Frågor om narkos

2 dagar efter operationen och jag känner mig lagom fräsch, inte! Måste duscha men får inte blötta ner knät så får se hur jag löser det(?) Men tänkte att jag skulle svara på mina frågor som jag hade om hur det var att bli sövd nu när jag själv fick uppleva det.

Fråga 1. Smaken i munnen?

  • Svar: Smakade röv! Masken jag fick andas in igenom luktade något så fruktansvärt så smaken i munnen blev typ som lukten. Dock behövde jag inte känna den smaken eller lukten speciellt länge eftersom jag somnade så fort.

Fråga 2. Vad man mins sist?

  • Svar: Jag mindes att jag sa att jag inte kände av något av sömnmedlet och att jag påstod att det inte funka. PINSAMT!

Fråga 3. Om man tänker på negerbolla i stället för att räkna ner vad händer då?

  • Svar: Alltså.. jag räknade ju inte ens ner så jag hann inte börja tänka på något..

Fråga 4. Är man pigg efter eller as trött?

  • Svar: Precis när jag vaknade var jag mer död än levande. Huvudet var riktigt tungt och jag orkade knappt hålla ögonen öppna. Men efter en rätt kort stund, en kvar eller så, fick jag lite fika och då vaknade jag till fort. Men när jag kom hem till mormor och morfar och satte mig ner blev jag riktigt trött igen.. Kan säga att det gick lite upp och ner med tröttheten.

Under tiden jag låg och väntade på att få rulla in i operationssalen så kom jag på en till pinsam fråga. Jag var nämligen lite fisnödig och fick liksom inte "ur mig" det innan jag somnade. Vad pinsamt om jag låg och fes under hela ingreppet!! Undrar om det är många som gör så? Fiser alltså. Ne, fy vad pinsamt! Mår dålig av att tänka på det. Om jag var läkare skulle inte jag kunna konsenterar mig om min patient låg och pruttade hela tiden.

Jag tänkte även på om man började prata i sömnen, men sen slog det mig att man är ju riktigt, riktigt, riktigt borta så tror inte man gör det. Sen har man typ 2 slangar ner i halsen så är nog svårt att prata om man nu skulle få för sig det.

Måste säga att jag tyckte det var fränt att bli sövd och det är något man borde göra innan man dör. Eller det skulle ju vara rätt nice om man aldrig behövde sövas för då är man troligen rätt frisk av sig och aldrig behöver genomgå en operation. Men de var ändå en upplevelse. Skulle lugnt kunna göra det igen, emn som sagt hoppas jag inte det behövs..


Operationsdagen!

Då var man ny opererad, men jag tar det från början..

Hela natten gick jag upp en gång i timmen och drack lite äppeljuice , det var gott men jobbigt. Kändes som att precis när man somnat om skulle man upp igen. På morgonen var jag jätte hungrig men fick inte äta någonting, men jag duschade med superduper tvålen som jag gjorde på kvällen innan. Den smakade inte gott och sved när den kom in i ögonen. Eftersom man skulle vara extra noga runt näsan var det svårt att undvika att man fick i munnen.. Sen åkte jag in till staden med Janne, ikläd nytvättade kläder utan percingar. Mycket viktigt!


*Jag reso att åka, lycklig och förvantansfull!*

Väl inne på sjukhuset så åkte jag hiss till plan 5 och mötes där av en väldigt trevlig sjukskörterska som visade mig in till en "hytt" där det fanns ett skåp, en säng och en spegel. Insåg här att jag inte var speciellt snygg utan smink, trött och sliten och håret, ja, jag säger bara att jag tycker synd om dom som såg mig. Hur eller hur så fick jag lov att ta av mig mina kläder och ta på mig en vit rock och vita "strumpor" (som var typ ihop sydda, något tätare, myggnät.) Sen kom det en annan tant som också var trevlig och satte i dropp i min hand, gjorde lite ont men ingen större fara. Sen fick jag 4 tabletter som jag skulle svälja med typ en 5:dels plastmugg med vatten. Rätt lite alltså! Men magen skulle vara tom så det var därför.


