Jag orkar inte vara vaken till 12!

2011 har varit ett riktigt hål-år!
.
Titthålsoperationer
Har gjort 3 stycken titthålsingrepp får man väl säga då de i magen inte var någon operation. Men först var det ju knät i mars, sen var det magen i augusti, sen var det knät nu igen i december. De är inte varje år man gör 3 stycken så antar att de får vara speciellt för 2011!
.
Hål i örat
Fick ju för mig i våras att de var fult att bara ha ett hål i örat uttöjt, så töjde ut högerörat med. Haha. sen när jag väl töjt ut de så förstod jag inte varför jag tyckte de var fult med ett?
.
Flyttat till håla
Ja, jag har ju flyttat till en lite håla i år som ni kanske märkt.. Finns inte så mycket mer att skriva om det för älskar den väl inte direkt, men de får gå!
.
Ett hålrum i mitt hjärta
Min underbara ponny fick åka till de evigt gröna ängarna och lämnade ett stort hål i mitt hjärta! Saknar honom och de gör ont bara av att tänka på det. Ångrar mig varje dag, trots att jag vet att de inte var fel. Älskade Tuffer<3
.
Ja, vi får se vad 2012 har att bjuda på! Hatar nyårslöften så tänker inte ha några, men många fina och väölbehövliga insikter har jag fått genom året som gått som jag ska tänka tillbaka på när ajg tar steget in i de år som kommer göra mig till 21 år gammal. Ush..
.

KO 2011-12-31

"Men är det inte ensamt i Stockhol, utan kor?"
.
Skulle aldrig kunna flytta till en stad, eller jo, om jag var tvungen av studier men inte flyttflytta. De är säkert praktiskt och fint, men så tort. Tråkigt. Mina krav har ju alltid varit att man ska kunna gå ut naken utan att någon bryr sig eller tittar snett på en, och kunna se en hjort utanför fönstret på kvällen. De kan man inte i Stockholm.. Tänk att behöva åka lång bara för att få se en ko om somrarna. De kan ju inte vara hälsosamt. Jag predikar alltid om att man mår bra av djur, men om man knappt vet hur en ko ser ut, då kan man inte må bra. Skulle känna mig ensam om jag inte fick se korna beta på ängsmarken om somrarna. Ensam och förvirrad.
.

Kan inte få bot på mina grabbiga begär!

Pratade massa om tatueringar hela tågresan hem igår och jag blir så sugen! Mmm, nästa lika sugen som jag var på choklad igår! Synd att de kostar så mycket, eller tur de kanske annars hade jag väl inpulsat allt för mycket och ångrat mig sen. Haha. Kom i alla fall fram till att jag inte vill ha någon tatuering på utsidan av överarmarna eller fler på magen, inte röven eller ansiktet heller. Där emot benen. Mmm! Benen.. Tänker något snyggt krimskrams längst hela utsidan av benen, från höftknölen ner till ankeln. Så snyggt!! Ska bara komma på vad krimskramset ska bestå av, och spara massa pengar! Vinner man något på lotto nu förtiden?
.

Mats....

KO 2011-12-30

"Någonstans bakom oss, sällan särskilt långt tillbaka, finns det kor."
.
Ne, de var inte så länge sen alla var bönder på något sätt. Jag tror inte jag behöver gå längre bak än till morfar och mormor för att hitta massa kor. Morfars pappa vet jag var lantbrukare i alla fall, och morfar var dräng innan han började jobba på mejeriet. Jag är som ni hör inte från någon statssläkt direkt, så kanske inte så konstigt att jag hittar kor där. Men om även dom som har en lite mer stadsbakgrund kollar bakåt, så hittar dom nog en och annan ko som är med i bilden, och att dom betyt mycket. Kor har alltid varit viktiga för oss, och dom har gett oss mycket. Tror det vorre oklokt av oss att glömma bort de!
.

När man står och väntar..

..på att dom som kommer uppifrån och åker ner i rulltrappan ska flytta på sig för att man ska åka upp, då är man allt trött!
.
Men dagen i all ära!

Jag har allt mellan A och Ö

Jag pratar ju alltid med mig själv. Och jag vet om att ingen annan lyssnar eller hör (hoppas jag i alla fall?) men pratar liksom för pratandets skull. Ibland kommer jag på ganska bra var då på mina frågor efter en pratstund med mig själv. Jag har alltid gått runt och gjort de, men tycker de bara blir mer och mer. Haha. Sen när det är andra runt omkring och jag kanske inte kan sätta igång världens diskution med mig själv så tänker jag som att jag har ett samtal med mig själv. Jag har alltid trott att alla gör så..(?)
.
Sen idag gick jag in i min lille bubbla så mycket att jag missade helt hur vi kom till vimmerby. Jag gic på bussen, sen helt plötsligt var den i Vimmerby utan att jag märkte de! Haha. Lite som en pokemonboll. Dom kommer liksom bara ut ur bollen när dom måste. Nu är frågan om det är hälsosmat att ha en pokemonboll? På ett sätt är det ju bra då jag helt kan koppla bort omvälden=Jag bryr mig inte! Haha. Men å andra sida så kanske de inte är så bra att gå så djupt in i sig själv utan uppsikt!
.
Vad blir det för diagnos?
.


De kan inte bli värre!

Fick ett tips från en vän att jag skulle söka på "Jag hatar svenska killar" på youtube och sen hörde jag även på radion att dom pratade om denna människa som gjort vidion. Jag tänkte inte så mycket på vad hon sa, mer hur hon sa de! Hon kommer känna massa pengar på det och bli "berömd" genom att spela trög (för jag antar att hon spelar?) Provicering kommer alltid längst liksom, folk älskar att störa sig på folk. Lite Kissie-varning, eller väldig mycket Kissie-varning! Min fråga är då, är det värt de?
.
Är de värt att bli så hatad bara för att kanske tjäna pengar och bli något som B-tidningar skriver om? Ja, jo! Gört om man känner för de, men inet jag skulle göra. Jag gillar ju annars att provecera men de är så inte värt att "spela så trög" som jag tycker vissa "storbloggare" gör för att just bli stora.
.
Och bara en sak som hon sa som jag tyckte var lite roligt! Att svenska killar bara kör missionären. Vill bara säga att oftast, i min värld i alla fall, är man två när man har sex med någon...


KO 2011-12-29

"Efter mjölkningen gick korna till skogs igen och kom tillbaka lagom till kvällsmjökningnen. Utom ibland om sensommaren. Då kunde djuren stanna på skogen fram till sena kvällen och äta kosvamp. Det var inget at göra åt saken."
.
Tycker det låter så mysigt. Så fick man sitta där och vänta på att korna kom fram och ville bli mjölkade. De var på sommarbetet då drängen gick till korna och inte tvärt om. Egentligen så är automatisk mjölkrobot det bästa nu för tiden då korna väljer själva när de vill mjölkas, äta eller sova. Men, någonstans så blir de så opersonligt. De var skillnad när man kanske hade 5-10 kor, då fanns de tid att mjölka varje förhand. Nu när allt under 100 är lite så finns inte den ekonomiska tiden längre. De är hemsk egentligen hur illa de är!
.
Jag vill tillbaka till "Emil i Lönneberga"-tiden och vara piga hos dom! Haha. Om jag skulle tro på ett tidigare liv tror jag att jag levde då, för är helt besatt av de!
.

Jag sjunger när jag sover!

När det är lite för tidigt för att man egentligen ska orka vara vaken, men trots de står i lagårn 5 på möra, korna råmar och allihopp ska mjölkas så är de lätt att nynna iväg lite på gamla hits. Haha. Och när allt blir sådär så man inte hinner med så kommer "Och här kommer alla känslorna på en och samma gång"-låten in i hjärnan, fast min veriton av den:

Ååå så släpper alla maskiner på en och samma gång
Varför släpper alla maskinerna på en och samma gång?
Ja, här står jag och hör inte ett ljud
För alla maskiner har ju dragits ur
varför då kan man undra jag har ju sju
Varför åker alla ut just nu?
.
Haha. riktigt roande på morgonen!
.

