KO 2012-01-31

"Tjurarna släpps inte ut"
.
Vet du att även om du köper ekologiskt kött behöver inte det betyda att alla djur gått ute? De är så att tjurar, av säkerhetskäll, behöver inte gå ute. Detta kött i sin tur sorteras inte bort från de andra köttet som räknas som ekologiskt och kommer från nötkreatur som varit ute på bete. Vilket då resulterar i att de djuren som räknas till ekologiskt kan ha haft de lika bra/dåligt som djur som inte har varit på en ekologisk gård.
.
Detta tycker jag är lite lurit. Om man nu väljer att köpa dyrare kött som är ekologiskt märk just för att man tänker på djurens bästa, så kan det lika gärna vara en tjur ma äter som aldrig sett dagens ljus. Hårt!?

Hej tomtegubbar slår i glasen och låt oss lustiga vara

Hörde idag på radion att det kostar samhället 4 gånger så mycket att ge vård åt som som ramlar på grund av halt väglag än vad man idag lägger på underhåll av gångbanor och trotoarer. Är det inte då bättre att ploga, salta, sanda så att man inte dör innan man ens hunnit ut genom dörren? 4 gånger så mycket! De är riktigt mycket pengar. Sen finns det ju ingen garanti på att ingen halkar om man fixar vägen efter alla konstens regler, men de är kanske värt det ändå!(?) Själv är jag ju en ganska stor vårdparasit och de är faktiskt inget roligt..
.
Införskaffade mig ett par pensionärsbrodd igår som jag vandrade runt i nu på morgonen och de funkade faktsikt riktigt bra!! Dock blev det väldigt ojämt att gå för dom gled på sidan. Kanske ine bästa kvalle på dom men va fasen! Är man inte rik så är man inte! Haha.
.

KO 2012-01-30

"Riktigt stor kärlek handlar inte bara om själva föremålet för känslorna. Det handlar om allt runtomkring."
.
De är ju inte bara kossan man blir lite kär i. Det är hela arbetssättet jag beundrar och blir känner så mycket possitivt för. Att få jobba med kroppen och vara mer eller mindre ute. Att få träffa djur är en stark bonus som får det fysiska jobbet att bli roligt och skönt på något sätt. Egentligen är det jobbig att gå upp så tidigt, komma hem så sent, gå hela tiden och jobba med stora djur som puttas och sparkas ibland. Men jag älskar verkligen de ändå. Den känslan av att vara nära de levande och få vara självständig men ändå att någon står bakom en är alldeles perekt för mig. Jag hoppas jag aldrig behöver sätta mig på ett kontor 5 dagar i veckan, 8-16.
.

Sötis!! <3

Rakt in i väggen..

Så känns det idag.. Och jag vet inte hur jag ska göra för att få det att sluta? En hiss till min granne som kom förbi och sa att han skulle sälja sin bil och undrade om jag ville ta över hans garage! Ååh! Tack för att du tänkte på mig!!!

Hur gammal är du egentligen?

Haha.
Kom och tänka på en lite,..inspelning jag och min kära Angelica gjorde som barn. På den tiden när internet inte var en självklarhet och man fick roa sig på andra sätt. Haha. Då hade vi alltså en bandspelare och spelade in "radioprogram" som vi sen dog av skratt lite när vi lyssnade på dom. Minns i alla fall en speciell inspelning när vi sitter med våra muppar (och den som inte vet vad en mupp är är inte välkommen! Haha) och Angelica, även mer känd som Anki på denna tid, var reporter och jag var den kvinnliga muppen.
.
Anki- Hur gammal är du?
Elinor- 20
Anki- Har du en pojkvän?
Elinor- Ja.
Anki- Hur gammal är han då?
Elinor- 25..
Anki- VA!! Men de är typ 5 år!!! Han kommer ju dö före dig!! Om vi tar den här håfönen (hon tar tag i en hårför och sätter på den så den blåser) DEN FUNGERE JÄTTEBRA NU. MEN OM 5 ÅR...(hon stänger av hårfönen och släpper den mot sitt ben så de låter *poouuh*) så är den död. Levande död levande dö rätt fel förstår du poängen?
Elinor- eh.. aa..
.
Haha! De var så roligt då, och några år efter när vi hittade detta band var det väldigt roligt! Men de jag kom och tänka på mer om detta är att, 5 år är ju ingenting i ålderskillnad i ett förhållande idag när man blivit lite äldre än 10 år. 5 år är väl till och med väldigt normalt eller? "Ålderna har ingen betydelse i kärlek" vad det någon poetisk jävel som sa. Men i min värld tror jag att det ändå har de! Fast, när man kommit till ett vist skede i livet är vi ju alla lika tills vi är 65. Så egentligen kanske de inte spelar så stor roll, om man kommit över tonåren för då slutar vi ju någonstans utvecklas och är likadanna som dom som är 10 år äldre. Haha!
.
Knulla lugnt säger jag bara, hur gammla ni än är och inte är!!
.


KO 2012-01-29

"Kor är som katter, de vill bli kliade"
.
Om dom nu inte skulle vägde sådär 500 kilo skulle dom lätt hoppa upp i knät på en och lägga sig där och gosa ner sig. Kor är mysiga. Ikväll skulle jag mjölka en liten nyinkalvad sak som har varit lite skäpptisk nu till en börja, men har slappnat av mer och mer. Men självklar när jag är själv så sparkar hon. Jag kanske var nervös inte vet jag! Men efter några misslyckade försök, när min arm blivit dödad, ställde jag mig bara jämte henne och kliade. Hon tittade på mig som att jag var dum i huvudet. Haha. Men efter ett tag så såg man hur spänningarna släppte och de gick kanon att mjölka henne. Istället för att sparka och slå, kliade jag. När vi var klara så var det lite som att hon ville upp i knät på mig för att fortsätta mysa! Hihi. Synd att det inte finns mer tid till mys till vardags..
.

Dehär med PUMPEN

När öppnar detta ställe som är enda anledningen till att detta "samhället" Södra Vi går runt, på kvällen egentligen? När jag vandrade i vanlig ordning hem mot min kära säng så kom det en buss full med folk som steg av i city(!!!!) Klockan var då halv nio på kvällen och då undrar jag vad dom ska göra tills Pumpen öppnar? Det är kallt, de är dött, kallt, dött, kallt, dött, kallt! Vad gör man här vid halv nio på en lördagkväll när the happening inträffar typ 10 antar jag(?)
.
Mitt råd till de som tänke att "Oh, nästa pumpen-kväll ska jag nog vara i Södra Vi vid halv nio, bara för att!" är att sluta tänka så och komma hit när det öppnar!
.


Hur många är bakis idag?

När jag vaknade i morse så var jag väldigt ovanligt trött för att bara haft en morgon innan dagens uppstigning! (De blev ju rätt vilt igår när Elinor, Elinor och Elinor kom över! Haha!!) Satt uppe till halv elva i tron om att klockan var sådär 8 kanske? Men icke! Och jag som alltid kan somna, somnde inte! Bbbäääääh! Så låg där och vred mig, tog av och på kläder, flyttade på kuddarna. Trött som en lite lammung! Men korna skulle vist mjölkas ändån, och snön hade inte smält bort, och inget körkor hade fallit ner från ovan så stavgångspromenad stod på schemat. Men till min glädje så var inga 40-krisare ute och rände efter nattens bravader. Inga epor stod mit i vägen. Så jag är nöjd ändån! Haha!
.
Grädde och sylt men en klick pannkaka står på bordet! Mmm...

KO 2012-01-28

"Den lantbruksskoleutbildade yngre generationen kom istället hem med en modern idé: att döpa korna efter deras mödrar."
.
När alla hade en och annan ko, som vi har katter ungefär idag, så gick de bra att döpa dom till personliga namn. Hade man bara några stycken var det inte svårt att hålla reda på alla namn dom fick. De personliga banden stärktes på ett mer individuellt sätt än idag. Färre bönder = de som finns kvar måste skaffa fler kor. de blev inte lika personligt, och att döpa och sedan hålla reda på vad var och en av dom hette blev svårare och svårare. De var itne längre bara familjen som jobbade med korna utan man började anställa på ett annat sätt, och då blev dett svårt att förstå vilken ko man pratade om, då alla hade olika smeknamn på dom.
.
Idag är mer numret de man går på, vilke är ett väldigt enkelt system för att hålla ordning på vem som är vem. Att dom har ett "riktigt" namn tänker jag knappt på. Den ända gången jag kan tänka mig att man kan använda sig av de är att se just vilka som är släckt. Då alla döttrar får sin mammas namn kan man lätt se vem som är dotter till vem.
.
De finns två kossor på jobbet som de nämner vid namn, Ulla och Eivor. Varför vet jag inte, men de är inga ungdomar precis så måste vara att dom varit med länge och alltid hetat just sina namn. Men ibörjan var det svårt innan man förstod vilka kor som var just Ulla och Eivor, då dett finns sådär 10 av varje. Haha.
.

Att koka ris

Om man vid 20 års ålder och efter att bott hemifrån i snart 4 år måste söka på google om hur man kokar ris känns det som man missat att lära sig något här i livet. Jag har aldrig kokat ris i hela mitt liv. Och nu när jag skulle göra de så slog de mig "Hur fan gör man?" Är det liksom bara att hälla i allt och sen vänta som med pasta? Eller, vattnet "försvinner" ju liksom när det gäller ris så måste ju vara någon regel om hur mycket vatten de ska vara? Haha. kände mig inte lite patetisk när jag satt där och läste på recept.nu, men nu vet jag i alla fall! Får se om det går att äta för är 10 minuter tills de är klart. Haha!
.

"De är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar farT"

Sista pepparkakan uppäten och alla julgrejer nertagna. Känner mig ungefär lika snabb som en skadeskjuten snigel med alkoholproblem. Men nu är det gjort!! Januari tar aldrig slut, de har varit januari i, i.. i en hel månad! Väldigt jobbigt! Haha. Ne, men de känns som de varit januari väldigt länge. Mins att jag tänkte i början av januari att det skulle kännas så skönt när den tagit slut för att då är våren nära. Sen kom det tio ton snö och januari lever vidare utan att lämna över till våren.. Trots är vad jag kallar de!! Dubbdäck ska inhandlas nästa vecka                P U N K T !
.

KO 2012-01-27

"Jag tror nästan jag saknar korna mer än min man"
.
Jag både skattade och fick lite "oj"-känsla när jag läste detta. De var en kvinna som hade kor, men när hennes man dog 11 år innan interjuven så blev hon tvungen att göra sig av med korna för hon orkade inte allt själv. De känns lite sorligt, men ändå förstår jag henne. Jag har inte hålt på med kor länge, jag har inte haft den kontakten i hela livet. Men jag tycker det är sjukt jobbigt när någon ko behöver lämna oss för de evigt gröna ängarna. Men att säga att jag saknar dom mer än Mats, de vet jag inte om jag skulle säga så rakt ut. Man gillar olika saker på olika sätt. Men jag skulle aldrig kunna välja vem som är mest saknad efter en period utan dom båda. Dom berör lika mycket på olika sätt! Hoppas man aldrig behöver välja mellan två kärlekar..
.

Söker onödig uppmärksamhet från folk på Internet!

Tänkte skryta lite för att få upp humöret. Och även hitta en anledning till varför jag får gå och köpa godis eller glass idag. Och denna bild klistrade jag då ihop i mitt kära paint. Tycker ändå för att inte hat några mål på att gå ner i vikte och bli smalare tycker jag ändå att de är bra resultat. Ingen diet, inget ändrat tänk kring mat! Haha.
.
Sommaren 2010----------------------------- Sommaren 2011
.
Samma spegel, samma, säng, samma spis! Haha. Men de är faktistk tagna på två olika ställer!

Utan hopp känns allt så meningslöst..

Kommer aldrig sluta älska dig <3
De känns fortfarande som jag gjorde fel..
De var inte du som lämnade oss, utan jag som lämnade dig.
Och de är försent att säga förlåt för du kan inte längre höra vad jag säger.