*Efter droppen. Fint inslagen måste jag säga!*

Nu skulle väntetiden bli lång innan jag skulle rullas in i operationssalen. Så jag tog upp boken som jag hade med mig och började läsa. Efter en lite stund hör jag hur skörterskorna pratar om mig utanför, de undrar om mitt hjärtfel, och dom kommer in och frågar en massa saker som jag inte har en aning om. När de gått igen så börjar jag läsa igen och inser efter en stund att orden flyttar på sig och hoppar runt och blir dubbet så många(?) jag fattar ingenting av vad jag läser så läger ifrån mig boken och blundar och försöker glömma smärtan i handen som kom efter en stund. Vet faktiskt inte om jag somnade eller inte men efter ett tag hörde jag dom prata om mig igen utanför dörren som stådd på glänt. Efter en lite stund kom dom in igen och sa att dom pratat med min hjärtläkare och att jag inte skulle få någon antibiotika. Okej? Då vet jag!

Efter ett mycket välbehövligt toalett besök fick jag rullas iväg. Det är lite kul att åka bår xD Hehe. Soft!! Vi stannade och möte upp 2 sköterskor till och dom tog på en STOR dunstrumpa på vänsterbenet och en strumpa av gasbinda på högerbenet. Sen rullade vi vidare, in i operationssalen , bland fler sköterskor. Nu kände jag att rädslan kom kruppandes och de blev jätte obehagligt när dom började fixa med knät och en av sköterskorna byte ut droppen mot sömnmedel. På med en "gasmask" som luktade något så jordiskt äckligt och sen sa hon "Nu sprutar jag in sömnmedlet." Efter några sikunder frågade hon om jag kände av något. Mitt klockrena svar: "Ne, det för funkar ju inte…" SNARK!!! Somnade två sikunder efter jag sagt det.


*Min fina namnskylt så dom viste vem jag var*

Jag hör mig själv hacka tänder och vaknar. Kollar på klockan som hänger på vägen och den är typ 20 i 12. Jag ser mig omkring lite och kan inte sluta hacka tänder! Irriterande som satan, har en massa filtar på mig och en sköterska som frågar hur jag mår och om jag fryser kommer med ytterligare en filt. Jag frös inte men skakade och hackade tänder ändå. "Är det normalt?" frågade jag och hörde att min röst svek mig rätt rejält. "De är ju lite kallt, men du har hackat tänder hela tiden som vi undrar hur mycket du fryser?" Men jag frös inte.. de var ju inte super varmt men frös gjorde jag inte.

Efter att ha legat och vaknat till lite på uppvakningen kommer det en läkare till gubben som ligger bredvid mig. Han ser väldigt ledsen ut och säger till gubben att han troligen aldrig kommer bli bra. Fan vad hemskt! Men jag får åka till min lilla hytt igen och börjar åter igen hacka tänder! Men efetr att ha ätigt smörgos och mariekex känns det bättre och jag piggnar snabbt till. Min läkare kommer in i min hytt och ser beskymrad ut och jag tänker på gubben borta på uppvakningen. Nej, nej, nej, nej, nej, nej!! "Har du ont?" frågar han tyst. "Lite.." "det var nämligen värre än vi trodde från början så jag fick ta bort mer än halva menisken.." WTF!? INTE OKEJ!!!


*Mitt inbakade knä, typ 10 cm bandage eller nåt*

Efter detta besked och att han sagt att jag inte får vara i närheten av stall på 2 veckor måde jag sämre igen och började hacka tänder, men kom upp på fötter igen och kunde kläom och leave the place! Haltande gick jag ut och ringde mormor som kom och hämtade mig och vi åkte hem till mormor och dör satte jag mig och half dog!

Kl 4 kom Janne och vi fikade innan vi åkte till apoteket och tog ut massa tabletter som jag ska knarka nu ett tag. Nu börjar de göra jävla ont i knät. Jag känner hur stygnen sticker in i huden. Aj, aj, AJ!! Coop skulle vi till med och jag skulle ju frysa ihjäl om jag satt kvar i bilen så jag följde med in men nu må jag lova att tabletterna slutat verka som jag fick tidigare på sjukhuset. En dragkorg i ena handen och den andra handen på frysdisken och sen släppa sig fram! Om någon såg mig och tänkte "Vad är det för drägg?" så var förklaringen att jag hade cp ont!!!!!!



Nu är jag hemma i alla fall och har tagit lite tableter så ska la sluta verka snart! Hoppas på en bra tid på skolan utan att få vara i stallet på två veckor. Hehe. Sen efetr de 2 veckorna bestämmer sjukgymnasten vad som händer sen. 