KO 2011-12-28

"Den där närheten mellan dem är inte spelad, den finns där"
.
När jag började på naturbruksgymnasiet jag gick på så täkte jag ungefär att hästar har det bra för dom älskar man och ofrar sig mycekt för, och att kor mer var ett industriobjekt som de var synd om. Sen att man såg en glad ko på någon Arla-reklam ibland var bara tillgjort för att fler skulle köpa just deras mjölk. Men efter att ha kommit lite närmare in i "kovärlden" så inser jag mer och mer att de är folk runt ikring som vill se de som en industri, medan bonden i den ser varje ko som en individ och bygger upp starka band och förtroende med djuren. Annars skulle de aldrig fungera. Jag tror inte att bönder som inte gillar sina djur är bönder speciellt länge. Jag tror inte att de bara är i Arla-reklamen som kor och bonde visar kärlek till varandra. De finns där. Och ju mer man är i de, ju mer ser man de! Kor är riktiga kärleksgivare, de gäller bara att vara närvarande och ta emot den!
.



Intog Växjö city!

Nu är vi efter lite om och en på g hem! Om jag missat att säga de så har vi varit i Växjö idag och hälsat på den där som pluggar på annan ort! Linda och Kajsa låter som ett gift gammalt par när dom försöker komma på vilken väg vi ska ta för att komma hem. Haha. Men får se om de kan komma upp någon bild, om de nu tos någon som mänskligheten kan beskåda! Haha.
.
Men mellandagsrean var en total flopp! Mer rea en vanlig vårdag än vad det var ida i Växjö! Men några få saker följde med hem i alla fall! 
.
Bra dag i alla fall. Förutom musiken i bilen. "RUNKA MIN KUK" "JAG HAR ALDRIG BACKAT FRÅN ETT KNULL" "FRAMSTKJÄRTEN HAR ETT HÅL ATT HYLLA. FRAMSTJÄRTEN HAR ETT HÅL ATT FYLLA"


KO 2011-12-27

"Kossan är också denn varelse som tillsammans med bonden skapat det landskap som vi svenskar uppslattar mest i vårt land, den svenska hagen"
.
Det är nog därför jag inte vill bo i en stad, eller en håla. Det finns inga kohagar. Det är så vackert på något sätt, där hemma i Gladhammar där hela byn är omringad av skog, åker och just kohagar. Ängar, de är något speciellt med dom. Det går inte få till de vackra med någon traktor som kör över blommorna, utan en ko som mer betar runt den! På våren när allt vaknar till liv och humlorna surar runt smörblomorna och hundkexen.
.
Är det inte fantastiskt!?
.

Det finns inga bra kläder, bara dåligt väder!

Ja, de är väl ingen som missat att de blåser ute? Hela vägen full med träd och mössan åkte bort imorse när jag envisades med min cykel. MEN tro de eller ej, de var medvind typ 100 meter. Då kan jag lova att jag inte behövde trampa! Sattan vad fort de gick!! Haha. När jag gick omkring på jobbet så tog liksom vinden tag i benen så jag fick sätta på konsentrationen till max för att ens komma framåt. Har i alla fall ström så jag är nöjd ändån!
.
Om de blir en storm till nu så tycker jag att den ska heta Elinor!
.

Köpt sex till sin son!

Har glömt att skriva om de sjuka jag hörde på radion och läste på atonbladet för några veckor sedan. De var då två vuxna människor i Sverige som hade köpt en flicka till sin psykiskt handikappade som för att hon skulle gifta sig med honom, och ha sex. Detta är helt jävla efterblivet! Dom häll henne inlåst där hon blev våldtagena v sonen och moder. Modern hade även hjälpt sonen att våldta flickan som var 14 år(?)
.
Om föräldrarna köper en fru till sin son, de är helt otroligt. Jag vet inte vad jag ska skriva. Är helt i chock! De känns som att föräldrana vill ha en "lycklig" familj så mycket att dom gör vad som. Stackars son!! Eller han gjorde väl med fel helt klart, men man måste känna sig jävligt värdelös. "Hej. Du är så ful så vi får köpa någpn du kan knulla med för ingen vill ha dig. Puss och kram från mamma och pappa" Ush vad hemskt!
.
Hemskt att köpa sex över huvud taget tycker jag, men de tar nog ändå priset när någons föräldrar gör detta! Ush ush ush!! Sen vet jag att Sverige inte är något puttenutt-land, men att de finns sånt hemskt så nära gör en lite fundersam!

Jesus planerade inte så bra..

Då var julen slut då! Nu är det väl påsk man ska sigta in sig på att överleva till? Men eftersom det bestämde sig för att bli vår den 23 december i år så kanske de blir en lätt resa! Har kommit på varför vinterhalvåret känns så långt och sommarhalvåret så kort.
.
För, våren börjar typ med påske, sen mindre än en halv månad senare är det första maj. Sen är det skolavslutningar lite in i juni (när man var ung i alla fall.. Men har småsyskon!) Sen midsommar samma månad. Sen i augusti återgår allt till de normala och då är det väl typ slut på sommarhalvåret?
.
Sen vinterhalvåret är bara ett ända långt mörker. Sen börjar julen typ första advent sen håller på till nyår, så är det lååångt till april och påsk utan att de händer någonting. Så vintern känns så mycket längre bara för det inte händer någonting. Man kan inte ha några mål! För de var längesen det hände något och det är långt kvar tills de gör det hela tiden. Så sommaren går så fort för "de var nyss 1.a maj och nu är de redan midsommar"-känslan kommer!
.
Men nu peppar jag påsk!!
.


KO 2011-12-26

Jag fick (låna) en bok av min moster. (Om du vill ha den behöver du inte lämna tillbaka den) som heter "KOR en kärlekshistoria"
.
Så tänkte att jag skulle börja göra ett "KOinlägg" varje dag med citat hämtat ur den stora boken på 225 sidor. Jag trodde första att de var en faktabok men det visade sig att den mer är uppbyggd av berättelser från olika "ko-människor" från olika tider i historien, och med otroligt fina bider! Jag är så farsinerad av kor, eller av alla djur egentligen. Men nu när jag har jobbat lite med just kor så blir jag bara mer och mer kär i dom små liven. Dom har kvar så mycket som människan har glömt bort! Innan har jag aldrig rikigt förståt hur bönder orkar, bara trott att dom gör de för att de har gått i arv.. Men nu kan jag se vad de är som håller allt igång, och de har 4 ben och en svans!

Alla barn var snälla i år!

Min lilla lillebror fick 6 par kalsonger i jul. Jag och min lillebror hade tänkt exakt likadant och gett 3 par till han vadera. Rimmen var med av samma kaliber. Mitt var: "Här har du så du kan byta 3 gånger, eftersom du pruttat sönder alla dina..." Haha. Humorn är inte alls låg!(?) Känner att han borde ta de som en ganska stark hint att två av hans tre syskon tänker likadant, BYT KALSONGER OFTARE! Haha.
.

God Jul-Kväll

Trots mitt kanske inte allt för bra morgonhumör idag så utartade sig dagen väl. Efter ett väldigt snabbt läkarbesök med röda- och vitablodkroppar i urinet och recept på pencelin fortsätter denna jul. Och efter 10 ton mat så kändes de bättre och humöret är nu på topp! Tomten måste haft ett jobbigt år, och gett upp dehär med att sortera ut snälla och stygga barn, så alla fick julklappar. Eller så har jag bara varit mycket snällare än vad alla, och jag själv tycker för många underbara julklappar fanns det under granen. Känner mig helt bortskämd!!!!!!!
.
OCH jag gick ut först på skitgubbe! Vill säga vann, men i skitgubbe är de bara EN dom förlorar!! Haha.