Att du aldrig mer kommer kunna säga till mig vad jag ska göra
Aldrig mer trösta mig när jag gjort fel
Aldrig mer kunna se dig i ögonen och få känslan av att du förstår
De är de som gör så ont i hjärtat...

Klockan var vist halv tio

Känns som jag håller på att gå in i en vägg.. Insåg att jag glömde äta igår för att jag sov istället, och på kvällen var jag aldeles förr trött för att äta. Haha!
.
Men av någon oförklarlig anledning så satt jag uppe och tittade på "The Reader" Har bara sett början av den filmen innan, eller jag insåg att jag sett början och mitten nu när jag väl såg hela. Men i alla fall så tyckte jag att "början" var så, speciell kan man väl uttrycka det? Lite rå på ett mjukt sätt. De verkade kunna bli en bra film. Nu så ångrar jag att jag såg slutet för att vara ovetande var nog bättre än att se. Slutet  var riktigt dåligt och sabbade lite resten av filmen, tyckte jag. Blev lite chockad när eftertexten började rulla. "Va? Slut!?" Men en konstig film kanske måste tonas ner med ett tråkigt slut?
.
Nu laddas de med pannkakor efter att jag trott att jag sovit till 2, men de var vist bara en dröm!
.


KO 2012-01-26

"Jag sa ju ingent. Bara tänkte"
.
Det är det fantastska med kor, eller djur över huvud taget. Men kor har man ganska höga krav på ändån. Dom måste sköta sig snällt för att de ska gå att mjölka dom. Är dom inte då så kanske dom åker ut, vilket inte alls är roligt.. Och jag burkar säga att de är så svårt för man inte kan berätta de för dom. Eller om det är någon som har ett sår som måste tvättas eller något sånt så vill man bara säga de. Ja de kommer göra ont nu men de är för dit bästa! Men ibland, ibland känns det som att dom hör vad man säger, och tänker! Jag vet inte om det är så att bara för att man tänker "Nu får du lugna ner dig!!!!" så visar man de så tydligt med kroppsspråket att korna ser vad man menar.
.
Den lilla kossan på jobbet som jag seriöst tror är tankeläsare och kan förstå svenska är ju ett levande bevis på detta. Hon satt fast en dag med frambenet och tyckte de var väldigt läskigt, och ju mer hon drog ju ondare gjorde det troligen. När jag kommer fram till henne och ska hjälpa henne loss får hon lite panik och jag säger "Om du bara står still nu så ska jag hjälpa dig loss!" Och som att vända på en hand så stannar hon upp och slutar med sitt hoppande och tittar på mig som att hon litte snyftande svara "Okej....." Och jag får loss henne och live är frid och fröjd. Nu är det som att jag bara behöver tänka saker så tittar hon på mig som att hon hör, att hon förstår.
.

Kärlek är som semlor!

Kärlek är lite som att baka semlor. Köper man en i affären eller på ett cafeé så är den (oftast i alla fall) fin och prydlig. Bara en såndär engångshändelse. Den måste vara fin för att folk ska vilja ha just den. Men bakar man semlor hemma som man inte ska släppa taget om så spelar det ingen roll om de ser helt hemska ut, de är insidan som räknas.
.
Så är det med kärlek med. Är man ute och ränner måste utseendet vara bra för att någon ska vilja välja just mig, och oftast blir de bara en engångsförtelse. Medan om man har fixat och umgåts (knådat degen ordentlige) så spelar tillslut inte utsidan någon större roll. Man är söt oavsätt om man fixat till sig eller inte. De är insidan som räknas.
.

Jag vill ha något mer..?

Känner lite att lilla sjöjungfrun Ariel passar bra in på hur dagens tankeverksamhet går..
.
Räknar man ting tror man nog lätt, att det jag har måste vara komplet
ser du en flicka i mig, med allt hon kan önska sig
och hon kan få pärlor och guld, letar hon lita är skattgömman full
se dig omkring en gång till, visst, hon har allt hon vill
jag har saker som får dig att undra, om jag nånsin kan drömma om fler
Vil du ha en manick? Jag har 100
Men vad då, jag vill ha något mer.
Jag vill vara med mitt bland människor, och jag vill se, jag vill se dom dansa
vandra omkring på två, vad är det dom heter – jo,ben
Finner och skärt tar dig inte långt, ben är ett måste om man vill dansa
och räcka upp till en, vad är ordet nu – gren
långt ovanför finns det ett land, där man kan gå i sol på en strand
där man är fri, det kunde bli hela min värld
ge mig ett liv, ge mig en tid ovanför ytan
blott än en dag, bara ett tag, få pröva gå
döttrar på land, stöttar varann
och jag vill väldig gärna bytta
slippa simma, bli en kvinna
redo att stå
försöka förstå det dom andra vet, be att dom svarar på mina frågor
Vad är lågor och hur blir det , vet du det? – glöd!
Vem ger mig stöd, när jag är svag?
Skall jag få gå i solen en dag?
En utopi, som kunde bli hela min värld...



Såg nästa ut som Ariel där när jag hade min "färga-håret-rött"-period. Haha!!

KO 2012-01-25

"Hon var alltid den som satte första skiten på en nytvättad overall"
.
Haha. Jag böjar fundera lite på hur äckligt de är egentligen. De kanske inte blir så att man tvättar allt för ofta i alla fall. Haha. Tvättade min tröja för första gången efter 7 månader! Dock var det långarmaden så den har jag inte använt helatiden men ändå!!! Blir äcklad av mig själv! Och byxorna vet jag inte riktigt om jag vågar tvätta för då går nog maskinen åt fanders! Haha. Bajs och svett is the shit!
.


Jag är så snygg och så värd allt!

Att leva i total förnekelse verkar vara det nya IT! Allt är sååååå bra. Jag är såååå bra. Jag lever såååå hälsosamt. Jag jobbar såååå hårt. Ekonomin är såååå bra. Så sitter vi där med den nyinköpta datorn i knät, pizzan i handen, oöppnade räkningar på bordet och sa nej till jobb i veckan för det fanns ingen ork. Och om någon då ifrågasätter varför man köpte den där datorn, då var det för att man behövde den och den som frågade förstår inte hur mycket man behöver den till för den har ingen koll. Varför äter du pizza? För att jag gått en jättelång promenad så jag är värd de, trots att promenaden var lunk i 20 min. Hur kommer de sig att du har det så dåligt ekonomisk? De vet väl inte du!!!!!!!!! Varför sa du nej till jobb, du behöver väl pengarna? Alltså, du förstår inte hur mycket annat jag har att göra, som dataspel..
.
Det är väldigt svårt att diskutera med en "förnekare" för allt man säger som trampar lite på tårna blir det ett snabbt argt svar som vinklar allt till att den som frågar är dum i huvudet och elak. Klart man får hoppas på förbättring, men att ljuga så mycket att man tillslut tror på det själv. De är illa!!
.
Sen finns det bra förnekelser med måste ju nämnas. Lite som "våga vägra vara sjuk!" Om man intalar sig att man kanske är lite piggare än vad man är bara för att orka. De stör ju i alla fall ingen annan..
.
Jag om några år?

Vill du bli min fru?

Har nu gått stavgång 3 mil de 3 senaste dagarna. Och med tanke på att klockan inte ens är 10 på dag tre tycker jag det är väldigt mycket! Och jag sitter ju inte bara och glor på jobbet direkt.. 3 mil + 17,5 timmes gång på jobbet. DÖR!! Mina fötter, aj mina fötter! Och skenbenen, aj mina skenben!! Ska iväg för har tvingat Angelica, som inte var så svår flörtad haha, att träna med mig idag med så hoppas jag orkar röra mig lite i alla fall. Haha.
.
Känner att de är bra att jag tvingas till denna motion för då kan jag äta vad jag vill. Haha! Har så många gånger i mitt liv tänkt "nu ska jag sluta äta socker och fett" men de håller i sådär 2 dagar sen kommer jag på mig själv med fingrarna i syltburken så att säga. Bättre då att jag rör på mig så jag "slipper" tänka på vad jag äter. Kilona rasar ändån. Haha.
.
Trött är jag med som ett sär. Och för att lösa problemet att jag nästan somnade ståendes idag så sprang jag runt och sjöng så fint bland mina korumpor. Jag tror dom uppskattar de! Haha. Jag började självklart med "Jag är fattigbonddräng" för det kändes rätt idag. Men efter att ha rablat den 10 gånger så kom jag över på lite bonne-låtar och då är det ju svårt att undvika "Om du vill bli min fru ska jag ta dig här och nu.." De som blev lite pinsamt var när jag skriker detta rakt ut och sen tittar upp så ser jag att chefen står några meter framför mig. Haha!!
.

KO 2012-01-24

"Det händer då och då att man sätter sig ner och grinar när någon ko dör. Det är nackdelen. Men sen kommer det någon ny liten kalv och man måste gå vidare."
.
Ja, de är verkligen baksidan. De är hårt att ta farväl av dom små liven. Jag kärar ju ner mig aldeles för mycket egentligen. Men jag kan inte hjälpa de!! Jag gillar verkligen kossorna, dom har sina små egenheter och alla sticker ut på sitt sätt. De är klart de blir ett tomrum när en av dom måste lämna oss. Men de är så fantastiskt när det föds en kalv! Jag är helt farsinerad över hur det kan bli rätt så många gånger när det finns så mycket som kan gå fel(?) Skulle kunna jobba som enbart "kalvföderska" Haha! Eller kalvskötare kanske man mer kan säga.
.
Om jag skulle ha en gård med mjölkkor skulle jag nog ha fler kor som inte mjölkade någonting alls, än de som faktiskt mjölkar bra. Jag skulle aldrig kunna ta de beslutet att skicka iväg någon till slakt. Och hur köttbönderna klara sig är jag lyckligt ovetande om! Det är tur att de finns dom som klara av det så vi får mat på borden! Men jag tycker det är riktigt jobbigt..
.

Nordens klimat is the shit!

Jag skulle vilja vara kontorsråtta på vintern och lagårdstomte på sommaren. Tänk vad skönt att ha ett sånt jobb!! Lite som när våren kommer, sådär början på maj så börjar man jobba utomhus, eller "halvute" som i ett stall eller liknande. Sen när hösten kommer i slutet på spetember så lämnade man det och går in i de värmande kontoret och sitter där till maj kommer igen. Härligt härligt! Skulle nog få lite abstinens under vintern, men skulle säkert uppskatta sommaren mer då!! Vad ska man gå för utbildnig för att få behörighet till de?
.

Minimodeller!

"Jag få mest ut av att umgås med er för vi har samma åsikter"
-Fast då får man ju ut minst egentligen om den man diskuterar med säger samma sak som en själv?
.
Tittar på "Mammor och minimodeller" eller vad det heter på 3an. Innan så sa hon som pressenterade att de mammorna var lite som hockypappor och de tyckte jag var lite bra sagt. Spela roll vad ungarna gör. Grejen som blir fel är när det mer är föräldrarna som vill, och kanske inte ungen. De verkar lite som att några av mammorna i detta program hade velat leva de livet de nu vill ge till sina barn. Så sitter dom där när ungen har fått ett nervöst utbrott och spungit iväg och tjuter, då säger mammorna "Hon har jätteroligt! Hon vill det här!" Jo, de kanske hon vill, men vill inte du det mer tror du?
.

KO 2012-01-23

"Eftersom korna är vanedjur uppskattar de att mjölkroboten gör likadant hela tiden"
.
Jag är lite kyven när det gäller robot egentligen. De är ju egentligen väldigt bra, sparsamt för bonden och allt sånt. Men den mänskliga kontakten blir mindre. Någonstans så vill man ha de som förr när alla hade några kor var som samma människa mjölkade varje dag. Men vi lever inte i de samhället längre så de funkar inte så. Vi måste massproducera mjölk till miljontals människor som inte mjölkar några egna kor.
.
Fördelar med robot:
*Gör på samma sätt
*Släpper den del som är klar till skillnad från mannuellmaskin som tar av alla samtidigt
*Tidssparande
*Arbetssparande
*Cellkoll

Nackdelar med robot:
*Mindre kontakt med djuren
*Upptäcker inte övriga skador lite fort
Finns säker massa mer både för och emot än vad jag kommer på just nu. Men någonstans så kanske man ska varva båda?
.