Läkareb sade frästen att det INTE kunde vara ryggen som orskatat denna skada, det är troligen sparken jag fick av Kuddis i början av tvåan och sen blev det troigen inte bättre av att jag blev sparkad av Dayty vinten i tvåan. Tydligen är det så att hästar är farliga djur!!! Men jag älskar dom ändå av någon konstig anledning<3

Tudellu!!!!

(skulle gäran tagit fler bilder inne i sjukhuset när jag var som snyggast men fick inte ha mobilen på.. SÅ SYND!)


Hissa och Dissa

Idag måste jag bara Hissa och Dissa lite med..

DISSAR:

*SNÖ!

*Menisker

*Människor som ger sin häst havre och betfor i STORA mängder utan att motionera aset

HISSAR:

*Kajsa Johansson

*Människor med IQ över -3

*Hästar, hästar, hästar!!<3

Kajsa Johansson

Sova eller inte sova?


Nu laddar jag inför morgon när dom ska fixa mitt knä! Är inte det minsta orolig över de dom ska göra eller över om jag ska vara vaken eller inte, det jag är orolig över är vad som händer sen…(?)

En kanyl in i benet med en kamera och sen lite mer skit. Skrapa bort lite skit och sen klart! Är det så enkelt undrar jag då? Dom ska alltså (typ, vad jag har förstått) gå in i mitt lilla stackars knä och lyfta på typ benet eller nått och sen "skrapa" under det. Låter skit äckligt!! Men bara det blir bra så är jag nöjd.. Men blir det helt bra då? Tänk om dom bara "Oj då. Hehe, ups.. hatar när dethär händer!" Eller dom typ hittar något mer som är fel så jag blir rullstolsbunden i resten av mitt tråkiga lilla liv. I och för sig så gör jag nog ingen skillnad för världen om jag sitter i rullstol eller inte. (kan ju använda käften och skrika med ändå) Jag behöver säkert en personlig assistent och då skappar jag ju till och med jobb, vilket är bra.. eller?

Hur eller hur så undrar jag nu. Sövs man när man skall fixa meniskerna i knäna? Det är ju inge mega ingrep så det borde inte behövas, enligt mig själv men jag är ingen läkare. Dom frågade i alla fall om jag tål narkos så jag tog förgivet att jag skulle sova och slippa höra dom säga "Oj då. Hehe, ups.. hatar när dethär händer!" när dom gör fel och sätter mig fast i en rullstol. Jag har aldrig blivit sövd förut (förutom när jag var jätte, jätte, jätte liten och fixade hjärtat) så känner att det skulle vara en upplevelse. Eller jag sover ju så skulle nog inte vara någon upplevelse alls men i alla fall. Jag undrar nu hur eller hur, om jag inte kan ta reda på svaren själv imorgon

  • smaken i munnen?
  • vad man mins sist?
  • om man tänker på negerbolla i stället för att räkna ner vad händer då?
  • är man pigg efter eller as trött?

Skit, om jag får sova kommer jag inte kunna sluta tänka på bollar O.o

Jag känner att jag är orolig för hur ont detta kommer göra(?) Sjukgymnasten sa att jag skulle kunna gå på eftermiddagen om jag opererade på morgonen. Men på 1177.se står det att vilotiden är mellan 2-3 månader! MÅNADER!! Men att det varierar väldigt mycket, men att det är de vanligaste. Sen kan det ta upp till 6 månader innan man rör sig normalt. 6! 6 MÅNADER! Tror dock inte att mitt knä mår så dåligt att det måste vila så länge, kanske någon vecka. Men inte mer, snälla!? Skulle läsa på hemsidan för att lugna min oro men den lugnades INTE!!!

Ajja, jag lär inte dö och tror inte att det tar så lång tid att läka detahära. Fast tror jag ska gå in med inställningen att det kommer göra jätteont och att jag inte kommer kunna gå på flera år. Då blir jag i alla fall inte besviken, hoppas jag…

Men nu ska jag gå och duscha med en massa kosig tvål så jag blir klinisk ren vilket jag inte varit på sådär 16 år. Om vi aldrig ses mer så vill jag säga att jag överlåter mina ägodelar (som inte är sådär jätte många) till min mamma!

Tack för mig!