God Jul

Gick upp vi 7 för att se julkalenderns sista avsnitt, så visar de sig att den inte är fören kvart i 9. Har världens urinvägsinfektion så ska till vårdcentralen vid 10. Älskade jul! Lite spänning i vardagen liksom, de blir lite för lätt annars! Haha.
Tomten har nog med urinvägsinektion...

De är i södra vi de händer!

Jag undrar bara varför de behövdes 6 branbilar, 1 ambulans och 2 räddningstjänstbilar när det inte syndes ett enda litet rökmåln från huset som dom kom till? Haha. Sitter i mitt kök när ajg hör surenerna och de kommer bara fler och fler bilar med blåljus. Brandmän och ambulansförare springer runt som yra höns och sätter ut "Olycka"-skyltar och drar fram slangar. MEN sen kommer de ut en brandman på balkongen, sen öppnar dom fönstrena till huset. Så var hysterin över.
.
Kändes lite lite lite överskattat med en så stor utryckning. Men självklart bättre de än tvärtom. Men förstod inte rikigt var dom var så nöd för syndes ingen rök och inga personer kom ut ur huset "de bran i" Men ingen verkar ha dött så glädjen är väl på topp!
.

Tänkte knarka ner mig, men kom på att jag inte har råd

Idag är en såndär dag då man soppar hela gången, sen när man är klar vänder man sig om och tittar upp och inser att de inte syns att man soppat. De ser liksom inte likadant ut som innan, bara skitigt på ett annat sätt. Så soppar en gång till och inser då att jag bara drar runt allt istället för att soppa bort de.
.
En sån dag är de idag. Har diskat, men de blir inte rent. Och har även försökt att "skura" köket, men blir inte rent över huvud taget! Så ger upp!! även när jag skriver här så skriver jag fel, suddar, skriver samma fel, suddar igen, fel igen, suddar, fel, suddar, fel! GGhhh!!
.
Ne, idag känner jag mig mer eller mindre ivägen. Men har i alla fall inte slutat att farsineras av kalvning och kalvar som bara efter någon timme räjsar vilt runt i lagorn. Haha. Den lille killen gjorde min dag <3
.



Prinsen-Lantmästare

Prins Carl Philip har nu tagit examen efter att läst Lantmästare på Alnarp! Alltså samma utbildning som jag (tror att jag) vill gå. De som är jobbigt med utbildningen enligt mig är att man måste ha arbetslivsrfarenhet i 18-24 månader lite beroende på vad man gått för ubildning innan.
Min fråga till allmänheten är då om han har jobbat "på golvet" i 24 månader innnan dess inom jordbrukssäktorn?
De känns ju inte som att han skulle ha hunnit jobba heltid i 2 år med jordbruk/skogsbruk, eller? OCH de känns väldig taskigt mot mig, som vill börja där nästa höst men inte kan de för måste jobbe ett halvår till, om han fått börja där utan att uppfylla behörigheterna. Jag är inte bitter! Haha.
.
Känner nästan att jag måste gå till botten med detta. Haha.
.
Stilig är han i allla fall!

Gör de aldrig ont vet man inte hur de känns att vara fri!

Jag går runt i ett ständigt lyckorus så stör mig inte på något som jag kan disskutera eller fundera över! Jag är bara så himla glad över att jag faktistk inte har ont. Jag kan inte riktigt släppa att de inte gör ont, in nu, inte förut. Jag kan huka mig och komma upp igen utan att de krampar i hela benet. "Spiken" som jag kännt i mer än 3 års tid är nu helt borta.
.
De är mänsklig att tycka det är roligare att läsa om folks olycka än lycka. Så inte speciellt många kommer nog vara inresserade av att läsa om min gläde. Men men. Inte mycket att göra åt när jag inte tänker på något annat!
.
Tittar på "Sagan om ringen" och inser att jag nog aldrig sett början av den. Kansk därför jag aldrig riktigt fattat dom filmerna? Haha. God Natt!

När kräftor kan flyga..

Igår åt(!!!!!!) jag och Anne här i min enkla boning. Men för att kunna äta här hemma måste man gå och handla först. Så de gör vi och vi handlar räkor och yoghurt för att göra egen räksallad. Och vi kommer hem igen, gör våran räksallad, äter den och sen är de bra med de.
.
Sen åker Anne hem efter att jag sovit i några timmar. Tänker inte mer på de utan går sedan till jobbet, kommer hem, äter lite, sen sover jag igen. MEN nu när jag tittade i mitt kylskåpså står det en köpt skaldjurssallad. Var kom den ifrån? De måste varit så att Anne köpt den när jag sov = sover jag så djupt? Och varför "var den inte där" igår kväll? = Är jag blind?
.
Haha.
Eller kan dom flyga?

Har aldrig blivit så glad av ett toalettbesök

När jag opererade korsbandet så fick jag inte igång magen efteråt. Gick inte på toaletten ordentlig på 2 veckor, vilket resulterade i en hel natt på sjukhuset med levemang på levemang.. Uåååhh! Mår fortfarande dåligt av att bara tänka på de.. MEN eftersom jag har ett så positivt liv nu för tiden så skulle jag medela att min mage fungerar som den ska redan nu! Har fått tillbaka aptiten och lever redan utan värktablettet. Kan det bli bättre?
.

Ernst <3

ÅÅååå!
Tittar på "Jul Med Ernst" och blir helt kär, som vanligt när Ernst är i TV-rutan! Han är så himla enkel, så kan han allt. Sånt gillar ju jag! Men samtidig så beter han sig som att han är som vem som. Han får de att vara så vardagligt! Får känslan av "De gör ingenting om man böjer en spik eller två, de blir en koja ändån" Sen är han positiv utan att bli överriven. Han är fortarande männsklig, på ett unikt sätt!
.
Han är en idol som ligger högt upp på min idol-lista! När jag blir stor vill jag bli som Ernst!

FÖR DU SKA BANTA!

Igår kom jag på att jag inte åt någonting. Eller på morgonen åt ja två smörgåsar och sen på kvällen tranbär med gröt. Men ingenting mer. Kändes lite konsigt jag som brukar äta jämt! Haha. Antar att de är diklofenaken som gör att jag inte är hungrig. Så min fråga är då: Är det samma ingridigenser i bantningspiller som i diklofenak?
.
Har aldrig använt bantningspiller men antar att halva grejen med dom är att man ska slippa känna sig hungrig. Och de gör man ju av diklofenak med. Så är det samma skit i? Haha. Troligen inte eftersom diklofenak är på resept och bantningspiller inte är de men kan ju vara i alla fall. Ingen som vet ingen som vet!
.

Dagens motionspass!

Jag går till bussen och när jag kommer fram så inser jag att jag glömt min laddare till både datorn och mobilen. Diskuterar med mig själv och kommer fram till att jag måste hämta dom. Så vänder om och går hem igen och sen går upp mot bussen igen. Jag var ute i god tid från början och bussen "är ju alltid sen" så borde hinna. Så 11:31 när bussen egnetligen ska komma är jag 2 meter från busshålsplatsen och vad händer då? Jo, bussen susar förbi.. Sen när har kalmarbussen börjat komma i tid?
.

.
Så nu sitter jag coh tittar på film och inväntar nästa buss. Som tur var var det inte den sista bussen så hinner till jobbet i alla fall!

