Dagens goda gärning

Kom till bussen för att vänta på den ständigt försenade bussen. Där stod det ett gäng alkisar som bor på andra sidan E22.an, 3 stycken för att vara exakt. En "kvinna," hon var nog inte så gammal men hon såg sönderrökt ut så hon får heta tant, 2 gubbar som hade sama syndrom som tanten. Till saken som var så att en av gubbarna kom fram till mig och jag dog nästan av alkoholförgiftning bara av att han kom när mig. Hur eller hur, han frågade om han kunnde få ett tuggumi. Vist tänkte jag och gav han ett tuggumi. "Tack, är lite bakis idag vet du, lillördag igår och har lite polare hos mig inatt vet du." Ja, ja, MEN DÅ fick jag känslan, va fan ska jag ge han någonting över huvud taget? Klipp dig, raka dig och skaffa ett jobb, tjäna pengar och köp dina egna jävla tuggumin!!!!! Sen kom nästa tanke som var att för allas skull så var det nog ändå bra att han fick ett tuggumi eftersom han STANK! Kunde nästan ha köpt en tvål åt han med men den skulle han väl inte använda sig av...

Men dagens rikitga gaoda gärning var i alla fall väl på bussen satt det en liten unge i sin mammas knä. Är ju väldigt dålig på att åldersbestämma barn (tycker alla ser ut som 5 eller 12) men han var nog runt 1 år. Han satt i alla fall och stenglodde på mig hela vägen in till västervik och när jag typ log eller räckte ut tungan asgarvade den lilla feluren. Det visade sig i alla fall att dom skulle av på samma ställe som jag och då såg jag att dom hade en barnvagn som dom skulle ha med sig ut. Jag räknade snabbt ut att de skulle bli krångligt för mamman att bära både barn och vagn så jag frågade snällt om hon ville ha hjälp och jag hjälpte henne med vagnen och hon blev veldigt tacksam. Dagens goda gärning minsan!!

Hatar barn!!

Min tråkiga vardag

Jag har gått runt lite i lilla västervik och insett att de inte finns specielt mycket klocker! Fan vad lite klocker det finns!! Inte konstigt att man aldrig vet vad klockan är när man vandrar runt i den lilla staden där tiden i och försig står still!!!!!!

Min ponnyhest stog mellan ELstacketet och taggsnår och kom inte där ifrån idag när jag kom ut och skulle ge dom små djuren mat. Hur kom han dit? Stacketet helt och jag lovar att det var inte kul att gå genom dom taggbuskarna! När jag kom in och tog av mig byxorna fladrade det runt taggar överallt och jag fick roa mig med att stå och rycka ut tagar ur mina ben, inte NICE! Varför gick han dit och hur kom han dit? Kan någon vara så vänlig och svara på de!!?

Ne, nu ska jag fortsätta fantisera över vad jag ska göra om jag någon gång i mitt liv vinner en massa pengar!

Tudellu!

KLÄM!!

Hittade dethär i en tidning



Och det stog hur man undersöker sina bröst för att i så tidigt stadie som möjligt upptecka tumörer och sånna tråkigheter. Man kunde skicka ett sms till 72456 och skriva KLÄM "sitt numer" Och det gjorde jag självklart. Men fick inget svar! Dåligt! Man ska få en påminelse en gång  månaden om att de är dags att kläma igenom brösten, så man inte glömmer bort de. Men risken är liten att de blir ogjort för ska till kalmar idag! ;)

Tudelu!!

Såhär känns det just nu!


Götet

En lååång resa till göteborg gjordes ju som sagt i söndags och här kommer en samanfattning av resan.

Här skulle jag ha sovit men jag fick sova..

Här istället! De var trevlig må jag säga. Tack!!

vaknar på morgonen och går ut till köket och de första man ser är en jätte stor bro!

Kommentaren blir självklart: "De första man ser är en jätte stor bro" Klingar på fint!

Superstor furkost hittade vi i herrarnas hus, då herrarna var borta!

Sen blev det att hemmafrun Angelica störk sin pojks kläder

Då var vi på THE STUDIO och de var riktigt nice måste sägas!!