BUSSAR! Varför kan dom inte komma när de ska?

Alltså, bussar? Dom vill att man ska bo på landet, dom vill att man ska åka kollektivt, men va fan?!

Idag var den lilla KLT bussen från Kalmar som skulle ta mig in till Västervik realy sen! Den skall gå från Kalmar 07:25 och vara vid Västerviks station 09:57. Den skall vara vid mig 09:31 vilken den absolut inte var!! Som all andra uko-busshålsplatser så är det en stjärna (*) vid tiden och den stjärnan betyder följande: "Tider markerade med * är beräknade tider, var alltid ute i god tid för att inte missa din resa." Jo men visst! Men när bussen alltid kommer 5-10 min för sent är det inte roligt att stå där 5-10 min innan den egentligen ska gå. Men en vacker jävla dag kommer väl bussjäven i tid eller till och med förtidigt och då missar man väl aset om man inte är där -.- Idag kom då bussen 09:47 till mig och var vid Jenny innan västervik klockan 10, och det tar ju ett tag att åka genom stan så den kan ju inte hunnit i tid direkt.

Jag kan förstå att det är lite svårt att passa tiderna såhär när snön far omkring, MEN VAFAN! Denna buss är ju alltid sen, varför gör dom inget åt det? Byt buss, bytt chaufför, byt tider! Byt vad fan ni vill men gör något! Kallt som fan var det i morse i alla fall att stå där med en halsduk som frös till is efter att jag andats på den! Jämtlands balsam vad sur jag blir! Då ska det upprepas att detta även händer på sommaren men då brukar bussen på något underligt sätt hinna in till västervik i tid trots att den kommer hem till oss 5-10 min sent… Mycket underligt(?)

Sen under jag också varför inte vi får en sån där "vi är en jätte liten busshålsplats som man knappt lägger märket till så om vi står här ser ändå inte busschauffören det" –lampa. Jag menar, hur stor är vår hållplats? NEJ! Inte större än den vid Angelica Magnusson i alla fall, eller familjen Zejlon och dom har minsann fått en jävla blå lampa!! Morr.. Sen när blev vi mindre värda? Ne, dålig still!!

När jag känner mig mogen skall jag ta o ringa KLT och vara upprörd och förmedla mina tankar om min kyliga upplevelse när jag väntade på en buss som (nästan) aldrig kom.. OCH VÅGA INT PÅSTÅ ATT JAG SKA TA PÅ MIG MER KLÄDER!!!!!!!!!!!!!! Kan knappt röra mig med alla kläder jag har på mig, jag måste ju kunna ta mig på bussen!


Sågar av svansarna på grisarna! WTF!?

Jag blir så kukigt sur och irriterad så jag nästan börjar gråta och skrika av ilska!!!



Idag på nyheterna på svt 1 så berättade dom att i Danmark och någon mer stans (och säkert på massa mer ställen också) så klipper dom av svansarna på griskultingarna och drar ut eller knipsar av hörntänderna. Tänderna kan jag väl kanske förstå då de är rätt vassa och när de lever så pass många grisar i samma box kan det lätt bli att dom biter på varandra och har dom vassa tänder då så kan skadorna bli större. Men svansarna? Va fan?

I min upprördhet så var jag tvungen att få svar på VARFÖR I HELVETE DE KAPAR SVANSARNA PÅ GRISARNA? Så.. jag sms:ade en bonde som svarade: "För att undvika att det inte ska bita på varandra." Men va? Då kände jag såhär att vad har svansarna med det att göra? så jag frågade vad svansarna hade med bitandet att göra och han svarade att de är som om någon skulle rika en i håret, till sist blir man irriterad och slår tillbaka. Så grisarna rycker alltså varandra i svansarna och då blir grisen som de ryker i svansen irriterad och biter!

MEN, då kommer en till fråga! VARFÖR kappar man inte öronen med medan man ändå har sågen framme? Inte för att jag tycker något kappande alls verkar lämpligt men bara för att.. Han svarade i alla fall att i öronen finns det lite värde för dom kan man sälja sedan som typ grisöron man ger till hundar och sånt.