Gånger 5

Haha. Glömde en grej. När jag skulle få droppet och sånt igår så såg skörterskan min stjärna på armen
-Oj en stjärna, vad fint.
-Jag har 5 stycken lite överallt.
-Jasså?
-Ja, vi är 5 i familjen så..
-Okej...
Hon tittar snett ner på mitt personnummer och sen blänger hon på mig som att jag är dum i huvudet.
-Men...du..du har väl..du har väl inte 5 barn?
.
HAHAHA! Ne de har jag inte hunnit med! Haha. Tyckte de var lite roligt. Har aldrig ens tänkt den tanken. Börjar jag bli så gammal att de kan missuppfattas?
.

Lycklig så jag inte vet var jag ska ta vägen!!



Ja, ni ser ju själva! Lycka!! Så JÄVLA LYCKLIG!!!! De var länge sen jag var så glad! Så otroligt glad! Jag känner bara glädje och glömt allt som kändes en smula jobbigt och allt bara är bra, så bra! Alla små saker känns nu så små för jag är så lycklig!
.
Oprationen gick alltså bra. Menisken var inte trasig eller sliten som vi trodde från början. Det var en ärrbildning som hade blivit som en "sträng" i knät. Vilket gjorde att de "klämde" mot innermenisken och knäleden. Och lyckan var total när läkaren sa att den var borta! Han hade alltså kunat ta bort de som troligen gör ont. När han skulle berätta om vad han gjort under operationen sa han: "Jag har aldrig sett något liknande tidigae, så du är riktigt unik du." Alltid något! Känner mig unikt lycklig i alla fall!! Sjuksköterskorna var toppen trevliga och narkosläkaren var samma som jag haft de andra två gångerna, och han drog samma berättelse om sin nordsvensk som han gjort 3 gånger nu. Haha. Gillar honom!
.
Lycklig och förvånad!

Jag är lite rädd..

Inte för operationen, inte alls faktiskt. Bara litet titthål är ju inte speciellt farligt direkt. Men efteråt, om de inte blir bra, o det till och med blir värre. Jag är så less på att ständigt ha ont och att de faktiskt hindrar mitt liv. jag är fan 20 år och känner mig som 80+ till och från. Speciellt när läkaren dömmer mig som 83.. Kan man bli 20 på nytt då?
.
Sen är jag nervös inför att sövas. Eller själva sovandet är inte några problem, men att vakna. Hatar att vakna!! Ush! Har mått så illa och bara tänkt "Nej, varför är jag vaken? Somna om somna om somna om!!!!" Men det går självklart inte. Måste ju vakna någongång..
.
Ne! Nojar upp mig som valigt i onödan. Men som sagt är jag lite spänd på resultatet. Inga förhoppningar, ingen besvikelse!


Hoppet är det sista som lämnar eN

I lantbruket finns det inga veckodagar. Det spelar ingen roll om det är onsdag eller söndag i den vanliga världen, för allt är som vanligat ändån. Fredagkvällar exesterar inte och att ha helg är bara något man hör andra ta. Allt går på rutin och det finns inga dagar, bara tider. Vid den tiden gör man si och vid den tiden gör man så. Sen spelar det egentligen ingen roll om det är natt där emellan, eller om det bara är dag. För allt går på rutin.
.
Har märkt att jag inte tänker i tid när jag jobbar utan i saker jag gör. Som om det är en halvtimme kvar tills jag slutar tänker jag inte "Bara 30 min kvar" utan istället "Ge kalvarna, soppa, skrapa, spola sen slutar jag" Det är lite intressant vilket vanedjur jag är! Trivs som fisken i vattnet. Även om jag var helt ekonomiskt oberoende utan jobb så skulle jag nog ändå vilja jobba såhär.
.
Alla dagar är likadana, men ingen dag är den andra lik.
.


Bär och vatten blir saft!

Knarkar tranbär för att i hopp om att slippa urinvägsinfektion, har i alla fall funkat hittills.
Köpte frysta tranbär i en liten kartong där det stod "Gott recept på baksidan" Då tänkte jag faktiskt att de typ var recept på paj eller något sånt. Vet ni vad de stod? Att man skulle blanda ut bären med vatten och mixa så blev de tranbärssaft.. Haha! Slutar aldrig förvånas!
.

7 månader!

Denna dag är smärta! Vaknade inatt av att de gjorde ont i benet, och såg då att jag var ensam. Vilket var en väldig hård insikt sådär halv 2 på natten.. När klockan ringde så kände jag verkligen hur lite jag egentligen orkade gå upp!
.
MEN dagens bajs-sak får nog ändå vara när jag cyklar hem i snön och när jag ska ta upp nycklarna ur fickan så är dom inte där!! Får totalt vredesutbrott, så arg så jag bara står där och känner hur musten liksom tog slut. Jaja, var bara att börja trampa igen och cykla tillbaka till jobbet och hämta dom, sen iväg hem igen. Så vid halv 10 idag hade jag redan cyklat 1,2 mil. Är de det som kallas vardagsmotion?
.

En vecka kvar till jul!

Oj vad tiden går! Men mycket ska hinnas med! Eller är inte så stressad faktiskt. Alla julklappar inhandlade, eller åtminstånde påtänkta. Och jag har fortfarande liiiiite pengar kvar. Tummen upp.
En sånhär kväll när man sitter och titta på "Så mycket bättre" och fortfanade luktar ko trots att man försökt duscha, men vattnet är alldeles för kallt, då inser man att det kunde varit värre. Peppar lyx-jobb-vecka nästa vecka + att jag kommer spänndera julen med mitt mysmonster, Ulsa. Haha. Och Mats. Härliggt!!

De ända som är bra är att jag inte behöver diska.

I morse regnade det väldigt hårt. Sådär, de var inte snö, men is. De regnade is! Aj i ögat!! Men kom fram till jobbet och en söt lite kalv hade pluppat ut så blev lite gladare i ögat igen. Men sen efter några timmars jobb så börjar det SNÖA! Inte okej. Så cyklar hem i väldig snöstorm och tänker "De ska i alla fall bli skönt att hoppa in i en varm dusch när jag kommer hem." Vad händer då? Eller snarare vad händer inte då? Jo, varmvattnet är fortfarande off.. Så efter mycket om och men så hoppar jag in i den iskalla vattenstrålen och sen fort ner i sängen jämte en riktigt varm Mats! Mmm!

Mats hälsar


Jag antar att de är av kärlek

Idag har varit en fet dag. Egentligen var planet att åka iväg och träna så dom där magrutorna träder fram någon gång. Meeen min lille lille lille pojk var för "trött" för att träna.. Vilket reluterade i mer ris ala malta som till 70% består av grädde. Tummen upp!
.
Men de blev inga polly, för fick trots allt ketchup på korven.

STRUTS!

Igår pratade vi av okänd anledning om strutsar, eller Mats kallade mig struts. Haha. Så kom jag och tänka på om det är sant att dom "sticker huvudet i sanden?" De känns ju lite idiotiskt när dom kan springa skitfort. Varför skulle dom då stoppa ner huvudet i sanden när dom kände sig rädda? Sen har dom jättestarka ben med vassa klor på så varför?
.
Så, idag var jag tvungen att söka på "STRUTS" och kära Wikipedia gav mig alla svar.
.

"Sticka huvudet i sanden" [redigera]

Att strutsen vid fara skulle gömma sitt huvud i sanden är en väl utbredd missuppfattning inom populärkulturen. Den äldsta kända källan till detta påstående härstammar från Plinius den äldres Naturalis Historia som skrevs cirka 50-70 e.Kr. I boken om fåglar skrev han om strutsen: om de gömmer sitt huvud och sin hals i ett buskage så tror de att de är helt dolda.[7] Detta påstående har senare förvanskats till att de vid fara skulle gömma sitt huvud i mjuk sand. Denna missuppfattning har lett till talesättet att "sticka huvudet i sanden".

.