De som är bra är oftast ganska dåligT

De bästa med att bo precis jämte en mataffär är att om man helt plötsligt från ingenstans blir sugen på semlor kan man lätt gå och köpa de. Och om man bor i en håla så får man köpa mjöl, ägg, margarin, salt, socker, grädde, mandelmassa och mjölk och baka sina egna semlor! Stillat behöv! Mmm..
.
Det sämsta med att bo precis jämte en mataffär är att om man helt plötsligt från ingenstans blir sugen på semlor så kan man lätt gå och köpa de. För min ekonomi och min bilring runt magen skulle de nog vara bäst att jag bodde sådär 3 dagsresor från närmsta affär. INTE hälsosamt att gå och köpa socker och fett för att sedan frossa i sig de i sin ensamhet! Haha!
.
Men tränade järnet i lördags vill jag lova, och idag har jag redan gått 6 kilometer stavgång, och 6 till väntar. Så antar att de är blir lite + - i alla fall(?) Haha!! Tycker det är bättre att röra sig mer, så man kan äta vad man vill! Haha!
.
Skulle kanske funka?

Man vet aldrig när man behöver ett schyst järnrör!?

Klockan ringde 03:15 och jag tycker i alla fall att de är väldigt mycket förtidigt! Palrade mig upp ur sängen i alla fall och börjar min vandring mot jobbet! Haha. Tog sådär 45 år att gå hela vägen för var inte dåligt halt!!!!! Sand är tydligen en bristvara här iår? Känner hur den konstiga huvudvärken jag haft sen i torsdags smyger sig på som ett gäng elefanter som skenar i panik! Såfort jag ska räta på mig efter att ha böjt mig fram så känns det som att någon slår mig mot höger ögonbryn med ett riktigt hårt järnrör! Och när man böjer sig sådär 300 gånger i timmen så blir det jobbigt efter ett tag.. Varför? Trodde först att de var för jag glömde ta i bettskenan i onsdags kväll, eller glömde och glömde. Tog tag i den men hann somna innan jag stoppade den i munnen. Haha!! Men eftersom de blir värre i huvudet nu så borde de la inte vara de(?)
.
Känslan när man har ramlat av hästen in med huvudet förre i en vägg och fått hjärnskakning! Känns som hjärnskakning, lite sådär när man vaknar upp dagen efter! Haha. Har aldrig i hela mitt liv bara "haft ont i huvudet." Har alltid varit en tydligt anledning till det, exempelvis alkohol. Haha! Men nu känns de som hjärnskakning och jag har inte gjort något, vad jag minns i alla fall...
.

Tänkte förklara mig..

Har varit hemhemma på landet på min underbart-behövliga-lediga-helg så har inte varit datorn som stått i centrum. Dels för att jag inte velat slösa min tid på det, och för att min lilla lillebror slukade datorn där hemma med sina blåa påsar under ögonen. Men nu är jag här i håla igen och "njuter" av ensamheten. Det ordnade sig självklart med hemresan eftersom jag har en snäll mamma. Haha. Puss på henne som körde upp mig hit så jag kan jobba imorgon. Dock var det inte så roligt att åka hit då det var snö gånger 1000 ute. Insåg då att de    I N T E kommer gå att cykla imorgon på morgonen så väljer nu att gå, tror jag.. Det kommer ta hela dagen att gå, men känns som det är lite säkrare än att cykla. Då kommer jag nog fram i alla fall. Så klockan kommer ringa långt tidigare än vanlig, och jag kommer hem senare. Älskar detta! Drömde inatt att jag fick sparken så känner att jag mäste komma i tid. Haha!
.
God natt!
.

KO 2012-01-22

"Det är terapi för själen att vara med kor"
.
Jag har blivit en bättre människa, sen om det har med åldern och den mänskligamognaden att göra eller med korna, de får man tolka som man vill. Men jag tror i alla fall att korna har en stor klöv med i det hela. Haha. Jag har alltid sagt att hästarna som funnits i mitt liv har fått mig att leva. Utan dom hade jag nog inte varit den jag är idag, om jag ens skulle varit här. Hästar och kor är lika på olika sätt. Att bara få vara med djur gör att jag känner mig hel. Jag kan inte riktigt vara arg på jobbet. Nog med att jag kan bliirriterad eller något sur på visa händelser, men jag släpper de snabbt. Kor är lite heliga ändån, man kan inte vara arg på dom! Jag kan komma på mig själv med att gå runt att och le utan att egentligen ha något att le åt, mer än att jag går runt bland landets mest underbara djur.
.
Fysiska aktivitet på recept är något som kan hjälpa många tror jag. Då man får umgås med hästar för både fysisk och psykisk tillfrisknad. Har mest då hört om att man använder hästar till detta, men just på den psykiska plan tror jag att kor är som rena merakelmedecinen! Ingen kan få en så glad som ett djur, och då kor är riktigt mammor kan de ju knappast bli bättre. Dom dömer inte hur man ser ut, vad an varit med om, vad man har för åsikter. Bara man är snäll mot dom, får man så mycket kärlek tillbaka. Och av den kärleken kan man växa, som mig!
.

Är de du eller jag som kör?


.
Även fast vis agrition fanns på övriga personer som befann sig i bilen igår så tyckte jag det gick riktigt bra!!!!!!! Jag KAN köra bil mina damer och herrar! Växla är jag kung på och de gick bra att köra på väg när det kom trafik med. Jag tänkte ÄGG, som min morfar sa åt mig här om dagen, och då funkade allt som de skulle. Tänk att en ägg-tanke kan göra så stor skillnad? Man ska alltså tänka att det är ett rått ägg under gaspedalen så man inte gasar så hårt. Sist jag körde så gasade jag för snabbt så jag fick tiotusen kärringstopp på en kvart. Jag är jävligt stolt, de kanske märks? Haha. Backa gick kanske inte så bra, men de kommer väl de med. Haha. Minns när vi körde traktor på gymnasiet och skulle hålla på och backa med släpp och dubbelaxlat. Och de gick ju bra till slut, så att backa med en lite bil borde inte vara så svårt tycker man..?

KO 2012-01-21

"Mamma Mu"
.
Alla har väl läst Mamma Mu någon gång i sitt liv? Älskar den och har alltid gjort! Hon är verkligen en ko, fast i människosynvinkel. Hon är så mammig samtidigt som hon har barnasinnet kvar, precis som kor. Hon oroar sig inte förmycket, men har ändå koll på läget! Ett citat ur en Mamma Mu-bok vi har här hemma, och som jag har läst hundratusen gånger, är "Det gör inget om man böjer en spik eller två, det blir en koja ändå!" Brukar faktistk tänka så ibland, och har sagt det en och annan gång när det kanske inte riktigt blir som det var tänkt från början. Mamma Mu och Kråkan skulle då bygga en koja och hade väldigt höga förväntningar på hur bra det skulle bli. Allt eftersom så insåg dom att de inte riktigt var så lätt, men vad gör det när allt kommer omkring? Älskar det sättet att tänka och försöker verkligen leva efter det!! De gör inget om det inte går raka vägen, bara man kommer imål sinom tid! Ett STORT tummen upp för Mamma Mu! En bok som mina barn som jag inte ska ha måste läsa!!!
.

Trosorna utoin och tröjan bakofram

Igår gjorde jag en "detta-kommer-inte-bli-bra-men-va-fan-liksom"-grej. Kossorna var som vanligt underbara att jobba med så hann klart på jobbet tidigt. Jobbade då häcken av mig för att hinna hem, duscha och byta om för att ta Pem in till vimmerby. Inser att hur mycket jag än stressar hinner jag inte med 19:50 bussen från vimmerby utan måste då ta 21:50 bussen = hemma vid 11.. Inte lika roligt! Tar då beslutet att stressa lite till och hinner med bussen från den underbara hålan och är då hemma 20:30! Mums!
.
Problemet blev då bara att jag inte har något fordon i vimmerby som jag kan ta hem på söndag då det inte går några bussar till den så underbara hålan!! Älskar det! Men att tänka efter och sen göra de bästa är ju inte så roligt? Roligare med lite utmaning och spänning i livet! Haha. Ja, ett så händelserikt liv har jag!
.

Tänkte gå vidare i livet, men gör de imorgon istället..

.
Varför kan inte jag med gå vidare?

KO 2012-01-20

"Hon hade ju sett, hon viste vad som hänt. Klocka ko"
.
Ibland blir jag nästan lite rädd, för de verkar verkligen som att de förstår. Kor kan inte svenska! Men ibland känns det som att dom kan höra vad man säger i alla fall, och ta in det! Och ibland känns det som att dom kan prata med oss. Känns som dom kan se något hända, sen ropa på oss för att tala om det. Dom är väldigt "mammiga" kor, om någon gör sig illa eller liknande kommer hela flocken till undsättning. Läste i min ko bok att det var en bonde som stod och lagade stacket när hela koflocken kom springandes mot honom och råmande, sedan stannade de och tittade bakom sig. Bonden gick då dit korna tittade (pekade) och där låg det en hjort som fastnat i stängslet. Han beskrev det precis som att korna ville få hans uppmärksamhet för att rädda hjorten. Ibland känns det precis så, som att dom ropar på än. Och de är oftast inte bara den kon det gäller som ropar, utan hela lagården! Dom är som en stor familj, som jag känner mig delaktig i! En stor familj som inte ljuger om saker för att få just sin vilja fram! Älskar den känslan!
.


Fick en kommentar...

Kommentarer
Postat av:

Om du får barn ska du muta dem hela tiden då? Lär barn sig hur man ska uppföra sig då?

2012-01-19 @ 14:03:02
Jag ska inte ha några barn, just av denna anledning: Jag vet inte hur jag ska uppfostra dom! Jag skyller ju allt barn gör fel på föräldrarna, och om då mina egna barn skulle göra väldigt fel så känner jag att jag inte vill ta den smällen. Nu pratar vi inte palla äpplen från grannen eller ha mössa på sig under lektionerna. Utan mer brott när dom blir lite äldre än "barnstariet." När dom börjar slås och råna folk på stan. Där någonstans skulle jag känna mig väldigt misslyckad som förälder, så för att de inte ska behöva hända så skiter jag i allt liksom. Lite som att istället för att må dåligt sen när jag ätit upp dendär chokladkakan, så skiter jag i att gå till affären så är risken att jag köper choklad väldigt lite. Haha.
.
Men man mutar väl allt? Sen om man vill kalla de för att man hotar och då trycker mer på "du får INTE dethär om du INTE gör dethär" eller om man mutar med "Du FÅR dethär om du GÖR dethär!" skit samma liksom! Man uppfostrar djur på detta sätt. "Sitt fint voven" *godis* Är de att muta då? Ja, de skulle jag kalla de. Men det funkar ju uppenbarligen så varför inte. Tror muta funkar bättre i sluändan än hota dock..? I längden i allla fall!
.

