Hes av sång, långkalsong!

Är det så att man sväljer oftare när man har ont i halsen, eller märkar man bara hur otroligt många gånger man sväljer just för att de gör ont? De är mitt problem idag. Haha. Pratade nog lite för mycket i går på körningen.

"Du förgyllde hela min resa"

Borde det inte vara så att lastbilar har den enklaste reflexen, medan lastbilar med släp har den reflex med mest saker i? De borde vara mest logiskt att ju mer saker de är i reflexen, ju mer fordon är det framför dig. De skulle ju vara mest logiskt eller hur? Ne de är ju då tvärt om. Och jag vet de, och har alltid vetat. Men idag när vi låg bakom en lastbil med släp så tänkte jag högt och då hörde de andra i bilen. Dom tyckte jag tänkte för mycket men att de var en intressant vinkel. Haha. Men vist har jag rätt?

Ge ma fingret!

Igår på radion pratade dom om att någon har forskat fram att män som har längre ringfinger än pekfinger på sin vänster hand löper större risk att drabbas av prostatacancer, och kvinnor med samma symtom har ökad risk att dö i hjärt- och kärlsjukdommar. Var då tvungen att mäta mina fingrar och kom fram till att jag inte ligger i farozoon, av den anledningen i alla fall. Börjar fundera på vem och varför en sådan studie tar sin början över huvud taget? Nog om de kommer in många pasienter med samma fel som jobbar inom samma område, då kan man kanske börja fundera om det har ett samband. Men längden på fingrarna?? Vem kommer på detta? Och hur många har längre ringfinger än pekfinger?

Hittade även är det står att en ökning av testosterol kan ge ett längre ringfinger. Så kvinnor med längre ringfinger har vanligtvis ett manligt beteende. Intressant... Som sagt, vem orkar orska innom detta?

Brukar vara vaken nu, men är trött för de!

Känns lite kosnstigt att vara ledig två mornar irad såhär! Händer bara varannan vecka på helge annars. Haha. Men aldrig med kvällspass där emellan. Blir helt förslappad, hur ska jag kunna ha semester? Ne, skärpning säger jag! Vaknade 04:10 men hann i alla fall komma på att jag inte skulle upp fören halv 6 så flög inte upp som en tok! Haha. Konstigt att jag annars skulle ha mjölkat hälften nu och här sitter jag idag och spyr över gröten som är hård att svälja såhär tidigt när kroppen inte varit igång! Har aldrig ätit frukost innan skola eller jobb, magen vänder ju uppochner på sig!!

Skjorta kavaj och...lila byxor?

Inte nog med att jag tvingades åka med massa 17-åringar på bussen in till vimmerby idag, de kursansvariga trodde även att jag var 17.. Är det så illa? Eller ska jag ta de som en komplemang? Haha. Hade lila byxor på  mig men så farligt är väl inte de? Var ju i och för sig tillbaka i mina 16-åriga år i helgen, så kanske tar några dagar innan jag är helt tillbaka i min "snart 21"-ålder igen. Känner mig ganska gammal ikväll då jag redan gjort iordning matsäck till morgondagens utflykt!


Riskettan

Idag ahr jag lärt mig att man måste sova minst 7 timmar per dygn för att inte dö i hjärtinfarkt och få diabetes. Om man bara sover 3 timmar per dyng dör man inom 10 dagar. I sommras var det inte allt för ovanligt att jag sov 4 timmar max! Antar att jag egentligen är död?
.
Det första vi fick göra idag var att skriva ner vad vi ville lära oss idag. Jag sa då att man vet ju troligen redan allt du kommer säga, till läraren. Då sa han "Men något kan du väl komma på som du inte redan vet." Då skrev jag bilens risker. Alltså vad ska man göra om bilen går sönder. Sånt har jag ju ingen anning om. Då när alla fick säga vad dom skrivit så suckaden han åt mig och sa att vi inte kommer prata om de.
.
Vi började vi d 9 och skulle sluta vid 11 hade en annan lärare sagt till mig. Vi höll på till halv 1 och då hann han inte med att prata om allt. Dags att se över planeringen för detta? Så kommer det in en kille typ kvart i 10 och säger
-Förlåt att jag kommer försent.
-Du kan gå upp till kontoret och beställa en ny tid.
-FÖR 3 MINUTER???
-Vi började 9 du!
-Men min klocka är bara 3 över.
Bra där! Det är mitt intryck av Vimmerbyare! Haha. Ne men dagen ahr väl varit givande. Måste nog sova lite nu så jag inte dör!

Dumma Facebook!

Hörde på nyheterna idag att en 15 åring i Norrköping blivit polisanmäld då han gjort en Facerep.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
.
Egentligen är det ju väldigt olagligt att använda någon annans identitet, men kom igen!!! Hur många facerepar inte varandra dagligen? Skulle alla polisanmäla de skulle inte polisen göra annat än att kolla Facebook. (eller de kanske redan är det ända dom gör?) Han måste skrivigt något riktigt elak om sin kompis om de går så långt som till polisen, orka lägga tid på det kände jag! Jag säger såhär, lär er logga ut!!!!!
.


Sommar och sol!

Idag började jag fundera på om någon hade snurrat på min klocka så de gick någon timme sent för var sjukt ljust ute! Och dagen var liksom redan igång klockan 4 på morgonen. Det är  verkligen sommar nu. Jag har inte hängt med rikitigt på det. Haha. Tyckte det var snö och man var tvungen att ha tre jacker på sig för att inte frysa ihjäl. Nu behöver man inte lägga en kvart på att klä på sig alla kläder. Bara på med byxor oxh tröja sen ut!! Härligt! Men tycker inte det behöver bli varmare nu, 30 + i skuggan är lite häftigt när man jobbar!!

Eurovision Song Contest

Var allt för trött för mitt eget bästa igår så somnade långt innan ESC drag igång på riktigt. Men behövde inte läsa många status uppdateringar på Facebook för att förstå vem som vann. Loreen var väl helt enkelt bäst och gjorde så att Sverige drog hem segern, vilket resulterar i att Sverige kommer hålla i hela kalaset nästa år. Jag vill inte vara bitter, men kan inte riktigt låta bil, lite min stil. Det kostar väldigt mycket pengar att hålla detta. Vist är det ära att få vinna och då visa upp "oss" som bra artister. Men det kostar mycket mycket pengar som skulle kunna gå till annat känns det som.
.
Så vem betalar allt? De gör folket och artisterna får pengar. Grattis! Alla dom som jobbar med ljud och ljus och allt bakom senen ska ju liksom ha betalt, bygget av platsen ska betalas. Vem får pengarna av telefonavgifterna när man röstar? Är det de landet tävlingen är i? Då kanske man få in lite pengar i alla fall, men känns som att det kostar mer än de..
.
Men roligt att vi vann! Och kommer det någonn gång en miljonfråga på vilket land som vann eurovision song contest 2012 så kommer jag veta svaret och bli miljonär!



Mitt nionde Grönt Veckoslut!


Ambulans or Brandbil ?

Påtal om ambulans igår så hörde jag på radion att brandbilar och ambulanser låter likadant. Min mamma sa alltid till oss att man kunde höra på surenen vilket av dom det var. De är tydligen inte sant.. Snacka om att förstöra ett barnminne!? Jag trodde fortfarande att jag kunde höra vad det är för något som kommer, men ack så fel.. Eller så har jag en dåld talang??

GRÖNT VECKOSLUT

Ser fram emot en "slapp-jobb-vecka" med bara 5 mornar utsprida så de itne blir emr än två mornar i rad. Underbart. Men där emellan blir de fullt upp med körkort, som jag skulle behöva mer än mycket denna helg!! Men innan den veckan drar igång ska vi hinna med Gamleby och Grönt Veckoslut. Total nostalgi med min underbara Anne!! Om jag hade haft körkort hade helgen blivit lång, men nu får vi lösa de på bästa sätt!! Kan ju inte missa något som har varit tradition i 15 år!!!
.
Grönt Veckoslut på Gamlebygymnasiet 25-26 maj

Kanske skulle ha säkerhetsväst vid cykling?