 


FELIX Risgröt

Min nya bästa vän. Mmmm! Har aldrig riktigt vågat mig på att köpa de tidgare, men nu var det typ 4 för 30 kr så jag slog till! Innehåller bara mjlkö, ris,socker och salt. Inget konserveringsmedel eller massa E. Och 550 kcal per rulle, men behöver absolut inte äta en hel!! Mmm vad gott det är! Och har gjort något riktigt gott tills ikväll. med Tummen upp!

Sluta sura och börja surra!

Jag blir lite..farsinerad(?) av denna lille byggd ibland. För några månader sen så hittade jag en giraff i trä vid vägen, och idag låg det ett våffeljärn PÅ vägen. Haha. Vad gör folk här egentligen? Antingen så orkar människor inte slänga saker där dem ska slängas, eller så är alla här väldigt dåliga på att surra sin last!!
.
kommer nog aldrig sluta förvånas över denna lilla håla..
.

De är hatten som räknas!

**KLICK**
Elinor- Men, skulle vi ta en normalbild?
Michael- Ne, jag försökte att inte se normal ut men lyckades inte.
Elinor- Var bara dig själv Michael ska du se att de löser sig..
**KLICK**
Tror jag hade rätt?
.


För det är ingen vanlig dag..

..för jag har varit halvledig idag Hurra hurra hurra.
Haha. Ne det är faktiskt så att min bästa syster fyller år jus idag. Hela 22 år sen hon tittade ut och slogs av världen! Lille Sandra! Vad stor du blivit!
.
Men de får vänta till jul. För planerar man så dåligt så man föds i vid juletider så får man minsan vänta på att bli firad. Haha.
.
<3

Jag är så musikalisk att jag ibland glömmer vad musik är

Har en låt på hjärnan. Väldigt irriterande eftersom jag typ kan en stavelse i den.. Mins att de var någon sommar den kom och jag lyssnade på den hela tiden, men mins inte vilke år. Sen vet jag verken artisten eller låtens namn. Vid närmare eftertanke vet jag nog inte ens vilket språk han sjunger på(?) De är en han i alla fall som sjunger eller vad man ska kalla de.
.
Någon som vet vilken låt jag menar så hör av er!!
.

Moppeakuten!

BBBuuuuhhhhhh!
Pem vill inte fungera! Allt är trasigt i hans lille kropp, bara skrot!!
"Lassa-som-kan-allt" och resten av moppeaktuten var här idag och drack upp lite av mitt pullverkaffe som jag en gång köpt för att Mats skulle få i sig lite. De första Lasse gör är att skruva ihop min stol, som egntligen ska hålla ihop utan skruvar. Men åter till Pem. Lassa byter filter och plockar isär saker som sist och gör den ren. Toppen. Sen var det bara den lilla ditaljen att fjädern i dragsnöret hade gått av, vilket tog 2 timmar att fixa. Men eftersom Lasse just är "Lasse-som-kan-allt" så gick det att laga. MEN han slutar gå och bara DÖÖÖÖÖR! Sen så gick han inte att starta alls... Nu inväntar vi en donator då Pem behöver nytt tändstift eller vad det heter.
Kärlek <3

Tjuvarnas jul


Så, vad tycker vi om årets julkalender?
Den heter tjuvarnas jul, men nu efter halva så har huvudpersonerna slutat vara tjuvar. De känns som det behöver komma en vändning! Haha. Ne, men tycker annars den faktiskt varit bra i år. Lite rolig men ändå med en handling och lite spänning. Inte så jätte förutsägbar heller för att vara "barnTV" Dock är jag lite äldre än vad jag var när jag var 10 så sitter inte bänkad framför tvn kvart över 7 på morgonen. Men titta lite då och då på SVTplay. Tummen upp för utvecklingen!

Sankta Lucia!

Oj vad tiden går! Idag är det redan Lucia och allt. Men dess värre blir det nog inte att verken delta eller titta på ett enda luciatåg i år. Tråkigt. Gillar Lucia, speciellt att vara Lucia. Haha. När vi gick i 3an så var jag Lucia och jag gillade det skarpt! Jag var den sista som fick ha levande ljus i håret, sen tog dom bort det. Säkerhetsrisk eller något. Men vår generation var väl inte så viktigt så vi kunde väl lika gärna brinna upp. Haha!
.
Hörde på radion att många skolor har fotoförbud under Lucia. Nog med att blixt stör ganska hårt, mer än vad man tror men kom igen? Sen var det någon som sa att det var för att vissa barn har skyddad identitet. Fast, då boder det ju vara fotoförbud överallt förutom i sitt eget hem?
.
Diskutionen var med igång och killar med skulle få vara Lucia. Nu vill jag inte vara gammal och sur men var inte den "riktiga" Lucia just en tjej? Då kanske de lämpar sig bäst att den som "spelar" Lucia med är en tjej. De blir ju liksom enklast så. Sen kan ju självklart en kille "kläut sig" till tjej, sen Lucia. Lite som att när Emil i Lönneberga rider på lite längre avstånd så är det egentligen en tjej som gör det som är utklädd till en liten pojk. Men någonstans så var trots allt Lucia en tjej=borde hon inte vara de idag med?
.

Operationstid. Check!

OJ!! Är i chock! Dom ringde från ortopeden och sa att jag kan få en tid till att operera mitt lille knä redan nästa vecka!! Ojoj. Vad nervös jag blev. De är inte långt kvar nu alltså. Toppen! Hade dock hoppats på att Pem skulle funka tills dess.. Eller tanken från början var väl att jag skulle ha körkort men de gick ju bra. HAHAHA! Ne men Pem går så bra så, när han väl går. Gillar ju dock min cykel! <3
.
Ska jobba dagen efter. Dom sa ju efter första operationen som jag gjorde att jag skulle kunna gå som vanligt direkt efter, och då hoppade jag på kryckor i en vecka. Så har inte så stora förväntningera. Haha!

Tacka gud för godis!

Av någon oförklarig anledning gick jag upp innan klockan slagit 4 idag. Omedvetet kanske jag kände på mig att allt skulle gå rakt åt helvete. Men går i alla fall ut och ser min röda hingst vara pigg och fräsch så startar, och vad händer? Jo, han går igång på första rycket. Bra, kanske lite för bra.. Men åker mot jobbet. 04:14 stannar den röda hingsten i uppförsbacken så jag får putta upp han. Inte för att han är tung att putta på, men det irriterade mig mycket!
Jag tänkte att jag skulle få igång han men då slappade snöret och de gick inte längre att dra. Så arg så jag inte längre var arg börjar jag små jogga mot jobbet i min tjocka vinteroverall så tror jag svettades bort halva min kroppsvikt. Hinner i alla fall till jobbet i mer eller mindre tid och allt går finfint.
Då jag redan har skämt ut mig till max inför min arbetsgivare så tänkte jag att han knappast kan bli förvånad längre så frågar om han möjligtvis har möjlighet att typ, frakta hem Pem till mig. Som vanligt skrattar han åt min olycka och åker iväg för att titta om Pem får plats i skopan på traktorn. Dock fick han inte det, men när min otroligt tålmodiga arbetsgivare, som är mycket tålmodig med både djur, maskiner och sina anstälda, drar lite i de slappa snöret så går fanskapet igång!!
.
Vi kom precis hem innan han efter många "motorhopp" dör och jag får ringa till "Lasse-som-kan-allt" så hoppas kunna få ordning på Pem inom en snar framtid i alla fall. Men jag gillar min cykel..

Författarkarriär-fucking-dellux

Jag och Anne ska skriva en bok tillsammans, då självklart inte för att vi tror vi kommer tjäna några pengar på de, utan mer för att vara bättre än någon annan som vi inte tycker om. Haha. Eftersom vi båda två har börjat på varsin självbiografi, men har för ohändelserika liv, så tänkte vi sätta ihop dom. Coolt va? Tror de kan bli bra. Men bra saker är inget man hastar fram. Har ungefär hela boken kvar att skriva men tanken är ju att de ska bli bra, och inte klart morgon liksom. Haha.
.
Den som vill får sponsra oss! Då kanske man får vara med på oslaget. Haha.
Namn-förslag mottages också..

