Dagens tidning..

..Trodde jag men de var vist fredags-tidningne. Men vad gör de när allt kommer omkring. Orkar man inte gå ut och hämta tidningne på morgonen får man nöja sig med gårdagens. Haha. Blir helt förslappad av att vara hemma hos mamma! I alla fall, läste lite saker som lät lite diskuterbart..
.
"Västerviks nya 'råttgiljotin'"
Nej man ska inte använda råttgift, känns kanska självklart. Då har nu västervik köpt in något som går under namnet "Wise Trap" som ska ta kol på råttorna i stadens avloppsbrunar. De är som en cilo man för ner i avloppsbrunnen som sedan känner av när en råtta närmar sig. När råttan då är under cilon så slås 6 vassa spetsar ner i råttan så den omedelbart dör. Sedan får råttkroppen följa med avloppsvattnet som sedan renas i reningsverk. Detta låtert väldigt brutalt och mordiskt. Dock är det bättre, om dom små nu dör direkt, än att proppa i dom en massa gift som plågar ihjäl dom. Jag är för, tror jag..
.
"Lantbruket måste öka produktonen för att överleve"
I torsdags hölls en sammankomst i Fårbo för att diskutera komunens lantbrukssitvation, och de kom då fram till att produktionen måste öka kraftigt om de ska finnas kvar i framtiden. Allt mer utlänska lantbruks-varor importeras och står idag för cirka 50 % av försäljningen, till skillnad för 20 år tillbaka när sverige var helt självförsörjande, säger Håkan Lundgren. Att välja svensk mat borde vara självklart, och att uteserveringarna ska satsa mer på närproducerat. Dock är detta inte verkligheten när den röda prislappen oftast får avgöra vad man köper. Vi i sverige har hårdare regler på djurhållningen och bönderna måste då lägga mer tid och pengar på detta, vilket i sin tur leder till att svensk mat kan komma att bli dyrare än vad utländsk blir. Djuren får då lida för detta. Även mindre mark används som åker- och jordbruksmark, medan mer går åt till betesmarker vilket är en bra ökning för djurens del, men inte för böndernas plånböcker. Då lantbruket skappar många jobb både i och utnaför landsbygden vill jordbrukarna att politikerna ställer sig på deras sida, säger Pia Johansson. Köp svenskt är min åsikt!!
.
"Frantidstro hos Gamleby Ridklubb som räknar med stöd hos kommunen"
I veckan kommer Kultur- och fritidsnämnden att fatta beslut om GRK kommer få bidrag efter att ha läst deras handlingsplan. Klubben hoppas på att kommunen förstår vilken stor betydelse för barn och ungdomar föreningen har. Klubben är för många som ett "andra hem" och många skulle bli "utkastade på gatan" om klubben läggs ner. De ska nu jobba med reklamen och få fram deras tjänster och rebjudande mer till invånarna och politikerna, säger ridskolechefen Robert Fritz. Hur har dom hamnat i så stor ekonomisk knippa? Jag tycker jag hör många som rider just i gamleby och för GRK. De skulle vara tråkigt om klubben fick lägga ner då fler ridklubbar alltid är ett plus för hästar coh ridsport. Hoppas att de löser sig och att de har lärt sig på vägen! Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0