Glömde ju skriva igår att i förgår efter jag tränat så går jag till busshållsplatsen och några meter från den ligger det en man på marken med en cykel jämte sig. Jag går fram och frågar vad som hänt och ett äldre par svara "han påstår att han ramlat." Mannen håller sig på revbenen och typ småskriker så jag frågar om jag ska ringa en ambulans? Då säger den gamla mannen "Ne, han klarar sig. Vänta med de." Va? Människan kanske har brutit revbenen (när de sedan kom fram att han åkt rak in i järnstången) men den gamla mannen tyckte att han skulle ställa sig upp. Då kommer det ett till par och den tanten säger åt mig att ringa ambulans. Då börjar gubben skrika att jag inte ska de! Vad är detta? De är väl bäst att ringa så stackarn får hjälp?! Men då reste sig mannen och sa att han skulle med bussen, som även jag skulle med.
.
När vi satt i bussen tackade han så mycket för att jag brydde mig och han blev allt mer blek och svettig. Så jag sa åt honom att ringa till sjukhuset när han kommit hem. Han hade vist någon kompis som kunde skjusa honom. Känner nu i efterhand att jag inte skulle ha blivit så tveksam av den gamla gubben. Skulle bara ringt efter en ambulans innan mannen som ramlat sa att jag itne skulle göra de. Vad är det för idiot som kan stå jämte en människa som ligger på marken och halvgråter och säga "Han klarar sig själv" Må hans cykel alltid tappa framhjulet där ingen hjälp pkan fås!!!!!
.

Angelica Magnusson!

-Men försvinn! Iväg med dig!
-Den kan väl vara där. Han gör ju ingen skada?
-Man måste sätta tydliga gränser Elinor!

Min nya förebild Boo!

Min nya förebild är den "äldre herren" på körskolan som jag fick köra min lektion med igår, då den jag egentligen skulle köra med stälde in. Han pratade egentligen inte så mycket om min körning, och jag kkom på mig själv med att de gick jävligt bra! De gick liksom mer naturligt OCH INGA KÄRRINGSTOPP. Han berättade om sitt lilla lantbruk där han hade får, och de var några utrotningshotade får som han då fick bidrag för att bevara. Han hade höns och funderade på att skaffa kor. Han ägde även skog som han brukade. Jag vill bli som han när jag blir stor!!!! Så jobbade han några timmar i veckan som körskolelärare. Han hade även varit personlig chaför till Astrid Lindgren! Hur coolt är inte de för en Astrid-dyrkare?

Nattinatti Sov så gott God natt!

Hatar ju när folk skriver om hur lite dom sovit. Men inatt så började min mobil dampa, och jag fick sms klockan 01:28, som Mats skickade sådär vid tio-halv elva egentligen. Och då pep den tusen gånger men fick inga fler sms. Så vågade inte somna om då alarmet kanske inte skulle ringa, så låg vaken till 4 när jag skulle upp till jobbet. Så tre timmar blev det så nu är jag trött. Är ju van vid mina 6 timmar så. Haha. Kom på nu att jag då sovit 3 timmar på 29 timmar. Jag är ingen ungdom längre!

Skulle behöva en klocka!!

Sailor Moon

Fick ett helt plötsligt väldigt sug att se på Sailor Moon. Varför?
.

Man blir som ma umgås!

Första morgonen med kortbyxor på jobbat UTAN att frysa ett dugg! Underbart. Men tycker inte det behöver bi varmare nu dock, blir så jobbigt nör det är 50+ ute och då känns de som 70+ att jobba! Lite träligt blev det med när jag skulle ut och springa bland brännässlor med bara ben! Haha. Så blir man så skitig! Inte konstiget att byxora känns stela efter ett tag. Man inser verkligen hur skitig man är då man känner varje litet skit-stänk mot benen. MmmmMmm! Älskar mitt jobb!

Man blir som ma umgås!

Första morgonen med kortbyxor på jobbat UTAN att frysa ett dugg! Underbart. Men tycker inte det behöver bi varmare nu dock, blir så jobbigt nör det är 50+ ute och då känns de som 70+ att jobba! Lite träligt blev det med när jag skulle ut och springa bland brännässlor med bara ben! Haha. Så blir man så skitig! Inte konstiget att byxora känns stela efter ett tag. Man inser verkligen hur skitig man är då man känner varje litet skit-stänk mot benen. MmmmMmm! Älskar mitt jobb!

Idag känner jag mig såhär..


Teknikens under!

En väldig stolt Elinor idag!!! Jag övervann min rädsla inför tekniken och klarade av de helt själv! Självklart pratar jag om fodervagnen!! JAG klarade av att fixa till så den FUNGERADE när den stannat. Den kronglade inte ens, den bara gjorde som jag sa utan att klaga och gnälla. Nästan som att de skulle vara vid liv(?) Jag är ju fortfarande imponerad över att den "fattar" så mycket utan att man behöver säga åt den mer exakt vad den ska göra. Man bara trycker på en knapp så fattar den vad den ska göra. De var i alla fall underbart att överleva detta! Ska nog döpa han till Ernst, han ser ut som en Ernst!

Missommar-väder, utan öl och grill

Nehe.. Blev helt plötsligt riktigt missommar-väder. Så fick ta hund och stolsdynor och gå in igen. Men två timmars D-vitamins-sugande blev det allt! Haha. Blir dock halv-kul att åka till västervik nu när jag bara har shorts med mig. Så långt tänkte jag, så då får man frysa!! Måste ju tvinga mina ben att inte vara likbleka till the real summer!
.

SOL SOL SOL

Vaknade faktsikt inte i panik klockan 5 i morse så antar att jag behövde sovmorgon. Haha. Så nu blir det sol för hela slanten! Så ska jag ge mig på ett försök att få bort mitt bukfläsk med! Men det är ett senare problem för nu SOL SOL SOL!!

Känsan av kortbyxor!

Jobbade första passet i kortbyxor igår, och kände inte ett behöv av att byta till lånbyxor igen när solen gick ner lite. Behöver jag äns påpeka att de var UNDERBART!? Nu fick dom komma ut ur garderoben för första gången på hela vintern. Eller dom har faktiskt blivit tvättade en gång med... Haha. De som va mindre roigt var att alla skit som byxorna brukar ta kom nu på mina ben! Såg ut som en.. en..eh?.. Ner bajsad människa! Och det var väl ungefär det jag var med! Men, någonstans är der mycket skönare att duscha då så är nöjd i alla fall!

Inte surikater heller...?

Postat av:

Ekorrar äter fågelungar/fågelägg om dom får tillfälle till det. Borde väl en som gått naturbruk veta?

2012-05-11 @ 19:51:19
Postat av: Elinor

Där ser man! Jag gick häst så vi lärde oss inte så mycket om ekorrar tyvärr.. ;)

2012-05-12 @ 10:34:30
.
Ja, fick ju denna kommentar föresten. Så ekorrar är alltså inte djuret jag söker.. Tänker i lejonkungen 3 så säger Timon "Men när dom dör blir deras kroppar till gräs och vi äter gräset, inte sant?" Till sin morbror Max som svarar "Inte riktigt, vi kan inte smälta gräs vi är gräsintoleranter." Så surikater äter inte gräs, vad bra! MEN så äter dom ju kryp genom hela den filmen, så antar att de inte heller går ihop sig..
.
Vilket djur äter verken gräs eller kött?
.


Igelkott!

När jag gjorde min spännande busstur till KÄLMÄR här om dagen så irrade jag ju runt i Oskarshamn ett slag och såg då en igelkott. Inget konstigt engentligen för de var halvmörkt och den sprang mellan buskarna. MEN kom och tänka på hur deras bakben ser ut? För när den sprang såg det ut som den hade såna haser, men de såg itne helt rätt ut.. Om jag skulle måla en igelkott skulle den se ut så här typ:

Snygg va? Haha. Men tänkte mest på benen. För såg dom ut så här på riktigt så skulle stackarn inte kunna gå. Men de kan ju inte ha knän som vi så de måste väl ha haser då?
.

Dom är ju så sjukt söta!!!

En natt i Oskarshamn med pizza!