Verkligheten i centrum!

Min lillelillelillelillelille..eh..bror sa nyss att FACEBOOK inte är på riktigt. Att folk kan vara på ett annat sätt In Real Life. Liksom, typ att allt som står på FACEBOOK inte är sant. Folk överdriver saker till deras fördel för att dom ska låte bättre, eller att någon annan ska låte sämre, än vad dom egentligen är. Att de kan verka helt normala på FACEBOOK men i verkligheten är det tvärt om!
.
Jag bara va? Kan detta stämma? Jag som alltid trott att allt som står på FACEBOOK är sant, och finns det inte där, finns det inte i verkligheten heller. Men, Christoffer är ju bara 12 eller nått så han har nog fel..(?)

Lördag-kväll-på-landeT

Jag är i chock. Tittar på "Så Mycket Bättre" och så kommer Timbuktu och ska sjunga en av Mikael Wiehes låtar och jag bara VVVAAA?? Har jag lyssnat på en av den gamlingens låtar? Helt i chock! dock var detta i min ungdom men det kanske bara är ännu värre? Dock var det dia Psalma som sjöng den då, men i alla fall. Chock! sen att den är 10 år äldre än jag! Va?
.
FLICKAN OCH KRAKAN Album :
Kråksånger 1981 (Written by Mikael Wiehe)
Jag satt häromdagen och läste min tidning, en dag som så många förut.
Och jag tänkte på alla dom drömmar man drömt, som en efter en har ta'tt slut.
Då såg jag en bild av en flicka, med en skadskjuten kråka i famn.
Hon springer iväg genom skogen, så fort som hon bara nånsin kan.
Hon springer med fladdrande lockar, hon springer på taniga ben.
Och hon hoppas och tror och hon bönar och ber att det inte skall vara försent.
Och flickan är liten och hennes hår är så ljust, och hennes kind är så flämtande röd.
Och kråkan är klumpig och kraxande svart, och om en stund är den alldeles död.
Men flickan hon springer för livet, med en skadskjuten kråka i famn.
Hon springer mot trygghet och värme, för det som är riktigt och sant.
Hon springer med tindrande ögon, hon springer på taniga ben.
För hon vet att det är sant, det som pappa har sagt, att finns det liv, är det aldrig försent.
Och jag började darra i vånda och nöd, jag skaka av rädsla och skräck.
För jag visste ju alldeles tydligt och klart, att det var bilden av mig som jag sett.
För mitt hopp är en skadskjuten kråka, och jag är ett springande barn, som tror det finns nå'n som kan hjälpa mig än, som tror det finns nå'n som har svar.
Och jag springer med bultande hjärta, jag springer på taniga ben.
Och jag bönar och ber, fast jag egentligen vet, att det redan är all'es för sent.

Michael Gästbloggar!

Ja.... Att bli tvingad att gästblogga är som att.... ja, jag vet i f*n vad man kan jämföra med.

Jag vill ta detta sällsynta och ovänliga tillfälle i akt genom att.... ehh..... ja....

ANYVÄG så är jag Elo;s (Elinors) bror. Jag har hatt och spelar musik. Like my life story ey?
Jag har FAKTISKT en egen BLOGG som jag aldrig skriver i.... Så jag vet inte varför jag ska skriva här heller.

www.Michaelshatt.blogg.se

Vad gör jag då? JO jag spelar dator och lirar musik! Mindfuck~
Och jag sitter och klurar och funderar på livet och välfärd. Visste du tex att 5+5+5+5+5*0=20? LOGIC!
Och att min uppfattning av välfärd är att alla är duma i huvudet 8D?
Ja.... Det var jag det..

Tack och hej, ligg med din tjej!~ Miche

de är så svårt att ballansera mellan trygghet och panik

Mamma: Är du hemma till 8?
Jag: Nja.. Kanske kan hinna klart till kvart över..?
Mamma: Men då kommer vi runt 8!
.
12 timmar senare
.
Jag: Shit! Jag är sen! Förlåt. Är ni här än?
Janne: Ne.. de kan ta ett tag..
Jag: Okej, vad bra! Då hinner jag.
.
10 min senare
.
Mamma: Vi ringer när vi är hos dig för dörren är väl låst då?
Jag: Men den låser sig ju inte fören 10.
Mamma: Ja men så tidigt är vi inte klara. 11 kanske?
.
Ja, så nu sitter jag här i väntans tider och börjar inse hur trött jag är!
Är för gammal för att vara vaken över 20 timmar i följd..

Min dräng hade också en dräng. Och båda var de lata!

.
Nu kan dom (Mats..) som fick känna på min bitterfitta-sida igår känna sig lite gladare då jag istället för att sova så straffar jag mig själv genom att skura hela jävla lägenheten för detta.Och jag fattar inte hur det kan bli så äckligt. Jag menar inte att de är lite skitigt eller stökigt, för orndning har jag (i mitt eget stök) men äckligt. Så äckligt!! Mitt kök tillexempel, påminner lite om en busshållsplats i en håla där uteliggarna sitter morgon som kväll och väntar på bussen som ska ta dom till systemet med den sista ölen i handen och hemrullade ciggen i mungipan. Och jag verken röker eller dricker (öl) så hur kommer detta sig?
.
I mitt hus som Martin Timell ska bygga ska de vara ett atomatiskt rengringssystem i åtminstånde köket och på toaletten. Om jag äcklar ner såhär mycket hur är det då med barn? Eller är det typ samma sak kanske...?

Vilken härlig dag..

22:?? Somnade.
00:21 Vaknar av att hela jävla huset blåser fucking bort! Hej vad de stormade ute!!
03:50 Klockan ringer och jag vill inte riktigt veta hur illa vädret är..
04:00 Går upp och tycker inte att de ser så farlig ut.
04:08 Går ut.. Inser att de blåser som fan fortarande och de snöregnar som helvetes bajs snopp! Hej hämta cykeln och börja trampa. Dock kom man inte så långt för de slirade så mycket. Självmordsförsök#1000! Varvar cyklandet med att gå på blankis. Älskar verkligen när det är en jävla sjö över isen!!!!!! Man blir så mycket gladare då..
04:28 Framma på jobbet.
07:18 Ska ut till kalvaran, vänder i dörren för det ösregnar!
07:30 Tvingar mig ut i alla fall, och de lättar faktiskt.
08:00 Slutar och iväg hem som gick lika sagta som en sjukpensionerad snigel med nageltrång!
.
Ja men de va väl min dag! Eller morgon? Dela gärna med er av eran morgon..eller inte! Haha.
.

Jul Jul Strålande Jul

Hatar att köpa julklappar!! Dyrt, onödigt och ingen blir ju glad av dom ändån. Men har ju inte så många vänner så blir i alla fall inte en så stor utgift. Haha. Gud va bra!
Men de är faktiskt riktig roligt att slå in dom och skriva "rimmen" (som inte rimmar) Riktigt mysig.. Eller ne! Inte alls mysigt men lite tidsfördriv i mitt övrigt tidslösa liv.
.
Om någon av er ska ge någon en dildo så har jag en bra början här:
"Här får du en stång, när killen din inte kan få fjång"
.
Lika roligt varje gång. God Natt!

Bambi på hal is!

