Tjock eller smal, bra eller dåligt?

När vi ändå är lite inne på ämnet så kan vi ju diskutera om BlondinBellas "kampanj" för att kvinnor ska vara nöjda med sina kroppar som dom är och öka självkänslan. I kampanjen är det då en bild på henne själv och andra kändisar iklädd bara trosor och en av dom skriver "Jag älskar min fylliga rumpa och mina små fasta bröst" med ett leende!

När hon fick kritik för bilden sade hon att bilden inte är grejen utan att de var mer för att få folk uppmärksama. Grejen med det hela är att människor ska sluta må dåligt över sinna kroppar och att då inte känna sig så ensama bland alla modeler. Att om en förebild, som hon är innom bloggvärlden, går ut med sin lite grövre kropp kommer fler att axeptera sina egna kroppar.
.
Jag tycker hon absolut får göra som hon gjort, och tror hon de hjälper så go for it. Men sen har vi detta igen med att så fort en smal människa "viker ut sig" på detta sett så är det en dåig förebild och borde skämmas. Nu när en något tjockare människa gör detta så ska hon vara en förebild. Varför är det elakt att vara smal, men bra att vara tjock? Förstår inte varför tjocka människor ska vara stolta, medan smala borde skämas för att de ger våra ungdomar ätstörningar.. Fetman ökar och blir ett allt större hälsoproblem, skulle det inte vara bättre och ta en vältränad människa och ställa där som "idial"? Det finns ju mycket prat om vad som egnetligen är tjockt eller smalt. Men de finns trots allt studier på vilket BMI kroppen borde ha för att fungera så bra som möjligt. Ta några människor med ett "normalt" BMI och ha som förebilder då!!!! Om nu alla barn kommer må så jävla dålig av modeler, och alla ungdomar kommer dö i fetma på grund av överviktiga bloggare, förbjud dom och tillåt bara reklam och kampanjer med "normal-BMI-presoner" om nu alla ungdomar blir så påverkade! Det blir väldigt dubbelmoral när man ska vaa stolt om man är tjock, men samtidigt säger vi att de är en hälsorisk.
.
Vi kanske ska förbjuda folk med lågt eller högt BMI gå ut med? Jag menar, någon ungdom kan ju bli negativt påverkad och få en ätstörning...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0