Hade ju en tidig "helg" över en dag så begav mig till KÄLMÄR för lite kärlek! Skulle cykla in till vimmerby då, på den stora vägen. Detta tog 25 minuter, och jag var rädd att jag inte skulle hinna på 40... Kommer in till stationen efter att ha slö-cyklat lite sista biten eftersom tiden var god. MEN så ser jag att tåget (som tydligen går på röda dagar med 19:47) som då ÅKER utan mig precis när jag stält ifrån mig cykeln!!!! Har aldrig varit med om att de tåget gått i tid , så just i förgår så gick de inte ens 30 sekunder sent.. SÅ BLIR BITTER för hade jag vetat de hade jag inte slö-cyklat! När jag samlat mig och insett fakta så tänkte jag att gå till ICA för att införskaffa något ätbart då resan blir typ 3,5 timme och det var sisådär 6 timmar sen jag då hade ätit. MEN de stängde vid 20:00. Hade jag då inte blivit bitter över tåget hade jag hunnit med att handla och inte svultit ihjäl!!
.
Så där sitter jag, deperimerad, arg och hungrig. Anne får hålla mig sällskap genom hela resan, och tur var de för då jag anlänt till Oskarshamn inser jag att det är 50 minuter kvar tills nästa buss går. MAT! Inget är öppet, förutom en lite pizzeria som inte tar kort... Så iväg går jag på min jakt efter en automat! Men de finns ingen. Eller klart de fanns, men irrade runt som en höna utan huvud i typ en kvart innan jag hittade den med Annes vägvisande råd (som var åt fel håll)
.
När jag fått min pizza så börjar jag fundera på vad jag ska äta den med? Kostade 10 kronor extra om jag skulle suttit kvar på pizzerian, och ville vara nära stationen så jag inte blev lämnad i Oskarshamn. Så där sitter jag, på en bänk på en busstation, luktar svett och ko i mina mysisbyxor och aftonbladet-jacka och slafsar i mig pizza med fingrarna. MmmMMm! Trots detta kommer en tant fram som jag först fördomsfullt trode var alkoholist när hon undrar om jag åt chrabbs. Men hon var nog bara lite psykiskt ensam. Jag var den enda vettiga människa hon träffat och att jag skulle bli något stort, jag skulle lyckas med de jag ville. Tack, tar de som en komplemang! Sen att de var för att jag sa att jag aldrig varit gift och inte tittade på hocky kanske inte behöver nämnas.
.
Blev ju bitter, men insåg sen i efterhand att de fanns en mening med att missa tåget. De var trots allt en upplevelse att sitta på busstationen mit i natten och äta pizza med fingrarna. Kommer ha med mig detta i framtiden och ta lärdom av de! Amen.


ÄLSKAR "CAPS LOCK"-KNAPPEN!

FÅR ERKÄNNA MIG SJÄLV SOM VEGITERIAN PÅ HELTID NU IGEN NÄR JAG BÅDE AVSTÅTT FRÅN KÖTT HOS MAMMA OCH MATS. HAHA. MEN JAG TROR INTE DET ÄR NÅGOT MAN VÄLJER, JAG TROR DET ÄR NÅGOT MAN BARA ÄR. LITE SOM MED KÄRLEK, VI VÄLJER INTE VEM VI BLIR KÄRA I. SEN KAN MAN JU VÄLJA VILKA MAN SKA LÅTA KOMMA IN, ELLER OM MAN SKA SATSA PÅ VAD HJÄRTAT SÄGER ÄR SPINGA DÄR IFRÅN. MEN NU ÄR DET I ALLA FALL DAGS FÖR MIG ATT KOMMA UT UR GARDEROBEN!

VAD SKÖNT ATT HA DE SAGT LIKSOM!!


Glass i stora lass!


gräddglass_88_an
gräddglass_sandwich
Har smakat alla tre och jag säger MMmmMmm! Men 88:an och Nogger var hetl klart godast! Tror Nogger tar hem segern faktiskt, men jämn kamp!! Någon sa på radion här om veckan att vi svenskar äter i snitt 11 liter glass per år. Jag är nog en sån som drar upp de snittet en aning.. Haha!!

SPÄNNINGEN ÄR OLIDLIG!

Tänkte att jag skulle hinna med en buss från vimmerby idag. Slog mig ju att de är röd dag så bussarna går senare än vad tåget gör till KÄLMÄR på sådanna här röda dagar. Men dom har ju stängt av vägen jag brukar cykla så måste ge mig ut på "the bigg roud" (så vill någon skjusa mig tad de vänligt emot!) Så cyklar direkt ffrån jobbet. Kodoft!! Så lyckades jag att cykla och hinna med den bussen så sitter jag nog nu i Hulsfred och väntar på byte just nu, för att sedan byta igen i oskarshamn, för att sen komma till KÄLMÄR sådär vid midnatt. Ganska trög egentligen? Men missade jag bussen för jag inte fick med mig mitt fläsk tillräckligt fort så sitter jag nog nu på en buss mot västervik som ska ta mig till gladhammar, som jag måste gå de sista 2 kilometerna..

Känslan när man inte vet vad man ska prata om?

Tänkte att jag skulle woka lite grönsaker. Men jag har ju lite svårt för det här med kryddning, förstår inte hur man gör??? Så hade jag fetaost-olja kvar från fetaost-burken, så jag tänkte "kan ju steka i de!" Så fläskar på och grönsaerna blev snarare fritterade än skeckta... Haha. Mit ögonmått is så fucking bra, ungefär like my english! Ne, godis till frukos, luch och middag gör susen!

Min mamma är bäst!! <3

Dagen har varit så bra! Börjar med jobb som går lika bra som allitd. Kommer hem lagom tidigt för att hinna med allt och iväg mot "den enkelriktade staden" med bussen som jag slapp betala. Körlektionen gick skiiiiiiiitbra!!!!! Inget att anmärka på! Inga kärrningstopp och bra balans mellan pedalerna! Underbara känsla, idag satt jag liksom inte bara i förarsätet och hade någon bredvid mig som sa vad jag skulle göra, utan jag körde bil och människan jämte kommenterade de. Mums säger jag bara! Sen att jag fick bananer och massa godis för 19 kronor gjorde inte dagen sämre. Efter att gjort 4 repetions faser på körkorsteorin som alla skulle blivit godkända om de var uppskrivning fortsatte jag kursen till mitt kära Gladhammar där jag mötes av glad hund och ledig mamma! <3
.
Mamma är inte så svårflörtad så behövde knappt blinka med mina ögon för att få henne att gå med på att åka med mig in till "staden i ständig motvind" så jag fick visa min utveckling som förare och även öva i en annan bil än körskolans. Gick också de skiiiiitbra, är till och med lite i chock över att de gick så bra. Inga kärringstopp så långt ögat kan nå!!!!! Skulle in på det mycket possitivt omtalade Dollarstore och tänkte mig hitta ett pack strumpor som jag kan jobba i. Besvikelse efter alla glada rop... Och att kassan inte fungersde och vi fick stå där i 30-40 minuter gjorde inte att den affären fick några pluspoäng inte!!
.
Kom i alla fall till slut till gymmet där jag körde ett riktigt svett-pass. Först 10 minuter på crossen i ganska högt tempo ändå, för att vara jag. Sen maga+rygg+armar för att sedan springa 5 minuter till på crossen Tänkte dock att de skulle vara 10 minter, men eftersom att allt tog lite längre tid än planerat tidigare så hanns de inte med.. Men i alla fall, efter de så gjorde jag mage+rygg+ben sen åter igen 5 minuter på men kära cross. Härligt!! Har glömt att berätta om en person som klättrat upp högt på min "idol-lista" Paolo Roberto. Han uttryckte sitt "hat" mot dieter förra veckan och sa: "Jag skulle kunna banta på smågodis, bara jag äter lite av de." Så ikväll följer jag hans ord och bantar på smågodis, dock glömde jag nog ordet "lite".

HÄST 2012-05-16

Nu är min krära, mycket genombläddrade, hästbok slut. Eller de var alla raser och typer av hästra som fanns med i den. "Bonniers stora bok om hästar". Har lärt mig att de finns väldigt mycket raser som knappt syns i välrdden idag. Varmbloden domminerar! När jag var mindre och bäddrade igeom boken, och mest titade på bilderna,hade jag inte alls sama syn på boken som jag har nu! Har även kommit fram till att jag är väldigt hästkär och saknar dom små liven!! Hoppas att jag någon gång i livet kan ha någon lite skrutthäst att skumpa runt på! Haha.
.

Kanske kan skriva en bok om jag blir tjock som dom?

Varför, jag undrar bara varför är det halva priset på lösgodis idag?
.

Titta! Binka! Sväng! Tuta! GAAAAAASA!!!

Idag ska jag ha körlektion. En av dom tre jag har kvar innna uppkörning!!! AAAAHhhhhhh! + två "miniuppkörningar" så fem kvar skulle man kanske egentligen säga.. Haha. Hoppas på att de går bra! Inerspegel, uterspegen, över axeln. Inerspegel, uterspegen, över axeln. Inerspegel, uterspegen, över axeln. Inerspegel, uterspegen, över axeln. Inerspegel, uterspegen, över axeln. Inerspegel, uterspegen, över axeln. Inerspegel, uterspegen, över axeln. Ja de ekar liksom i huvudet. Haha! Sen så måste jag lära mig att lufta på höger benet utan att lätta på vänster benet. Låter simpelt men ack så svårt! Våga vägra få kärringstopp!