FY VAD VIDRIGT! Har aldrig tyckt att grisar har det särkilt bra, och inte blev det bättre när jag såg hur skolans djur har det, och dom har det bra.. Va fan är detta? Dom kastrerar, rycker ut tänder och SÅGAR av svansar hej vilt utan bedövning på de små grisarna. Om det gör ont på dom vet inte jag men om någon klippte av en lillkilles kullor tror jag att han skulle börja grina. Grisarna har väl lika mycket känsel som vi eller?



I en senare nyhetssägning då dom åter igen tog upp dethär med dålig grishållning så sa dom att bitandet i svansarna beror på att dom inte får böka då de små stackars grisarna inte har någon strö att böka i. Då blir dom helt enkelt rastlösa och börjar bråka med varandra. Om då grisarna kan få gå ute eller gå en ordentlig bädd att böka i skulle man minimera skaderisken att dom bråkar och där med slippa att kappa svansarna på dom.

På skolan när vi var med och kastrerade grisar så frågade vi varför (så klart) och fick inget super svar. Läraren sa att folk har fått för sig att allt galtkött smakar äckligt vilket inte är sant. Det finns en lite mängd som inte är ätlig pga en konstig smak men en stor del av de köttet från galtar är helt okej. Vilket innebär att man kastrerar i "onödan." Eller ja, typ..



Jag tycker ju om att vara lite brutal så om jag fick bestämma så skulle alla tamgrisar avlivas och man skulle sluta avla på dom. Inga mer grisar = Inge mer lidande för dom. Självklart finns det fler djur som plågas och inte mår bra men grisar är nog de tamdjur som jag reagerat starkast på och jag mår riktigt dåligt av att bara se dom i sina små boxar med massa, massa, massa för många grisar i varje och dom ligger på varandra och vissa kan inte gå utan är blockhalta. Somliga har det säkert jätte bra men undrar om de väger upp dom som lider så hårt.

Ät ko! Kor ger ju både mjölk och kött. Självklart så måste troligen protosera mer nött kött och då kanske man ställer till det för korna istället då man kanske måste ha fler djur och då får de trängas istället för grisarna.

Ne, jag har ingen bra lösning som alla kommer gå med på och följa men alla kan ju börja äta mer vilt eller nått.

Sjung med mig: SKINKA ÄR BLÄ!


(Bilderna har jag själv tagit ifrån skolans grisstall)


Sex

Dethär inlägget kan låta en aning diskriminerande eller kränkande eller kasnek båda delarna. MEN det är inte menat att kränka eller trycka ner någon jag måste bara få svar!

Vi lossas att vi har sex, okej? Killen överst och tjejen underst, den gamla, heliga missionären. Mage mot mage och penisen nuddar mot pullan! Okej, alla med? För nu kommer min fråga…

HUR HAR TJOCKA MÄNNISKOR SEX?

Om bara tjejen är tjock så går det la an men om båda är det.. Hur? Magarna måste ju vara i vägen, eller? Om man ni kör missionären så kommer ju liksom inte snoppen åt. Eller gör den det? Det borde den inte göra eftersom man inte kommer så nära varandra med den delen av kroppen om magen är så stor. Och nu snackar vi inte lite tjock utan "kullmage" eller "mage som hänger under under midjan" -mage.

Men det finns ju många andra ställningar men skeden är väl bara och glömma direkt. Jag menar de kan ju vara lite krångligt om man är small. De skulle ju inte gå om magen på killen är stor så kommer han ju inte tillräkligt nära, och om tjejens lår är för tjocka så kan hon ju inte sära så mycket på benen. = Går inte!

Dogystail skulle kanske funka.. eller ne, inte om han har en riktigt stor kulle på magen. Han skulle inte komma åt. Eller om han har en "mage som hänger under under midjan" –mage, skulle inte funka!

Tjejen skulle nog klara av att rida(?) Det borde gå. Men fy vad långtråkigt att sitta där hela dagarna och guppa upp och ner.

Ne, jag vet inte om någon ställning kan rädda de extremt tjocka människorna. Om bara tjejen är tjock som sagt kan det nog gå helt okej, men killen. Nej, nej!

Om någon är kraftigt överviktig och har sex, kan ni inte skriva vilka ställningar ni kör? Är mäkta nyfiken. Varför jag är de? Tja.. Vem vet?

Jag vågar nog dra en slutsats att om man är tjock försvårar det mycket, till exempel sexlivet. Jag vill bara med detta avråda folk från att bli för feta så dom inte klarar av att ha sex. För det vore ju synd ^^ Och jag ber, snälla föräldrar. Vill ni inte ha barnbarn eller? Sluta mata era barn med en jävla massa skräpmat!! Dumpa godiset och grädden. Lev på vatten och bröd, knäckebröd! MAX!