Tröttna och utslitna somnade vi och dagen där på skulle vi ensama hitta till
1. Spårvagnen
2. Biljet till spårvagnen
3. Stationen
4. Rätt hållplats
5. Norrköping=mat
6. Till station ingen
7. HEMMA!


(Har aldrig sett en "kör sakta ackta pansionärer med rullator"-skylt förut)

Jag är nöjd med våran insatts!

Orkar inte

Sitter i skolan och är lite olaglig och använder deras datorer till annat en skolarbete. SO BAD av mig! Nej, nej, nej liksom!! Vem bryr sig.. Ska skriva och lägga upp bilder från GÖTEBORG när jag kommer hem kanske(?)

Hästapollen var ute och härjade nu på morgonen, eller hela natten vem vet? Han var där kvart i 20 igår kväll. Fan vad rädd jag blev i alla fall. Han kom inte när jag roppade och sen såg jag hålet i stacketet och han var inte på sin favoritplats, kyrkogården! PANIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sprang runt lite tills mamma kom med bilen och vi såg han på KLÖVERåkern(!) vid grananes hus. Varför kan han  inte ta ansvar för sin "allergi?" Han är trots allt 11 år! TÅL INTE GRÄS!!=ÄT INTE GRÄS!! De finns ju lite logik där faktiskt!

Har i alla fall panikångest just nu och vill bara hem hem hem hem! Mit KUKknä mår inte bra och de plågar mig till max. Tack gud för att du testar var min smärtgräns går. Här skulle jag nog säga! Upplyssning till allmänheten: Spring inte med trasigt korsband, de gör ont! Sjukgymnasten imÖRA och då missar jag åter igen naturkunskapen men vem bryr sig!? Med denna regering är jag ändå inte en del av samhället! VILL HEM!

Hann inte äta mer än ett knäckebröd i morse och nu åt jag en smörgås. Blir mat vid.. 16..? Kul dag, riktigt kul!! Hem hem hem hem hem hem vill hem! Vill så mycket hem! Hem hem! hem! Varför kan jag bara inte få åka hem?

Har skrivit lite på engelskan och känner att de var en stor prestation av mig nu när jag snart lägger mig ner på golvet och gråtar!! Gå ut i skogen och skrika som "Ronja Rövardotter"- dag! Helt kalrt!! älska skogen, BÄST liksom!!

SUG KUK

Valet 2010

Laddar för GÖTEBORG! Måste packa men har ångest över om jag får med mig allt!! Tänk om jag glömmer något!? Dagens I-lands problem känner jag! Lite intresseklubben antecknar inlägg men har inget vettigt att skriva. Innan vi drar oss väster ut ska vi till helvetet på jorden -gunnebo- och rösta! Jag antar att ni redan vet vad en "förtidspansionär" som jag tänker vid dethär laget!

Känner att inget parti är ju fläckfritt, man kan ju inte älska allt ett parti säger (därför ska jag någon gång i mitt liv starta ett eget) Men tills dess får jag helt enkelt se i helhet, eller rösta blankt!

Tidigare betyg i skolan (typ från åk 4) Jag vet att FP tycker så, i alla fall från åk 6.
Föräldrarna får själva bestämma vem som ska vara hemma med barnen/barnet. Dehär tror jag att KD tycker, och säkert fler med dom
Den som passar till yrket ska ha yrket, har företaget fler killar än tjejer till exempel så ska dom fortfarande få anställa killar. Jag vet inte exakt vilket parti som tycker så men det är den blå sidan om jag inte misstar mig(?)
Fri tandvård till 26 år. V vill ha det så
Satsa på kolektivtrafiken. De tycker hela den rödgröna sidan
Satsa på skolan så även dom som pluggaar upp efter gymnasiet har en chans till högskola. S
SJUKVÅRDEN! S
Alla ska bidra med de dom kan bidra med. Rödgröna sidan
Att dom äldre ska få bo tillsammans även fast det bara är den ena som behöver vård. S

Tajt! men imorgon vet vi om det blir föredetta basketspelaren eller hon som dragit ner på sminket inför valkampanjen som blir sveriges statsmenister

DAMMDAMMDAMMDAAAAAAAH!