HÄST 2012-05-15

Ridponny
.
Denna ras har kommit till genom att ta de bästa av de bästa. En tävlingshäst för de yngre ryttarna som har de bästa proportionerna av alla hästar världen över. De rör sig elegant och lätt, utan att bli klen i benen. En balanserad rörelse från bog till bakparti. Halsen är elegant och bildar en harmonisk överlinje till den starka ryggen. Låre är väl musklat utan att bli grovt och når ner till bakbenen som ger ett uttryc av snabbhet då avständet mellan höft och has är så pass långt så en maximall framåtdrivnig kan nyttjas. Ett perfekt resultat av en välvårdad avel! Rasen håller sig under ponnymåttet som är 147 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från:http://www.google.se/imgres?q=Ridponny&hl=sv&sa=X&rlz=1T4ACAW_svSE430SE472&biw=878&bih=439&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=XfyfBUOFAXuBBM:&imgrefurl=http://evelinablomqvist.blogg.se/2011/march/ny-hastras-svensk-ridponny.html&docid=CDtZO96r1nZY3M&imgurl=http://evelinablomqvist.blogg.se/images/2011/diablo_135400740.jpg&w=434&h=336&ei=pAyyT-vVGK3c4QSl_NiCAQ&zoom=1

Tjock eller smal, bra eller dåligt?

När vi ändå är lite inne på ämnet så kan vi ju diskutera om BlondinBellas "kampanj" för att kvinnor ska vara nöjda med sina kroppar som dom är och öka självkänslan. I kampanjen är det då en bild på henne själv och andra kändisar iklädd bara trosor och en av dom skriver "Jag älskar min fylliga rumpa och mina små fasta bröst" med ett leende!

När hon fick kritik för bilden sade hon att bilden inte är grejen utan att de var mer för att få folk uppmärksama. Grejen med det hela är att människor ska sluta må dåligt över sinna kroppar och att då inte känna sig så ensama bland alla modeler. Att om en förebild, som hon är innom bloggvärlden, går ut med sin lite grövre kropp kommer fler att axeptera sina egna kroppar.
.
Jag tycker hon absolut får göra som hon gjort, och tror hon de hjälper så go for it. Men sen har vi detta igen med att så fort en smal människa "viker ut sig" på detta sett så är det en dåig förebild och borde skämmas. Nu när en något tjockare människa gör detta så ska hon vara en förebild. Varför är det elakt att vara smal, men bra att vara tjock? Förstår inte varför tjocka människor ska vara stolta, medan smala borde skämas för att de ger våra ungdomar ätstörningar.. Fetman ökar och blir ett allt större hälsoproblem, skulle det inte vara bättre och ta en vältränad människa och ställa där som "idial"? Det finns ju mycket prat om vad som egnetligen är tjockt eller smalt. Men de finns trots allt studier på vilket BMI kroppen borde ha för att fungera så bra som möjligt. Ta några människor med ett "normalt" BMI och ha som förebilder då!!!! Om nu alla barn kommer må så jävla dålig av modeler, och alla ungdomar kommer dö i fetma på grund av överviktiga bloggare, förbjud dom och tillåt bara reklam och kampanjer med "normal-BMI-presoner" om nu alla ungdomar blir så påverkade! Det blir väldigt dubbelmoral när man ska vaa stolt om man är tjock, men samtidigt säger vi att de är en hälsorisk.
.
Vi kanske ska förbjuda folk med lågt eller högt BMI gå ut med? Jag menar, någon ungdom kan ju bli negativt påverkad och få en ätstörning...

Jag och södra vi 1 år idag!

Idag har jag bott i Södra vi och jobbat med kossorna här i ett helt år! Tiden går och man blir inte yngre direkt.. Haha.

*På ett år har jag jobbat sådär 230 hela dagar, alltså 460 mjölkpass. Haha. De blir ungefär 1610 timmars jobb, om vi inte räknar övertid. För att jag först trodde att jag skulle vara helt arbetslös efter mitt komvux-liv så är det rätt bra timmar.
.
*I ett år har jag bott granne med en pizzeria och har, hör och häpna, köpt pizza 5 gånger!! Och 3 av dom är med andra människor. Har alltså bara två gånger gått och köpt pizza bara för att jag inte orkar annat, eller är sugen. Tummen upp!!(?)
.
*På ett år har jag bara brukat cirka 130 gram salt. Köpte en ny såndär lite burk för någon månad sen så har inte tagit så mycket ur den. En sån burk räckte alltså i typ 11 månader.
.
*5400 gram philadelphiaost har gått åt på ett år. Alltså nästna 5,5 kilo!! Haha.
.
*Började jobba i ett par kortbyxor, och sen nu i vinter har jag jobbat i långbyxor, och de har bara blivit tvättade en gång vardera under årets gång!
.

HÄST 2012-05-14

Cob
.
Cob är en typ av häst som är lågstäld och byggd för styrka och inte för snabbhet. För kapades svansen på cob-typerna för att hästarna skulle få ett mer sportigt utseende. Dock förbjöds detta i England år 1948 då de ansågs som ett onödigt ingrepp. Ett ord som ofta koplas ihop med Cob är trygg. Hästarna av cob-tpy är kända för sitt lugn och förmåga att bära en nervös ryttare utan att sjäva bli stressade. Halsen och ryggen är något kort, men staka. Ryggen är även bred och lämpar sig då för att bära tyngre ryttare. På utställnignar för hästar av cob-typ är gränsen för mankhöjden 155 centimeter, men det finns hästa av denna typ som sträcker sig till 160 centimeter. Cob passar bra till både ridning och körning, och med dess lugna psyke är den en utmärkt familjehäst.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Welshcob.jpg

Varför slutar allt så dåligt?

Har ju börjat bli gammal nog för att läsa. Haha. Hatar ju annars att läsa massa ointressanta böcker som det inte finns någon fakt att ta ur. Men när mamma möblerade om i sitt eget lilla biblotek så snodde jag med mig en bok och började läsa.

"Safari med döden" heter den fösta boken jag läste som är skriven av Jan Mårtenson och boken var lättläst. Sen kanske den inte riktigt var min typ av berättelse men helt klart okej. MEN slutet!!!! Nej! Den slutade liksom avbrutet som "oj, jag har inget papper kvar...får avrunda lite.." När jag läste kändes det som att allt inte skulle hinna reda ut sig på så få sidor som var kvar.

"Moder jord, Fader himmel" heter den boken jag läste ut idag, 10 dagar tog det och är mycket stolt över de!!! Sue Harpison är författare och hon har lagt upp boken i korta kapitel vilket jag älskar. Då orkar jag altid läsa ett kapitel och får då alltså alltid något läst. Det finns två fristående fortsättnnigar på denna bok och mamma hade i alla fall en av dom så ska forstätta på den. Vuxenpoäng eller? Haha. Men denna bk slutade emd ganska snabbt, men lyckligt. Märks att de finns fler så bara att läsa på!

H&M får ta all skit!

Jag vet inte, men känns det inte lite som att H&M får lite väl mycket skit? Modellerna har ju alltid varit för smala,  deras modeler är för "datagjorda", men nu är dom för bruna med! Cancerfonden kritiserrar nu H&M's nya bikini-model för att hon är för brun, vilket då påverkar unga människor att sola, vilket då leder till att fler får hudcanser. Modelen heter Isabeli Fontana och kommer ursprungligen från Brasilien.

.
Jag tycker inte att man kan skylla ALLT på H&M's reklamer! Skulle hon vara likblek vad skulle dom då hitta på att våra ungdomar drabbas av? "Bleka modeler får unga människor att vägra gå ut!" Nu finns det säker ett "medel", behöver inte vara svart eller vit! Men de kommer ju alltid vara någon som inte har den hyfärgen som modelen har. Kommer alltid vara någon som inte har samma storlek som modelerna har. Vad ska vi göra då?
.
Som vanligt tror jag på att de är självkänslan som saknas hos människor som offrar hela sitt liv och hälsa för att följa en H&M reklam. Att modelerna får unga kvinnor att sluta äta och träna för hårt, och samtidigt ökar fetman hos unga. Hur går den ekvationen ihop? Klart att någon blir påverkad, men de hjälper inte att ändra modelen till en tjock och blek kvinna. Jobba med självkänslan hos de unga så de inser att de bara är människor och att vi får göra de bästa av de förutsättningar vi har. Jag skyller på föräldrarna!
.
Vi kanske skulle förbjuda modeler över huvud taget? Skulle ätstörningar och hudcancer minska då?