Dissa och Hissa

Idag Dissar jag:

  • Hinkar utan handtag
  • Små busshålsplatser
  • Halta ponnier

Idag Hissar jag:

  • Personalen på handikapskolorna i västerviks kommun
  • Varm oboj
  • Termobyxor



Skidkarriären på hyllan, om jag skulle haft någon!

Skidor är ju en fixide som någon stakars uttråkad sate har kommit på för länge sen. Då vi i stort sätt enbart har TV 1 i detta hushåll så blir det att mina ögon beskådar en hel del skidor. Dom åker runt i sina kroppsstrumpor och deras manliga delar putar ut. MÅSTE dräkterna vara så tajta just över kuken? Tänker dom inte på att det kan vara barn som tittar? Man ser ju liksom hela paketet dingelidongla där nere! Sen när dom ställer sig och skjuter. Nej! Stå och putta med pungen sådär! Aha, de är ju roligare att titta på herrarnas åkningar. Fattar inte varför(?)



Tänkte att jag skulle satsa på en karriär inom skidornas värld. Så jag begav mig ut i snön och gjorde mig ett spår i snön. Dock så tog det typ 5 varv innan man kunde glida lite, lite, lite grann = Det gick inge vidare fort! Ett stort problem var även den väldans djupa snön som var överallt och min "speciella teknik" gjorde så att pjäxorna lossnade från skidorna all the time! Mycket irriterande!!



Så cool som jag är gav jag mig ut på vägen och det gled lite bättre trotts att vägen var sandad.. Men man ska inte hänga läpp för det för en backe hittade jag och besteg med skidorna på och åkte ner för som en störtloppsåkare. De sa bara sssvvviiiichhh så var jag nere ^^,



Denna enorma prestation fick vara slutet på min karriär som skidåkare. Man ska ju sluta när det går som bäst och utan ett ända fall så känner jag att det var det ända rätta att göra. Så här med lämnar jag plats för nya, yngre talanger att ta plats!


Y är snabbare än X, eller?

Sperma har ju alltid farsinert värden! eller? Whatever!!
Hur eller hur så lärde jag mig i mina yngre år (i typ 9:an) att killspemier, alltså Y, är snabba som attan men dör fort som myggor. (eller nått) Medan tjejerna, X, tar de lugnt men lever längre. Vilken innebär att om man har sex i ett tidigt skedde i ägglossningen är risken stor att det blir en tjej och om man har sex i slutet av ägglossningen så är chansen stor att det blir en kille. Vår lärare sa även att det fanns ett par där kvinnan hade sån koll på sin ägglossning att de fick varannan kille och varannan tjej.



Själv

tycker jag det låter rätt rimligt att det borde vara lite skillnad på dom eftersom det senare blir en VÄLDIGT stor skillnad när det till slut blir ett människa. Y och X borde funka på olika sätt redan innan de når ägget då det borde vara uppbyggda på olika sätt, eller?

MEN nu när jag har gått och tror på dethär stenhårt kommer det människor och säger att de är lika och det är helt slumpen som avgör vilket kön det blir på snorungen! Att Y och X är helt lika! :O men! Vad fan?! Jag skulle vilja veta hur det är, på RIKTIGT!(?)



Om det nu är så att alla andra har rätt och jag har fel blir jag besviken! Snälla, någon borde väl veta hur det står till med dethär? Känner mig så hemskt förvirrad och lurad!!!! Isabell, jag vet var din brevlåda står! Eller.. Ne, de vet jag inte men skit samma!! Känner mig ändå lurad!! :(


Bara för att det är kul xD

Kakaoburk?

JAG FÅR RYCKET!!!
Vem fan har designat dom här jävla kakaoburkarna? Eller de är ju fan inte ens burkar! Jävla kartonger(?) Det blir kakao precis överallt!



+De går inte hälla ur dom för må jag lova att de defenetift blir kakao PRECIS överallt!
+Det går inte att ta med typ en sked ur dom för då slår man garanterat i en kant och får kakao överallt!
+När man öppnar dena osmidiga och icke genomtänkta såkallade "förpakning" så är det svårt att undvika att det blir kskao överallt!