Jag saknar denhär dagen!!




Valet 2010

1
Hur kommer det sig att du inte ogillar miljöpartet efter igårs utfrågning på tv 4. Det var ju bara pinsamt, Peter Eriksson(mp) hade ju inget en chans mot Moud Olofsson (c). Han svamlade och svarade inte på frågorna. Och när han väl svarade så sa han bara "vi ska göra sverige miljövänligare, ni vill inte detta....osv". Medans Moud beskrev steg för steg vart dom skulle skära ner och vart pengarna ska komma ifrån. Rödgrön politik vill bara ta folks pengar som man tjänat genom hård arbete och sedan lägga på staten. Så att dom sedan bestämmer var pengarna ska. Istället för de blå som vill att man ska få sina egna pengar och sedan ta pengar från de ställen som är tex miljöförstörande. Nej rösta inte på rödgrönt. Mona Salin (s) har en så jobbig röst också, man vill inte lyssna på henne. Tänk om hon styr sverige fyra år :O Åhh herregud! :P


2
Men snälla nån! Vadå, rödgrön politik vill bara ta folks pengar som man tjänat genom hårt arbete och sedan lägga på staten?! Det är ju genom skatter som vi har möjlighet till den skola och vård/omsorg som vi har idag! Utan skatter existerar ingen välfärd! Jag tycker inte att det är mer än rimligt att de som tjänar mest ska bidra mest till en fungerande värld. Varför ska alla vara så trångsynta och bara se till vad man får in på lönekontot? Visst, man kanske får mer pengar i plånboken, och det är väl aldrig fel. men istället så får du inte till exempel gratis tandvård upp till 26 år, vilket V vill införa. Alla pengar måste tas någonstans ifrån och sänker man skatterna så innebär ju det att det blir mindre pengar till välfärden, som till exempel vård och omsorg och framförallt skolan!


Här ser vi då tydligt två som tänker helt olika! Vad låter rimligast? Diggar då mest den andra personens åsikt. Att vi ska sluta leva i ett "skyll dig själv"-samhälle och "de jag får är mitt och jag tänker inte gör någonting för att göra det bättre för någon annan"-personer. Jag är ju mycket skadad och min arbetsförmåga är låg, därför har jag nog bestämt mig!!

SAMHÄLLET FUNKAR INTE OM VI SKA TÄNKA MITT OCH DITT, DET ÄR VÅRT SAMHÄLLE OCH OM ALLA BIDRAR MED DE DOM KAN FÅR VI EN BÄTTRE VÄLFÄRD!

Dagens fråga is the shit!

Kan du dansa?



(Ska bara tilläggas att jag INTE sa disko! Hoppa runt till musik sa jag!!! haha!)

Emelie ✫ Ekström Hahaha Elinore. Dansar du? Inte nykter haha... Hoppar runt på discon ibland Du är min idol ;)

Emma Sandin Lönn Skönaste komentaren i tidningen! Dansar du? Elinor: Inte nykter! Klockren! haha:P


Sexigt

Alltså, hur sexigt är dethär?



Man ska alltså sätta fast denna "lilla" sak på tutten, runt bröstvårtan! Lite party sådär men.. aa, jag vet inte riktigt.
Hur får man fast den? Lim? dubbelhäftande tejp? klämmer man fast den runt brstvårtan? (i så fall finns den i olika storlekar?)

Valet 2010

Blev väldigt påhoppad av några moderater i staden Västervik och frågade om jag ville ha en kapsylöppnare(?) Jag sa nej men att jag kunde ta ett informationsblad för jag är ju förstagångs väljare.
"MEN DÅ SKA DU HA DEHÄR OCH DEHÄR OCH DEHÄR OCH DEHÄR, OCH SNART BÖRJAR DU HANDLA SJÄLV OCH DÅ BEHÖVER DU DEN HÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Så fick jag en såndär "tia" som man stoppar i kundvagnen, tack liksom(?)

Sen var hon så jobbig och irriterande så jag sa "Men jag tänker rösta på socialdemokraterna" Då fräste hon åt mig och bara "Jaha, hur tänker du egnetligen.." och vände mig ryggen! KÄRRING!! Så varavar moderaterna i Västervik väljare, Tummen så ner!!!