HÄST 2012-05-13

Hack
.
Detta är en eligant ras som förr användes för att visa upp sin status i samhället. Rika män och kvinnor red runt på denna utmärande vackra ras iklädd sina finaste kläder och tog emot folkets avensjuka. Idag är det mer en utställnningshäst som inte är fullt så smäcker som de strävade efter tidigare. Hack-hästen är bygg på fullblod och araber och likanr dessa mycket. Långa linjer samt långa muskler som aldrig får framstå som tjocka eller korta. Gångarterna är jämna och runda. Alla hela färger är tillåtna och rasen finner sig mella 147-160 centimeter i mankhöjd. Den utvigda storleken beror på att det finns olika klasser som rasen visas upp i.
.
Fullblod och arab

Lagar mat som aldrig förr!

Insåg att de var lite kallt att gå ut och skräma barn, så stannade kvar inne lite till och provade på att göra "Svamp och bön-biffar" Alltså biffar gjorda av svamp och bönor. Mixade bara dom och sen tillsatte ett ägg och lite rågmjöl (för hade inget annat mjöl hemma. Haha) så stekte jag på. Lite salt och peppar. Inte supegott men helt kalrt godkänt!! Så förs in dom så nu har jag proviant för ett tag framöver. Haha.

Paniken som uppstår när man tror att man sover.

Vaknade i panik 04:54 och for upp ur sängen och mer eller mindre sprang ut i hallen, sen kom jag på att jag är ledig idag med. Haha. Blodsockerfallet tvingade ner mig i sängen igen och där låg jag och nästan grät av panik! Är inte van vid att vara ledig två mornar irad när jag är här i södra vi! Jävla arbetsskada att få för sig att gå upp innan klockan ens blivit 5 på morgonen. Men nu är det sol och jag tänkte gå ut och skräma bort barnen som leker här utanför med min bleka kropp. Se you later alligator.

HÄST 2012-05-12

Hunter och Poloponny
.
Dessa två typer av hästar räknas inte riktigt som raser då de får se ut hur som och inte har något fast avelsmål. De avlas för att kunna delta i jagkt eller tävla i polo som är en sport där hästne används som färdmedel på matchfältet. Raserna kan alltså se mycet olika ut, och kallas just Hunter eller Polo beroende på vad det används till. Men något viktigt för Huntern är att bogen är välvinklad så galoppen blir mjuk och den har lätt för att galoppera långa sträckor på ojämnd mark. Hos polloponnyn är det viktigt att ha en god balans och en välmusklad kropp för att orka arbeta en hel match.  Krav hos båda raserna är självklart god hovkvallite!
.
Hunter

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Chasse_a_courre.jpg
.
Poloponny

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Polo_070922_16.jpg

Efter en hel dags slappande, är de skönt att koppla av!

Har nu städat hela min läghentet som tidigare såg ut som en ungkarls-lya. engentligen tar det inte så lång tid på så lite yta, men de gäller att få tummen ur röven och bara göra de. Och jag tänker inte lova mig själv "att nu när de är städat ska jag plocka upp sake direkt så de aldrig blir så stökigt" för det kommer inte hända. Har trots allt kännt mig själv i 20 år så vet att jag inte kommer hålla de.
.
Får även anstränga mig idag för att inte vara så bitter. Tror dock inte jag lyckas så bra.. Tur att jag är själv annars hade de varit synd om stackren jag var med. Haha. Får seriösa utbrott här i min ensamhet och efter ett tag så börjar jag fundera över vad jag är så arg på, men får inget svar? Behöver en paus i mit pausande. Haha.

KLAGA MERA, Mmm, VI BORDE KLAGA MERA!

KLAGA MEEEEERAAAAAAAAAA. VI MÅSTE KLAGA MERA!
.
Jag har så sjukt fucking syndit ont överallt! Nu kanske de egentligen inte riktigt är sant, men ryggen värker som om jag vore 85, och har man ont i ryggen känns det ju som om hela kroppen gör ont bara för att rör man sig så rör sig ryggen! Benen är med lite slitna och armarna.. Ne skärpning!! Mitt kuk-internet i denna helvetes jävla skit håla vill inte fungera som det ska idag! Så går och smörjer in mig åter igen med Aloe Vera Heat lotion så jag kanske kan göra någon nytta idag...
.

HÄST 2012-05-11

Brabanthäst
.
Denna kallblodiga hästras har haft stor betyelse runt om i världen då dess avel hjälper till att utvekla andra raser till de bättre. Ursprungligen kommer rasen från Belgien och är idag döpt efter de område där den födsupp. Dock var denna häst redan känd i romariket och sågs som en arbetsvillig och helig häst. De finns även spår av att rasen var mycket populär på medeltiden, men då kallades den Flandrisk häst. ett vänligt uttryck i ögonen på de lilla huvudet. Halsen är grov och kort, bogen är passande för en draghäst. Rasen är känd för sin starka rygg och sitt utstrålande, djupa bålparti. Låren är starka och benen är korta och hårda. Brabanthästen blir inte över 173 centimeter i mankhöjd.
.

Ett ogräs- och oköttätande djur?

Jag och Mats pratade om vilket djur som verken äter kött eller gräs? Tänkte ju lite på veganer och så kom vi då in på detta djur, vilket de nu är?? Tänkte först på fåglar, vilket var lite iditiskt. Haha. Dom äter ju fisk, mask, kryp och säkert massa mer. Så blev de möss, men de äter väl kött om de får tillfälle för de(?) Dom är ju lite som vildsvin skulle jag tro, äter de dem kommer över. Så slog de mig, ekorrar!! Dom äter väl bara nötter typ?
.

Jag skulle göra vad som för en glass!

VARFÖR ska kossor alltid lyckas trampa bakom stålhättan? Ska jag behöva ha stål-skor på mig? De kan bli lite stelt att gå i kanske, en aning tungt med. Men då får man ju lite extra benträning sådär på jobbet. Haha. Ne men seriöst så skulle de behövs stål vid hälsenan och mer upp på själva fote, inte bara tårna! Känner mig rätt mördbultad men de går. Ser ut att vara riktigt dåligt väder, men är riktigt varmt ute. Kvaft. Får lite mer hopp om sommaren när det är så. På vintern måste de ju vara sol för att vara de minsta varmt, men på sommaren är de varmt i alla fall. Så är det idag och de är väl ungefär de jag orkar leverera... God natt!

HÄST 2012-05-10

Boulognesare
.
Från Frankrike kommer denna älsta draghäst-ras som är känd för sina eleganta linjer i dess kroppsstruktur. Rasen började utvecklas redan inna kristendomen och blev som många andra tyngre raser populär som stritshäst. Boulognes-hästen delades upp i två olika typer, men idag finns bara den större typen kvar som är mellan 163-170 centimeter i mankhöjd. Halsen är elegant välvd, välmusklad och leder ner til en lika elegant rygg. Ett rundat lårparti och en svans som är högt ansatt för att vara kallblodig. Behåringen på benen är snål och pälsen är så tun att ådrorna lätt ses under den. Boulognes-hästen är som ett varmblod i kallblodsformat.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Bambou_%C3%A9talon_de_2_ans.jpg

"Men tänk vad mycket jag avstår"-Angelica!

Lekte med min Angelica idag och de blev att gå till staden och lura i oss själva att de var soligt och varmt, för att ta en glass vid hamnen. De var dock skitkallt och blåsigt, så skulle "bara" in till H&M för att värma oss. Haha. Gick ju lika bra som de låter. Kom hem med ett linne som jag hoppas kunna hitta en symaskin till så jag kan sy om de lite. MEN tänk vad mycket vi avstår från egentligen? Finns ju flera 100 olika plagg i den affären, och vi köpte liksom ett var. TÄNK DÅ att vi avstod från att köpa flera 100 olika saker. Duktigt va?

Det kunde säkert varit värre..


Det här känns som en dålig dag. Engentligen kanske jag borde gå och lägga mig igen för att de känns som att allt bara går fel. Dock ska jag försöka få bort fläsket runt magen som hänger över byxkanten. Om jag nu kommer kunna resa mig här ifrån för min röv, min stackars lilla rumpa. Fy vad en får utstå mycket. Haha. Armen mår inte heller helt bra, de där elektriska knölen är inte att leka med! Förstår varför den kallas CP-knöl. Inte för att jag har så stor koll på vad egentligen CP står för, men i min barndom så var allt som var dåligt CP så lever på den teorin än...