Vill inte vill inte vill intE

Är lite "orolig" för min kommande ekonomiska sitvation som jag kommer hamna i när jag inte längre jobbar utan sitter med näsan i 3 ton böcker! Det skulle vara så skönt att slippa ta lån till sin studietid, för dom ska ju trots allt betalas tillbaka. Och att betala pengar på någon om 5 år som man pimplade vin och åt pizza var och varannan helg låter ju inte så kul.. Men bidraget är bara på 2700:- i månaden tror jag om man studerar på heltid. Så de kan ju bli lite knapert då jag inte är den som planerat mitt liv så framåt att jag sparat så mycket pengar i mitt förslutna. Haha.
.
Sen blir jag lite sur nästan när folk som pluggar inte blir klar med saker eller inte lägger så mycket tid på sitt studerande som de borde, och sen skyller på allt annat när dom inte blir klara.. För att ha rätt till bidrag och för att få ta lån är att man studerar, och för att få allt fullt så gäller det att man läser på heltid=40 timmar i veckan! Alltså ungefär 5,7 timmar om dagen, och vill man vara ledig någon dag så får man alltså plugga mer nästa. Tror dock att det bara är förstaårs-elever som gör det, om någon gör det. Haha. Sen slappar man nog till när man fått lite kläm på det.
.
Att ha rätt till bidraget är självkart att man måste läsa! För att få ta ett "vanligt" lån måste man vanligtvis ha någon säkerhet. Ett hus, en bil, skog, mark, någonting som är värt dom pengarna man lånar. När man då studerar är ju säkerheten man lånar på att man klarar sina studier (alltså pluggar så mycket som krävs!) och sedan får ett jobb på detta så man kan betala tillbaka lånet. Om man då inte pluggar sina 40 timmar i veckan borde egentligen lånegivaren (som oftast är CSN?) kunna begära tillbaka lånet direkt. Har ju tittat en del på "Lyxfällan" och där säger dom det jämt när folk lånat mycket pengar. Att om dom tillexempel har lånat med huset som säkerhet och man fått fram på något falskt sätt att de är värt 3 miljoner, och lånar då 3 miljoner. Sen kommer det fram att huset egentligen bara är vard 1 miljon, då har banken man lånat pengarna av rätt att ta tillbaka de ulånade pengarna drastiskt. Borde vara lite samma sak för studerande.. Man får väl sitt bidrag indraget om man kuggar ett vist antal gånger tror jag(?) men ibland känns det som att saker som ska vara inne i tid dras ut på lite väl länge.
.

KO 2012-01-19

"Djuren hycklar inte och föreställer sig inte utan dett är raka puckar hela tiden och sånt uppskattar jag"
.
Det är väl därför man gillar att umgås med djur när man inte orkar med människor längre? Dom dömer inte och smyger än inte bakom ryggen med massa skit. Dom ljuger aldrig och så fort dom beter sig dåligt, förtjänar man alltid den behandlingen. Djur dömer inte om man har mörkt eller ljust hår, vilka kläder man har eller sminket man använder. Varför har människan missat de? Eller varför har vi lagt till fördomar efter vad vi ser? Djuren dömer rättvist, så blir man omtyckt av dom så måste man vara en bra människa längst in i själen. Även fast människor säger att man är elak..

5 till 55

Efter att jag fixat korsbandet så orkade jag ta 5 kg i "jumskpress" eller vad de kan heta när man tränar jumskarna i en maskin(?) Orkade då med max 10 rörelser i sträck och var helt död efter de! Idag tog jag steget upp på 55 kg och orkade 25(!!!!!!!!!!) stycken rörelser i rad utan paus emellan. Sjukt stolt över min framgång (som pågått i snart ett år, med lite pauser emellan på sommaren+en operation till. Men de får ta lite tid ibland. Haha) Jag som aldrig i hela livet varit speciellt träningsinriktad är riktigt glad för detta och blickar framåt! Att väga mig är ju något jag undviker som ni kanske förståt? Men några centimeter har försvunnit i alla fall och fler ska de bli!
.
Snart, snart så syns magrutorna. Haha! Man vill ju inte vara tjock...
.
Motivationsbilden håller fortfarande hoppet uppe!

Hur ska man annars kunna uppfostra dom?

Haha. Lyssnar i vanlig ordning på RixFM och Ola-Lustig eller vad han heter sa något så vackert! "Man måste väl förfan få hota sina barn ibland" haha! Tummen upp!Dom pratade om denhär pojken som "blev lämnad" av sin pappa efter någon sportaktivitet. Som det nu har kommit fram att pappan inte alls lämnat pojken, utan bara uttryckt sig så att folk i omgiviningen missförståt allt. Han hade väl säkert sagt något i stil med "Gör du inte som jag säger får du gå hem." Eller något liknande. Och de (jag antar) Ola menade är då att de gör ju alla föräldrar, vilke jag tycker är helt förstårligt!! I min uppväxt, som inte varit hård eller sträng, så har jag många gånger fått höra "Om ni inte skärper er nu blir det inget godis!!!!" Haha!
.
Barnuppfostran är inte lätt. Lite, de finns inga bra sätt bara mindre dåliga! Lösningen kanske sitter i att inte skaffa massa barn?
.

Ett prov är INTE en tenta!!

Kan få visa utbrott på saker som egentligen inte är så stora, eller inte rör mig eller stör mig över huvud tage. Men irriterad till max blir jag när folk som går på gymnasiet eller liknande skrier att dom ska "tentaplugga" eller "har haft tenta" NEJ det har du inte alls!!!! De heter prov, PPRROOVV! Det kanske inte är så noga. Men varför skriva att man äter pasta när man i själva verke äter potatis liksom? De är ju ett typ av prov båda två, men en tenta är en tenta. Skillnad!!!!!!!
.
Sen en sak till, praktik och jobb är INTE HELLER SAMMA SAK! Har man praktik så har man praktik! Jobb=tjänar pengar på de man gör. Varför skriver man "Ska jobba idag" när man ska ha praktik? Är det så mycket jobbigare att skriva "Idag ska jag praktisera" ?
.
Isället för att dissa, eftersom jag försöker vara possitiv, så hissar jag de människor som ser skillnaden! Tack för att ni finns! Over and out!
.


KO 2012-01-18

"Idag tycker jag det råder ett koförtryck"
.
Det är ju mer självklart idag. Man går till affären och köper mjölk, kött, smör, ost, sen åker vi hem och tänker inte mer på de. Vi tänker inte på att en lite ko ståt där och producerat den där osten vi har på frukost-mackan. Det är inte som förr när man fick mjölka sin mjölk ur kon om man nu ville ha den. Självklart uppskattades korna mer förr då det var fler som (förstod att de) var beroende av de fina djuren! Idag så är enstaka människor som jobbar inom lantbruket de som direkt är beroende av att korna mår bra och producerar ordentligt. Då preoriteras kanske inte korna lika högt i vårt samhälle idag som för 50 år sen. Precis som allt annat! Dock tycker jag att man inte ska kasta skit på lantbruket för att man inte själv ser hur mjölken kommer till ens kyl. De är mycket längre väg än från affären! Tål att tänka på..
.

Överengagerade försök till relationer!

Jag har fått den enormt stora äran att gästblogg på denna mycket speciella blogg (hur ofta får man chansen att gästblogga på sin favorit blogg?!?). Tänkte på vad jag skulle kunna skriva om som någon skulle vara intresserad av att läsa och relationer verkar vara ett hett ämne så jag tänkte skriva lite om detta fenomen (även om jag inte tror så många kommer läsa). Tycker det är intressant att höra olika människor berätta om deras relationer och synen på hur en bra relation ska vara.

 

Vissa människor är helt beroende av varandra kan inte fatta beslut, göra saker eller överhuvudtaget vara utan deras partner. Har funderat på detta när en individ gå från att vara självständig till att leva i absolut symbios med en annan människa. Är detta verkligen sunt? För mig är det obegripligt hur man kan uppslukas så enormt av relationen att inget annat spelar någon roll… För visst måste det finns saker som man vill gör och människor man vill träffa på egenhand. Jag förstår absolut att man vill ses, umgås och bara vara tillsammans, med det är när det går över styr och inget annat existerar som jag börjar undra om det verkligen är sunt?

 

Men om båda är helt uppslukade är det inte okej då? Nej jag tycker aldrig att det är okej för i längden kommer ingen att må bra av detta ständiga levande på varandra. Så jag tycker att alla ska bli jätte kära och ha känslan av ”hur kunde jag överleva innan jag träffade denna underbara person”, men kom ihåg att du hade ett liv innan och så hade din ny andra hälft. Plus att det är omöjligt att ständigt känna att vara helt uppslukad av kärlek, så det ultimata förhållandet kan omöjligt vara när man är ständigt tillsammans och beroende av varandra. Ta det bästa av båda världarna och bli inte för uppslukad eller beroende av någon annan utan kom ihåg att du är en egen individ!

 

Du är svår att leva utan, jag är svår att leva med…

 

Hoppas mina tankar inte tråkade ut er allt för mycket!

 

// Kajsa

Min egen paint-tolkning av texten / Björk!

Kökortsteori in my assssss!

Har läst 101 sidor i "KÖRKORTSBOKEN" och än så länge har det handlar om:
Kör försiktigt!
Håll dig på höger sida av vägen, så du inte krockar med mötande trafik!
Ta det lugnt!
Du har ej väjningsplikt om du kör på huvudled, alltså stanna inte!
Ha uppsikt!
Fordon med LGF-skylt kör sakatre än dig, så ta det försiktigt!
Sväng inte vänster om de är vänstersvängförbjuden!
.
JAG FATTAR! Man ska ta de lugnt och inte bryta mot förbjudet-skyltar! Man kan väl säga att boken är upplagd för att någon som inte vet vad en bil är ska förstå. Vilket självklart är bra men känns så trååååååååkit att sitta och nöta igenom saker som är lite mer eller mindre självklara. Men det är ju 168 sidor kvar så kanske lär mig något på dom(?)
.
Känner i alla fall redan hur skönt det ska bli när jag kan köra här ifrån! Haha! Tror jag kommer uppskata mitt körkort väldigt mycket då jag verkligen behövt det, men klarat mig ändå! Har ju gått ner i vikt i alla fall! Haha!
.

Jerringpriset till RGB

På Aftonbladet.se blev det ett väldig diskution när Rolf-Göran Bengtsson vann jerringpriset. De står om att han fick så himmla mycket röster och vann så stort så folk ifrågasätter fusk? "Ridsporten är ju inte så stor!"
.
Haha. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Om de har fuskats tycker jag helt klart att man ska göra en omrösning, men om det inte kan bevisas är det väl bara att inse fakta? Självklart har klubbar runt om i landet uppmanat medlemar om att rösta på just "sin man" och det är väl rätt självklart? Antar att fotbollskubbar, ishockyklubbar, skidföreningar, friidrottsklubbar och "alla andra" gör samma sak om de har en nominerad som sporten är stolta över. RGB har trots allt klättrat på världscup-listan och ligger nu som bästa i välden inom hästhoppning. Är det inte då ganska självklart att de som följer ridsporten tycker att han är en värdig vinnare? Och även andra som kanske inte själva sysslar med hästar kan fakstiskt tycka att någon som rankas som etta i världen, som tagit sig till toppen, förtjänar pris för detta.
.
Sen att inte ridning skulle vara en sport känns lite 90-tal eller? Kom igen liksom. Har inte mänskligheten mognat någonting? Jag vet inte riktigt vad kraven är för att få kallas för sport(?) Men antar att man måste tävla på något sätt mot andra i samma gren. Då räknas de som en sport. Att de inte är jobbigt och bla bla bla är jag så trött på att höra. Klart de inte är jobbigt om man "bara sitter där" men då kommer man heller inte till toppen, vilket RGB har gjort! De är ju inte jobbigt att spela tennis eller fotboll, eller cykla eller spela hocky eller friidrotta, inget är ju jobbigt om man "bara är där" men då kommer man inte heller till toppen! Och får då inte heller något pris för detta! Men dom som gör det tycker jag ska hedras!
.
Sen att hästen gör allt. Klart vi måste lägga mycket tanke till att hästana på denna nivå är fantastiska och gör ett toppen jobb! Men dom jobbar som ett team, och detta pris kan bara en få. De är som att alla i ett lag skulle få priset om en i laget fick de egentligen. Jag tror inte RGB glömmer bort att ta väl hand om sina hästar, för då skulle dom inte prestera så bra som dom göra!!
.
Roligt men skrämmande att läsa vad folk tycker!
.



KO 2012-01-17

"De fick inte ens heta något"
.
Förr hade varje ko ett namn, precis som alla andra i familjen. Danmark var tydligen lite före Sverige i effektiviseringen av jordbruket. Där hade man ersatt namnen mot nummer i öronen. Idag måse väl nästan alla kor ha nummer? De är lite som att alla människor får ett personnummer när vi föds. Men kvigorna får sin mammas namn, så efter några generationer finns det ungefär 10 Rosa, och då är det enklare att bara använda nummret i örat. Värre är det i så fall om tjurarna som inte ens heta sin pappas namn, för deras pappa har troligen inget namn för han fick inget från sin pappa.
.
Men jag tycker ändå att man gör öronnumren till något speciellt. De kanske inte låter så känslosamt när man säger "850 hon är en snäll ko" Men lika mycket som jag skulle säga ett namn så tänker jag ju på just den individen. Så de kanske ser mer opersonligt ut än vad det är när man är i det! Numret i örat säger mer än tusen ord!
.