Sen gick jag förbi Folkpartiets lilla paraply och han sa "Hej vill du ha lite blad att läsa?" Och eftersom jag inte hade något att göra på ett tag ställde jag mig där och sa "Du, jag läser på konvux och såg på uttfrågningen igår på tv 4 och folkpartiet predikade mycket om skolan och utbildning men jag (..Bla bla bla gått häst.. bla bla bla... Skadat knät.. bla bla bla.. Kan inte jobba med hästar.. bla bla bla.. måste läsa till saker som jag inte viste att jag behövde innan.. bla bla bla...man vet ju inte vad man vill bli när man är 16 liksom..bla bla bla...) Så jag undrar lite om denhär urvalssystemet. För det är fler som har gymnasie betyg som kommer in på högskola än från konvux, även fast lika många med samma betyg söker. VARFÖR finns den urvalsskillnaden över huvud taget?"

Jag pratade med inte mindre än tre stycken små stackare och dom fick inte en syl i vädret! Men jag fick ett numer som jag kan ringa för dom tre hade inget bra svar, och de erkännde dom och var mycket trevliga.

Sumerar dessa upplevelser såhär: Tummen upp för folkpartiets personer i Västervik och så jävla mycket ner med tummen under jord om det går för moderaternas personer i Västervik. Och nu har inte partiernas åsikt något med saken att göra utan bemötandet!!

Kräfskiva

"Sug han mellan benen"
"Du får ta i hårdare"
"Hon liksom suger åt sig sperman"

En kväll med sköna brudar!!







Ni ser ju hur mysigt vi hade de! Sen blev de mörkt och filtarna kom fram!

Vi får inte glömma pajerna som Angelica http://jewlika.blogg.se/ och Jag åstakom i torsdags!




Köttfärspaj med en tatch av taco
&
Västerbottenpaj


Val 2010

De är ju svårare attt älska än att hata, så är världen uppbyggd. Så eftersom jag inte vet vilka partier jag gillar så tänkte jag börja med att fundera ut vilka jag absolut inte gillar.

 Sverigedemokraterna
Kristdemokraterna
Folkpartiet
Vänsterpartiet
Centeroartiet

(Och bildernas storlek har ingen betydelse i ogillarstatus, jag vet bara inte hur man får dom lika(haha) )

Ja, men jag känner att det är en början i alla fall. Måste bara ta en grej om kristdemokraterna. Hörde igår på Rix FM när han, partiledaren, fick en minut på sig att ta upp deras viktigaste fråga och förklara varför. Det jag kände var lite spännande var att han uttryckte sig som så att familjen själv ska få bestämma hur familjen ska se ut. Då undrar jag hur dom samtidigt som dom tycker detta kan vara emot homoäktensakp?

Sen måste jag bara från utfrågningen igår på tv 4 när blocken stog mot varandra och bettede sig som 5 åringar som fått kol i sin julstrumpa så pratar folkpartiet mycket om skolan. Tror inte han har gått i skolan på länge dendär(?) Sen att han predikade om att konvux har samma chans till högskola som gymnasium är ren lögn. Sen är det ju fint med alla dessa praktiklinjer eller vad dom kallar dom men de kommer man inte in på högskola på och på många ställen vill man väl anställa någon med utbildning, eller?

Detta mina vänner blir inte lätt..


Min ungdom kommer aldrig igen

Dags att dra sig mot plattången och fixa inna skolan. Ska försöka mig på att våg fråga om mitt betyg på matteprovet som gjordes igår!

Ikväll ska jag till Angelica och baka paj som vi ska ha till kräftskivan imorgon. Imorgon på morgonen kommer hovslagaren och på kvällen kräftskiva som sagt(!!!!) Sen mina damer och herrar ska Jag, Angelica och Rasmus till Göteborg på söndag och stannar till tisdag! Ska hoppa på trenden och gå till The studio

Stressit
och dyrt liv utan tid eller pengar. Men det ska gå!!!

