H&M får ta all skit!

Jag vet inte, men känns det inte lite som att H&M får lite väl mycket skit? Modellerna har ju alltid varit för smala,  deras modeler är för "datagjorda", men nu är dom för bruna med! Cancerfonden kritiserrar nu H&M's nya bikini-model för att hon är för brun, vilket då påverkar unga människor att sola, vilket då leder till att fler får hudcanser. Modelen heter Isabeli Fontana och kommer ursprungligen från Brasilien.

.
Jag tycker inte att man kan skylla ALLT på H&M's reklamer! Skulle hon vara likblek vad skulle dom då hitta på att våra ungdomar drabbas av? "Bleka modeler får unga människor att vägra gå ut!" Nu finns det säker ett "medel", behöver inte vara svart eller vit! Men de kommer ju alltid vara någon som inte har den hyfärgen som modelen har. Kommer alltid vara någon som inte har samma storlek som modelerna har. Vad ska vi göra då?
.
Som vanligt tror jag på att de är självkänslan som saknas hos människor som offrar hela sitt liv och hälsa för att följa en H&M reklam. Att modelerna får unga kvinnor att sluta äta och träna för hårt, och samtidigt ökar fetman hos unga. Hur går den ekvationen ihop? Klart att någon blir påverkad, men de hjälper inte att ändra modelen till en tjock och blek kvinna. Jobba med självkänslan hos de unga så de inser att de bara är människor och att vi får göra de bästa av de förutsättningar vi har. Jag skyller på föräldrarna!
.
Vi kanske skulle förbjuda modeler över huvud taget? Skulle ätstörningar och hudcancer minska då?

Kommentarer
Postat av: Mats

Hur kan cancerfonden kritisera H&M för att deras modeller är för bruna? Är cancerfonden rasister?

Tycker med att det är föräldrarnas fel. På något sätt känns det som att föräldrarna vill skylla allt på en massa företag för att dom inte själva vill inse att dom påverkar sina barn.

2012-05-14 @ 10:06:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0