Rödbetor och bacon var inte de godaste..

Men antar att man får ta vad man haver. Haha!
.
Såg på aftonblandets hemsida att de kan komma att bli så att man betalar för sin egen vikt på flygresor i framtiden. Desto mer du väger desto dyrare blir det. Dels för att det blir tyngre och det då drar mer bränsle att flyga planet. Precis som att folk betalar mer för mer packning finns det dom som tycker att tjocka människor ska betala för sin övervikt. Och sen finns det även den enkla orsaken att överviktiga ta mer plats, vilkett resultera i att de i sätet jämte kanske inte får det den betalar för.
.
Jag tycker detta är bra! Bort med övervikten!! Det är ett stort problem i dagens samhälle att alla blir tjckare och tjockare. Varför ska jag betala lika mycket för något som någon annan som nyttjar mer? Jag tycker inte att alla ska få samma vilkor om det gäller något man valt själv. Man väljer att bli överviktig!! Man väljer att inte gör något åt de!
.
Så tummen upp för "vikt-priser" på flyg!!
.


Hushållspapper VS Toapapper

Haha!
Har som vanligt på radion när jag cyklar hem på morgonen. Och då hissade och dissade Titti, och hennes hiss var så rolig när Ola var helt emot och Roger hade väldig självinsikt! Haha. Hon hissade hushållspapper, och Ola sa då att han hade "skitpappaer" även i köket, som jag själv har. Roger, denna klocka man, sa då att det var egentligen väldigt onödigt att köpa hushållspapper då det finns "skitpapper" billigare. Men att han fastnat i storstads-fällan och nu med köper hushållspapper även fast han är uppvuxen utan.
.
Jag antar att de inte är samma sak, men de är mer ekonomiskt att bara köra "skitpapper" än att köpa hushållspapper också. Vissa säger att de är fult att ha en "jävla toarulle i köket!!!" Men stoppa ner de i något fint då så den inte syns! Släng in den i ett skåp, eller ge fan i att spill! Haha!
.

KO 2012-01-16

"Det var en kvinnovärld"
.
Jag kan känna att ibland förstår sig inte killar sig på kor. Haha. Lite som när dom har kalvat, dom kanske inte vill ställa sig upp eller de kanse inte känner för att ligga på ett vist sätt. De känns som att kvinnor kan förstå på ett annat sätt, kanske för att dom själva kan känna hur ont de gör att föda barn, eller hur jobbigt det kan vara att ha barn i magen. Om en ko är brunstig så ser killar de som "Henne ska vi seminera!" medan kvinnor ser det lite mer som en fas som korna måste få gå igenom och att de bara är att acceptera! Jag kan ha lite medlidande ibland för dom när dom ligger med blod och stönar. De är inte lätt att ha "mens"-värk!! Hur mycket killarna än försöker sig förstå så tror jag det är omöjligt, precis som i människovärlden. Haha.
Det måste ju finnas en anlednig till att pigorna mjölkade korna, och inte drängarna!
.


Buss-svetT

Åke buss idag som så många dagar förut. (men körkortet är ju nu enkligen på G!!!!) De var tydligen en västervik-poppis-dag idag då många ville med bussen, vilket resulterade i att de blev väldigt fullt. Så fullt så att de blev fullfullt! Så jag sitter där, andra platsen bakom bakdörren på bussens vänstra sida längst mot fönstret med min väska på sätet. Inser snabbt när bussen stannar på sista "stor-påstignings-hållplatsen" att jag kommer behöva ta ner väskan, så gör de. MEN ingen sätter sig jämte mig. Inser att jag är den enda som sitter själv. Skönt tänkte jag först, men sen började jag fundera på om jag såg farlig ut eller något sånt? Eller om jag såg äcklig och motbjudande ut..? Kanske luktade svett? Jag tycker ändå, om man ska vara hårddragen, att de fanns människor som såg "läskigare" ut än mig på bussen. Eller dom som hade mer packning med sig. Men ändå så var det mig dom påstigande valde bort. Ska jag ta de som något bra eller dåligt?
.


Skönt att klippa den navelsträngen!

Har nu tjänat 1050 svenska kronor på min helt lediga dag. Tummen upp! Har ringt ungefär 10 tusen samtal men det var det värt. Haha. Har nu då lyckats sälja alla mina komvux-böcker. Sen när jag räknade på att alla engelska-böcker kostade 1000 kronor att köpa in så blev det absolut ingen plus-affär men i alla fall. Bättre än inget. Väldigt skönt att ha komvux bakom sig helt och hållet! Har även skickat in mina betyg där ifrån nu så dom finns registrerade var dom nu behöver vara de. Haha.
.
Jag tycker inte att det är något fel med att läsa på komvux, troligtvis för att jag själv har gjort det. Men det är inte lätt att veta när man är 16 år vilka kurser man kommer ha nytta av, så det är bra att det finns möjlighet att läsa till de kurserna senare. Även fast jag inte tycker att man ska satsa på ett komvux-år. Det är trots allt skönt att ha allt "klart" efter gymnasiet. Men något jag stör mig lite på, och var lite rädd för, är att fastna där. Att gå år efter år, läsa fler och fler kurser, utan att egentligen ha något mål med det. Gillar inte folk som fastnar..
.

Hatar drömmar!

Hatar att drömma så konstiga saker så man inte vet var man är när man vaknar. Sä man får sortera bort vad som  var dröm och vad som är verklighet. Har drömt konstigt i två nätter och vet inte vad jag ska göra? För går runt och tänker på drömmen hela dagarna och mår dåligt över de jag gjort i drömmen, fast de bara var en dröm. Idag dissar jag drömmar!!
.


KO 2012-01-15

"Hästar är djurvärldens bimbos, medan kor är morsor"
.
Kände att citatat får tala för sig själv! Totalt klockrent!
.

När vårkänslorna kommer...

...kommer även hästkänslorna.
.
Idag saknar jag mina pluttar lite förmycket <3
.
De är inte så vårit egentligen för är minusgrader ute. Men känns ändå lite mer som vår när man sitter här inne och det är sol och gräset lyser grönt. Eller gröngult, sådär som de gör på våren. Känner att jag bara vill hämta hästen från hagen och ge mig ut i skogen!! Sen kommer jag på att jag inte har någon häst som väntar vid grinden.. Första helt hästfria våren på 15 år. Det känns i själen!

Marinerar mig i hudkräm!

Mina händer kommer i alla fall uppskatta den dagen jag går i pension. Haha. Tål nog engentligen inte spensprayen, vilket kanske inte är så bra när man är i kontakt med den sådär 4 timmar om dagen. Mina händer är helt prickiga och torra med småsår överallt. Sen om jag är ledig bara någon dag så blir det mycket bättre, så måste vara jobbet. Sen juverdukarna är nog egentligen inte så hälsosamma för händerna. Blir liksom "för ren" så huden spricker istället.
.
Så idag har jag verkligen marinerat in händerna i hudkräm och hudsalva. Haha. Och det känns redan bättre. De tråkiga är att jag jobbar, så får se hur länge lyckan håller i sig.. Smörjer med Forever-produkterna som är baserade på aloe vera! Funkar kanon faktiskt! Och eftersom krämen från forever inte innehåller något vatten så fryser inte händerna sönder nu när det är kallt ute. Bär även med mig de lilla lipet överallt så jag bara kan dra på lite på händerna om jag känner att det bärjar svida eller något. Tummen upp!
.
Ne, de är inte lätt när man få utslag! Har aldrig i hela mitt liv varit allergisk mot någonting, och nu på senare år tycker jag att jag får utslag av allt!! Haha. Har jag gått och blivit känslig? Haha. Eller så har jag bara bytt lite liv!
.

En tidig söndag!

Börjsr fundera på vad det är för stackare som sitter och sänder radio klockan 4 varje söndagsmorgon? De kan inte vara så roligt att säga vilken låt som just spelades och vilken låt som kommer spelas så tidigt, när ändå inte så många lysnar antar jag(?) Han gör säkert något mer, typ tekniker av något slag säkert. Men att jobba mer eller mindre varje helg så tidigt kan inte vara roligt. Troligen så är han väl igång hela natten med..? De känns kanske inte som att man lysnar på radion mer för att han säger låtarnas namn ibland, så hans lön måste ju vara en "onödig" utgift för företaget. Bra att han ha jobb självklart, men som sagt gör han säkert något mer men måste just detta "något mer" göras på natt-morgonen? Men de kanske bara är i min värld de är så..
.


KO 2012-01-14

"De säger inget men de talar till en ändå, på sitt sätt. Om man gör sig tid att stanna upp, vill säga"
.
De är det jag tycker jag är så vackert med djur, att dom pratar med oss. Jag tror inte på att människor kan prata med djur, men jag tror på att vissa kan förstå djur så bra så de kan "översätta" djurens språk till vårt. Men ibland, när man går runt där bland korna, då undrar jag varför jag kommer att tänka på vissa saker helt utan att jag borde. Undrar varför jag tittar extra på vissa kor och då ser om något är fel. Och jag tänker "Hade jag inte gått hitt hade jag missat de" Ibland känns det som att dom kan roppa på mig när jag går där. Haha. Låter helt knäpp nu, men de är ju lite knäppt så! De är härligt i alla fall att stanna upp och lyssna på vad dom har att "säga" till än.
.

Tänkte på det här med tuttar..

Tänkte på att däggdjur har antingen tuttar från framben till bakben, tillexempel grisar, katter, hundar, gnagare. Och alla dom får oftast fler än en unge. Sen har vi dom som oftast bara får en, ibland två och sällan 3 ungar som kor, får, hästar där tuttarna sitter vid bakbenen. Så har vi oss, människan, (och aporna) som har tuttar som hästar, men har dom placerade vid "frambenen." Varför är det så? Jag vet att jag frågade någon om de här och fick svaret att människan troligen hade tuttar som grisen tidigare, men sen när vi ställde oss upprätt på två ben så "försvann" alla utom de högst upp av rent fysiska skäl. Men då undrar jag om vi då förr då våra förfäder levde fick fler barn åt gången då, som grisar får idag?
.
Jag är rätt nöjd med att slippa ha fler än två. Räcker gott och väl att hålla reda på 2 fettklumpar må jag säga! Haha. Roligt skulle de se ut i alla fall om vi hade tuttar som grisar. Undra hur BHarna skulle se ut?
.

Skoluniform

Vi pratade om vilket intryck läraren gör på eleverna genom sina kläder, och hur stor betydelse de har. Om läraren tillexempel går runt i trasiga mysisbyxor och en svettig tröja så kom vi fram till att den läraren inte skulle få så mycket respekt. Eleverna skulle nog mer se läraren som en jämnlik och inte visar läraren samma respekt som dom kanske borde för att lära sig något. Men om läraren klär sig "för fint." Mer eller mindre snobbit, i kontorskläder. Då känns det som att vissa elever kan bli lite katiga bara för att läraren "är" en överklassfitta. Eller att vissa elever till och med kan bli nerstämda av det då de själva aldrig kommer ha råd med såna kläder, då de kanske inte har det så fett hemma.
.
När jag gick i lågstadiet så hade vi en lärare som klädde sig i fladriga byxor och en (ful) kortarmad jämt!! Hon var slapp och vi lärde oss ingenting då vi hade "fritt" hela tiden, om vi inte tvingades spela brännboll.. Sen hade vi en annan som hade emr kontorskjol och en lite blus. Hon satte mer respekt och var mer den "gammeldags skolfröken" som man respekterade mer som lärare än som "kompis."
.
Så min lösning på problemet är att lärarna har en skoluniform. De har ju pratats om att eleverna ska bäre detta för att minska mobbningen, men jag tror att en större fråga är om inte lärarna skulle bära detta för att skapa en mer "lärare och elev"-relation till sina elever.
.
Nu kanske inte allt sitter i kläderna, men en starkare fråga än om eleverna ska ha skoluniform tycker jag är om lärarna ska ha en läraruniform?!
.