Skulle försöka mig på att vara lite dukitg och hitta en ny lampa till Pem så vi kan testa hans kvaliteer på is. Kan bli intressant.. MEN att hitta en lampa var vist lättare sagt än gjort. Självklart går jag och ser dum ut till biltema där jag visar upp Pems gamla lampa och frågar om dom har en likadan fast fungerande? Ja säger han i disken och pekar på några hyllor. Jag går ditt och inser att alla ser likadana ut, men det står olika siffror på. Så jag kör ole, dole, dof-taktiken och tar ett par och går till disken igen och där står en mer bildad herre och förklarar för mig att dom inte har sådana lampor.. Så jag går till Meckonomen och han är överpositiv tills han ser lampan och förklarar att dom inte heller har någon sån.. Bajs.
.
Där gick jag alltså lång omväg bara för detta och vad får jag? Nervbryt av att gå på halt underlag.. Snacka om psykisk påfrästning!!
.

Berg flyttar in

Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha!! Så sant, så sant!

Djurförsöka

Har typ inte lagar kött här hemma på..3 veckor kanske(?) Så tänkte slå på stort och göra mig lite kött! Bara de att köttet smakade skit och är mer eller mindre oätligt, medan resten blev bra. Försöker min kropp säga mig något? Haha. Ne, men är inte sugen på kött så varfö lägg massa pengar på det liksom?
.
Fick ett mail från "Forska Utan Djurförsök" varför jag nu får mail där ifrån men hur som haver. Det handlar tydligen om djurförsök för att ta fram botox ikväll i "Kalla fakta" men de är långt efter min läggdags tid så får se om jag hinner se lite av de. Haha.
.
Jag vill säga att jag är emot alla djurförsök! Men då skulle jag nog ljuga. Jag tycker inte att man ska testa "onödiga" saker, alltså sånt som visa industrier bara tjänar pengar på. (Dags att jobba med självförtroendet igen på dom som tror sig behöva botox kanske?) Men att testa läkemedel som kan rädda liv.. Ja, de kanske inte är okej men hur ska vi annars göra? Klart man kan testa dom på människor som redan är sjuka. De vorre väl bäst?
.
Sen är jag emot pälsindustrin intalar jag mig själv då och då. Men jag tycker det är okej med fårskin, varför? För får kan man göra så mycket annat med! Dom sitter inte bara där och slaktas enbart för lite päls för at någon ska få känna sig lite dyr. Man äter ju även köttet och gör kläder av ullen som man inte gör på en mink. Sen finns det ju så mycket annat att äta så egentligen skulle vi inte föda upp några djur alls!!! Eller?
.
Svår fråga! Men vi alla kan väl komma överens om att det inte blir bättre för någon om man sprejar minkarna med giftig färg så dom både dör och att de inte går att använda pälsen. De djuren som redan lever är det försent för, de är innan man måste aggera!
.


Lånade bilder!

Det är skillnad på skit och skit.

När jag pratar skit om denna evigt neråt gående sjukvård så menar jag egentligen somliga avdelningar i den. Till exempel så var jag hos läkaren den 31 oktober och skulle då välbekant få en tid till operation, och kön var då på 7 veckor. MEN nu har det gått över 5 veckor och jag har inte ens fått någon tid.. Toppen! Och jag har ringt och ringt och ringt och gått dit och härjat och till svar får jag  bara att dom är påväg. Alltid påväg men kommer aldrig fram.
.
Så idag ringde jag till gynmottagningen för att fixa lite med p-grejer och sånt och hamnade i chock när hon sa
"När kan du?"
"De beror lite på hur långt fram.."
"Nästa vecka?"
Va?? Här hade dom eld i röven! Bara för att få prata med en läkare på ortopeden får man typ vänta i en månad, och på gyn en vecka. Lite skillnad!! Och hon jag pratade med var så trevlig så dagens ros till henne!!! Och dagens ris till hon som bokar operationstider på ortopeden...
.
Jag förstår att de är helt olika saker tydligen men att få prata med någon borde ju kunna ordans. Nu har jag liksom inte ont och då går det av bara farten, men när man har ont ska man få vänta i flera månader.. Är inte de lite wrong?

Vill ha!!!

HM!
Jag vill ha en sånhär! Tänker på en mysig fjälko som man bara vill gosa ner näsan i!
.
Läste någonstanns att just HM har "byggt" sina modeller av flera olika människor för att få den snyggaste modellen liksom. För att kunna bära fram det bästa hos kläderna. Kände lite, om inte ens snygga modeller kan bära upp kläderna, vem kan det då? Tycker inte att de är något fel i att göar så som dom gjort. Men känns svårt att hitta kläder som sitter bra om ingen riktig människa får stå modell för dom.

Välkommen 2000-talets teknik!

Igår gick jag runt på staden och pratade i telefonen och eftersom det var kallt ute och jag äger inga vantar så fick de bli headset. Och alla, jag förtydligar: ALLA(!!!!!!) stirrade på mig som om jag var dum i huvudet!
.
Nej jag pratar inte med mig själv!
Nej jag pratar absolut inte med dig!!
.
Fan vi lever inte på 1800-talet längre utan de finns något som kallas headset så man slipper hålla i mobilen. Man kan alltså göra annat samtidigt som man pratar med någon. Smart va? En tant tittade på mig och bara "Pratar du med mig?" Ne, rätt uppenbart inte! Vist kan man tänka en tankar, men man inser ju ganska snart att personen har lurar i öronene... Jag vill ha en tröja!
.

Sommaren somnar fort men vi bara snöar bort

Nu har jag för första gången cyklat genom snö i denna del av landet. Jovars. Blir det inte värre än såhär så överlever nog till och med jag vinter. Dock ser det ganska dyrstet ut.. Kommer nog att komma mer och mer snö. De snöade alltså klockan 4 i morse och har inte slutat sen dess.
Sen har jag julklapps-ångest och förstår inte vem det var som kom på att man skulle ge bort massa saker till alla vid jul?
.
Mina verklighetstrogna drömmar fortsätter!! Inatt gick jag till ICA och frågade efter en speciell sort gladlampor, men dom hade inte sånna här i hålan! OCH idag när jag gick ditt och skulle handla lite så tittade jag efter dom lamporna och vet ni vad? Dom hade inte den modelen! Jag kanske är synsk?

Jag får kukbryt!

Jag drömde att jag födde barn inatt. Var så verkligt att jag var tvungen att tänka efter om det hänt när jag vaknade(?) Vi fick en liten dotter och Mats <3 sprang runt som en yr kyckling så de var väldigt verklighetstroget. Haha.
.
Så hör man att folk som är typ 12 (eller va det för typ 8-10 år sen) får barn åt höger och vänster. Tänker inte folk längre än näsan räcker? Jag undrar nu om de är mig de är fel på, eller alla andra? Är jag helt efter eller är alla andra före? För helt normalt kan det väl inte vara..?
.
Jag vill bara åter igen predika om att man alltid och helst oftare ska ha med sig kondomer! Även om man bara ska ut och handla, man vet ju aldrig! JÄMT, hela tiden och alltid! Jag citerar mig själv: Att inte ta mig sig en kondom är som om en fotbollsspelare inte skulle ta med sig fotbollsskorna, för han tror att han ska sitta på bänken hela matchen. Men sånt kan man ju aldrig veta!
.

PMS och frostiga skor!

Vaknar, tittar ut och ser snö.. dö snö.. dö.. Lycklig över att jag är ledig. Men går upp många timmer tidigare än planerat för min inre morgonklocka ringer vid 4. Och ut går jag och känner att det är en smula mysigt och höra det knastra under fötterna då det mer än tjock frost än snö. Sen efter några steg försvinner den lilla glädjen jag hade av att tänka tillbaka på tiden då man var 14 år och blev utdragen i snön, som dom som drog ut en (nämner inga namn men Tobbe Torsson var en av dom) inte hade känt på "snön" då de var fucking skare. De resulterade i både blöta kläder och sönderrivna armar. OCH vad hände med dom? Vad fick dom för straff?
.
"Men killar, så får ni inte göra.."
.
Dö lärar jävel, dö! Ne jag är inte bitter!!! Haha. Amen!
.

