Känner att jag inte vet något om min kropp..

Kvinnor har ju med ägg. Och de blev ett samtalsämne mot kvällen igår. Min kära blivande krimonolog hade sett en dokomänter som vanligt och hört att kvinnan från början har ett förbestämt antal ägg som kommer släppas under livet, visa kommer gå ut i en hemsk tid i månaden, andra kommer bli små bran! Och om man då har ett förbesämt antal ägg (dock har alla olika antal) så är det alltså redan bestämt när vi inte kommer kunna få barn längre. Här kommer frågan: Kan man spara äggen?
.
För när man har p-medel så har man inte ägglossning, vilket då betyder att äggen inte släpps, och inte då förbrukas. Och eftersom dom då påstår att man har äggen från födseln borde dom ju inte bli "för gamla" då några av dom ska vara där tills man blir rikigt gammal. Så om man har ett p-medel så "sparar" man äggen, borde man då komma in i klemateriet senare än någon som inte haft p?
.
Och samma sak med om man är gravid så släpps ju inga mer ägg under den tiden. Sparas dom äggens om skulle släppts då tills efter man kalvat? Och då undrar jag, människor som har väldigt många barn kan ju knappt hunnit haft ägglossning så många gångr innan dom blir gravida igen, typ dom från familjen anorlunda, så dom borde ha hur många ägg somhelst kvar?
.
Eftersom vi skaffar barn allt senare så kanske alla borde ha något p då så att man kan spara äggen, så dom inte tar slut förtidigt! De borde inte vara såhär för då borde någon redan kommit på detta att man "sparar ägg för att kunna bli gravid senare i livet." Men frågan är ju då hur det är egentligen? Tycker det undervisas allt för lite om dette i skolan!!!!!!
.

Kommentarer
Postat av: Angelica/sexologiutbildad

Alla kvinnor föds med ca 400 000 äggANLAG alltså så har du inte 400 000 färdiga små ägg i dina äggstockar utan det utvecklas ett nytt ägg varje månad, vilket leder till att äggen inte blir för gamla. Det är däremot DU som blir för gammal ;) Jag tror inte att det är att ägganlagen tar slut som är anledningen till att man hamnar i klimakteriet utan att hormonbalansen i kroppen förändras och gör så att du helt enkelt inte kan få fler barn :)bye bye baby så att säga ;P

2012-02-11 @ 21:40:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0