Orgasmen är nära!

Om Gud finns så har han/hon/den/det inte riktigt kunnat bestämt sig om de ska bli vår eller fortsätta vara vinter. Eller så är han/hon/den/det två stycken så de kör "varanan-dag"-system, där den ena vill ha vinter och den andra vår. I förgår var det nämligen varmt med sol och plusgrader. Sen igår var det snöstorm och kallt. Och idag är det sol igen med torr asvalt. Mmm, torr asvalt.. Det är något jag får ögonorgasm av!! Älskar ljusgrå, torr asvalt! Den ena Guden verkar med tycka om de, medan den andra mer vill ha snöbollskrig.. "Hej vi är osams så vi ställer till de för varandra så ingen får som den vill, så båda blir missnöjda!" Haha.
.

KO 2012-01-13

"Jag tror köttet smakar bättre om man har en personlig relation till de man äter"
.
Tyckte de bara lät äckligt när jag läste de. Klart man kanske vill veta att man köper kött och andra animaliska-produkter från djur som vårdats väl och haft ett bra liv, just för att sponsra de som gör ett bra jobb. Men att ha en relation till djuren man sedan ska äta känns lite jobbigt för mig. Jag tycker det är jobbigt att köpa kött över huvud taget faktiskt.. Och att äta på McDonal's efter att dom skickat djur på jobbet kommer inte på tal! Inte för att de djuren har sköts dåligt på något sätt, mer för att de är jobbigt att dom är borta. Låter kanske lite känsligt men, de är något som känns så jobbigt! Men som sagt är det bra att man har koll på var djuren kommer från då det är dumt att sponsra de som inte gör ett bra jobb, då det finns dom som sköter sina djur super!
.

Jag tar bilen mamma!?

Haha. Ja, bilden får tala för sig!
Min lite för snälla mamma som stälde upp på att övningsköra med mig (lagligt) för första gången. Tyckte de gick bra. Kanske inte till en början, eller när jag och bilen "missförstod" varandra, som jag föredrar att kalla den sitvationen då vi gång på gång på gång fick käringstopp irad. Men antar att de är så när det är 4 år sen man sist satt i förarsätet på ett stort fordon. Haha. Men tror de kommer gå. När vi stannade, körde, stannade körde, flera flera flera gånger irad så klarade jag tillslut att starta fint och rätt alla gånger! Tummen upp!! Ingen naturbegåvnig, men inget hopplöst fall!

Skappa en låT

Haha!
Hörde imorse på radion att Roger Nordin från RixMorgonZoo sa att dom kommit fram till, via en ny studie, att rökning gör mäns snoppar mindre. Vilket jag tyckte lät väldigt bra!! Skit ska skit ha! Haha. Så eftersom jag är så kreativ (hahahahahaha) så gjorde jag en låt. Eller en lite bit av en låt. Inget rimmar, men om  man skriksjunger det lite så är det lite roligt! Haha. Lånade lillebrors elgitarr och rockade loss utan ackord! Haha!
.
Att storleken inte spela någon roooooll, de har tobaksindustrimn lurat i dom
Rökning dödar inte bara liiiiiiiv, utan gör tjejen underliv till ett raseri
För om vi skulle gå till sääääängs, blir det ugnefär lika roligt som när jag har mens
Ingen rökig-snopp jag vill haaaaa, då kan jag lika gärna ta en banan
.
De är roligt att sjung den i alla fall men låter inte som den hänger ihop om man bara läser de. Haha. Tycker de borde stå på cigaretpacketen att de är en risk att snoppen krymper!
.

Jag är ett fynd!

Ja, jag har syndat. Men innan ni kastar skit på mig, titta på er själva! Haha. Ne men låt mig förklara. Den har kostat 399:- och jag har suktat efter den i flera månader. Har till och med skrivit ett blogg-inlägg om den. Idag fans det en kvar, en! En ända i hela världen, kanske! Och den fans i min storlek. En kvar i min storlek. Vet ni vad jag gav för den? 80:- Åttio kroner för min fjälkotröja som jag så länge tjatat om!!!! Jag fick den alltså för 319:- kronor mindre än vad den kostar egentligen. När inte de helt okej?
.


Jorå, korna mjölker bra!

Härligt att vakna av att solen strålar in i rummet och sakta stiger upp i ansiktet! Underbart!! Var tvungen att tänka till  vad det var för månad innan jag öppnade ögonen. Påmindes lite om hur det av när jag flyttade hit i maj! Härligt! Till skillnad från igår när det var snö-fucking-storm när jag var ute på mitt svarta sto, som växlarna fasnar på när det blir för kallt och snöigt! Haha. Ligger dock kvar lite snö här, och är en och annan minusgrad. Men tror det försvinner under dagen då det ser strålande ut! Hör ni hur possitiv jag är? Kan bero på att jag ä n k l i g e n har fått mitt efterlängtade körkortstillstånd så jag kan börja sikta på att få mitt körkort. Haha!
.

KO 2012-01-12

"Kor sprider ett sånt lugn"
.
De kanske inte är så många av er få som läser mina ko-inlägg som missat att jag tycker att kor sprider just lugn? Jag blir så lugn, till skillnad från hästar som på något sätt blir mer stress i. Kor stressar inte upp sig som hästar ofta kan göra. Kanske egentligen inte är djurens skillnad som gör den skillnaden, utan mer hur deras olika världar ser ut. En häst hanteras ju oftare på olika sätt av olika människor i olika sitvationer. Medan en ko kär samma sak dag ut och dag in. Fast, kor ligger lugnt och idisslar av naturen, medan hästar inte ens lägger sig ner när dom ska sova. Så lite mer lugn hittar man nog hos kor även utan människornas värld surande runt dom.
.

139 dagar!

139 dagar! Etthundratrettionio dagar tog de att få de lilla körkortstillståndet. men nu har jag det här i mina händer!! MOHAHAHAHAHAHA!!!!!
.
Lycklig Elinor!!

Går runt i vinterskor på hösten, alltid redo för storm!

.
Tycke det är lite roligt att titta på lägenheter, även fast de är för tidig att ta ut segern då jag inte ens sökt utbildningen än. Haha. Men de är lite roligt i alla fall, finns ju lite olika varianter. Tycker om att vara förbered. Sen att listan på lediga lägenheter i Uppsala minskat från 3 sidor till en halv på 2 dagar känns ju lite oroväckande, men studenterna börjar väl nu? Kommer ju bli fler lediga sen till sommaren. MEN inte kommer det bli lätt att hitta någonstans att ställa allt sitt skrot.
.
Men om vi ska vara lite possitiva och säga att jag kommer in så vorre de ju roliga att hitta en bostad så håller ögonen öppna redan nu. Haha. Tycker ändå inte att de verkar vara "skit-oj-kom-och-hjälp-mig"-dyrt att bo i Uppsala(?) Har varit med om värre liksom.. Sen om man är två. Mys!!
.
Ja, jag tycker i alla fall att de är roligt att drömma mig bort lite från Södra-Fucking-Vi då coh då. Tror det är lättare att överleva då. Haha.

Man måste vara ful för att känna sig snygG

Var lite djup för en sikund igår och pratade om k ä r l e k med en vän. Och slutsatsen, eller min slutsats i alla fall, blev som vanligt att man måste göra fel för att kunna känna när det är rätt. Man kan ju inte känna när det är bra om man aldrig känt hur det känns när det är dåligt. Den "rätta" är där ute någonstan, i reflexväst, du måste bara inse hur man stänger på helyset för att se den personen. Ibland kör man på en och annan antireflex-person innan man liksom får igång lyset så man ser vilka som är skit, och vilka som har "det!"
.
Lite samma sak som jag känner nu med att ha ont. Jag har inte ont! Inte ont nåronstans, eller i alla fall inte så mycket och inte ofta! Och jag är så glad. Går runt i ett FLOW dag ut och dag in och bara njuter av att de inte gör ont när jag bara finns. MEN om jag inte haft ont, då skulle jag ju inte uppskatta att inte ha ont nu. Man måste ha känt smärta för att kunna känna sig smärtfri. Man måste ha varit sur för att känna sig glad. Man måste varit trött för att kunna känna sig pigg. Man måste ha träffat människor man inte trivs med för att kunna hitta och uppskatta dom man trivs bra med.
.
Dagens djupa tanke, avklarad!
.

KO 2012-01-11

"När man ska tala om tt man mår bra säger man: Allt är lugnt-vi mjölkar korna"
.
Nästa gång någon fårgar mig hur jag mår eller om hur något går ska jag svara "Jorå, korna mjölker bra" Haha. För om korna mjölkar bra, då är det bra. Även om jag själv inte är speciellt jätte beroende av hur korna mjölkar, men självklar mår jag lite bättre om allt går uppåt! Det är lite häftigt egentligen att förr kunde man säga just att de var bra för att korna mjölkar bra. De hade så stor betydelse för så många att allt var bra när de mjölkade bra! Skönt egentligen att det inte är så idag, samtidigt som det är sorligt att kon inte ses som att ha lika stor betydelse idag som då. För många där ute är det av all betydelse!!
.

Dagens jag dör!

Dagens, årets och livets diss får helt klart bli att ha strumpor i träskor, bland folk!! INTE OKEJ! Vad tänker folk med? Nog om man är hemma ute på landet där ingen ser än och ska bara ut och hämta tidningen, så, okej! Men att gå runt på stan i "vanliga" kläder och sen träskor med strumpor i. Hej och hå! Död åt strumpor i träskor!
.
Tänk om jag skulle gårunt såhär på stan??

Ååå vad jag älskar tö!!

Blev så lycklig när jag tittade ut genom fönstret i morse och såg att de var barmark på vägen!! Allt hade smält bort under natten, vilket kändes lite konstigt då det brukar vara på natten de fryser på(?) Men vad spelar det för roll? Jag är nöjd bara det går att cykla! Kändes lite orättvist där ett tag att vi fick ta massa storm bara för att de skulle vara milt, så kommer de massa snö i alla fall. Eller massa är kanske ett starkt ord men tillräkligt för att ställa till det för en sån som jag, som cyklar! Nu ska jag bara sitta här och njuta av att snön smälter bort. Underbart!
.

KO 2012-01-10

"Annars springer man bara i cirklar runt sig själv"
.
Att jobba med kor har för mig blivit en utmaning i att jobba med lugn i kroppen, utan att slappa till. Att jobba i ett högt tempo utan att stressa är svårare än vad det låter. Ibörjan kändes det mest som att jag ville ha så mycket koll på allt så jag till slut inte hade någon koll alls. Och då kommer man efter för att allt släpper och inget kommer igång=blir stressad=korna "retas" med en. Då är det som att man springer runt och det känns som man jobbar stenhårt, men egentligen gör man ingenting. Nu tycker jag att jag fått in en bra rytm och känsla för just dennna arbetsplats och dessa kor jag jobbar med nu. Jag känner dom och dom känner mig. Just nu har kossorna på jobbet lagt i en extra växel och mjölkar några liter mer än vanligt, men ändå går det lika fort. För jag håller rytmen, även om det blir stressigt. Det är fantastiskt vad lite kor kan göra med än..
.


Dagens idol!

I mitt fönster här hemma har jag en blomma som följt mig genom hela livet. Eller de var lite djupt, sen jag var 16 år. Fick den på min 16årsdag! Den står i fönstret än med alldeles för lite jord i en förlite kruka, och får vatten "när-jag-kommer-ihåg"-gånger per år. Men lever gör den och är helt farsinerad! Tänk om alla var så? Liksom "Eh, livet är skit men skam den som ger sig vika." Haha. Min blomma är min största idol..idag!
.

De är möjligt, förutom SNÖN!!!!!!!!!!!

