameraövervakad" vid godiset får mig bara att tänka på hur omogen alla (jag) var!!!! Hemskt pinsamt! Och vad lärde vi oss på de? Eh.. Ne inget! Haha. Inga välbekanta ansikten tack och lov, men dom ligger väl avdäckade för det är ju trots allt lördag..
.
Puss och Kram cykelram!!
.

Dagens tidning..

..Trodde jag men de var vist fredags-tidningne. Men vad gör de när allt kommer omkring. Orkar man inte gå ut och hämta tidningne på morgonen får man nöja sig med gårdagens. Haha. Blir helt förslappad av att vara hemma hos mamma! I alla fall, läste lite saker som lät lite diskuterbart..
.
"Västerviks nya 'råttgiljotin'"
Nej man ska inte använda råttgift, känns kanska självklart. Då har nu västervik köpt in något som går under namnet "Wise Trap" som ska ta kol på råttorna i stadens avloppsbrunar. De är som en cilo man för ner i avloppsbrunnen som sedan känner av när en råtta närmar sig. När råttan då är under cilon så slås 6 vassa spetsar ner i råttan så den omedelbart dör. Sedan får råttkroppen följa med avloppsvattnet som sedan renas i reningsverk. Detta låtert väldigt brutalt och mordiskt. Dock är det bättre, om dom små nu dör direkt, än att proppa i dom en massa gift som plågar ihjäl dom. Jag är för, tror jag..
.
"Lantbruket måste öka produktonen för att överleve"
I torsdags hölls en sammankomst i Fårbo för att diskutera komunens lantbrukssitvation, och de kom då fram till att produktionen måste öka kraftigt om de ska finnas kvar i framtiden. Allt mer utlänska lantbruks-varor importeras och står idag för cirka 50 % av försäljningen, till skillnad för 20 år tillbaka när sverige var helt självförsörjande, säger Håkan Lundgren. Att välja svensk mat borde vara självklart, och att uteserveringarna ska satsa mer på närproducerat. Dock är detta inte verkligheten när den röda prislappen oftast får avgöra vad man köper. Vi i sverige har hårdare regler på djurhållningen och bönderna måste då lägga mer tid och pengar på detta, vilket i sin tur leder till att svensk mat kan komma att bli dyrare än vad utländsk blir. Djuren får då lida för detta. Även mindre mark används som åker- och jordbruksmark, medan mer går åt till betesmarker vilket är en bra ökning för djurens del, men inte för böndernas plånböcker. Då lantbruket skappar många jobb både i och utnaför landsbygden vill jordbrukarna att politikerna ställer sig på deras sida, säger Pia Johansson. Köp svenskt är min åsikt!!
.
"Frantidstro hos Gamleby Ridklubb som räknar med stöd hos kommunen"
I veckan kommer Kultur- och fritidsnämnden att fatta beslut om GRK kommer få bidrag efter att ha läst deras handlingsplan. Klubben hoppas på att kommunen förstår vilken stor betydelse för barn och ungdomar föreningen har. Klubben är för många som ett "andra hem" och många skulle bli "utkastade på gatan" om klubben läggs ner. De ska nu jobba med reklamen och få fram deras tjänster och rebjudande mer till invånarna och politikerna, säger ridskolechefen Robert Fritz. Hur har dom hamnat i så stor ekonomisk knippa? Jag tycker jag hör många som rider just i gamleby och för GRK. De skulle vara tråkigt om klubben fick lägga ner då fler ridklubbar alltid är ett plus för hästar coh ridsport. Hoppas att de löser sig och att de har lärt sig på vägen! Lycka till!

HÄST 2012-03-02

Engelskt fullblod
.
Denna häst, som påstås vara världens snabbast ras, har används mycket till kapplöpning genom århundraden. Då man i england började ta in hingstar från övriga världen på 1600-talet och korsadde med de inhämska storna, som sedan resulterade i denna explosiva ras. De har avlats fram just för detta att få fram snabbheten och har då fått stora näsborrar för att kunna ta in mycket luft och syresätta kroppens muskler för att orka accelirera så pass fort. Ett djupt bröst som ger mycket plats för lungorna att utvigda sig i. Med deras långa ben kan de springa snabbt och ekonomiskt på energi. Dock har den ivriga efterfrågn på snabba och allerta sporthästar fått bakslag på psyket då de engelska fullblodet oftast är väldigt nerig och kan bli riktigt svårhanterlig.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/Applebite-Gentlemen.jpg

Stort liv!

Stor-handlade igår för 439 svenska kronor. Haha. Kanske inte den största stor-handlingen som existerat men de var nog jobbigt att ta med sig hem på bussen i alla fall. Eftersom vi har en vegierian i sällskapet, och eftersom jag inte kan laga mat, så ska de bli hemmagjod pizza med lite insperation från taco-servering. Alltså så ska jag göra brödet, sen får man lägga på vad man vill! Alla nöjda och glada när dom får som dom vill ha de. Haha.
.
Har även stor-städat till toppenhelgen när besök från (nästan)norrland och växjö kommer till hålan och ska göra min lediga helg lite roligare! Förstår som vanligt inte hur det kan bli så skitigt!!? Jag sover liksom här, sover äter skiter! Varför blir det så äckligt? För att jag inte städar så ofta kanske? Haha. Jag har ju alla svar själv så förstår inte ens varför jag frågar! Diskution ala mig själv!
.

Morgon morgon!