Valet 2010

Har ju gått och blivit sådär gammal så att jag får rösta. Då är ju bara frågan på vad(?) Har haft väldigt mycket hoppande mellan alla partier, eller alla är ju ett starkt ord, men några stycken och har nog inte bestämmt mig ännu och det är bara några dagar kvar.

Lyssnade på dom blå igår och ska dra mig och lyssna på de röd-gröna nu. Men tror det blir modsarna som vinner skiten men då blir jag lite less faktiskt. Jag menar, hur bra är världen nu liksom? Känner, vad som förutom det vi har nu! Och inte kristdemokraterna eller sverigedemokraterna!!



Denna plansh hade dom satt upp ute hos oss. Jag gillar tanken, men har aldrig riktigt förståt vad vänserpartiet tycker? Eller som är väl som socarna men dom kommer liksom inte fram ur skuggorna från socarna riktigt.

Eftersom mitt liv framöver ser rätt handikappat ut så lutar det åt socialdemokraterna, självisk som jag är! Men jag tror faktiskt på att vi måste sluta tänka mitt och ditt, utan tänka vårt samhälle för att dethär ska funka!!


LUNCH





Jag känner att min lunch den senaste tiden kanske inte innehåller hela kostcirkeln...


Sug snopp!!

Skit dag! rent ut sagt eller vad man säger!

I måndags var jag hos läkaren igen(!) och han sa typ hej och hå och så tittade han på knät. Han klämde och kände och så SMÄÄÄÄÄÄÄRT flyttade han lite fint på knäskålen.

"Ditt korsband har gått sönder"
"
Korsband??"
"Ja, de som håller ihopp knät"
"Men, menisken då?"
"Ja, de är svårt att säga.. Troligen är korsbandet en följd av dinna tidigare skador"

Jaha, men vad trevligt! En operation till. Dom ska ta någonting från min vrist och stoppa in i knät, JJJUUUHH!!!

Men tänkte jag, de är ju inte hela världen. Bara jag någon gång i mitt liv kan springa utan att de gör KUKont. MEN "Du måste träna hos en sjukgymnast i 3 månader innan operationen"
VA!? 3 månader!! Och nu kommer de som fick mig att gråta..
"Och sen tar det minst 3 månader efter operationen innan du kan anstränga knät normalt.."
Okej, 3+3.. eh.. =6 FUCKING MÅNADER!!!! De är förhelvete ett halvår!! Kommer bli sååå FETT!!!!!!

"Jag har inte tid att sitta still i 6 månader!!
"Vanligtvis märker man när man tar sönder menisken eller korsbandet men du, du har en väldigt hög smärtgräns"

Men de kan jag väl ta som en komplimang i alla fall(?)

De sista han gjorde innan vi skildes åt var att titt mig djupt i ögonen, ta handen på min axel och sa: "DU är skadad Elinor, Ingen fotboll, ingen innebandy, ingen ishocky, ingen idrott alls, ingen löpning, ingen cykling, ingen ridning, ingenting! Bara vila!!"
Känner att idrota är nog ingen större risk, men.. eh!!



Så min mamma försökte vara lite engagerad i min ponnyhest....



Och måste tyvärr säga att det gick sådär.. Men tanken var ju god!


It's regnar!!


När det regnar är det okej att se ut som en rånare.. Dagens I-landsproblem: Mitt hår blir krulligt!!!! Denna årstid är dålig för att:
*Mitt hår blir krulligt
*Jag lägger energi på att platta håret men förgäves för det blir krulligt
*Håret blir blött, vilket leder till att det blir krulligt

Man vill ju liksom inte se ut som ett får, eller?

Dom är ju rätt söta faktiskt!

Min makt över min bror

Har tagit mig friheten att bota min brors drogmissbruk av datorn. Gjorde upp ett fint schema och om han inte följer det får han stryk och de blir kalsongrycket!!!



Perfekt!

Och ett bevis på hur nörd han är:



Japp, de är min såkalade "coola" bror.. Mums vad nörd han är!!!!

Vi när vi är som snyggast!

Vi när vi är som snyggast!







Vi när vi är som snyggast!