Varför har ingen klagat över detta tidigare? Jag som aldrig vistas i ett kök till vardags (och gör jag de så äter jag) irriterar mig något så inormt över detta! Alla som bakar hele tiden, dom måste ju insätt att kakaoförpakningarnas deing är ohållbar!! Det måste gå åt en väldans massa mer kakao än vad det egentligen skulle behövas eftersom man spiller ca 25% av en kakaokartongs innehåll. Brunt blir det överallt med, och det är svårt att torka bort för de blir bara mer och mer överallt!!

Ska de vara så svårt att göra kakaoförpakningarna mer som vaniljsockerburkar?



Fast kasnke lite större eller något.. Känner att dehär är ett väldigt stort problem som jag har grumlat på ett längre tag och undrar nu:
1. Hur svårt kan det vara att göra en funktionerlig kakaoburk?
2. Kan jag bli rik på att designa om kakaopaketetn till kakaoburkar?


Högre studiebidrag till tjejer!

Jag har funderat på en sak länge och riktigt hårt. Det måste väl vara dyrare att leva som tjej än som kille? Tänk bara på mensen!!
Man börjar väl typ få mens när man är sådär 13 år och man hamnar i klemateriet när man är sådär 50. Det är alltså 37 år (+-) Och efetrsom man (tillvardags) har mens en gång i månaden så har man alltså mens 444 gånger under sin livstid. Man brukar ju säga att man har mens i en vecka, alltså 7 dagar. 444*7=3108 dagar. Det går typ åt 4-5  tamponger om dagen.  (Blöder rikligt så går det naturligtvis åt fler) 4 tamponger * 3108 dagar = 12432 tamponger på en livstid. Ett dubbel paket (16 tanponger) kostar ca 28 kr på ica. 28/16=1,75 kr/tampong. 12432 tamponger på en livstid * 1,75 kr/st = 21756 kr på en livstid på enbart tamponger! Är inte de helt sjukt!? Och så verktabletter på de!

Nu tänker alla, "Men det är ju bara att äta lite p-piller så hoppar men över mensen ju!" Priventilmedle kostar dom också och är även dom en kosnad som bara tjejen står för (kondom är ett undantag) Om man är under 21 så kostar p-piller 120 kr för ett år, alltså 12 kartor med 36 "mensfria" veckor. En p-stav kostar runt en tusenlapp och räker i tre år. (333,33...kr/år) och det finns ingen garanti på att man slipper mensen. Om man är över 21 kostar det betydligt mera!!!
Det här är inga stora summor (om man är under 21 år) men det är ändå summor som tjejer har men inte killar.


Och så har vi alla dessa underkläder!! Många kvinnor (som jag själv) har för stora tuttar för att kunna vistas utan BH. = Ett plagg mer än vad killar behöver. (Sen att vissa killar kanske inte skulle må sämre av att använda BH men.. aa..) Kollade runt lite och såg att kalsonger, 3 pack, på HM.se kostade 149 kr (alltså 49,66.. kr/st)


4 för 149 kr

Sen hittade jag ett par trosor, även dom på HM.se som kostade 99 kr för 3 st. (33 kr st) viket då är biligare än kalsongena ovan.... MEN...



..Som jag skrev innen så måste man ha en BH med.



Dena BH från HM.se kostar 99 kr. (99+99=198kr)

(Personligen tyckte jag även att kalsongerna var snyggare än trosorna, men snygga trosor kostar mycket pengar, precis som BRA BH:ar gör! en riktigt bra BH kan ligga runt en sådär 600 kr och som måga säkert förstår behöver man mer än en!!)

Hundra kronor extra i månaden till en fattig studenttjej skulle väl inte vara helt fel. Sen om de små studenttjejerna använder den hundralappen till att köpa tamponger eller inte skiter väl jag i men då kan vi inte klaga längre.

Det är dyrare att vara tjej helt enket!
eller?



Välkommen till min nya blogg!

Ja, tänkte följa tränden och skappa en blogg som alla andra!
Jag tänker ju en hel del faktiskt men kommer sällan fram till något(Undra varför?) Så tänkte dela mina tankar och funderingar och se om jag kan komma vidare i livet och kanske till och med få några klarheter i livets alla musterier, eller i alla fall mitt livs musterier!


RSS 2.0