Känner att de kanske inte är så bra att jag inte har någon plan B för när de kommer snö, för fy fan vad svårt det är att cykla! Plog vet inte södra vi vad det är så tog dubbelt så lång tid att cykla hem idag när bilarna kört upp spår då det blir omöjligt att cykla utan att slå ihjäl sig! Detta resulterar i att jag måste gå upp tidigare på mornarna... Nu kanske inte en kvart låter så mycket, men när klockan redan står på 03:50 känns det tungt!! Haha.
.
Behöver även införskaffa ett par vantar att jobba i har jag märkt. Men eftersom jag är lika kräsen när det gäller vantar som en vis person på K är när det gäller snopp så kommer jag nog inte hitta några bra. HAHAHAHA! Dom måste vara varma men inte tjocka, vattentäta men inte hala, arbetsvänlig och mörka! Någon som känner sig träffad?
.

KO 2012-01-09

"Statestik"
.
Sverige 
år mjölkleverantörer mjölkkor medelavkastning
1950 267 793 1 635 000 2 910 l per ko/år
2010 236 348 000 8 327 l per ko/år
.
Det är ju helt sines! 1950 verkade varje kotte ha lite kor. Och nu är de inte ens en miggfjärt som har det. Antalet kor har då självklart med minskat, och de är inte dåliga skillnader! Självklart är det ekonomin som styr mycket här. Det är inte lika lönsamt att ha mjölkkor idag som då. Det är mer riskfullt då mjölkekonomin inte längre bara styrs av Sveriges efterfrågan på mjölk, utan även världens. Fler kor behövs för att de ska bli lönsamt, vilket gör att färre gårdar orkar vara kvar, men de som väl gör de måste producera mer. Varje ko mjölkar bättre, men färre kor finns det i landet..

Vikt + - 0

"Om hon är ny-bajsad eller inte skiter jag i"
.
Haha. tittade på Svenska Hollywoodfruar igår och då sa ens personliga-tränare just dessa ord. Hon själv var så stölt över att hon gått ner 1-2 kilo, men han sabbade glädjen rätt fort. Haha. Med all rätt tycker jag. Alla stirrar sig blinda på vågen, tycker midjemåtte känns mer relevant att titta på. Men de jag tänkte på var att 2 kilo hit eller dit är inget att gå på. Vill man upp i vikt så klart man kan bli "glad" av ett kilo upp så det i alla fall inte var ett ner, och samma sak fast tvärt om ifall målet är ner i vikt. Men precis som tränaren sa så kan dedär 2 kilona lika gärna bero på att du gått mer eller mindre på toa den dagen, och kanske druckit mer eller mindre vatten.
.
Så jag tycker man ska vara glad över att de inte gått åt fel håll, men att tro att man har lyckats med något känns lite hårt. Lösningen är väl att sluta väga sig? Haha!
.

Snorungar..

Idag var det jobb och en hel del snö har det hunnit komma i helgen. Och eftersom det har varit just helg så har inte plogning varit prio ett, och cykelbanan underhålla inte på vintern. Så jag försökte cykla i bilspåren som fanns på vägen vilket gick helt okej. MEN så ser jag de jag alltid blir lika rädd för. Nästan så jag blundar och bara "Snart gör det ont, snart gör de väldigt ont!" De kommer en lite snorunge i en gammal volvo som sladdar över hela vägen som att han skulle kört slalom i en skidbacke. Gatlysena lyser upp vägen, jag har reflexväst och lyse. Ser han mig? Ja, troligen. Hinner han häva sladden? Troligen inte!! Jag hann i alla fall upp på på cykelbanan innan han kom faranddes!
.
Snälla små skitungar! Hitta en trafikfri-plan eller något och lekkör där istället för att göra de klockan 4 på morgonen på trafikerad väg. Tänk om den bilen som körde om mig hade kommit 5 minuter senare, då hade dom krockat! Vad gör barnen vakna vid 4 över huvud taget på en måndag?
.


Aldrig mer ledig!

Jag hatar att vara ledig in södra viiiiii utan att ha något att göra! Har varit fast här hela helgen och det har varit så sjukt tråkigt så jag nästa spyr! Kunde lika gärna jobbat.. Har varit utomhus ungefär 20 minuter samanlagt på HELA helgen. Helt sjukt! Jag som är utomhus mer eller mindre 7 timmar om dagen annars. Får absinensbesvär så de bara sjunger om det! Skönt att sova dock, men kunde jobbat eftermiddag eller något så hade jag ju fått båda. Ska aldrig mer vara ledig och fast i södra vi ensam igen! Eller det lär jag ju vara om 2 veckor igen då mitt körkortstillstånd inte skenar precis.. Ne, ser fram emot 2 veckors jobb nu så jag kan få in pengar, bränna fett och ha något att göra!
.

Jag har sagt de förr, och säger de igen

Men hur kan det bli så skitigt av en "vuxen" människa? Nog med om jag hade 5 hundar och 10 barn under 5 år men nu bor jag här själv!! Att det är grejer lite här och var kan jag leva med för "har ordning i mitt eget stök" men att de blir så jävla äckligt! Jag tycker ändå att jag försöker hålla de lite rent hela tiden. Men nej! Jag säger bara nej! Behöver en egen personlig städerska!
.
Och på tal om saker jag sagt för så försöker jag nu vara väldigt ekonomisk (då jag vill spara massa pengar till körkort och till att smycka min kropp med massa färg!) och bakar nu muffins. På dagen när jag blir sugen på något gott ska jag då inte köpa något utan kan öppna frysen och ta en lite muffins! Skriver då även upp allt jag handlar så jag har full koll, skumboll! Har köpstopp på kläder fram till sommaren!! Har även gjor matlåder fram till februari typ så skulle rent tekniskt sett inte behöva handla mat förren då, vilket jag hoppas jag inte gör! Sitter nu lappar över hela kylskåpet. Planering, planering!
.

KO 2012-01-08

"Det är kon som bygger upp det här landet"
.
Om nötkreatur bara var ett djur som fanns "där borta." Något som man bara sett på bild som man åkte iväg för att få se. Om allt kött och all mjölk skulle vara importerad. Ost, fil, yougurt, gröt, glass... allt! Lilla Sverige skulle inte ha nått att komma med. Vi skulle vara beroenda av andra länder, mer än vad vi redan är. Troligtvis skulle betong skrika där det idag är betesmarker. Vi skulle ha stad eller skog, inget där emellan. Tänk på de nästa gång ni står och väljer mjölk i affären, köp svenskt!
.


De är ingen storstad, de är en stor stad

Helt ändrade planer, de går fort i svängarna. Men det känns bättre nu, mer självklart och rätt. Idag i alla fall. Haha. Har tidigare aldrig vågat titta på agronom-programen för, hallå liksom? Har inte betyg för att komma in på dom ändån. Men så pratade jag med Anne här om dagarna och då tittade vi "bara för att" och då visade de sig att jag har haft helt fel. Agronom-Lantsbygdsutveckling: Matematik C, Samhällskunskap A, Naturkunskap B. Ja men de har jag ju!!! Och om det inte blir värre än förra året så kommer jag även in på snittet också. Så nu slopar jag skåne-land och rör mig uppåt åt muppsala! Som är en stor stad, ingen storstad! Haha. De var i alla fall vad min gamla lärare sa när jag sprang på honom på stan i veckan.
.
Känns som att dom i min omgivning är mer possiva åt detta än när jag sa "Jag tänke gå lantmästare" och tror även att det här är mer jag. Även om 4,5 år känns väldigt tungt, behöver inte tänka på min framtid på 4 år så är nöjd ändån! Haha. Är ju ingen direkt pluggmänniska heller så vi får se om detta går. Men skam den som inte testar nya vägar i livet. Vi får se helt enkelt...
.
.

Slutar aldrig förvånas..

Tittade på den där burken som står och samlar damm i rummet intill köket. Mycket intressant.
.
Först var det ett program om "konstiga" missbruk. Alla missbruk är väl lite konstiga, men dom här var väldigt ovanliga. Den första solade 3 gånger om dagen(!!!!!) och den andra åt rengöringsmedel. Solningen  var en yngre tjej och jag kände okej, de är ju inte bra att man solar för hårt då hudcanser tydligen kommer smygandes lättare då. Hon var väldigt stöddig och bara "Men jag får ju inte de liksom.." Ja, smart! MEN ATT ÄTA RENGÖRINGSMEDEL, jag vet inte riktigt.. Om man solar så blir man ju brun och fin, men att äta rengöringsmedel vet jag inre vad man får ut av? Oftast finns det en anledning till att man börjar, sen tar de överhand och det blir ett beroende man inte kan styra över. Tillexempel så börjar man röka för det är "coolt" sen efter ett tag så blir det ett beroende. Hon som åt rengöringsmedel hade inga tänder kvar då medlen har frätit sönder dom. Jag blev bara helt i chock..
.
Sen tittade jag lite på skönhetstävling för barn. Dom följde 3 flickor och deras mammor genom vägen till tävling. Först kände jag bara "MEN FÖR HELVETE DE ÄR BARA BARN!!!!!! VAD GÖR NI!!??" Men sen slog det mig att precis som min mamma la massa pengar oh tid på mitt hästintresse när jag var liten, så lägger dom här mammorna de på sina barns intresse. Så dom får väl rent teknisk sett göra vad dom vill. Men det var intressan att se! Var en liten flicka som hade lite scenskräck, men efter tävlingen där hon vågat uppträda själv på scenen inför publik så var hon så nöjd och glad! Så den tävlingen hjälpte henna att växa och det är ju bra att få de självförtroendet som barn.
.
Jag vill gärna döma men skulle ju inte göra det utåt..
.


KO 2012-01-07

"Att gå på kosläpp är som at se gamla damer plötslig resa sig och börja dansa"
.
Åååå vad jag vill ha sommar! Ha det ljust dygnet runt och ha värme och grönt gräs var man än vänder. Det känns lite långt borta när man titar ut och det ända som lyser är gatlamporna och den vita snön. Men de är bara några månader tills korna springer ut! Men korna är som tanter, dom är avlade för att stå still med stora juver som det får plats mycket mjölk i. Att en dag få springa ut kan betyda, eller betyder alltid, stora skader på djuren. Alltid någon som slår sönder benen eller juver när dom sätter igång och stångar oavbrutet för att göra upp rangordningen. Dom skutta upp i luften utan att ha en tanke på hur det ser ut där dom ska landa. Arbetet tar längre tid för bonden, korna går sönder och mjölkar mindre (=mindre inkomst för mer jobb) Klart korna ska få gå ut när det finns möjlighet till de, men tänk på allt innan ni skriker om djurens bästa!
.
lånad bild!

Varför är alla bananer ruttna?

Efter 12 timmars sömn, utan min bettisch som jag glömde, så är jag rätt nöjd. Har inte sovit tills jag vaknar på några månader så nu är jag på topp..snart. Kom och funderade över hur många timmar man ska sova om man sKa vara normal? Jag är fortfarande kvar i den här "8 timmar sömn per natt" men har fått för mig att de är för barn de gäller(?) Haha, men är ju inte så vuxen av mig. Det är väl sex som allt annat..
.
Läser ju inget annat på FACEBOOK än att folk äter och inte kan sova. Jag har aldrig i hela mitt liv haft sömnproblem. Somnar alltid, och sover därefter!  För:
*Jag gör inget annat än sover i sängen, ingen TV, ingen dator, ingen bok! Då kopplar hjärnan ihop sängen med sömn=lättare att koppla av.
*Jag äter aldrig precis innan jag ska sova! Då är magen i full gång med att jobba.
*Jag har samma "rytm" varje kväll så kroppen vet exakt när jag ska sova. Liksom: Duschar, äter, titter på TV, går på toa, borstar tänderna, sover.
*JAG GÖR NÅGOT OM DAGARNA SÅ JAG ÄR TRÖTT!!
.


KO 2012-01-06

"Kostigen är fågelvägens motsatts"
.
Kor är så orolihetsfria på något sätt. Dom går sina vägar, äter sin mat, idislar. De känns så bekymersfritt som bara kor kan kännas. Dom stressar inte upp sig i onödan, som fåglar. Hela deras liv går ut på att fly. Ett enda stort flyktförsök hela live. Därför måste dom alltid ta snabbaste vägen, fågelvägen. En ko kan gå runt i timmar bara för att just gå runt. Jag är nog mer en ko. Jag gillar att taa den långa vägen, eller jag har väl bara vant mig då det alltid blir så. Raka vägen gör än inte till en riktig ko..eh.man!
.