HÄST 2012-05-09

Jutsk häst
.
Från danmark kommer denna bastanta stritshäst som under 1100-talet var känd för att kunna bära en fullt utrustad riddare på ryggen långa sträckor. Då hästar inte längre används i strid, och minimalt inom jordbruket har denna stora ras minskat kraftiggt, då dens korta kraftiga hals, korta breda rygg inte gör den till en bra ridhäst. Jutsk hästen blir vanligen mellan 152-165 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Jydske_heste_vorup_enge.jpg

Lååång Lååång KORT KORT

Har kommit fram till att jag älskar att känna mig kort. Slog mig när jag sträckte mig efter ko-tavorna högt över kossorna, och nästan fick hoppa för att nå dom! Haha. Men jag gillar de. Har aldrig gillat att vara lång, längre än killarna i klackskor är ingen hitt. Dock går jag aldrig i klackar för kan inte. Haha. Men just känslan! Så gick mitt cykelstyre åt skogen så chefen skulle fixa de och säger "Du är ju rätt lång så tyckte de såg lite lågt ut." Men... Jag vill ju inte så lång ut!! Känner att jag måste stå lite jämte Mats <3 snart så jag får känna mig massa kort. Haha!
.

Volvo-fjortisAARR!!

Tror Vimmerby-bor har egna regler om vem som har företräde på gatorna i denna lilla stad. Skulle bara vilja informera att alla gator inte är gågator, vilket då resulterar i att gångare inte har företräde mot bilarna. Sen att de är bilistens fel om den gåenda bli påkörd ger en inte rätt att springa gatorna hur dom vill. Jag säger nej!
.
Sen gillar tydligen Vimmerby-borna frusen turkisk-yougut. Köpte en lite burk innan jag väntade på bussen i en timme. Kommer hem och ska äta turkisk-yougurt och då är den frusen!!? Kanske låg en smula för nära kylaren i den där lådan i affären? Skärpning ICA kvantum!! Haha.
.
Annars så går körkortet bara framåt, och töntarna som åkte bakom mig och skulle "vara coola" och varva motorn för att göra mig stressad, HAHA gulligt! Jag har la hört en motor på en ful gammal skrut-volvo varvas förr så blev ju inte precis i chock. Hallå, jag har bott (nästan) i västervik! DaaaH!
.

Lite denhär stilen på bilden, som jag så snällt lånade av någon!

HÄST 2012-05-08

Bretagnare
.
Idag erkänns två typer av rasen, den tyngre och den lättare postier-bretagnaren. Den tyngre mognar tidigt och i många fall föds den upp för köttets skull. Postier-bretagnaren är då lättare och används som draghäst eller att förbättra aveln för andra raser runt om i världen. Huvudet hos de båda typerna har rak näsprofil och ögon som sitter något långt ner. Halsen är välvd och kort, lik som bogpartiet. Även rygg, länd, kors och lårparti är kort och maffigt. Benen är även dom korta och mycket musklade med hovar som är välformadde och lagon stora med kort hovskägg.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Breton_%C3%A9talon_SDA2012-infobox.JPG

Kan alla veganer läsa & svara på mina frågor?

Idag skulle jag kunnat bjuda en vegan på mat då min egen mat inte hade något "djuriskt" i sig. Svamp stekta i olja, kokade ärtor och ris! Låter väldigt tråkigt, och de var det med. Men kom då på mig själv att de inte fanns något animaliskt i mate, som mjölk, smör, ägg. Sen slog det mig!! Ris, svamp och ärtor växer och vi människor odlar de och sedan skördas den. MEN för att de ska växa häller man på GÖSEL som då alltså kommer från djur. Man kan säkert vara vegan av olika anledningar, men en av många är väl att man inte vill utnytja djuren. Om människan använder deras gösel så utnytjas de. Nu säger någon att djuren skiter oavsätt om vi odlar eller inte i deras gösel. Men vi håller dom i fångenskap för att kunna samla gösel för att sedan använda den på åkrarna. Har jag inte lite rätt?
.
Sen skulle ju korna få mjölk oavsett om vi mjölkade dom eller inte om de fick en kalv, och höns skulle värpa ägg oavsett om vi äter dom eller inte. Alla ägg är inte befruktade så alla ägg skulle inte bli kycklingar. Så.. Rent tekninskt sett borde det finnas en anna förklaring, eller så är man vegan bara för att man vill! Eller äter man bara kemiskt odlade grönsaker som vegan?

MINSKA FETMAN, ideér som inte kommer hjälpa!

Hörde idag på radion att någon politisk nisse (inte så insatt i vem) sa att han ville satsa på folkhälsan och minska fettman genom att bygga fler cykelvägar och sätta frukt och grönt vid kassan istället för godis i varje affär. Fin tanke!
.
Tycker absolut att de ska vara lag på att man INTE får ha godis framme vid kassan, eller på vägen till den! På Öland när vi var där förra sommaren så hade de ställt allt godis i ett litet hörn, så fick gå runt och leta efter de! Haha. Så borde det vara överallt! Skulle rädda min ekonomi reiällt! Dock tror jag att de rikigt tjocka skulle gå till godiset i alla fall, de är bara dom som bestämt sig som skulle få lite hjälp på traven att undvika de, tror jag! SÅ lösning? Ne... Men helt klart en bra ideé!
.
Sen cykelvägar är en väldig fin tanke, och då tänker jag på mig själv utan körkort och en utarbeta cykel. MEN hade jag bil skulle jag nog ta bilen den milen som finns mellan mig och staden. Dock tycker jag att de borde vara lag på att är det 5 kilometer eller mindre dit man ska (skola, affär, arbete, fritidsintresse, med mera) så får man inte ta bilen. Skaffa en cykel liksom!? Tar inte lång tid och att cykla istället för att ta bilen. Sparar ju till och med på miljön med. Dock vet jag inte hur man skulle kunna reglera och kontrollera om folk ska 5 kilometer eller längre så... De går nog inte riktigt hela vägen. Men erkänn att det ligger något i de? Har ju faktiskt bett om en cykelväg mellan Gladhammar och Västervik i hela mitt liv men har inte fått någon. Nu när jag flyttat där ifrån "på riktigt" och ska förhoppningsvis få ett körkort, då kanske de blir av?

Är du höger eller vänster?

Har alltid, hela livet, velat vara 2-hänt, alltså inte "bara" högerhänt. Så hör jag lite Anjas röst i landugården säga att man ska ta på varannan spenkopp med höger hand och sen varannan med vänster hand. Det är riktigt svårt, även fast de låter väldigt simpelt!! De tar otroligt lång tid att hålla på att byta hand, och att ta på hela maskinen med vänster hand är bara väldigt krongligt och kossorna blir bara sur när det tar sån tid. Haha. Har då börjat att göra massa annat, typ borsta korna som inte är så avanserat, med vänster hand. Så försöker jag sopa med vänster, eller man sopar ju med båda händerna men att "ge fart" med vänster och sen "styra" med höger. Men hela vänster sidan av ryggen gör ju skitont efter ett tag och då tar de bara massa tid!
.
Detta har resulterat i att jag nu, istället för att känna mig lite utsliten i höger handled, så har jag ont i vänter handled. Haha. Börjar bli pensionär igen, har bara bytt kroppsdel. Haha!! Om jag får barn ska jag binda fast dess händer ibland så de tvingas använda båda lika mycket. De hade jag önskat att min mamma gjort mot mig när jag var lite. Hade nog inte uppskattat de då, men nu skulle de vara mycket användbart!!

"Dagar då vi knappt orka prata med varann.."

Redan igår så kände jag vibbar av att min cykel inte riktigt var 100% så att säga. Styret svängde men hjulet fortsatte rakt fram vilket var lite jobbigt. Men det gick ändå att cykla så tog mig hem och sa till mig själv "Jag fixar det imorgon." Ne! Klart jag inte gjorde, och när jag skulle åka till jobbet så gick de ine längre alls att cykla för styret satt helt löst. Så efter några mycket misslyckade försök att cykla så fick jag halvspringa till jobbet. (Gud straffa mig väl för att jag åt kladdkaka!) Utan mina inlägg i skorna. Skulle kunna jämföra de med att ta ett järnrör och slå rakt på knäskålen!! MEN jag kom sent och är lite allergisk mot att komma sent! Cykeln är i alla fall fixad av en mycket snäll och tålmodig chef.
.