Jag har aldrig varit någon morgon-människa direkt, men mitt val av liv har tvingat mig till att gå upp tidigt! Jag tyckte att jag gick upp tidigt när man hade hästarna klockan 7 på morgonen, men nu när man börjar jobba klockan halv 5 så är 7 rena sovmorgonen. Haha. Tycker dock att gå upp klockan 4 är lite att ta i i överkant. Men jag gillar de bara mer och mer att vara vaken så pass tidigt på morgonen.
.
Att gå upp ur själva sängen är trots allt de jobbigaste, sen när man väl kommit där ifrån så går de rätt lätt. Me just den där "av med täcket"-stunden varje morgon är lite hård.. Haha. När jag väl kommer ut och börjar trampa piggnar jag till och det skulle lika gärna kunna vara mit på dagen.
.
Det härliga med att vara vaken är att man ser årstiderna mer tydligt. Ser när det börjar gå mot mörkare och ljusare tider tidigare än innan. Nu är det ljusljust vid halv 7, men det hinner hände så mycket annat innan. Världen vaknar liksom till liv, på ett sätt som bara världen kan! Framförallt fåglarna har en väldigt stor skillnad i sitt beteende mellan årstiderna, och den syns så tydligt på något sätt när man är uppe före tuppen!
.

HÄST 2012-03-01

Andalusier
.
Den spanska hästen som är en ras som man tror från början kommer från att den afrikanska berberhästen tagit sig till spanien då kontinenterna var sammansvettasade. Då skall den ha korsat sig med sorraiaponnyn och skapat denna vackra hästras andalusier! Andalusier är kända för sina luftiga steg, som tillexempel den spanska skritten. Med deras 155-160 centimeter och starka lår är det perfekta för de högra skolorna i dressyren. Den vanigaste färgen är är brun och skimmel med inslag av mörkare man, svans och mule. För fans det mer varierande färger så som skäck, men de har avlats bort mer och mer. Något som utmärker raasen andalusier är att dess svans och man ofta är naturligt vågig.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/54/Andalusier_-_Vorf%C3%BChrung_spanischer_Rassen3_best.jpg

Dagens goda gärning!

Jag vet inte var logiken i de sitter men när jag inte försöker hjälpa till blir folk typ sura, och när jag väl räcker ut min hjälpande hand vill ingen ta tag i den(?) Idag så tänkte jag dra mitt strå till stacken i samhällets trivsel. Men så många strån fanns det inte, men barnvagnar i överflöd skulle med på bussen. Det finns bara plats för en barnvagn, men två skulle med vilket resulterade i att en inte fick plats, vilket i sin tur resulterade i att en av personerna fick stå och hålla fast sin barnvagn mitför andra utgången.
.
Och där sitter jag, sätet precis framför barnvagns-platsen. Jag skulle kunna vara tyst och låte min väska stå kvar på sätet jämte mig. Men jag tittar mot "barnvagns-mannen" och säger: "Vill du sitta här så du kan hålla koll på vagnen?" Och han svarar: "Nej de är lugnt men tack ändå." Åter igen har jag erbjudit mig, eller detta tyckte jag dock var självklart men i alla fall. Men ingen vill ju ha när jag försöker vara snäll!
.
Tricket för att slippa alla såkalladde "snälla handlingar" är att erbjuda sig dom, för då är ingen intresserad av dom! Härligt! Haha!
.

KalmarlänstrafiiiiiiiiiiK

Åker som vanligt buss, då körkortet är lågt ifrån taget.. Men så var det en man och hans son som ville med bussen och han säger "De går bra att betala med kort va?" Nej det gör det inte, har aldrig gått och verkar inte kunna gå i framtiden heller!! Hur kan man ha missat de? Hur eller hur så rotar han i fickorna och hittar inga lösa pengar. Busschafören säger "De går att köpa billjet på resecentrum, men jag går om 2 minuter och nästa buss går om en halvtimme." Så herren och barnet får gå ut och köpa sin billje, men hinner inte med denna buss. Så slog det mig, varför sa inte busschafören åt honom att köpa en billjet i automaten som står jämte busshållsplatsen typ? De hade gått fortare än att gå in till reseptionen. Eller vad gör den automaten där om den ine funkar till de?
.
Men den största frågan är ju trots allt varför det inte går att betala med kort på KLTs bussar? De var ju dethär att vi lever på 2000-talet och har lämnat stenålden bakom oss. Dom har ju dock skaffat ett "resekort" som man laddar på, på resecentrum.. Det borde gå att ladda på hemma från datorn, eller gör det de? För annars måste man ju ändå gå till ett resecentrum för att få in pengar på de, och åker man bara buss en gång ibland så kan man lika gärna köpa billjeten med en gång.
.
Tror i alla fall att KLT har lite att fila på för att deras system ska bli lite bättre. Jag tycker dock det är synd att dom fått igång systemet så man måste betala varje gång. Haha. SnålJävel.se!
.

Redan mars!!

Ojoj vad tiden går! Januari kändes som typ två år, och februari hann jag knappt fatta att de var. Radna första mars och solen skiner medan graderna bara stiger. Termobyxorna får snart åka in i garderoben och känns nästan lite dumt att cykla runt med mössa. Men vill inte göra misstaget att klä av mig förtidigt, för har verkligen inte tid att vara sjuk! Ska dock fira att solen skiner och att årets "slaskperiod" blev lika kort som förra året, med att ha på mig mina "inte-convers"-conversskor som lyser rött!!!! Ja, jag hade köpstopp.. Haha!
.
En stor tanke går till kossorna i himlen idag. Baksidan med att jobba med djur är att dom ibland lämnar oss!  <3
.

RSS 2.0