Skoluniform

Vi pratade om vilket intryck läraren gör på eleverna genom sina kläder, och hur stor betydelse de har. Om läraren tillexempel går runt i trasiga mysisbyxor och en svettig tröja så kom vi fram till att den läraren inte skulle få så mycket respekt. Eleverna skulle nog mer se läraren som en jämnlik och inte visar läraren samma respekt som dom kanske borde för att lära sig något. Men om läraren klär sig "för fint." Mer eller mindre snobbit, i kontorskläder. Då känns det som att vissa elever kan bli lite katiga bara för att läraren "är" en överklassfitta. Eller att vissa elever till och med kan bli nerstämda av det då de själva aldrig kommer ha råd med såna kläder, då de kanske inte har det så fett hemma.
.
När jag gick i lågstadiet så hade vi en lärare som klädde sig i fladriga byxor och en (ful) kortarmad jämt!! Hon var slapp och vi lärde oss ingenting då vi hade "fritt" hela tiden, om vi inte tvingades spela brännboll.. Sen hade vi en annan som hade emr kontorskjol och en lite blus. Hon satte mer respekt och var mer den "gammeldags skolfröken" som man respekterade mer som lärare än som "kompis."
.
Så min lösning på problemet är att lärarna har en skoluniform. De har ju pratats om att eleverna ska bäre detta för att minska mobbningen, men jag tror att en större fråga är om inte lärarna skulle bära detta för att skapa en mer "lärare och elev"-relation till sina elever.
.
Nu kanske inte allt sitter i kläderna, men en starkare fråga än om eleverna ska ha skoluniform tycker jag är om lärarna ska ha en läraruniform?!
.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0