Jag dömer att du dömer din döming!

Börjar undera lite på det där med alla "nya" bloggstjärnor som träder fram, lite för att dom provecerar fram hat. Hörde då den här "Jag hatar svenska killar" och hon har väl även gjort någon om turkar(?) Sen en som "Hatar fula människor" som lite för mig är en tolkningsfråga. Men till min tanke..eh..? Jo, Jag funderar på alla som då hoppar på och skriker att dom dömer folk för utseendet och bla bla bla. Sen att dom själva är så snälla och öppen för alla olika människor. Men, när man ser en "Kissie" eller liknande så dömer man ju att en "sån" dömer. Man hoppar direkt på och bara "Du dömer ju andra människor!" Men rent tekniskt sett så dömer ju då dom som påstår att dom andra dömer för ingen känner ju egentligen någon i detta internet samhälle.
.
Jag tror alla dömer, både dom som skriker det rakt ut, tittar konstigt, är för trevliga eller bara inte bryr sig. Har slagit mig att jag själv är jävligt dömande visa stunder i livet. Dock har år av vishetsgivande tider gjort att jag väntar ut att döma folk utåt. Men i mitt huvud. Ja, där hamnar alla som jag möter på stan i olika fack!! Haha!
.
.
Hur mång gåner har man liksom inte rablat upp en persons livsöde som man aldrig träffat?

Jag fick inte upp den..

Vaknade i morse och kände att jag var magsjuk. Inte helt peppt att ha ett jobb när man böjer sig ner sådär 300 gånger på 2 timmar när det känns som man ska spy fort man lutar sig framåt.. Men då jag som vanligt inte har tid att vara "sjuk" så bestämde jag mig för att inte känna efter. Funkade stundvis, mer eller mindre aldrig, men stundvis låter ju lite mer positivt!
.
Men någonstan så kom droppen när jag på morgonkvisten, sön ligger vit på taken endast tomten är vaken, så får jag inte upp den. Den där stora, tunga, hårda dörren till spånet! Varför ska alltid sådanna dörrar inte gå att öppna? Känslan att lägga sig ner och spy var inte långt borta,  men vill ju inte ha urinvägsinfektion så övervägde de allternativet och fick till slut upp dörrfan! Haha!
.
intressant har min morgon varit! Haha!

KO 2012-01-05

"Om du inte får kon att gå åt de håll du vill utan börjar svära och kalla den för dumma kojävel, då är det ett säkert tecken på att kon varit den smarta och lurat dig"
.
Jag tycker faktiskt att mitt tålamod med djur är ganska stort, tåligt och långt. Försöker aldrig att skylla på djuret utan  mer hitta vad jag gör för fel. Men ibland, när jag gång på gång visat på samma sätt och om och om igen tydligt försökt förklara vad jag menar på ett sätt som alltid funkat tidigare men kon ändå inte gör som jag ber henne om, då kan jag bli lite sur. Känslan liksom när en ko som stått på samma plats i några månader och alltid mjölkats från tillexempel höger sida helt plötsligt en dag trycker sig till höger så man inte kommer emellan med maskinen. Då ber man lite snällt att hon ska flytta på sig, men icke. Man visar lite tydligare, men det händer ingenting. Tydligare och tydligare utan resultat. Tillslut blir man lite förbannad, men de hjälper självklart inte att bli arg och skrika. Bättre att vänta ut kon tills hon kommer in i sin vardagsrytm igen! För kor är inte så dumma egentligen, bara smarta på ett annat sätt än vi..
.


De tre årstiderna

SOMMAR

HÖST

VINTER

.
Mogen året om!

KO 2012-01-04

"Allt passerar genom kokroppen och förvandlas till kött och mjölk"
.
Egentligen är det lite häftigt. Att de dom äter, gräs, blir till mjölk. Gräset ute på änge blir till köttet på min tallrik. Alla mammor gör ju så, dom tar av maten dom äter och gör till mjöl så deras barn i sin tur får mat. Men de måste ju finnas en anledning till att vi just mjölar kor(?) Nu är det kanske inte så att man kan ge kon "lite gräs" så mölkar den toppen mycket, bra foder är regel nummer ett, tror jag! Märker tydligt på jobbet om något hänt med fodret. Men det känns ändå fantastiskt på något sätt att kornas egna lilla ekosystem med sina fyra magar kan producera så mycket mjölk och kött som vi människor näsatn tar lite för givet att de ska finnas i affären. Vi människor äter så mycket mat och det "ända" vi gör är o lever. Kor producerar i alla fall något mer, och de blir jag farsinerad av! Inget annat djur kan väl de?
.




Mitt försök till att vara positiV

Ja, de blåser. Men hörde på radion att det blåser så mycket för att det är en så mild vinter. Och då kände jag att de gör inget att det blåser storm, bara de håller sig milt! Ingen snö, ingen is. Ja, då får man ta lite vind!
.
Insåg idag när jag skulle cykla mot jobbet att det var ljust, väldigt ljust. Sådär så jag undrade om jag tagit fel på tiden. Kändes som klocka var mit på dagen men den var eftermiddag. Länge leve ljuset! De går mot bättre tider. Var även så ljust klockan 8 nu på kvällen att jag inte behövde något lyse för att se var vägen gick!!
.
Jag vill ha sommar och sol och vi har korta kjol och vi vill ha dig, Jag vet jag vet, Markoolio! Men de är inte långt kvar nu! Peppa!
.
En såndär sommar på öland

Min nya favoritlåt!

http://www.youtube.com/watch?v=1Mjjy2_N-zo&feature=g-vrec&context=G22e0dddRVAAAAAAAAAg
.

Hjärnan är inflammerad

Jag tycker vi slumpar dethär med lönesamhället. Vi liksom skiter i de. Inge jobbar för pengar, vilket resulterar att alla är arbetslöas = ingen är arbetslös. Ingen är i ekonomisk-kris för ekonomi existerar inte. Vi bara gör uta att behöva. Att jobba för att uppnå status eller få saker är olagligt. Saker vi gör för glädje och nöje är lagligt. Sen skiter vi i resten, de ka inte bli bättre!
.
Trots att natten inte innehållit några drömmar om fester eller fel-mjölkade kor så känns det som att jag inte sovit ordentligt. Har börjat spriga och göra mina behov mit i natten. MYCKET irriterande. Sabbar lite hela sömnen, älskar inte Emil med stort S! Han sabbade lite mitt humör imorse. Fattar inte hur det kan vara motvind åt båda hållen? Tur att man har ett härligt jobb med massa kärlek i alla fall!!
.

KO 2012-01-03

"Den vilda i kon -om nötkreaturens ursprung och hur vi blev ihop"
.
Uroxen är alla kors moder och de sägs att den kom från Indien för mellan 1,5-2 miljoner år sen. 4 magar som kunde bryta ner den svårsmälta maten. Då den avr så tålig spred de sig över hela världe! Otroligt stark, och kunde vara riktigt farlig om den blev upprörd, släga upp sina motståndare i luften med sina enorma horn. Den enda egentlia fiende Uroxen hade var människan som började jaga dom stora djuen, inte bara för köttets skull, utan det blev mer som en status-grej. De blev en sån stor grej att ma för kappt tiotusen är sen kom på att ma kunde hålla Uroxarna lite "halvtama" så de blev eklare att dräpa dom. Åren gick och Uroxen blev mer och mer förmänskligad, domesticerade.
.
Den sista vilda Uroxe levde i Jaktorow, Polen, i ett kungligt reservat. 1620 sköt man den sista tjure just här, och en ensam ko levde kvar i skogen i 7 år, ensam.. Men Uroxen finns egentligen kvar, fast i en tamkos kropp. Mer anpassad för att stå i en ladgård och släppa massa mjölk.
.

Inte okej, inte okej..

Jag ska inte duscha eller byta strumpor på 10 veckor, sen ska jag ta dom strumpora som jag jobbat i och köra upp i näsan på dom. Sen ska jag vänta 4 månader innan jag tar ur dom, för dom ska inte tro att dom är dom ända som har strumpor i näsan!
.
Ja, så känner jag idag. Ringde till dom och min handläggare har inte fått tillbaka godkännandet från deras läkare, och han fick mitt läkarintyg från min läkare den 2/12.2011.
-Men nur lång tid får han ta på sig?
-Ja, enligt lag så är det en månad han har på sig.
-Och de är den 3dje idag...?
-Mmmm..
Deras tid gick alltså ut igår och de ska dom veta! När jag var sen med mitt syntest så skickade dom ut brev direkt och jag fick betala dessa 200 kr igen. Och dom pengarna vill jag ha tillbaka nu då jag betalat dom för att göra sitt jobb, som dom tydligen inte gjort.
.
Nu har jag lugnat mig..

KO 2012-01-02

"Han som förstår sig på att skåda en ko, han behöver icke se någonting annat här i världen"
.
Kor är så fantastiska och unika på så många sätt, så har man sett en ko har man sett ett underverk på fyra ben. Dom har överlevt och kan leverera så mycket genom att bara få i sig gräs. Den som förstår sig på kor, den förstår mycket skulle jag vilja påstå!
.

När jag inte är ensaM

Skulle ju tipsa om dendär jäkla filmen vi såg på juldagen. (och nu när jag skrev vi menar jag faktiskt att jag inte såg en själv..) Bubble Boy heter den och är helt sinnes! Man slutade aldrig bli förvånad när man såg på den! Haha. Den är typ från 11 år men jag blev helt klart mycket roa av den! Lite lättsmält men ändå kul! Haha!!
.

Bakishäng utan alkohol, pizza och vänner

Tänkte ha bakishäng utan att vara bakis och utan någon mer än mig själv. Såg att pizzerian var öppen idag när jag åkte till jobbet, och eftersom att planeringen inte är på topp så har jag ingen ätbart hemma, och affären i denna håla är stängd idag.. Så tänkte pizza! Så när jag cykler förbi nu på kvällen klockan 8 så är det öppet och folk är där inne så duschar lite snabbt och går ner dit och vad möts jag av då? Jo, ingenting!! De är S T Ä N G T ! 20:22 och de är stängt! KuK-i-FiTtA vad sur jag blir!!! Det var ju nyss öppet och de ska inte stänga fören 21:00. Södra vi kan suga min kuk!!
.
Så nu sitter jag här, hungrig som ett cp då jag inte ätit något idag, då jag inte har någon mat hemma. Arg, trött och allmänt bitter! Ont i huvudet har jag som ett jävla berg! När grisar kan fyga ska jag förlåta dom för detta!
.


KO 2012-01-01

"De har erbjudit oss sina tjänster i nästan tiotusen år, sött oss, stött oss, hållit oss sällskap. Det minsta vi kan göra i gengäld är att se dom."
.
Jag tycker detta citat är så fint på något sätt. De är ju trots allt tackvare de kor vi har idag som vi har fått mjölk genom alla år. En ko mjölkar inte om den inte får en kalv, vilket betyder att om korna idag inte skulle finnas så skulle dem inte fått någon mjölk tidigare. Dom ger oss så mycket, mjölk, kött, läder, kärlek. Dem borde behandlas med respekt, och inte bara som något i mängden. Att se deras behov och uppfylla dom. För det, de är dom världe!
.


2011, de känns som igår...

Haha. Men lite kul är det i alla fall. Somnade vid 2 efter att dom slutat smälla smällare och raketer mot mitt fönster. Sen upp vid 4 och jobba.. Jag som brukar sova sådär 6-8 timmar varje natt, är inte van. Haha.
.
Men var då vaken vid 12slaget, dock orkade jag bara titta upp och såg då en raket sen var jag nöjd! De var mitt nyår de! Lite halva charmen med 12slaget försvinner ju när dom börjar smälla 3 dagar tidigt.. Hej surtant! Haha. Börjar bli gammal känner jag. Fast det är lite som att man skulle börja ge folk julklappar i november, då skulle de ju inte vara något speciellt med att få julklappar just på julen. Men nu är det ju ett år kvar till nästa gång så får ta de då. Haha.
.
Glad att jag vistades inomhus i alla fall för det är kallt ute! Over and out!
.


RSS 2.0