HÄST 2012-05-07

Ardenner
.
Den äldsta rasen av de kallblodiga hästarna vars förfäder kan spåras så långt som 2000 år tillbaka. De första ardennrarna som kom till Svergie år 1873 var minder än dagens häst och användes mer som ridhäst än draghäst. Dock har aveln gått frammåt och rasen är nu en utmärkt arbetshäst som får mindre och mindre veterinärbemärningar. Huvudet är rakt och brett, halsen grov men ändå lång, bogpartiet är stort och kraftfullt. Rasens rygg är kort och musklad för att orka dra och bära tungt, lika så länd och kors. Låret är lånt för att vara en draghäst men väl musklat. Benen är korta och väl berikade med hovskägg, och starka runda hovar. Ardennern blir runt 155.165 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/03/Etalon_race_ardennaise_1.jpg

Idag har jag lärt mig...

..att använda mått när jag bakar, så man inte tappar hela vaniljsockerburken i smeten. Haha. Ne men de var inte så mycket kvar, men tok för mycket för att vara hälsosmat i en smet. Blev rätt gott ändån så ingen sada skädd! Men av någon anledning är ju alltid smeten godare än kakan(?)
.
..att koka ris. Har aldrig gjort de i hela mitt liv, förutom när mamma stått bakom mig oh iacktagit allt. Haha. De blev faktiskt bra och ingen sönderbränd kastrul! Så Kajsa Johansson, du behöver inte komma hit och diska den!
.
(Igår)..att det är bäst att hålla i vattenslangen inna man sätter på vattnet, risken att bli väldigt blöt och att få jobba naken är väldigt stor när man inte håller i den.
.

Jag vet inte riktigt varför, men jag gillar de!

Ja.. Hade sovmorgon idag och vaknade då av ren eflex vi halv 6 och de var SJUKT LJUST och solen bara sken upp hela lägenheten. Men de tar emot att gå upp vid halv sex när de är enda sovmorgonen på 5 dagar framöver. Så tvingade mig att ligga kvar till 8 när jag blev hungig. Haha. Upp och äta gröt och sen ut på balkongen som skuggas av ett väldigt mycket för stort träd.. Läste lite sen in och sova igen, till 12! Haha. Nu sitter jag här igen och njuter till max av solen. Inte riktigt lika roligt men balkong-häng ensam, men har inte så mycket att välja mellan! Haha. Känns att sommaren verkligen närmar sig för har jobbat i 7 dagar och har 5 kvar tills jag knakse är ledigt helt. Jag vet inte riktigt varför, men jag gillar de!
.

Eller vem kan inte gilla en sån här sötsak?

HÄST 2012-05-06

Percheron
.
"En arabhäs påverkad av klimat och det lantarbete den används till" Så skrev en rasexpert på 1800-talet om detta eleganta kallblod. Rasen har mer fria rörelser än de tyngre typern, även fast de kan väga över ett ton. Rasen har genom alla tider används som ridhäst, främst i krig mot de arabiska länderna där dess arabinflytande kommer från. Draghäst, arbetshärs och vagnshäst inom alla olika aktegorier. Endast färger som brun, fux och stickelhårig är tillåtna enligt den franska stamboken.
.

Pengar pengar pengar!

Jag är som vanligt inte så insatt, men varför ska vi lägga massa pengar på att göra nya pengar när vi egentligen satsar på ett kontantfritt samhälle? Gillar skälvklart att Astrid entligen fått vara med på en sedel. Men varför ska vi lägga massa energi på detta? Är det inte bättre att lägga energi på att få bort kontanterna helt så de inte behövs? Jag gillar ju att ha kontanter istället, men nu ser inte samhället ut så. Jag vill ju helst att pengar, verken kontanter eller kort, ska finnas alls. Vi byter tjänster mot tjänster och saker mot saker. Vad spännande!! Men jag förstår att de är långt borta, speciellt nu när de signalerar ut att vi till och med behöver uppdatera pengarna för att de tydligen ska vara kvar ännu längre än jag trodde...
.

aldrig ska jag sluta älska dig

Drömde en sån hemsk mardröm inatt att jag knappt vågar tänka på den! Vaknade i panik och gråt. Kuddarna i min säng och mina kinderna var helt blöta av all gråt. Tvivlade på att drömen "bara var en dröm" och skulle i paniken ringa till Mats, men när jag tog tag i mobilen såg jag att klockan stod på 01:58. Jag hejdade mig och började fundera på drömmen igen. Hade allt hänt? Men jag insåg att jag inte varit i Göteborg, och jag hade inte varit och tittat på någon föreställning med min mamma och syster. Jag la mig igen och försökte fokusera på att sova någon timme till innan jobbet. Men kunde inte släppa tanken om resten faktiskt hänt? Jobbet gick segt och huvudet var tungt och ögonen i tårar utan att jag egentligen viste varför. Efter många tankar så sms.ade jag till slut Mats för att få stopp på min oro och SVARAR HAN INTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Då kanske de i drömmen var sant i alla fall? Eller så är klockan bara 9 på en söndag...
.

Klarar inte av sånahär drömmar. Förstör hela dagen!!!!

HÄST 2012-05-05

Clydesdale
.
En "ny ras" ur ett historiskt perspektiv som skapades från percheronhästen och med ett stark inflytande från shire på 1700-talet. De två första uppfödarna påstod att detta var en ny gren av shirehästen. Avelsarbetet fick fort fram och då den första stamboken kom ut 1877 så fanns det redan 1000 hingstar inskrivna. Rasen är inte lika massiv som sina föregångare, men steget är bättre och mer luftigt. Halsen är något längre än shirehästen och kohasighet är vanligt inom rasen, men de ses inte som ett fel enligt avelsbeskrivningen. Manken är högre än korset vilket gynnar dragkraften till denna starka häst. Huvudet upplevs som mer eligant så nosryggen är rak. Clydesdalehästen är även känd som "Rasen som byggde upp Australien" då den var en ny draghäst som användes lika väl i städer som på jordbruken.
.

Lånade från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Clydesdale_horse.JPG

You better die young, maybe?

Underbart när tre låtar irad handlar om att dö ung? Någon pension vill jag ju inte gå in i så varför inte! Haha..
.


Tummen upp för pollenallergi!

Idag, eller de slog mig redan i förgår, att jag hissar pollenallergi!!!!! Vilket bra påhitt!! Nu tänker alla som har pollenallergi att jag, som då inte har de, är dum i huvudet och inte har en aning om vad jag pratar om! MEN i torsdags körde jag en lektion med en av lärarna jag inte riktigt gillar. Hon bara tjatar och gnäller utan att komma med något konkret. Hon gör mig nervös och trycker ner mitt annars så bra självförtroende. Hon har i alla fall pollenallergi och de gjorde att hon var tvungen att konsentrera sig så mycekt på att snörvla och snyta sig att hon liksom inte hann med att tjata så dant = De gick mycket, mycket bättre!!!! Sen gillar jag folk med pollenallergi tydligen, jag dras till dom! Haha. Myran, Kajsas hund, har pollenallergi och henne gillar jag ju skarpt! Sen har även Mats<3 en släng av pollenallergi så måste ligga något i de(?)
.

Mina två pollen-skitar <3

HÄST 2012-05-04

Suffolk punch
.
Ordet "punch" i den Engelska ordboken betyder "lågställd, rund häst" vilket är en bra beskrivining av denna kallblodiga hästras som är Englands äldsta inom sin klass. Stamfadern hette Thomas Crisps Horse of Ufford och är född 1768. Han var fux och därför är denna den enda genomgående färgen för dagens Suffolk punch. Rasen mognar tidigt och är mycket långlivad vilket är mycet ekonomiskt för gårdar som använder denna starka ras inom sina jordbruk. De sägs att de för fick foder klockan 04:30 på morgonen för att sedan vara ute och jobba hela dagen. Deras lunch fick de klockan 14:30 då de även fick vila för första gången på hela dagen. En ras av samma typ skulle behövt vila flera gånger under dagen vilket denna uthålliga häst inte kräver för att klara sitt arbete. Benen har även sparsam väx av hovskägg vilket underlättar arbete på leriga åkrar och drag av stockar i skogarna. En ulltimat arbetshäst med alla dess fördelar!
.

Mitt halvvegitariska liv!

Börjar komma in i de vegitariska banorna igen, HELT! Innan har jag typ, struntat i köttet bara. Hade ju min "pannkaks"-period för lite sen och då blev de ju automatiskt inget kött till de. Men idag köpte jag till och med soja-biffar. Jag är nog lite vegeterian i grunden.. Dags att komma ut ur garderoben? Jag mår inte bra av att äta kött. Ne, jag är inte vegeterian! Lever bara ett mer eller mindre vegetariskt-liv. Varför lägga pengar på något man inte vill ha liksom? Kött is dyrt! För vill ju inte köpa kött där det inte är helt garanterat att djuren fötts upp och slaktats på mildaste vis. Får la äta om någon bjuder. Haha. Ska ha mina egna får någon gång i mitt liv så då får jag äta dom så jag vet att de haft de bra!! Var ju veg i 2 år under min trots-tid i livet. Jag överlevde ju de så varför inte!? Tror Mats tycker jag är väldigt besvärlig och jobbig! Haha!


