Lakto-Ovo Vegetarian, I am!

Fick en kokbok av mamma som innehåller vegetariansk mat. Den är sponsrad av FINDUS men väldigt användbar tror jag. Dock tyckte jag beskriningen i början var väldigt rolig:
.
"Benämningnen vegetarian används ofta övergripade och slarvigt vilket kan leda till förvirring. Det finns olika typer av vegetarianer. Det är därför som vi på Findus pratar om gröna och vegetariska rätter. När vi pratar om vegetarianska rätter är det rätter som uppfyller kraven för vegan. Övriga rätter som är köttfria men som innehåller mjölkproduktter eller ägg kallar vi för gröna."

.
Dom förvirrar det inte alls genom att kalla vegan-mat för vegetarisk, och sen kalla vegetarisk för grön! Varför säga att de är krongligt sen krongla till det ännu mer? Och sen att alla verkar tro att vegetarianer bara sitter och knaprar gurka hela dagarna är ju kanske inte hela sanningen. Men kalla de grönt om ni vill! Haha. Men bara för att man tar bort kött blir det inte en grön tallrik.
.
Lite längre ner så beskriver dom de olika typerna av vegetarian, så som Lakto, ovo eller demi. Då kan dom väl kalla rätterna där efter istället för att säga grön? Så är det 4 olika färger recepten är i, men hittar inget samband mellan färgerna och de står ingen förklaring till dom...(?) Haha.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0