Marabo choklad

Alltså, ven tyckte det var ett nerköp att byta öppningssett på marabochoklad? Jag tycker det i alla fall!


jävla värdelöst!!

GRATTIS TILL MIG!!

Fyllde ju år i tisdags (GRATTIS TILL MIG) men vem vill egnetligen fylla 19? Inget roligt alls! Men fick lite presenter i alla fall.


Armband, PENGAR, fina kort, porriga trosor, "lukta gott sprej"


Arbandet blev jag lite kär i!! Från http://jewlika.blogg.se/


Jag unade mig själv en pizza och så köpte jag ett par strumpbyxor som slimar magen, MEN hur ska dom sitta? Vad är fram och vad är bak?



MILJÖSMART för en bättre framtid

Satt vid bussen och tänkte lite för mycket och kom på några SUPERbra(?) miljötips!!

1. Om alla rakar av sig håret så behöver man inte tillverka något shampoo eller balsam, vilket leder till att verken de eller plastförpakningarna behöver göras, och plast är ju inte bra för någon så de sparar vi energi och miljö. Desutom skulle vi inte behöva duscha lika länge så vi sparar även vatten!

2. Ändast lösviktsgodis, sparar på plastförpakningarna och de skulle troligen inte bli lika mycket skräp överallt. Man ska även ha en tygpåse till lösgodiset, och man får bara köpa en tygpåse en gång i hela sitt liv!!

3. Om alla människor skulle kunna ha kläder i storlek xxxxxxxxxs så skulle de inte gå åt lika mycket tyg vilket skulle resultera i att man inte behöver skapa lika mycket tyg vilket leder till att vi sparar på jordens resurser. OCH det skulle inte gå åt lika mycket mat då ingen får vara för fet!! Så skulle man få plats med fler plagg i tvättmaskinen och alltså inte behöva tvätta lika mycket och då spara energi.

Jomen vist är de smarta grejer?

Diss & Hiss

Idag Dissar jag

Slimet som blir när man värmer mjölk

Idag Hissar jag

Personer som låter mig gå före i kön när jag har färre varer än dom!!
(Vilket har hänt 2 gånger på 2 veckor)

Mobil<3

Jag har skaffat en ny mobil!! På tiden skulle man väl kunna säga. han i affären sa "Vad.. va.. du mäste ha en ny!!!" när han såg min gamla! Känner en stark kärlek till den! Rosa och "miljövänlig!" GREEN HEART!!! Nannannnaa!!

Men jag mins fortfarande min gamla, lite och röd, glappade och ibland verken lät den eller vibrerade. De gick inte alltid att skriva sms och i slutet gck det inte heller att ta några bilder. Man hörde inte mycket när man pratade i den men ibland gick det inte ens att svara.. Men jag älskade honom in i det sista!! Men hans psykiska hälsa gick inte att rädda...

Kalven

Min älskaaaaade bääbis!!! Erika skulle titta på han och höra av sig om han levde men hon hör inte av sig :'( Jag fruktar de värsta!!!!






<3

Min tröja

Tänkte bara dra en lite sak här, de var ju ett tag sen!

Jag har två bröder, en 15 år och sen 12.. eller 13 menar jag.. Hur eller hur(!) Eftersom båda vill var anonyma anvender vi oss av deras namn som är Michael och Christoffer.

Michael hade en gång en tröja (bilden nedan) som är rätt ful. Gammal, sliten, urtvättad! Ful helt enkelt. Han använde den till "slit och släng tröja" och en dag ahde han den till skolan, troligen i brist på annat. Han blir då hemskat mobbad av sina "klasskompisar"  och dom hoppar på han (pykiskt)

Denna tröja har legat långt ner i lådan, men nu, sådär 2 år senare, hittar Christoffer tröjan och (i brist på annat) använde han den en dag till skolan. Då kan man ju tycka att samma gamla fula tröja ska ses som ful(?) Men nej, den är jätte snygg helt plötsligt och han frå grym uppmärksamhet, på ett possitivt sätt.

Jag bevisar här med att gunnebo-bor och ankarsrums-folk är ytterst ytliga! (De finns ju undantag..tror jag..)

RSS 2.0