Såg väl ändå rätt så sund och glad ut? Haha!

Cykla tills ***** blöder!

Efter mina nästan 12 fysiskt aktiva timmar igår med bland annat nästan 5 mils cyklande var de 45 minuter långa gympasset och 1,2 milen cyklande idag rätt hårda. Så blir de hoppa in lite mer på jobbet, nu när de är fint väder! Mer pengar till mig!!!6 kilometer cykel återstår idag innan sängen. Behöver snart ett nytt sadelskydd till cykelsadeln för de jag har börjar sava sönder. Haha! Men dom har fått för sig att dom ska stänga av vägen mellan Södra vi och Vimmerby i tio veckor vilket känns lite bittert för då kan jag inte cykla till Vimmerby = fast här varje helg! Körkort tack!?
.

HÄST 2012-05-03

Shire
.
Namnet Shire kommer från den plats där rasen väx fram. En krigshäst som utvecklats från den engelska medeltidena stritshäst "Great Horse" som senare kom att kallas "English Black". På 1500-talet blandades även blod in från Holland och även Friser korsades in i rasen för att förbättra Shirens steg och rörelser. Huvudet är något konvext med stora vänliga ögon, bröstomfånget på denna jättehäst är i snitt mellan 180-240 centimeter. En kort rygg med ett otroligt starkt länd- och lårparti. Benen är torra och hårda med rikligt hovskägg. Denna gigantiska häst mellan 168-178 centimeter i mankhöjd uppskattas väga ett ton, och ha en dragkraft på cirka 50 ton!
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/ShireDraftHorse.jpg

3 hårda månader, eller hur var det nu?

Om allt går som de ska nu så kommer mitt körkort vara i hand 3 månad efter första lektionen! De är väl rätt bra jobbat? Måste vara en medfödd talang för har ju inte övat något innan. Haha. Parkera är jag i alla fall bäst på, men tänker inte parkera på små pareringsplatser vid porten jag ska till. Nej, så långt bort som möjligt där ingen annan vill stå. Motion är bra! Haha. Klarade teorin änu en gång på första försöket så de borde la gå de med! Kan sälja mina antäckningar, dyrt!!!!!

"Jag ska köpa godis för pengaranaAaa!"

Igår la jag alldeles för mycket pengar på godis så idag blir de straff! MOhaha! Förutom att straffet är till mig själv så är de ju rätt kul.. Men idag blir de då att cykla istället för att åka buss, då dom pengarna las på godis. HAr i och för sig godis kvar så får sitta och tröst äta de sen när jag kommer hem. Haha. Kommer bli 5 mil (nästan) på min lilla fina cykel. Nehe jahopp. Fläsket dalrar och dags att få lite mer fittskav!
.


HÄST 2012-05-02

Amerikansk shetlandsponny
.
I USA räknas det vara upp till 50 000 shetlandsponnyer av denna typ idag. Rasen är mycket populär i Amerika, men även i andra länder som tillexempel Holland. Rasen är helt framtagen av människan genom att korssa den skottska shetlandsponnyns smäckrare exempel med hackneyponnyer och sedan har även arab- och fullblod kommit in i rasen för att "smala till" rasen. En utmärkt körponny med höga steg och god trav. Dett ända som egentligen påminner om den "riktigt" shetlandsponnyn är svans och man som är tjock och välvuxen även på denna Amerikanske shetlandsponny. Mankhöjden är i snitt 103 centimeter.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Bayroanshetlandpony.JPG

Idag är jag nöjd med Södra vi!

Här ligger jag klocan halv sex på eftermiddagen och blottar min bleka kropp. Halvnaken, men vad gör det när man bor i Södra vi? Min nya bästa kompis är en nyckelpiga som jag nästan glöömt bort att dom existerar "Vintern var oändligt lång, jag klippte mig inte en enda gång." som drängaarna skulle sagt. Lyssnar på Winnerbäck gör jag med och det känns som att klockan är förmiddag! Jo, men jag trivs med livet idag! I helgen blir de regn och kallt igen så nu ska jag återgå till min kompis och mitt njutande av att se min tjocka kropp bli röd av soloan. Amen
.
!

Kära Facbook, min enda vän i livet!


Folk som skriver hur många timmar det är kvar till dom ska upp.
.
Folk som lägger upp bilder på vad dom äter.
.
Folk som skriver vad dom äter.
.
Folk som skriver hur många timmar dom sovit.
.
Folk som har glömt bort att de finns sms och använder facebook istället.
.
Folk som skriver mellan vilka tider dom jobbar.
.
Egentligen är jag väl bara avenssjuk på att folk har ett jobb, kan laga mat och har vänner...

Sex hjälper mot tandvärk!

Snacka om att våren kom med valborg! Så soligt och massa varmt, men det är väl inte okej att ha på sig kortbyxor än? Eller är det exakt det de är?! Haha. Har i alla fall fått ett dellema med värmen. Förra sommaren så körde jag "toffs mitt på huvudet"-stilen vilket resuterade att jag fick med mig massa spån hem i håret så de såg ut som att jag drev en hel kaninfarm!! MEN när vinten och kylan kom så åkte mössan på och jag insåg hur spånet bara försvann. NU är det för varmt för att jobba i mössa så sakta men säkert förvandlas min lägenhet åter igen till en kaninfarm som tidigare...
.

HÄST 2012-05-01

New Forest
.
Många raser har under lång tid (från 1000-talet) förädlat och förbättrat Forest-stammen. Rasen är alltså inget naturen helt präglat fram utan den har uppkommit från utvald avel. Rasen har perfekta "ridbogar" om sluttar, ett väl tilltaget bröstdjup och dess galopp är väldigt marktäcknde med god aktion. Avelsarbetet har inriktat sig mycket på att få fram starka och friska ben hos denna ponny som ej bör överstiga 147 centimeter i mankhöjd.
.

Lånad från: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Nfpony.jpg

De kanske var pundigt, de kanske var bra(?)

Alltså.. Jag får sluta med att gå och lägga mig såhär tidigt! Drömmer så sjukt konstigt då. Haha. Fast lite roligt är det!
.
Jag och Linnea Wahlström skulle gå ett fjärde-år på Valstad, vilket inte uppskattades av Kim Bhoman som blev skit sur och skulle minsan se till att vi blev utkastade där ifrån. Dock var Lisa Helms av någon anlednig väldigt glad för vårt återseende och tog emot oss med öppna armar. Dock var Valstad en bandning mellan skolan och ridskolans anläggning i västervik. Och jag och Linnea hade varsin ponny uppstäld i stallet som vi pysslade om! (Som på den gamla goda tiden!!) Så skulle vi i alla fall gå upp till "kvigan" alltså ett hus där elever bodde på skolan. Där kommer Frida Jansson och herjar om något som verken jag eller Linnea förstår(?) Så ser vi Albin Karlsson och någon mer stå och fixa lite hembränt för "systemets öppettider är så dåliga". Så kommer Frida Jansson igen och säger att Henry, alltså Mats kompis från kalmar, har kommit för att skjusa mig till stallet (som då ligger 20 meter från där vi är!) Men jag går ut till bilen och han ahr sin flikvän med sig, och vi kör iväg. Dock kör inte Henry speciellt bra och när jag säger att han ska svänga vänster svänger han höger... Så skulle gått fortare att gå än att få skjus.. Väl i stallet så har någon skrivit på min ponnys fodertavla att han ska ha "obegrensat" med både grov- och kraftfoder på mogonen. 2 kilo ensilage på eftermiddagen och 1,5 kilo på kvällen. Rimligt? Men han var väldigt smal men kanske inte den ultimata foderstaten ändån?
.
Jag vaknar i alla fall efter att jag ändrat foderstaten. Underbart! Kom på hur mycket jag saknar att vara en tragisk student med en omusklad ponny! De är dock meningslöst att försöka återskapa de igen. De var en tid som jag alltid kommer minnas med en tår i ögat. Haha.
.

Hipp Hipp Hurra!


Idag fyller värdens bästa ponny 13 år. Vad åren går!! Mins när han var 5 och när han fångade mitt hjärta med en enda blick. Saknar min lille skrutt väldigt mycket! Hoppas han har de bäst nere i skåne, och att han kommer hem snart!
<3

RSS 2.0