"En hel jävla avdelning med ensamstående"

Gunval, behövs det sägas mer? Haha. Han är det bästa som gud gjort! Ne, nu kanske jag överdrev men rolig är han  i alla fall. Bitter på ett bra sätt. När jag blir stor ska jag bli som han!
.
Idag fick man tända de andra ljuset på adventsljusstaken. Synd bara att det första ljuset snart redan brunnit ner.. Sen spottar de stearin på mitt fina alldeles för låga bord!
.
Är sugen så in i äcklet på godis. Tura att affären i denna håla är stängd så min plånbok inte blir tom! Känns bra! Har inte känt mig på topp, precis som alla andra har jag ont i ryggen. Haha. Vem vill inte passa in i samhället?
.
Ne, ska sova tills jag vaknar och gärna lite längre!
.
"Jag har inga barn!"
"Ne men du har väl varit ett?"
Internet är för segt för att jag ska orka vänta på en bild. Aj min rygg. Nu peppar vi för imorgon!

:)(::)(::)(::)(:

Så irriterande när folk gör gladagubbar åt fel hål!!! Eller fel och fel, andra hålet mot vad jag gör. Haha.
Men vem är jag att sitta här och vara bättre än domdär, vem är jag att tala om vem som är glad.
Men någonstanns vill jag ändå säga att rätt är med ögonen först. För göra man med munen först så blir det ju ingen gubbe när man skriver sms och sånt. Så ne! Jag har rätt. Sluta göra fel!!
.
När jag var barn var allt så mycket lättare ör då fanns bara ett sätt.
.

Jag vill bli rik, genom att du gör mig de!

Försöker komma på hur jag ska formulera brevet jag "ska" skriva till min rika släkting. Min framids-plan kräver som ni kanske märkt mycket pengar så behöver just pengar och han har massa pengar så tänkte att jag kunde få lite. Jag menar han skule inte må sämre om han blev av med några miljoner..
.
Hej Grät.
Du vet nog inte vem jag är, men om jag säger att jag är min mammas dotter kanske det klarnar? Du är nemligen min mammas losaskusin så vi är släkt. Jag tänkte eftersom du är båder rik och gammal (och inte har några barn) så skulle lite lite av din förmögenhet kunna gå till mig. Jag lovar att inte lägga några pengar på dråger eller anat olaglikt. Jag har inga skulder då jag skött min ekonomi så känner att jag är värd din hjälp.
Både du och jag vet att du inte skulle bli lidande om du imorgon vaknade med 3 miljoner mindre! Så ta chansen och gör en god gärning!
Med Vänliga Hälsninge Elinor Björk

Vad tror ni?



Jag är skyldig, men vet inte till vad..

Vet inte vad som händer i mitt huvud? Känns som att jag gjort så fel fel fel och att jag nu är rädd för att någon ska komma på mig. Men jag vet inte vad de är jag har fått för mig att jag gjort så fel? Har huvudverk som jag aldrg har och en klump i magen. Min tillvaro är inte dålig så borde må bra, men inte ikväll.. Men man måste ner för att komma upp, var det någon som sa någon gång!
.
Hoppas på att "Så mycket bättre" och kiwi kan lätta på stämningen mellan mig själv och mig. Kanske skulle gå och lägga mig och hoppas på sol imorgon(?)

Jag saknar min cykel!!!

Ja.. Vad ska man säga om dagen? Håller på att få en visdomstand men tycker inte jag blivit ett tugg visare. De kändes redan när jag gick upp att Gud skulle passa på att starffa mig idag för alla mina synder. Tände min stjärna i förnstret och 10 hundradelar senare sa de BBAANNNGGG och de blev mörkt igen.. Och mörkare skulle det bli! Ut går jag och har planerat så väl så jag är tidigt ute för att de var ju halt igår! Och mycket riktig var det fortfarande halt och frost på rutAN. Men till min stora förvåning går Pem igång direkt och jag bli så lycklig, men inser snart att Gud bara blinkade för någon sikund. När jag kom ut ur den stora staden med gatlysen så slutar lyset fungera. Toppen! Ser inte ett skit!!!!!!!!!!!! Självmordsförsök att köra utan att se var vägen går! Men skam den som ger sig som jag brukar säga! Min taktik blev att titta åt sidan och förhoppningsvis se när monskenett skimrade lite i frosten som var på grässtråna i diket och då lista ut var vägen gick. Dock så var inte avståndsbedömningen den bästa klockan 4 på morgonen i totalt mörker så for iväg in i vägräcket (tack ändå för att de fanns annars skulle jag åkt ner i vattnet!! Gud vill nog i alla fall inte döda mig!?) Tack Gud för att du lär mig vara tacksam för de jag har till vardags!
.
Ne men trevlig morgon i överigt. Ser fram emot att cykla imorgonbitti.. Saknar Mini väldigt mycket sån här dagar <3
.
Han var så okompliserad <3

Börjar fundera på...

..om vissa människor är så tröga som de verkar på facebook eller om dom bara spelar för att få uppmärksamhet?
.
Innan jag säger något dumt som någon tar illa upp för säger jag god natt! Haha. Go in peace! Amen!

Magsår ända ner i tårna!

Att åka buss mina kära små liv de är en pärs!! Stressmoment till fucking tusen, blir helt psykiskt utmattad! Klarar man de klarar man allt! Ska nog skriva de in mitt CV i framtiden:
"och så klarar jag av att åka buss" Eller kanske "Har inget kökort för att de är för mesar, jag vill ha spänning i vardagen!"
Stressa som en riktigt kåt sugga och kom hem 7 min innan bussen går. NEJ! De går inte de går inte de gå inte! Men dum i huvudet som jag är så IN I DUSCHEN utan att egentligen hinna av med alla kläder. I med tvål i håret utan att ha tid till att skölja ur det och på med några kläde som låg på golvet och IVÄG!!!! Hoppa ner för trapporna när jag hör att bussen åker utanför mitt bohag. Springer som jag inte gjort på år och JA ja ja ja ja JAAAG hinner!!
.
Fan vad bra jag är!



Så kallade "djuraktivister" kan ta en jävla spikmatta....

...och köra upp där solen inte skiner och rotera tills de får näsblod och sen se hur kul de är att åka skidor i motvid under press!!! DÖÖÖ!
.
1..2...3.. in genom näsan....ut genom munnen..phu..
.
Så nu har jag samlat mig lite! Men jag blir lite små irriterad när jag tänker på folk som inte har en aning ska komma och säga massa skit som taget från luften!
Jag tycker helt klart att man ska satsa på att bygga lösdrifter till mjölkindustrin då korna har möjlighet att röra sig mer fritt. Men jag tycker även att varje lantbruk skall ha möjlighet att ha uppbunden verksamhet då visa kor inte trivs eller klarar av att gå på lösdrift. Djur är djur och inga maskiner man ställer in. Dom är olika individer som passar olika bra i olika system. Därför tycker jag att de ska finnas möjlighet att plasera kor i den miljö de trivs bäst. Jag tycker det är mer djurvänligt att individanpassa än att slänga in alla där "de borde må bra."
.
Kor kan med bli mobbade av varandra, precis som vi människor slår på varandra åt höger och vänster! Det skulle då vara mer djurvänligt ur min mening att ha de kor som ständigt får kämpa för sin plats uppbundna istället så de får sin mat, sin sovplats, sitt vatten utan att behöva kämpa för det! De kan bli så illa att den mobbade kon avlider av skadorna den får...
.
Idag fick en riktig kämpare ge upp och åka till de envigt gröna ängarna där hon kan idisla hela dagarna utan smärta! De är så tungt att se, men livet är väl tungt?
.
Kan alla bara snälla slå en tanke till detta? Ingen behöver hålla med mig, men snälla tänk på de!

RSS 2.0